Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

εδω πιστεψανε οτι θα παει το... εξπρες αρης, στο diamond θα κολλαγαν ;)

πιθανον να ειχαν ταξει επιδοτηση στην εταιρεια και μολις ειδε το μουτζουρη, να ανεκρουσε πρυμναν (που λενε και στην καθαρεουσα).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

Δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του τόπου του (η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα φέρει και ανθρώπους που χαλάνε χρήματα). Πάντως αν το Μεσολόγγι συνδεθεί με την Ζάκυνθο, θα πάρει όλους σχεδόν τους επιβάτες απο τα ferry της Κυλλήνης. Η δυτική Στερεά Ελλάδα και όλη η υπόλοιπη απο την Θήβα και πάνω θα ταξιδεύει προς Ζάκυνθο μέσω Μεσολογγίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΥΓ: οι φορεις της κεφαλονιας θα γνωμοδοτησουν αρνητικα παντως, συμφωνα με το κεφαλονιαpress, γιατι το θεωρουν αρπαχτη

 

 

οι φορεις της αιτ/νιας παρενεβησαν θετικα παντως. ο βουλευτης καραγκουνης ειπε στον υπουργο οτι αποτελει παγιο και χρονιο αιτημα του μεσολογγιου η συνδεση με τα ιονια νησια και ο υπουργος δεσμευθηκε για τα δεοντα

Link to comment
Share on other sites


  • %CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%94%CE%95%CE%A3%CE%97-300x151.jpgΓεγονός είναι πλέον η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λιμανιού Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά, μετά την έγκριση της ετήσιας δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ AQUA MARIA στη γραμμή Μεσολόγγι – Σάμη Κεφαλονιάς – Βαθύ Ιθάκης.
    Σε μια μαραθώνια σύσκεψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχετικό αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕL LINES) και η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί από 21/06/2013. Άμεσα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας για τη νηολόγηση του πλοίου.
    Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης μετά την συνεδρίαση δήλωσε : Η σημερινή απόφαση για την σύνδεση της πόλης μας με τα νησιά του Ιονίου είναι ιστορικής σημασίας, καθώς σπάει την ακτοπλοϊκή απομόνωση όχι μόνο του Δήμου μας αλλά όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, έως ότου ο τόπος μας πάρει τη θέση που πρέπει ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επενδύτες που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που το ενέκρινε, αλλά και όλους όσοι δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα για την πραγμάτωση αυτού του οράματος.
    πηγή www.agrinionews.gr

    Ολα τα έχει η Μαριωρή στο Μεσολόγγι το Aqua Maria της έλλειπε :) .

Ε, αφου αποτελεί πάγιο & χρόνιο αίτημα του τόπου, ετελείωσε !

Εγκρίθηκε το αίτημα για το καλό όλων.

βλ. www.agrinionews.gr

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Πάντως μιά τέτοια σύνδεση -εφ'όσον ευδοκιμήση βεβαίως- αφ'ενός θα διευκολύνη τους Στερεοελλαδίτες που θέλουν να πάνε στην Ζάκυνθο και στην Κεφαλλονιά γιατί δέν θα χρειάζεται να κατεβαίνουν οδικώς μέχρι την Πάτρα και αφ'ετέρου θα προκαλέση αύξηση τών πωλήσεων αυγοτάραχου από τους Μεσολογγίτες εμπόρους,διότι όσο να'ναι,μέχρι να φτάσουν στο βαπόρι οι επιβάται,θα έχουν τον χρόνο να αγοράσουν έστω ένα μασούρι αυτού τού (πανάκριβου) εδέσματος.Να μάθουν κι'αυτοί να διαβιούν πολυτελώς.

 

Τώρα ότι η ΝΕΛ θα'βαζε πόδι ΚΑΙ στο Ιόνιο,ούτε σε σενάριο ταινίας δέν το είχαμε φανταστεί.

 

Επίσης ο συντάκτης τού δημοσιεύματος τού agrinionews καλά θα κάνη να ξαναφρεσκάρη τα Ελληνικά του.Γράφει πως "Άμεσα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας για τη νηολόγηση του πλοίου"......
 

