Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πρόπερσι είχε και Κυριακή το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ δρομολόγιο για Αλόννησο. Μετά προστέθηκε η Δευτέρα και η Τετάρτη. Όσον αφορά τα δρομολόγια από Άγιο, μήπως είναι λάθος της εταιρείας που δεν περάστηκαν τα δρομολόγια των υπόλοιπων ημερών;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όσο περνάνε τα χρόνια τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο περικόπτονται όλο και περισσότερο. Πριν 3 χρόνια μιλούσαμε για καθημερινές αναχωρήσεις, μετά πέσαμε στις 4 την εβδομάδα και τώρα καταλήξαμε στις 2. Άντε του χρόνου να τα κόψουμε εντελώς τον χειμώνα να ησυχάσουμε. Έχει και άλλες μέρες εκτός από την Παρασκευή και την Κυριακή. Θα μπορούσε κάλλιστα να μπει και ένα δρομολόγιο την Τρίτη ή την Τετάρτη. Αυτός που θέλει να ταξθδέψει προς τα νησιά πρέπει να φύγει με το κτελ το πρωί να πάει στον Βόλο για να πάρει το FLYING CAT, που σημαίνει περισσότερη ώρα ταξιδιού και περισσότερο κόστος. Επίσης, ένα δελφίνι με 128 θέσεις και με 2 δρομολόγια την εβδομάδα είναι πολύ εύκολο να γεμίσει (όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή) και το εισιτήριο να μοιάζει μαγικό χαρτί. Μπορεί η κίνηση να μην είναι η αναμενόμενη από την εταιρεία, αλλά ένα επιπλέον δρομολόγιο δε θα έβλαπτε. Είναι κρίμα να ταλαιπωρείται τόσος κόσμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Λόγω των εορτών η HELLENIC αυξάνει τα δρομολόγιά της από Άγιο Κωνσταντίνο. Έτσι, την Τετάρτη 23-12 και 30-12 έχει δρομολόγιο στις 10:00 από Άγιο και την Πέμπτη 24-12,31-12 και 07-01 στις 16:00. Επίσης, την Τετάρτη 06-01 το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ αντί για τις 09:00 θα ανανχωρήσει από Βόλο στις 14:30 για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο-Σκιάθο-Βόλο.

Επιπλέον, στο openseas στις 21,22 και 23/12 φαίνεται το ΙΡΙΔΑ της POSEIDON LINES να αναχωρεί από Βόλο για τα νησιά στις 8 το πρωί και πιεστροφή από Αλόννησο στις 14:30.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Και πέρυσι τα ίδια λέγαμε για το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ότι θα έρθει Βόλο και το ΣΚΙΑΘΟΣ θα πάει Άγιο και δεν έγιν ετίποτα απ΄ αυτά. Εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ. Τουλάχιστον πέρυσι έπαιζε ΧΑΙΣΠΙΝΤ 1 και στην φούρια ΝΤΑΛΙΑΝΑ. Φέτος με -2 ΧΑΙΣΠΙΝΤ στον Πειραιά να δούμε τι θα περισσέψει για μας.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κι εσύ τα δίκια σου φίλε μου express skiathos. Aλλά, άλλο το πέρυσι, άλλο το φέτος, και ειδικά στην ακτοπλοία, άλλο το σήμερα άλλο το πριν μία εβδομάδα... ;)

Πέρυσι πρώτα - πρώτα η "φήμη" για το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ήταν τελείως ανυπόστατη από την στιγμή που το πλοίο ήταν ούτως ή άλλως ναυλωμένο για το καλοκαίρι, και το ΠΗΓΑΣΟΣ είχε άγονη γραμμή μέχρι τουλάχιστον που έπαθε την βλάβη. Φέτος το ΠΗΓΑΣΟΣ "μετασκευάζεται" σε ημερόπλοιο, έχει ακουστεί πολλές φορές ότι προορίζεται για τις Σποράδες (αν και με τις τελευταίες εξελίξεις με το AQUA δεν θα παραξενευόμουνα καθόλου αν το βλέπαμε και στην ...Ραφήνα ;)), το ΝΤΑΛΙΑΝΑ(κι) και η GA δεν υφίστανται πλέον (καλά, γι αυτό δεν παίρνω και όρκο !!!) και όπως και εσύ είπες τα HIGHSPEED είναι (πιθανόν) μείον δύο.

