Jump to content
Shipfriends

Cpt_Dimitris

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cpt_Dimitris

  1. Όπως είπα και παραπάνω, "και πόσα δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας..." Ένα απτό παράδειγμα είναι αυτό ενός προηγούμενου δεξαμενισμού του στη μεγάλη πέτρινη Βασιλειάδη, τον περασμένο Μάιο, όπου εθεάθη με τσαλακωμένο και με ρηγματώσεις βολβό χωρίς να έχει αναφερθεί το παραμικρό περί σύγκρουσης ή πρόσκρουσης του πλοίου. Επίσης αν ήταν η μία σύγκρουση πριν από ένα χρόνο δεν θα έκανα καν την παρούσα αναφορά. 😉 Δεν εστιάζω περισσότερο στο ατύχημα ή μάλλον στα ατυχήματα, αλλά στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι το 8μελές πλήρωμα θεωρείται ασφαλής σύνθεση. Υπενθυμίζω ότι δεν μιλάμε για πλοίο τοπικών πλόων. Με τη σύνθεση αυτή δεν βγαίνουν καλά καλά ούτε οι βάρδιες φυλακής γεφύρας και μηχανοστασίου, δεδομένου ότι τα περισσότερα άτομα είναι κατώτερο πλήρωμα!
  2. Δεν εκπλήσσομαι. Μόνο και μόνο από δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί ανά καιρούς, μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματά του για το συγκεκριμένο βαπόρι. Και πόσα δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας...
  3. Το πλοίο έχει επιστρέψει στα δρομολόγιά του στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα.
  4. Cpt_Dimitris

