Jump to content
Shipfriends

Romantika (IMO 9237589)


Recommended Posts

To Romantika είναι το πρώτο από τα δύο αδελφά πλοία που η Tallink παρέλαβε από το ναυπηγείο Aker στη Rauma στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του στόλου της, το συγκεκριμένο το 2002, με το Victoria 1 να παραδίδεται το 2004. Ακολούθησε το τρίδυμο Baltic Queen, Baltic Princess και Galaxy που αποτελούν μια μεγαλύτερη εκδοχή του πρώτου ζεύγους. Το Romantika, λοιπόν, έχει μήκος 192.9, πλάτος 29 και βύθισμα 6.5 μέτρα και φιλοξενεί 2171 επιβάτες σε κρεβάτια, παρέχοντάς τους υπηρεσίες κρουαζιέρας, ενώ μπορεί να μεταφέρει 300 αυτοκίνητα ΙΧ σε γκαράζ 1000 γραμμικών μέτρων. Πρόκειται για μικρό γκαράζ, όπως αυτά που διαθέτουν γενικά τα cruise ferries της Βαλτικής. Ουσιαστικά, στο κατάστρωμα που στα ferries συναντάμε το άνω γκαράζ, τα συγκεκριμένα cruise ferries συνήθως διαθέτουν καμπίνες, spa και conference rooms.

To Romantika, που συνδέει τη Στοκχόλμη με τη Ρίγα, αντιμετώπισε χθες δυσκολίες λόγω κακοκαιρίας, η οποία είχε ως την αποτέλεσμα απώλεια του ραντάρ και το σπάσιμο φινιστρινιών. 

c5a78594c7eef54acd3417ac0e18e90e

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Romantika πήγε στο ναυπηγείο Nauta στη Gdynia για εργασίες δεξαμενισμού και ανακαίνισης στο ξενοδοχειακό του (buffet restaurant, cafe και pub) διάρκειας περίπου δύο εβδομάδες. Το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια στη γραμμή Riga-Stockholm στις 25 Ιανουαρίου.  Ενώ θα γίνει εγκατάσταση του συστήματος για την ηλεκτροδότηση από το λιμάνι της Στοκχόλμης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Για ρομαντική δεν ξέρω αν είναι, πανέμορφη σαν πλοίο πάντως είναι σίγουρα η Romantika, εδώ ξεπροβάλλει από κάποια καμπή του Αρχιπελάγους της Στοκχόλμης. Οι μαύροι χρωματισμοί ειδικά πλώρα, δίνουν στο πλοίο μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα και δυναμική παρουσία. Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο έχοντας και την αντίθεση με το άσπρο χρώμα που είναι βαμμένο το υπόλοιπο πλοίο. Δε θα μπορούσε να λείπει η πρυμνιά όψη καθώς το πλοίο κάνει ένα ακόμη ταξίδι πρός τη Riga, την πρωτεύουσα της Λετονίας.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Η Tallink Group προχώρησε στη ναύλωση του Romantika, για να προσφέρει διαμονή στο 26ο United Nations Climate Change Conference of the Parties (COP26) στη Γλασκώβη, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31/10/2021 έως 12/11/2021. Οπότε η ναύλωση θα είναι από τις 15/10/21 έως τις 15/11/21.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Romantika ναυλώθηκε για τρία χρόνια από την εταιρεία Holland Norway Lines, έτσι ώστε να ξεκινήσει μια νέα σύνδεση μεταξύ Νορβηγίας και Ολλανδίας και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των λιμανιών Kristiansand-Eemshaven από τον Απρίλιο του 2022

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 11 months later...

Φαίνεται πως η δρομολόγηση εξ' Ολλανδίας δεν αποφέρει τα αναμενόμενα για την εταιρεία, κι αυτό γιατί έχουμε αλλαγή στον λιμένα αναχώρησης της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αντί λοιπόν για το Eemshaven, από τις 17 Απριλίου ως τις 31 Μαίου το πλοίο θα αναχωρεί από το Cuxhaven, μέχρις ότου την 1η Ιουνίου το λιμάνι του Emden na είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Romantika.

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή στο λιμάνι Eemshaven στο Cuxhaven και από το καλοκαίρι Emden έγινε σύμφωνα με την εταιρεία, λόγω θέματος με τη θέση στο λιμάνι του Eemshaven. Δηλαδή ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η θέση της σε όλες τις αναχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Από όσο γνωρίζω η Holland Norway Lines είχε μόνο ένα προσωρινό συμβόλαιο για την αποκλειστική χρήση της θέσης στο Eemshaven. Την περασμένη Δευτέρα έκαναν και μια δίκη στο Ijmuiden.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1009000/romantika-wijkt-tijdelijk-uit-naar-ijmuiden

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αντίο Ζωή η επιχείρηση αυτή, κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για να υπαχθούν στον κώδικα της χρεοκοπίας. Ήδη ολοκληρώθηκε και η ναύλωση, το Romantika βρίσκεται πια στο Tallinn και αναμένει οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
13 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Από τις 31 Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου, το Victoria I θα δουλέψει στη γραμμή Στοκχόλμη Τάλλιν μαζί με το Baltic Queen.

Εντυπωσιακή εξέλιξη, για να δούμε αν με αυτόν τον τρόπο ανοίγει παράθυρο για καλοκαιρινή δρομολόγηση του Romantika στη γραμμή Tallinn-Helsinki.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...