Με μιά τέτοια κίνηση πάντως, (ΠΗΓΑΣΟ από Βόλο και EX. SKIATHOS από Άγιο), η SeaStar "κλειδώνει" τις Σποράδες, αν προσμετρήσουμε βέβαια και τα υδροπτέρυγα καθώς επίσης και τα FLYINGCATS.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελευταίο δρομλόγιο αύριο για το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ. Θα φύφει στις 09:00 από Βόλο για Σκιάθο-Σκόπελο και μετά θα κατέβει Πειραιά, ενώ το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ θα κάνει την επιστροφή προς Βόλο. Τα δρομολόγια του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ για όσο κάτσει στην γραμμή θα είναι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 09:00 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο και κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 09:00 για Σκιάθο-Σκόπελο.

Την Καθαρά Δευτέρα το δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο αντι για 10:30 θα γίνει στις 16:00 και το FLYING CAT 5 δε θα κάνει δρομλόγιο το πρωί, αλλα θα αναχωρήσει στις 15;30 από Αλόννησο για Σκόπελο-Γλώσσα-Σκιάθο-Βόλο και στις 19:00 από Βόλο για τα νησιά.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ λογικό μου ακούγεται με τα επιπλέον σαράντα περίπου μέτρα του ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ σε σχέση με το ΣΚΙΑΘΟΣ. Τα συζητάγαμε εξάλλου και το καλοκαίρι που μας πέρασε στο "ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ", για τις συνθήκες που επικρατούν στο γραφικό μεν, λιμάνι για ψαροκάικα δε της Γλώσσας.

Link to comment
Share on other sites

Στο site της η ΕΛΛΕΝΙΚ έχει περάσει τα δρομολόγια του ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ με τα ωράρια του ΣΚΙΑΘΟΣ, κάτι που δεν ισχύει μιας και το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ καλύπτει τις ποστάσεις κατά ένα 10 λεπτο-τέταρτο συντομότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Speed Cat 1 φέτος μάλλον θα έχει κάποια αλλαγή στα δρομολόγια του στις Σποράδες. Πέρυσι θυμόμαστε ότι κυρίως είχε έδρα το Βόλο και το καλοκαίρι μόνο έπιανε τον Άγιο Κωνσταντίνο. Φέτος αναμένεται η έδρα του να είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aλλαγή της ώρας αναχώρησης για το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ κάθε Κυριακή από Αλόννησο. Αντί για 13:45, θα αναχωρεί στις 14:45. Επίσης, στις 05-03 το ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΙΟΛΦΙΝ 15 σ ένα έκτακτο δρομολόγιο από Βόλο στις 08:00 για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο.

Link to comment
Share on other sites

Φέτος πρέπει να είναι από τις ελαχιστότατες φορές που δε θα υπάρχει την περίοδο του Πάσχα συμβατικό πλοίο από Άγιο Κωνσταντίνο. Δικαιολογημένο βέβαια κάτι τέτοιο μιας και το Πάσχα φέτος πέφτει πολύ νωρίς, το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ θα σηκώσει την κίνηση των ημερών χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πέρσυ το καλοκαίρι οι Σποράδες εκτός απο το ΕΞ.ΣΚΙΑΘΟΣ και τα δελφίνια είχαν και ΝΤΑΛΙΑΝΑ αλλά και HIGHSPEED 1. Φέτος έξτρα θα έχουν μόνο ΠΗΓΑΣΟ άρα είμαστε ήδη μείον ένα βαπόρι, right?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Από σήμερα και πάλι στα χειμερινά δρομολόγια η γραμμή των Σποράδων. Καθημερινά από Βόλο στις 09:00 το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ και στις 14:30 το ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ. Από Άγιο Κωνσταντίνο θα έχουμε πλέον καθημερινή σύνδεση.

Γνωρίζει αλήθεια κανένας αν θα έχουμε φέτος το γατάκι από Θεσσαλονίκη;

Link to comment
Share on other sites

εχω βαρεθει την ανευθυνοτητα ......

