Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

η μοιρα εχει πιασει το 1 & το 2, ενω μαλλον αναμενονταν και αλλα πλοια. το δικο μας πλειας ηταν στο 5. γυρω στις 20.00 χτες. ανυψωτικο του ΟΛΠΑ εβαλε 2 κενα containers διπλα στη ραμπα του 4 για να αποκλεισει την προσβαση προς τα ΝΑΤΟϊκα, ενω δεν αφηναν κανενα οχημα να περασει απο την μπαρα του 9 προς νοτο.

ο λογος απλος. το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ εκαναν πορεια στο λιμανι (λογω νατοϊκων πολεμικων και επικειμενουν φεστιβαλ ΚΝΕ/οδηγητη) .

ποιος την πληρωσε; οι θιακοι και οι κεφαλονιτες, γιατι το κεφαλονια εδεσε στο 11.

Link to comment
Share on other sites

η ΝΑΤΟικη μοιρα την εχει κανει απο προχτες.

σημερα λιγο μετα τις 11.30, τα δυο πυροσβεστικα σκαφη του λιμανιου δοκιμαζαν τις αντλιες και τα "κανονακια" τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

χτες το μεσημερι (26/9), λιγο μετα την αναχωρηση του κεφαλονια, στη βροχερη πατρα, ηταν το ερευνητικο αιγαιο (ηρθε το πρωι), δεμενο στο 5-6. επισης στο 7-8 το ionian queen, με φουνταρισμενες και τις 2 (η αριστερη απικο), ενω το superfastI ειχε μπει απο βορεια και μανουβραριζε για το 11.

επισης παρασκευη 25/9 ειχαμε αλεκα, 26/9 ειχαμε τον προεδρο της ΝΔ και την παρασκευη 02/10 τον προεδρο του ΠΑΣΟΚ, που θα κλεισει την προεκλογικη του εκστρατεια με ομιλια στο λιμανι. (η λογικη των συμβολισμων;);). το ιδιο ειχε κανει και πατερας του το 1993)

Link to comment
Share on other sites

02/10 τον προεδρο του ΠΑΣΟΚ, που θα κλεισει την προεκλογικη του εκστρατεια με ομιλια στο λιμανι. (η λογικη των συμβολισμων;);). το ιδιο ειχε κανει και πατερας του το 1993)
δεν μιλησε τελικα στο λιμανι (αμφιβαλλω αν υπηρχε ποτε τετοια προθεση).
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...

εντυπωσιακη αναχωρηση του Cruise Europa αποψε. ελυσε απο το 14 και ανοιξε συρταρωτο (παντα παραλληλα με τον ντοκο) μεχρι το κεφαλι του 13 και του 16.

το hellenic spirit στο 16 για διανυκτερευση.

για οσους ενδιαφερονται, το ρ/κ Πατρευς ειχε σβηστα τα φωτα. επισης δε διαθετει ηλεκτρονικο πινακα στην πρυμη του

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

οχι μονο στην τηνο (και στα περισσοτερα νησιωτικα λιμανια), αλλα και στην ευρυτερη περιοχη της πατρας ειχαμε προβλημα με το... σουελακι. ο παραλιακος δρομος στα βραχναιϊκα καλυπτοταν πληρως απο τη θαλασσα, που εσκαγε στους μαντροτοιχος, ενω στα περιξ του λιμανιου, στη μαρινα τα νερα ειχαν πλημμυρισει το δρομο προς το θεατρακι, απο το it μεχρι την παιδικη χαρα.

αποψε στο λιμανι κοιμουνται ionian queen & elli T

Link to comment
Share on other sites

K to ARIADNI ti protochronoa to vradi diskoleftike na vgi apo tin 11gonia [den ich R/K] me katharo NOTIA 40 kn - iche fouskosi kala k mesa sto limani - sti proti prospathia to girise o kerow pali piso sto doko - sti defteri vgike me olo to dromo apo ti Notia exodo.

Link to comment
Share on other sites

χτες το βραδακι το hellenic spirit ηταν στο 16. το ionian queen δεμενο απο τις γιορτες στο 5-6 (και με τις δυο φουνταρισμενες), χτες ειχε αρκετη κινητικοτητα απο κοσμο.

το επτανησος εφτασε στην... ωρα του (εδεσε κατα τις 20.10), ενω το κεφαλονια απο το μεσημερι ηταν δεμενο στο 3 για το γνωστο ρεπο. οταν λεμε δεμενο, πολυ δεμενο:D. και οι δυο φουνταρισμενες και καλα αγανταρισμενες να καλουν αριστερα, δυο καβοι απο πλωρα, καβοι και spring απο πρυμα κλπ.

