Jump to content
Shipfriends

Dimitris

Members
  • Posts

    37
  • Joined

Everything posted by Dimitris

  1. Πολύ πιθανόν να είναι αυτές οι γλώσσες, γιατί είναι σημαντικός ο όγκος επιβατών από αυτές τις χώρες (οικονομικοί μετανάστες που ανεβοκατεβαίνουν όλο το χρόνο) , και όλοι πήγαιναν με ΑΝΕΚ, λόγω της χαμηλότερης τιμής.
  2. Από ότι είχα δει στο AIS εκείνη την ημέρα, το palace μπήκε μέσα από τις Κυκλάδες (το είχα παρατηρήσει γιατί μου έκανε εντύπωση τι γύρευε το παλάτι πάνω από τη Φολέγανδρο...)
  3. Πριν λίγο το HS4 με 38!!! Αντε και εις ανώτερα!!!
  4. Πριν λίγο βγήκε για δοκιμαστικό, κάποια στιγμή στο AIS το είδα να πιάνει 38,7 (δεν ξέρω αν έπιασε κ περισσότερο) και μετά έκανε αναστροφή και επιστρέφει στο λιμάνι
  5. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, είμαι σίγουρος ότι θα το προτιμήσουν πάρα πολλοί που ταξιδεύουν προς Χανιά (το αντίστροφο από ότι γινόταν μέχρι πέρυσι που ταξίδευαν οι Ρεθυμνιώτες μέσω Σούδας και του Χαισπιντ),γιατί κερδίζεις πάααρα πολύ ειδικά σε σύγκριση με το Λισσός των 10+ ωρών πλέον). Ειδικά με το στρίμωγμα που γίνεται πλεον στο γκαράζ με τα φορτηγά στα πλοία των Χανίων, θές πολύ περισσότερη ώρα για να βγείς από το γκαράζ του ΛΙΣΣΟΣ με ΙΧ, από το χρόνο από Ρέθυμνο μέχρι Χανιά (40 λεπτά περίπου)
  6. Η έλλειψη πλοίου για το Ρέθυμνο είναι πλέον εμφανής, στις καθημερινές καθυστερήσεις της αναχώρησης των πλοίων προς Χανιά. Πέμπτη βράδυ, το Ελ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ φόρτωνε στον Πειραιά μέχρι τις 21.35 (συνοδεία ενός μαθήματος απταίστων γαλλικών και ευχελαίου μεταξύ οδηγών φορτηγών & υπευθύνων για το ποιος θα προλάβει να μπει και το ποιος ήρθε πρώτος - τελικά έμειναν 5- 6 απ'εξω...), ενώ και εχθές το βράδυ στη Σούδα, παρόλο που φόρτωνε και ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, το ΛΙΣΣΟΣ φόρτωνε έως τις 21.20 (πάλι καλα...και φυσικά γέμισε το γκαράζ ασφυκτικά)
  7. Δε θα φτάσει.. Έδεσε στο Λαύριο, που ήταν κ στο δρόμο του, από ότι βλέπω στο ais...
  8. Στο ραδιόφωνο το πρωί άκουσα για βλάβη στη μία κύρια μηχανή, περισσότερες λεπτομέρειες δεν είπαν.
  9. Δεν είναι λάθος, από αύριο 1/11 το δρομολόγιο από Πειραιά για Ρέθυμνο θα γίνεται Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, μέσω Χανίων. Επιστροφή από Ρέθυμνο απευθείας για Πειραιά Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή.
  10. Και για να μην αναρωτιέσαι που βρίσκεται, σήμερα το μεσημέρι βρισκόταν Ελευσίνα . Έχει σβηστεί και το "ΑΝΕΚ LINES" από τα πλαϊνά.