εχω βαρεθει να απανταω σε εμαιλ επισκεπτων απο το εξωτερικο που εχουν κλεισει καταλυματα απο ιαν μεχρι σημερα

και επι μηνες προσπαθουν να μαθουν τα δρομολογια για το καλοκαιρι

και τους βγαζει οτι δεν υπαρχουν δρομολογια διαθεσιμα

με ολη αυτη την οικονομικη κριση δικαιολογημενα θα θεωρουν οτι δεν υπαρχει τιποτα..

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕ ΠΛΑΝΟ 1 ΧΡΟΝΟΥ!

κριμα τον τουρισμο μας ,... και κριμα για τις ιδιες τις εταιρειες.. πληρη απαξιωση λυπαμε πολυ

δεν γνωριζουμε αν θα εχουμε πλοιο απο τον αγιο κωνταντινο, τι απο βολο, αν θα υπαρχει απο θεσσαλονικη... και ειμαστε 13 ΑΠΡ...

ΜΠΑΧΑΛΟ.. λυπηρο μπαχαλο... κριμα..

Link to comment
Share on other sites

Κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό..Και πέρυσι τα ίδια λέγαμε, και φέτος τα ίδια λέμε και του χρόνου να είμαστε καλά πάλι τα ίδια θα λέμε. Τα δρομολόγια βγαίνουν και θα εξακολουθούν να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Από την στιγμή που ούτε η ίδια εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει, ποιό θα στείλει που και αν αγοράσει νέα ταχύπλοα για να αντικαταστήσει τα πωληθέντα, τα πλάνα της θα ανοίξουν πάλι τελευταία στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακόμη τίποτα για το καλοκαίρι ... Η ανέκδοτο μάλιστα απαξιώνει τους επισκέπτες και τους κατοίκους των άλλων νησιών προσφερωντας χαμηλές τιμές για Κρήτη που έχει ανταγωνισμό την ίδια ώρα που Σποράδες αύξησε τις τιμές ... Συγχαρητήρια

Link to comment
Share on other sites

γιατι η εταιρεια περιοριζει τοσο τα νησια σε μια περιοδο

18 ΙΟΥΝ - 05 ΣΕΠ...

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ..

μετα μιλαμε για τουρισμο απο ΜΑΙΟ ΩΣ ΤΕΛΗ ΣΕΠ..

Δεν λες παλι καλα που σας το βαζει:P Νομιζω το ξερεις καλυτερα κι απο μενα οτι η γραμμη του Αγ.Κωσταντινου ειναι κυριως καλοκαιρινη ωστε να εξυπηρετουνται οι θερινοι παραθεριστες χωρις να πρεπει να περασουν απο Βολο.Αν βαλεις οτι φετος τα πραγματα ειναι στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα,οσον αφορα την οικονομικη κριση και την τρομολαγνεια που επικρατει εχω την εντυπωση οτι ο τουρισμος θα περιοριστει παρα πολυ παντου.Παντως εν μερει συμφωνω κιολας αφου θα μπορουσαν να το αφησουν μεχρι μεσα-τελη Σεμπτεβρη που ειναι ο πιο ωραιος καιρος για διακοπες:)

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για 3 νησιά με μεγάλη κίνηση 18 Ιουνίου είναι πολύ αργά με ΕΝ λειτουργία όλα τα ξενοδοχεία που ανοίγουν Απο 2 Μαΐου . Ήδη τα νησιά είναι σταθερά και ανοδικά όσο αφορά τους ξένους και ως κοντινοι προορισμοί δεν αναμένεται να έχουν μεγάλες απώλειες δεδομένου ότι μπαίνει συμβατικό Απο Άγιο (εξπρές ΣΚΙΑΘΟΣ με Καλές τιμές ) και παει Βόλο το Πήγασος με διπλό δρομολόγιο . Εκκρεμή εκβαιθνση λιμένα Σκοπελου και ελπίζω εκεί να μην υπάρξει προβλημα . Όπως και να έχει η εταιρεία έχει αργήσει και ΑΛΛΗ μια φορά να δώσει εγκαρια τα δρομολόγια της

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...