ελεγα να παω να βουτηξω για το σταυρο απο την πλωρη του:D, αλλα με πλακωσε το παπλωμα:o

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το ionian queen βρισκόταν - βρίσκεται ακόμα έξω απο το λιμάνι. To superfast II έδεσε στο 14, όπου δένει πολύ σπάνια. Κατα τις 17:00 μας ήρθε και το ikarus palace το οποίο ξεκινάει δρομολόγια για βενετία απο σήμερα και απο τις 18:15 μπορούσαμε να θαυμάσουμε στο λιμάνι μας και τα δύο αδελφάκια:olympia και europa palace. Tέλος, όπως κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανείων ήρθε μία παντόφλα απο τη γραμμή ρίου-αντιρίου. Φέτος η παντόφλα αυτή ήταν το ''Θόδωρος Μαρία Ζ''

Link to comment
Share on other sites

...Tέλος, όπως κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανείων ήρθε μία παντόφλα απο τη γραμμή ρίου-αντιρίου. Φέτος η παντόφλα αυτή ήταν το ''Θόδωρος Μαρία Ζ''

Γιά ποιόν λόγο αλήθεια ??? :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

αποψε κεφαλονια στο 3, sfXI διανυκτερευση στο 4, ionian queen στο 5-6 για διημερο συντηρησης, ionian king στο 7-8, cruise europa στο 14 (στις 20.00, με ωρα αναχωρησης 17.30), αριαδνη στο... δουκατο:D (στις 8) με ωρα αναχωρησης 19.00.

το κεφαλονια ηρθε στην ωρα του (αυτη που εχει το 2010:mad:) εκανε μια ωραια και γρηγορη μανουβρα, αναμεσα στο κοκκινο και τη βασιλισσα και εδεσε φουνταροντας πρωτα την αριστερη (κανα 3ρι κλειδια) και τη δεξια απικο.

στο 1 ενα φορτηγο που δεν μπορεσα να διακρινω ονομα και στο 10 το δημητριος σ (εκ... ρωσσιας:rolleyes: ορμωμενο)

Link to comment
Share on other sites

το ro ro MAIOR με σημαια ιταλιας βολοδερνει στα μερη μας. απο το σαββατο γυροφερνει. σκ ραδα, σημερα το μεσημερι το ειδα στο 13 στις αγκυρες, μετα πρεπει να ξαναβγηκε. συμπαθητικουλι. μοιαζει με το marin λιγο.

την προηγουμενη εβδομαδα, το ειχε παρει το ματι μου στο AIS οξω απο την Λευκιμμη.

Link to comment
Share on other sites

το MAIOR την εκανε. σημερα ειχαμε πολυ καθαρη και διαυγη ατμοσφαιρα (και απιστευτο κρυο). απο χτες ηταν καθαρος ο ουρανος, αλλα σημερα ηταν ακομη καλυτερα.

το Δημητριος Σ που λεγαμε παραπανω, σημερα ηταν παλι στην Αγιου Νικολαου (στο 5). στο 4 το ionian king (φουνταρισμενη η δεξια), στο 7-8 το ionian queen (ομοιως φουνταρισμενο), στο 11 το superfast II.

απο τις γυρω στις 5 αρχισαν να δουλευουν οι μηχανες του βασιλικου ζευγους (πρωτα το king και μετα απο κανενα 10λεπτο το queen). 17.40 ελυσε το queen και αφου βιραρε, βγηκε απο νοτια, μιας και απο βορεια εμπαινε για το 14 (μανουβρα οξω και αναποδα) το Olympia Palace. Μολις βγηκε το Queen αρχισε να βιραρει και το King και λιγο πριν τις 6 περασε τη νοτια. μετα το βασιλικο ζευγος, ελυσε και αρχισε να βιραρει το coaster, selahattin aslan 2, που απο το σαββατο ηταν στο 10 δεμενο με την αριστερη μπαντα.

ΥΓ: φωτο μολις επιστρεψει το gallery:(

Link to comment
Share on other sites

πολυ πραμα σημερις. ξεκινω απο το μεγαλουτσικο φορτηγο Koala Bay, που ειναι απο προχτες (04/2) στο 10 (με την αριστερη μπαντα δεμενο, χωρις να εχει φουνταρει). χτες (05/2) ηρθε στο 13, (ομοιως με την αριστερη δεμενο, χωρις να εχει φουνταρει) το product tanker Meteora.