  11. Δεν ξέρω εάν τα Κύθηρα έχουν τόση κίνηση, αλλά στο κομμάτι ΠΕΙΡΑΙΑ - ΧΑΝΙΑ που φεύγει το ΛΑΤΩ και ανιτικαθίσταται από ΠΡΕΒΕΛΗ, τότε σίγουρα υπάρχει τρομερό πρόβλημα χώρου για φορτηγά, οπότε χρειάζονται ενισχύσεις...
  12. Την Παρασκευή το πρωί, τη στιγμή που το πλοίο έδενε στον Πειραιά (6.35) έσπασε ο πλευρικός κάβος... Ευτυχώς μόλις είχαν απομακρυνθεί οι λιμενεργάτες και γλίτωσαν, και ευτυχώς επίσης δεν ήταν κανείς άλλος εκεί κοντά. Το καλοκαίρι, όταν έχει και ημερήσιο δρομολόγιο, σε εκείνο ακριβώς το σημείο είναι η ουρά των οχημάτων προς επιβίβαση, οπότε φανταστείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό.... Σημείωση: Και οι άλλοι κάβοι του πλοίου δεν φαίνονται και σε πολύ καλύτερη κατάσταση.......
  13. Ένα ελαφρώς σατανικό (και κακοπροαίρετο) μυαλό όμως θα έθετε το ερώτημα: Μήπως όμως το θέμα είναι να φτάνει ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ/ΜΥΤΙΛΗΝΗ 11.34 στη Χίο, έτσι εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, λίγο πριν το ΜΥΚΟΝΟΣ, ώστε να του φορτώνει μια ωραιότατη καθυστέρηση?? Σχεδόν προφανές ερώτημα. Και σε τέτοια περίπτωση τι γίνεται? Αντέχει το λιμάνι της Χίου δύο ταυτόχρονες φορτοεκφορτώσεις ΕΓ/ΟΓ ή θα γίνει ένας (ακόμη μεγαλύτερος) πανικός?
  14. Μια μικρή διόρθωση. Το σωστό όνομα πρέπει να είναι ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ (όπως και η ομώνυμη χερσόνησος)
  15. Σε (ολοσέλιδο) σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα" (η πρώτη σε κυκλοφορία τοπική εφημερίδα στα Χανιά, εν γένει ιδιαίτερα έγκυρη) αναφέρονται, όχι μόνο η έναρξη των δρομολογίων του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στις 21 Ιουνίου (με ταυτόχρονη αντικατάσταση του HS5, το οποίο θα έχει ξεκινήσει από 16/3/07 το δρομολόγιο), αλλά και οι ώρες των δρομολογίων του!!! Ήτοι: Αναχώρηση από Πειραιά κάθε μέρα 16:00 και άφιξη 22:15 στη Σούδα, και αναχώρηση από εκεί 23:45 και επιστροφή στον Πειραιά 06:00.
  16. Πηγή: presspoint.gr Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006 4:08:00 μμ NEL Lines: Δελτίο Τύπου Η NEL Lines με σεβασμό αλλά και ευχαριστίες προς το επιβατικό της κοινό ανακοινώνει τα ακόλουθα: Λόγω του ανεκτέλεστου πρωινού δρομολογίου του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ για τις 28/07/2006 το επιβατικό κοινό που είχε εκδώσει εισιτήρια για το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει ήδη ενημερωθεί για την αντικατάσταση του πλοίου με το Ε/Γ –Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ με κάθε πρόσφορο μέσο και συγκεκριμένα: 1) Εκτυπώθηκαν οι λίστες των επιβατών και ενημερώθηκαν όλοι, ένας προς έναν ατομικά σε όσες κρατήσεις υπήρχαν τηλέφωνα. 2) Σε όσες κρατήσεις δεν είχε συμπληρωθεί τηλέφωνο ενημερώσαμε το γραφείο το οποίο είχε προβεί στην έκδοση των εισιτηρίων για να ενημερώσει τους συγκεκριμένους επιβάτες. 3) Έχει σταλεί δελτίο τύπου με e-mail στις 25/07/2006 προς όλα τα συνεργαζόμενα πρακτορεία. 