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

απο οσο ξερω, δεν ζητησαν ζακυνθο, αλλα σαμη βαθυ. ποσοι να ειναι αραγε οι αιτωλοκακαρνανες που πανε κεφαλονια και θιακι; οχι παρα πολλοι και οι περισσοτεροι ειναι αγρινιωτες (εμπορευαμενοι κλπ) οι οποιοι πλεον ολο και λιγοστευουν. οι αγρινιωτες βολευονται περισσοτερο με τον αστακο.
 
οσο για τους βορειοελλαδιτες, δεν ειναι δα και παρα πολλοι οσοι κατεβαινουν το καλοκαιρι και αυτοι ερχονται απο εγνατια και μετα, επι το πλειστον, μεσω λευκαδας.
 
απο ντοπιο πληθυσμο τωρα, θιακους και κεφαλονιτες (ειτε μονιμους κατοικους των νησιων, ειτε μετοικους σε αθηνα και πατρα), εχουμε και λεμε:
 
οι κεφαλονιτες ποτε δεν πολυγουσταραν τις γραμμες της αιτωλοακαρνανιας, γι'αυτο αλλωστε και φυτοζωουσαν. η κυλληνη ηταν η μεγαλη αγαπη (φτηνο εισητηριο & λιγη ωρα on board) και δευτερη προτιμηση η πατρα (κυριως απο οσους ηταν απο χωρια μακρυα απο τον πορο).
 
η νερομαρια θα θελει απ'ευθειας σαμη μεσολογγι, οσο κανει το ιονις ή ο καλβος σαμη πατρα. οσο φτηνοτερο και να ειναι το εισητηριο, με τη ζεφυρα μεσα θα ειναι μια η αλλη. συπερασμα: κεφαλονιτες δυσκολα θα δει η νερομαρια. μπορει η πατρα να πασχει, αλλα η κυλληνη θα καλυπτεται και θα τους καλυπτει ;) .
 
το θιακι ειναι αλλη ιστορια. αν επιανε πρωτα βαθυ, τοτε θα υπηρχε κινητρο χρονου για αρκετο κοσμο να το προτιμησει, γιατι οικονομικα θα ηταν μια η αλλη, αλλα χρονικα θα συνεφερε.
 
αυτα θεωρητικα παντα, γιατι ακομη τπτ δεν ειναι σιγουρο, παρα τα πανηγυρια "απεκει".
 
υπαρχουν δυο "τεχνικες" εκκρεμοτητες οι επιφυλαξεις του ΣΑΣ και το θεμα του διαυλου του Μεσολογγιου και βεβαια υπαρχει και το ουσιαστικο ερωτημα, αν οντως η ΝΕΛ θελει να ερθει ή ειναι... τρολια (που ειπε και ο petrosp :D ) για να περασει το δικο της σε αλλα

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

η νερομαρια θα θελει απ'ευθειας σαμη μεσολογγι, οσο κανει το ιονις ή ο καλβος σαμη πατρα. οσο φτηνοτερο και να ειναι το εισητηριο, με τη ζεφυρα μεσα θα ειναι μια η αλλη.

 

παντως ειναι αισιοδοξα τα δρομολογια οσον αφορα το χρονο. λες και τραβηξαν γραμμη με το χαρακα και υπολογισαν με ταχυτητα trials. κεφαλονιτες δυσκολα θα τσιμπησει για τους λογους που ειπα παραπανω, τωρα για θιακους, αν δεν εχει απογευματινο απο πατρα το καλοκαιρι μπορει κατι να παρει.

 

τα δρομολογια ειναι τριμηνα και μετα μεχρι τελος οκτωβρη (που θεωρητικα θα δεσει) μονο ΣΚ, αν δε βγαλει "βλαβη" νωριτερα.

 

 

αυτα παντα υπο τον ορο οτι οντως θελουν να ερθουν και οτι θα εκπληρωσουν και τις προϋποθεσεις που βαζει η γνωμοδοτηση του ΣΑΣ.