το επτανησος ηρθε κατα τις 9 το πρωι απο περαια και εδεσε στο 1 (το ειπε και o polmyt στο thread του βαποριου) με την αριστερη πλευρα και την δεξια αγκυρα φουνταρισμενη. ο σοφοκλης ηταν απο χτες βραδυ στο 4. το queen στο 7-8 (φουνταρισμενο), το king στις αγκυρες στο 10 ραμπα (κ*λο-κ*λο με το Koala), το superfast II 11 γωνια, το αριαδνη στο 14. πρεπει να ηρθε μετα τις 3, γιατι στις 3 ειδα απο καθετο δρομο το... τεως Superfast V να καπνιζει. εφυγε 19.45, με αρκετες ωρες καθυστερα. το cruise το ειδα να βγαινει απο τη βορεια στις 5 παρα. δεμενο δεν το προλαβα, αλλα η μονη που μπορει να το ειχε φιλοξενησει ηταν το 16.

οταν τελειωσαν οι απογευματινες αναχωρησεις, ο σοφοκλης μεθορμισε απο το 4 στο 11 και κατοπιν πηγε το επτανησος στο 4 απο οπου και φορτωσε το βραδυ. το κεφαλονια εδεσε στο 3 και τις 2 φορες (το βραδυ το ειδα και να δενει και να φευγει. ειχε φουνταρει και τις 2). 20.30 εφυγε απο βορεια για πειραια απο τον ισθμο (πρεπει να τον εχει περασει τωρα). το επτανησος ελυσε με 10 λεπτα καθυστερα γιατι περιμενε λεωφορειο του Χτελ.

Link to comment
Share on other sites

το cruise το ειδα να βγαινει απο τη βορεια στις 5 παρα. δεμενο δεν το προλαβα, αλλα η μονη που μπορει να το ειχε φιλοξενησει ηταν το 16.

Πράγματι φίλε proud ionian το cruise europa ήταν στο 16.

το αριαδνη στο 14. πρεπει να ηρθε μετα τις 3, γιατι στις 3 ειδα απο καθετο δρομο το... τεως Superfast V να καπνιζει. εφυγε 19.45, με αρκετες ωρες καθυστερα

Το αριαδνη όπως έχουμε ξαναπει μαζεύει τρελές κα8υστερήσεις. Τις τετάρτες φεύγει στην ώρα του, αφού είναι απο διανυκτέρευση. Τις παρασκευές φεύγει με 2,5-3 ώρες κα8υστερηση και τις κυριακές με 6-7 ώρες κα8υστέρηση.

Μπορείτε να μου πείτε γιατί το κεφαλονιά πάει μέσω ισθμού, ενώ το επτάνησος έκανε τον κύκλο??? Απ' όσο θυμάμαι το επτάνησος συνήθως περνάει απο τον Ισθμό...

υ.γ Ευχαριστούμε για το αναλυτικότατο ρεπορτάζ φίλε proud ionian:D

Link to comment
Share on other sites

καλα και το κεφαλονια νυχτα περασε. μαλλον εχει να κανει με το οτι το επτανησος ειναι πιο φαρδυ, ηταν φρεσκοβαμμενο και ειχε καιρο. δεν ειναι η πρωτη φορα που επιστρεφει απο επισκευη κανοντας τον γυρο

ΥΓ: σημερα στη ραδα ειχαμε αλλα 2 καλουδια. ενα σοβιετικου τυπου general cargo και ενα μικρο coaster που μοιαζει με το ημετερο αγιος γεωργιος

Link to comment
Share on other sites

Koala-Bay-441102.jpg

εδω το koala bay (απο το vesseltracker) κατα την αφιξη του στην πατρα, με την παλιοβουνα (κλοκοβα) για φοντο και τα ρκ αμαζων και πατρευς να εχουν παρει καβο. να διορθωσω και την προχτεσινη μ@@@κια μου. το βαπορι κανει μπαμ οτι ειναι reefer (ψυγειο δηλαδη) και οχι απλα φορτηγο. δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη για το τι μας ηφερε.

ο "ρωσος" της ραδας ειναι το Neringa. λιθουανικων συμφεροντων, ρωσσικος νηογνωμωνας, σημαια μαλλον μαλτας

Ship+Photo+Neringa.JPG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...