4) Έχει σταλεί δελτίο τύπου με φαξ και e-mail σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 5) Υπάρχει γραπτό μήνυμα στο ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο γίνονται κρατήσεις και εκδόσεις εισιτηρίων το οποίο αναφέρει την αντικατάσταση των πλοίων για τις 28/07/2006 καθώς επίσης και το τηλέφωνο της εταιρείας μας για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Όσοι επιβάτες είχαν εκδώσει εισιτήρια με το Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ για τις 28/07/2006 από Πειραιά προς Μύκονο –Χίο - Μυτιλήνη έχουν ενημερωθεί με τους ίδιους τρόπους και τους έχουμε προτείνει να ταξιδέψουν δωρεάν με το Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ όσοι είχαν προορισμό από και προς Μύκονο, και όσοι είχαν προορισμό Χίο – Μυτιλήνη να ταξιδέψουν με το πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ από Πειραιά προς Χίο – Μυτιλήνη, στο οποίο έχουν δεσμευθεί οι ανάλογες θέσεις και με το πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ από Μυτιλήνη προς Χίο – Πειραιά. Οι επιβάτες που είχαν εκδώσει εισιτήρια για το Σάββατο 29/07/2006 από Μυτιλήνη προς Χίο – Μύκονο - Πειραιά με το Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά και μέσω των πρακτορείων τους για την καθυστέρηση των 3 ωρών και 15 λεπτών που θα έχει το πλοίο. Οι έξι επιβάτες που είχαν εισιτήριο από Μύκονο – Χίο - Μυτιλήνη έχουν ενημερωθεί ότι θα φτάσουν από την Μύκονο στο Λαύριο με το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ με δωρεάν εισιτήρια και κατόπιν θα εξυπηρετηθούν από τον Πειραιά προς Χίο-Μυτιλήνη. Οι ανωτέρω αλλαγές των δρομολογίων έχουν ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.Ε.Ν. Ευχαριστούμε το επιβατικό μας κοινό για την έμπρακτη υποστήριξη τους και ευχαριστίες τους προς την εταιρεία μας και δεσμευόμαστε ότι πάντοτε κύριο μέλημα μας είναι η εξυπηρέτησή τους.
  17. Από το σημερινό δελτίο τύπου του ΥΕΝ η επίσημη ανακοίνωση: Στον κυματοθραύστη προσέκρουσε, με την αριστερή πλευρά του, χθες το απόγευμα το Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» Ν.Η. 35 κατά την είσοδο του στο λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από Ιταλία – Ηγουμενίτσα με 494 επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους. Από τη πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο παραπάνω Ε/Γ –Ο/Γ πλοίο. Ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος δεν παρατηρήθηκε. Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
  18. Δυστυχώς ένα δυσάρεστο νέο. Από σημερινό (21/06) δελτίο τύπου του ΥΕΝ: Από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «HIGH SPEED 4» Ν.Π. 10773 ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Μήλου, ότι κατά την διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Χανιά και ενώ το πλοίο βρισκόταν πλησίον της νήσου Μήλου, 49χρονος ναύτης, μέλος του πληρώματος, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Κ.Υ. Μήλου. Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε άμεσα στο λιμένα Μήλου και ο εν λόγω ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, συνοδεία γιατρού, στο Κ.Υ. Μήλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του θα μεταφερθεί σήμερα στο Νεκροτομείο Πειραιώς για νεκροψία – νεκροτομή. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
  19. Οι καθυστερήσεις αυτές είναι τα κατάλοιπα από τις κρουαζιέρες του τριημέρου. Άργησαν τα πλοία που έφυγαν να πάνε σε Νάξο - Πάρο - Μήλο, μέχρι να γυρίσουν να ξεφορτώσουν, κ να ξαναφορτώσουν... Γνωστή και δεδομένη πλέον καθυστέρηση της ΑΝΕΚ κάθε χρόνο τέτοια μέρα .. και κάθε χρόνο χωρίς προειδοποίηση προς τους δύστυχους που εργάζονταν Τρίτη πρωί...
