Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Annus Horibilis φετος για τον πριγκηπα. δε ξερω αν ειναι η καταρα του αλεβιζου ή του κληρονομου, αλλα παντως κακοτυχια αρκετη υπαρχει.

το olympia δεν εκτελεσε δρομολογιο σημερα. 20.00 ηταν στο 14 της πατρας δεμενο και ιδιωτικο συνεργειο δυτων εκανε αυτοψια στα υφαλα τς πρυμης.

απο οτι ακουσα χτυπησε σε ντοκο την ωρα που εδενε. λεπτομερειες δεν εχω καταφερει να μαθω. 16.00 τοβαπορι εφτανε καθυστερημενο (το ειδα εξω απο τη βορεια). 20.00 ξεφορτωνε και ειχε πολυ πραμα ακομη. Λογικα κατι συνεβη και καθυστερησε την προσδεση του (και ματαιωσε την αναχωρηση).

οποιος μαθει κατι παραπανω ας μας πει

Link to comment
Share on other sites

Από το σημερινό δελτίο τύπου του ΥΕΝ η επίσημη ανακοίνωση:

Στον κυματοθραύστη προσέκρουσε, με την αριστερή πλευρά του, χθες το απόγευμα το Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» Ν.Η. 35 κατά την είσοδο του στο λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από Ιταλία – Ηγουμενίτσα με 494 επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους.

Από τη πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο παραπάνω Ε/Γ –Ο/Γ πλοίο. Ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος δεν παρατηρήθηκε. Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο περασε το διαυλο του Ναυσταθμου(με ειδικη αδεια, μετα τη Δυση) με προορισμο τα Ναυπηγεια Ελευσινας(υποθετω) για επισκευες.

Αυτό ήταν λοιπόν που περίπου στις 20.30 πέρναγε από τις Φλέβες με κατεύθυνση Δυτικά?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως αυτο, 2105 παραλλαξε το φαναρι της Ψυτταλειας προσπερνωντας απο δεξια το containership MSC Tuscany που κατευθυνοταν για Ικονιο, την ιδια στιγμη που αναμεσα στα δυο πλοια ειχε "σφηνωθει" μια ανεμοτρατα.

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμη που περασε μεσα στην Ελευσινα, μονο σε Ναυπηγεια μπορει να παει, ειτε στο Σκαραμαγκα, ειτε στα Ναυπηγεια Ελευσινας. Εκτος κι αν το παει ντανα η Μινωικη, μαζι με το Εγνατια ΙΙΙ:confused: .

Link to comment
Share on other sites

θα ανεβει και θα το δουμε. υπομονη παιδες. στον κυματοθραυστη (δηλ σε βραχια) επεσε, οποτε σιγουρα σκισιματα και ισως φτερα.

7ρακι γραιγο ειχε, 215 μετρα ειναι, με αναποδα εμπαινε, δε θελει και πολυ

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω πόσο σοβαρή είναι η ζημιά του Olympia, αναφέρω ότι στο σύστημα κρατήσεων των Μινωικών φαίνεται ότι το πλοίο θα ξεκινήσει εκ νέου δρομολόγια την Πέμπτη Ιουλίου. Ισως να έχουν δει ότι η ζημιά του δεν είναι τόσο σημαντική. Περιμένου νεότερα απ' αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα για την τύχη του πλοίου...

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το πρωι ειχα παει στην Ελευσινα μεταμφιεσμενος σε Νιγηριανο που πουλαει cd ωστε να εκμαιευσω περισσοτερες πληροφοριες. CD οι καρμοιρηδες δεν αγορασαν:D , αλλα εμαθα οτι τελικα το πλοιο εχει απλως ενα ρηγμα στα υφαλα απο την προσκρουση και οτι δεν εχει πειραχτει αξονας, τιμονι η προπελλες. Με λιγα λογια ειναι θεμα μιας απλης λαμαρινοδουλειας, και το πλοιο κατα πασα πιθανοτητα θα επανακαμψει απο Δευτερα.

Και καινουρια Παπαριζου εχω:D :D

Link to comment
Share on other sites

Ένα κομμάτι λαμαρίνας αλλάξανε και αυτό ήταν, ετοιμάστηκε το πλοίο!!

Ενώ αρχικά φοβόντουσαν για μεγαλύτερη ζημία και για αυτό απολύσαν κόσμο (ξενοδοχειακό) και τους ξαναμάζεψαν χθες!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...