    PAROS JET

    Arriving at Rafina on 25/05/2019.
  5. Leaving Piraeus port on 07/03/2019.
  6. @pathfinder Σαφώς. Το FLYING CAT 3 αναφέρεται ως Ε/Γ-Δ/Γ στην ανακοίνωση.
  7. Αν δεν μας πει τίποτα το ΥΕΝ κι αν δεν διερευνηθεί εις βάθος το θέμα, πίστεψέ με, θα κλάψει και μάλιστα πολλές φορές ακόμα ο φίλος σου ο Χαράλαμπος...
  8. Απλά, λιτά και κατανοητά. Δεν νοείται να ταξιδεύει πλοίο με τις ελλείψεις αυτές. Ειδικά όσων αφορά τη SOLAS (Safety Of Life At Sea), ασυζητητί. Όχι πως τις άλλες τις θεωρώ λιγότερο σημαντικές ή ασήμαντες, αλλά όπως και να το κάνουμε η SOLAS είναι το ευαγγέλιό μας στη θάλασσα. Και καλό θα ήταν με την ολοκλήρωση της προανάκρισης ή και κατόπιν αυτής, να μας πει το ΥΕΝ πώς είναι δυνατόν το πλοίο να πέρασε επιτυχώς τις απαραίτητες επιθεωρήσεις, οι οποίες απαιτούν πλήρη συμμόρφωση του εκάστοτε πλοίου με τις προαναφερθείσες διεθνείς συμβάσεις, προτού να επιβιβαστεί ο κόσμος σε αυτό. Διότι αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται πως εκτέθηκαν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο με τις ευλογίες και τις υπογραφές κάποιων.
  9. Πάντως από τις μέχρι τώρα κινήσεις και ανακοινώσεις διακρίνεται μία τάση για παραγραφή του ατυχήματος, άρα και της προανακριτικής διαδικασίας. Δεν αναφέρεται πουθενά το ατύχημα. Ακόμα και στην επίσημη ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. γίνεται απλά λόγος για «απαγόρευση απόπλου», η οποία αίρεται ανά πάσα ώρα και στιγμή με ένα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και το πλοίο δύναται να αποπλεύσει κανονικά και με ίδια μέσα, σαν να μη συνέβη τίποτα.
  10. Αγαπητέ hayabusagr, Επειδή ούτε γνώστης είσαι ούτε ναυτικός όπως λες, να σε ενημερώσω ότι τα κάθε πλοίο είναι κάποιων διαμερισμάτων. Αυτό σημαίνει πως, αν παράδειγμα είναι τεσσάρων διαμερισμάτων και η εισροή υδάτων δεν ξεπεράσει τα τέσσερα αυτά διαμερίσματα, το πλοίο σώζεται. Το κάθε διαμέρισμα έχει δικές του υδατοστεγείς θύρες οι οποίες μπορούν να ανοίξουν εν πλω, άτυπα, για πολλούς λόγους που αφορούν το πλήρωμα μηχανής και δεν πρόκειται να σου αναλύσω δημοσίως. Όσοι ταξιδεύουμε τα ξέρουμε. Αν πάρει νερά το πέμπτο διαμέρισμα, με βάση το ανωτέρω παράδειγμα, μην περιμένεις να δεις την κλίση του Παναγία Τήνου στον Πειραιά σε ελάχιστο χρόνο. Να σου υπενθυμίσω το συμβάν του Sea Diamond. Μην πας να την πεις λοιπόν σε ανθρώπους του χώρου που τυγχάνει να έχουν διαβάσει λιγάκι παραπάνω και γνωρίζουν δύο-τρία πράγματα. Όσο για τις ερωτήσεις σου, πολύ απλά ΜΗΝ περιμένεις απαντήσεις την προκειμένη στιγμή. Ουσιαστικά ζητάς από κάποιον να το παίξει εμπειρογνώμονας και να γίνει ξερόλας. Ακόμη κι εμείς που αντιλαμβανόμαστε καλύτερα την τωρινή κατάσταση, ΔΕΝ πρόκειται να σου απαντήσουμε για ευνόητους λόγους. Οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αίτια, ευθύνες και κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν για την αποφυγή του ατυχήματος.
  11. Ειλικρινά, πιστεύει κανείς ότι βρίσκεται καθηλωμένο τόσες ώρες στη Σαντορίνη για να το γνωρίσει ο κόσμος; Και γιατί δεν παρέμεινε και στη Μήλο; Υπενθυμίζεται ότι στις 10:20 π.μ. θα έπρεπε να ήταν στο Ρέθυμνο. Δεν μιλάμε για μισή ή μία ώρα καθυστέρηση, αλλά για αρκετές ώρες. Κι ακόμα δεν έχει αποπλεύσει! Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και δυστυχώς η πτώση της ταχύτητάς του το επιβεβαιώνει πάραυτα.
  12. Το OLYMPUS αυτή τη στιγμή δένει στο λιμάνι του Αδάμαντα έχοντας ήδη καθυστερήσει αρκετά με βάση το προγραμματισμένο του δρομολόγιο. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε, περίπου μισή ώρα πριν την άφιξή του στη Μήλο, ήταν περί τους 16,8 κόμβους. Δυστυχώς η πολύωρη καθυστέρησή του είναι πλέον αναπόφευκτη, είτε το θέλουμε είτε όχι. Φυσικά η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία για τους λανθασμένους της υπολογισμούς, σε καμία περίπτωση τους ναυτικούς που το ταξιδεύουν. Κανείς δεν επέρριψε ευθύνες στο πλήρωμα, όπως επίσης κανένας άνθρωπος του χώρου δεν περίμενε ότι το πλοίο θα έπιανε τις ταχύτητες που έπιασε στο δοκιμαστικό του, δεδομένης της πολύχρονης ακινησίας του αλλά και της απότομης καταπόνησης των μηχανών του. Ωστόσο το πλοίο μεταφέρει επιβάτες οι οποίοι θα έπρεπε αν μη τι άλλο να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους χρόνους του συγκεκριμένου ταξιδιού. 4.21 πμ Μόλις αναχώρησε από τη Μήλο με προορισμό τη Σαντορίνη.
  13. Το νέο απόκτημα της Seajets μόλις πέρασε το ακρωτήρι του Ταινάρου και συνεχίζει το ταξίδι του για τον Πειραιά, ρυμουλκούμενο από το DIAVLOS FORCE.
  14. Η λυπηρή εικόνα του πλοίου αργά το βράδυ. Κατά πάσα πιθανότητα, ο βατσιμάνης του Μυτιλήνη αντιλήφθηκε την κλίση του Πηνελόπη Α και ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές.
  15. Νωρίς το πρωί το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι των Παλουκίων με προορισμό την Κούλουρη, όπου έδεσε για την ετήσια ακινησία του.
×
×
  • Create New...