Jump to content
Shipfriends

Aegean Fantasy (IMO 7700049)


Recommended Posts

Αυριο λοιπόν αναχωρεί η πρώτη φουρνιά πληρώματος για την παραλαβή του πλοίου. Ετζιαν Φαντασυ λοιπόν το Ciceroκαι σύντομα κοντά μας!

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Ετσι... Με τον Κικερωνα... Το συγκεκριμενο πλοιο μου αρεσει παρα πολυ και τυγχανει να εχω αρκετες καλες φωτο του ειδικα με παγο(για περισσοτερες πληροφοριες δεστε στο shipspotting, σεβομενος το copyright των αντιστοιχων φωτογραφων δεν θελω να αναρτησω καμια) και χαιρομαι ιδιαιτερα που θα το δω και tete-a-tete:p. Μια ερωτηση προς Αποστολο η οποιον αλλον ξερει: αυτο το κομματι κομοδεσιου(?) πισω απο τις βαρκες του, τι ειναι και σε τι χρησιμευει?

Link to comment
Share on other sites

Χμ... Αυτό είναι δεξαμένη ballast!!!Ονομάζετε flume tank και την ίδια κατασκευή έχουν όλα της σειράς Αρχάγγελος, Σταρ, Ακακία κλπ κλπ, όπως και αρκετά Ro/Ro στη Βόρια Ευρώπη (Δείτε πχ πλοία της DFDS) Αυτό χρησιμέυεί στο να μειώνετε τεχνιτά η ευστάθια του πλοίου μιάς που γνωρίζουμε ότι τα Ro/Ro κατασκευαστικά έχουν φοβερή ευστάθια. Γεμίζοντας την δεξαμενή αυτή καταφέρνεις να ελλατώσεις τους γρήγορους διατηχεισμούς όπου μπορούν να μετατωπίσουν το φορτίο όπου σε αυτά τα πλοία είναι ιδιαίτερα ασταθές. Για περισσότερα ίσως να πρέπει να ανείξουμε άλλο thread

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησε ανήμερα Χριστούγεννα για τα μέρη μας. Αφού πρώτα μετονομάστηκε βεβαίως βεβαίως αλλά αν δεν κάνω λάθος με σημαία Αγίου Βικεντίου.

Link to comment
Share on other sites

Παντως μιάς που κλείστικε ας παραθέσουμε κάποιες πληροφορίες. Το πλοίο δέν διαθέτει ράμπα ή ασανσέρ για το πάνω γκαράζ, μιάς που το ασανσερ το αφαιρέσανε οι Καναδοί για να τοποθετούν εκεί container. Δέν ξέρω τι εύρος μετασκευής θα κάνουν εδώ το μόνο που βλέπω είναι ότι εκτός την τοποθέτηση ασανσέρ ή ράμπας (εγώ προτειμώ ράμπα), διακρείνω απο τις φώτο ότι το ύψος του γκαράζ κάτω απο το flume tank είναι όλο και όλο γύρω στο 1 high και δέν θα περνάνε τα φορτηγά άνετα απο κάτω. Μιάς που ο Αγαπητός δέν αφήνει περιθώρια απώλειας κέρδους, δηλαδή να μένει χώρος κενός (γύρω στα 14 φορτηγά αν υπολογήσουμε το πλάτος του πλοιου) προβλέπω πιθανή αφαίρεσή του ή μετασκευή του. Πάντος το πλοίο είναι οπως λένε σε εξαιρετική κατάσταση και περιμένω πώς και πώς να το δώ. Το πλοίο προσδίδοντας την προέλευσή του είναι τελείως Αγγλικό με ηλεκτρομηχανές Μιρλες Μπλακστόουν! Και ας μην ξεχνάμε ότι είναι πλοίο της Ellerman Wilson Line! To συμπαθώ γιατί μου θυμίζει την αξέχαστή Σαπφώ....

Πάντως Νίκο θα έχουμε σίγουρα με το που έρθει καλύτερες φώτο απο τους Καναδούς μιάς που εμείς εδώ στην Ελλάδα τα Πλοία τα έχουμε σε καλύτερη κατάσταση ιδανικά για πόζες με τον λαμπρό ήλιο μας, όπου τον προτειμώ απο τους πάγους!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έδεσε το απόγευμα στο ΝΜ Δραπετσώνας και θα παραμείνει για επισκευές πανω απο 1 μήνα όπου περιλαμβάνουν και την τοποθέτηση ράμπας για το επάνω γκαράζ.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το πρωι-μεσημερι ειχαμε επιθεωρηση απο το αφεντικο(κατι σαν τη διαφημιση του Τζοκερ:P) και οντως το πλοιο φαινεται λιγακι ταλαιπωρημενο. Παντως φαινεται στιβαρο βαπορι και απο μεγεθος ειναι στα κυβικα του Nave Trailer που ειναι δεμενο διπλα του. Το γκαραζ ειναι εντελως νετο και κολωνακια δεν υπαρχουν πουθενα ενω σωστη κινηση οπως ειπε ο Αποστολος ειναι η τοποθετηση ραμπας. Πρεπει να υπαρχει και ασανσερ για καταμπαρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τρομέρο βαπόρι το Aegean Fantazy απίστευτα μεγάλο γκαράζ και κυρίως και upper και καλό κατάμπαρο.Στο accomodation έχει αρκετά καλούς χώρους για ro/ro και μια εντυπωσιακή γέφυρα.Ευχομαι να γίνει καλή δουλειά που μάλλον έχει ακόμα αρκετή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Να πουμε -εστω και ετεροχρονισμενα- οτι το παπορο επεσε απο τη δεξαμενη νωρις το πρωι του Σαββατου και επεστρεψε φρεσκοβαμμενο στο Νεο Μωλο Δραπετσωνας. Το μπλε του μου φανηκε αρκετα εντονο βεβαια, δεν ξερω αν ειναι η ιδια αποχρωση που χρησιμοποιηθηκε στα υπολοιπα πλοια της Aegean Cargo. Υποψιαζομαι οτι οι διαδικασιες επισπευσθηκαν λογω και του ατυχηματος του Acacia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικα ξεκινα νωριτερα. Μετα το δοκιμαστικο του το πλοιο προσεδεσε στη Μετζαριο και αποψε η αυριο αναχωρει για Λεμεσσο και Χαιφα. Αντιστοιχα το Aegean Pearl σκαντζαρει στη γραμμη του Ηρακλειου και σημερα βρισκοταν στην Καρβουνοσκαλα. Με δεδομενο οτι ο Αρχαγγελος ειναι κι αυτος στη γραμμη της Κυπρου, μενει το Aegean Star να απσχοληθει καπου αλλου.

Link to comment
Share on other sites

Στο πλοίο έμεινε η σημαία Αγ. Βικεντίου? Μεγάλο πρόβλημα στο πλοίο αφου η γραμμή έχει μεγάλες απαιτίσεις απο έμπειρό πλήρωμα (καταστρώματος) και οι Ουκρανοί δέν βλέπω να τα καταφέρνουν....

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ με εβγαλές απο τις σκέψεις! Πάλι καλά που βάλανε και κάτι γιατί η σαφής παραπομπή των χρωματων στην ΑΝΕΚ δέν μου κάθησε ποτέ καλά :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...