 

το πιθανοτερο παντα ειναι να προκειται περι εκβιασμου/αντιπερισπασμου της ΝΕΛ. ή μου ξαναδινετε οτι ειχα απο αγονες ως τωρα και μου καταβαλετε τα μισθωματα ή παω στο ιονιο το καλοκαιρι, που εχουν προβληματα φετος και μενει η αγονη ξεκρεμαστη

Link to comment
Share on other sites

Τα ωράρια είναι άκρως αισιόδοξα. Δεν μπορεί να βγαίνουν ...  Μην ξεχνάμε, πως πρέπει να διασχίσουν και το δίαυλο για να φτάσουν στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

Προσωπικά, δεν πιστεύω να το δούμε στα μέρη μας. Ας θεωρήσουμε όμως ότι έρχεται. Το φθινόπωρο, τι θα κάνουνε; Θα ταξιδεύουν 3 μέρες και τις υπόλοιπες 4 θα κάθονται; Παράξενα πράγματα ...

Edited by Ariadne
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

συμφωνα με την ημερα, εκπροσωποι της ΝΕΛ και ο πλοιαρχος επισκεφτηκαν  το Μεσολογγι για αζμπετε ^_^

 

ολα ειναι ετοιμα. μονο ο διαυλος λειπει. B)

 

 

ενώ το μόνο που δυσκολεύει είναι ο δίαυλος για την είσοδο του. Όπως είπαν οι υπεύθυνοι πρέπει να γίνει διάνοιξη, η οποία θα δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα ώστε να ξεκινήσει η σύνδεση στην προκαθορισμένη ημερομηνία που είναι η 21η Ιουνίου.

 

 

ψιλοthings ;)

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν άσχετο αλλά να πούμε ότι μέχρι τα μέσα του προηγούμενο αιώνα, τότε που οι οδικοί άξονες ήταν για τα πανηγύρια, το Μεσολόγγι είχε ακτοπλοϊκή σύνδεση και με την Πάτρα και με τα πέριξ νησιά. Μάλλον πρόκειται περί αναβίωσης γραμμής και όχι για νέα.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι θυμάμαι, είχε σύνδεση με τα υπόλοιπα λιμάνια της Αιτωλοακαρνανίας και τη Λευκάδα. Όχι με την Κεφαλλονιά. Άρα, μπορεί να είναι και νέα γραμμή ;)

Link to comment
Share on other sites

Με βάση αυτό

 

 

να συνεπάγουμε πως, όπως περιμέναμε οι περισσότεροι από εμάς, τελείωσε η γραμμή του Μεσολογγίου προτού καν αρχίσει ...;

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

οπως ειχε πει και ο Petrosp, μαλλον τρολλια της νελ ηταν :D

απο την ανακοινωηση της ΑΝΕΝ οπου τονιζεται οτι το πλοιο εκτελει δημοσια υπηρεσια, ειναι σα να λεει σε οσους εχουν λαμβανειν: το πλοιο ειναι ναυλωμενο, κανει αγονη, εχει σιγουρα εισοδηματα και θα μπορουμε να σας πληρωνουμε.

με αλλα που να παμε να μπλεξουμε στο μεσολογγι

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το θεμα του διαυλου του Μεσολογγιου

 

Γνωριζει κανεις ποσο βαθος εχει ο διαυλος του μεσολογιιου

 

Γνωρίζει κανείς, εκτός από την ηθική συμπαράσταση από τους φορείς της Αιτ/νίας, εάν υπάρχει και υλική βοήθεια?

 

ο δημος μεσολογγιου θα δωσει €250.000, απο τις €400.000 που απαιτουνται για την εκβαθυνση του διαυλου. στο δημοτικο συμβουλιο του μεσολογγιου εγκριθηκε η προγραμματικη συμβαση δημου και λιμενικου ταμειου.

 

συμφωνα με την αιχμη, υπηρξαν αντιδρασεις απο τη δημοτικη αντιπολιτευση για το γεγονος οτι δαπανωνται χρηματα του δημου που θα ηταν απαραιτητα αλλου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...