  20. Πηγή: "Ναυτεμπορική" http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/05/1199465.htm Να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2005 αποφάσισε η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΚ στις 4 Ιουνίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων προηγούμενων χρήσεων εις νέων που προέκυψε από την πρώτη προσαρμογή των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.
  21. Καλή η κίνηση του early booking, αρκεί να το ξέρουν και οι πράκτορες.... Προχθές, ο κεντρικός πράκτορας της Hellenic στα Χανιά, μόλις του ζήτησα εισιτήριο με έκπτωση early booking, με κοίταξε με ύφος , και με απέραντη σιγουριά, απεκρίθη ότι "η εταιρία μας δεν έχει καμία τέτοια προσφορα!!".... Επειδή η απάντηση μου περιείχε ίδια ποσότητα βεβαιότητας (μεταξύ άλλων ) αναγκάστηκε και πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά της εταιρίας στην Αθήνα, για να επιβεβαιώσει αυτά που θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα και από μένα...
  22. Εν γένει τα κανονικά δρομολόγια δεν επηρεάζονται, απλά πάλι θα ατυχήσουν οι δύστυχοι εκδρομείς του τριημέρου, γιατί τη Δευτέρα τα πλοία θα φύγουν αργά από την Κρήτη (23:00 λέει το πρόγραμμα, αλλά εγώ σε προηγούμενη χρονιά έχω φύγει και στις 1.30), και θα φτάσουν στον Πειραιά μετά τις 8.30, και μετά ποιος ακούει το αφεντικό...
  23. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά . Βασικά από το site θα αγόραζα, αλλά η πιστωτική μου είναι λίγο πάνω από το όριο Επιπλέον, επειδή ήταν λίγο πολύπλοκη η κράτηση, ήθελα να διαλέξω και θέσεις,ώστε άτομα που αναχωρούν σε διαφορετικές μέρες, να επιστρέψουν μαζί σε συνεχόμενες θέσεις, πράγμα που με το on-line δεν γίνεται (από όσο ξέρω). Πάντως, όταν είχα ζητήσει τηλεφωνικά από την Hellenic να μου κάνει κράτηση, μου είχαν πεί όχι, παρά μόνο απευθείας έκδοση.
  24. Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, γράφω εδώ ένα γεγονός που σχετίζεται με τα εισιτήρια της εταιρίας, γιατί δεν ήξερα που να το γράψω, ας το τακτοποιήσει το admin . Το θέμα έχει ως εξής: Πήγα σήμερα να βγάλω εισιτήριο για την επόμενη Παρασκευή (14/04), Πειραιά - Χανία, με το HS 5, από το πρακτορείο που βγάζω συνήθως εισιτήριο, και μου λέει η κοπέλα ότι δεν έχει θέσεις στην οικονομική, μόνο business. Αφού της εξήγησα ότι πριν δέκα λεπτά που έφυγα από το σπίτι το site της Hellenic Seaways μου έδινε θέσεις, πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, και της έδωσαν από εκεί μια θέση. Θεωρώ αυτήν την τακτική της εταιρίας απαράδεκτη, προφανώς γίνεται για να εκμεταλλευτεί την κίνηση των εορτών, κόβοντας όσο πιο πολλά business μπορεί (αφού η οικονομική σίγουρα θα γεμίσει, ακόμα και την τελευταία ημέρα). Πριν από ένα μήνα, στο δρομολόγιο Πόρος - Πειραιάς, της ίδιας εταιρίας, πάλι είχα παρατηρήσει το ίδιο (ενώ στο site έδινε εισιτήρια, το πρακτορείο μου το έλεγε full) στο συμβατικό πλοίο, και αναγκάστηκα να βγάλω με το δελφίνι. Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό;
×
×
  • Create New...