Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια ταχυπλόων


Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Από αύριο, το express jet κάθε πρωί στις 7:55 Ίος-Σαντορίνη-(Ίος)-Πάρος-Μύκονος-Πάρος-(Ίος)-Σαντορίνη και Σαντορίνη-Ίος στις 19:40. Βλέποντας τα ωράρια βγάζω δύο συμπεράσματα:

1) Τα ωράρια είναι εξαιρετικά για την Ίο, η οποία δουλεύει κυρίως με τουρίστες μέσω του αεροδρομίου της Σαντορίνης

2) Έχω βάλει σε παρένθεση κάποιες προσεγγίσεις στην Ίο γιατί γίνονται μόνο τις ημέρες που προσεγγίζει και το Thunder. Πρακτικά σε όλο το σκέλος Σαντορίνη-Μύκονος και επιστροφή έχουν βάλει το Express Jet να αναχωρεί σε όλα τα λιμάνια κανα τέταρτο πριν το Thunder, προφανώς για να κόψουν κίνηση. 

Edited by proud_ionian
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Thanos Skiathos said:

SEAJETS: Το καλοκαίρι ξεκινάει εδώ! {Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Λήμνο και Λέσβο από Θεσσαλονίκη με το ταχύπλοο SUPERRUNNER JET της SEAJETS}.

 

Αφού το Superrunner Jet θα μπει Θεσσαλονίκη - Σποράδες - ΒΑ Αιγαίο, τότε Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Κουφονησια ποιο θα μπει; (ή δεν θα μπει;) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

  

On 6/9/2023 at 11:15 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Εγώ θα έλεγα ότι μετά θα κατέβει στη Σητεία, για να ξεκινήσει τα δρομολόγια από εκεί.

 

On 6/9/2023 at 1:59 PM, speedrunner said:

Αν κατέβει Σητεια και το SRJ II ανεβεί Θεσσαλονίκη, το Speedrunner ξεκινάει δυτικές, Παροναξία Κουφονήσι ποιο θα πάει; 

 

On 6/9/2023 at 2:09 PM, cyclades_shipping said:

@speedrunner Εγώ έχω ακούσει πως ίσως επανέλθει το Chj 1 λόγω το ότι είναι πιο γρήγορο σε σχέση με το Elite Jet και θα μπορεί να βγάζει το δρομολόγιο χωρίς καθυστερήσεις  το SPEEDRUNNER το Σάββατο 3/6 που είχε πάει Κουφονήσι επέστρεψε Πειραιά με 1 ώρα καθυστέρηση αντί για 18:30  έφτασε 19:30.

21 Ιουνίου αύριο και ακόμα δεν ξέρουμε από τις 23 που ξεκινάει το speedrunner Jet στις δυτικές Κυκλάδες ποιο θα πάει στην θέση του στην Παροναξία, το superrunner Jet 2 δεν το βλέπω να έχει ετοιμαστεί ακόμα, οπότε ποιο: Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για την Σητεία. Δεν ξέρουμε και πότε θα γίνει και η παράδοση του SANTA IRINi που θα μπορούσε να πάει σε μια απο τις 2 γραμμές. 

Link to comment
Share on other sites

Σητεια θα μπορούσε οσες μερες δεν έχει δρομολόγιο από Ρέθυμνο να παει το Elite Jet.Τώρα για Μύκονο Παροναξία ισως το Superrunner Jet να κατέβει από Θεσσαλονίκη,και να το αντικατασταθει είτε το Santa Irini είτε μιας και θα προσθέσει  δρομολόγιο και για Λήμνο Μυτιλήνη,δεν θα μου εκανε εντύπωση να ξανά ανεβει το Champion Jet ως πιο γρήγορο μέχρι να ετοιμαστεί το Superrunner Jet 2

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Αυτή την στιγμή ούτε το super runner jet 2 ούτε to santa irini είναι έτοιμα. Στο σύστημα αυτή την στιγμή  εμφανίζεται το superrunner Jet και στην γραμμή της Θεσσαλονίκης και στην γραμμή της Παροναξίας. 

Link to comment
Share on other sites

Τα Superrunner & Speedrunner νομίζω θα είναι αποκάλυψη για την εταιρία, ειδικά τώρα που φτιάξανε και την ταχύτητα. Είναι πολύ αξιόπιστα. Τα βλέπω τα επόμενα χρόνια να βγάζουν μεροκάματο από Απρίλη έως Οκτώβρη. Σε αυτή την κατηγορία θα έβαζα και το Santa Irini με ανάλογη περιποίηση. Με τις ταχύτητες που έβγαλε φέτος θα μπορούσε να υποστηρίξει τη γραμμή της Σητείας/Σαντορίνης.

Το Caldera Vista μου μοιάζει ακατάλληλο για Καρπάθιο και ειδικά για τα ωράρια που απαιτούνται. Και μιας και ακούγεται το Caldera Vista, στα ενδοκυκλαδικά δε θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το Andros Jet; Ή το Andros, το Paros και το Mega Jet έχουν αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
1 hour ago, cyclades_shipping said:

Μέχρι Πάρο θα πάει πιο κάτω θα συνεχίσει το χαλασμένο chj 1 πραγματικά θέλω να μάθω γιατί συμβαίνει αυτό,Ελπίζω από αύριο να δοθεί τέλος σε αυτήν την ταλαιπωρία.

Στο ais και στις ομάδες του FB λενε Πειραια-Παρο-Ναξο-Παρο-Πειραια. Ενω το Chj1 θα παει μεχρι Ραφηνα 

Link to comment
Share on other sites

Για Νάξο δεν φαίνεται καν στο σύστημα προφανώς θα πάει για να εκτελέσει το βραδινό του Champion για Πειραιά.

πιστευω πάντως πως θα μπορεί ξα ανταποκριθείτε στο δρομολόγιο του chj 1 από το πρωι παει ακατέβατα 30,5 kn περίπου βεβαια έχει καθυστέρηση λόγω το ότι άργησε να αναπτύξει ταχύτητα πιο συγκεκριμένα στο ύψος του Αλιμου άρχισε να ανεβάζει,αλλιως 10:00-10:05 θα ήταν Πάρο.

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμώ ότι η γραμμή θα σπάσει στα δύο με βάση την κίνηση. Δηλαδή Superrunner Jet 2 κανονικά Πειραιάς-Πάρος ίσως και Νάξος και το απόγευμα κανονικά στην αρχική ώρα του Champion Jet 1 (18:05) Νάξος-Πάρος-Πειραιάς. Το Champion Jet 1 κάθε μέρα από Πάρο μέχρι Ραφήνα και επιστροφή. Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε κανένας από Πειραιά που θα πήγαινε Μύκονο ή Τήνο με αυτό το δρομολόγιο και αντίστροφα. Νομίζω με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να βγάλει το καλοκαίρι το CJ1 χωρίς να το στερηθεί η εταιρία του λόγω της βλάβης και από την άλλη το SJ 2 θα κρύψει το μειονέκτημα της ταχύτητας (προσωπική άποψη είναι ότι δε βγάζει το δρομολόγιο Πειραιάς-Ραφήνα με βάση τα αρχικά ωράρια). Από κει και πέρα εμένα μου προκύπτουν τρεις απορίες:

1) μηχανολογικά μπορεί να τη βγάλει καθαρή το CJ1; Δεν επιβαρύνεται με κίνδυνο να προκύψουν κι άλλες βλάβες;

2) αν δεν καθόταν η βλάβη του CJ1, ποιό θα ήταν το πλάνο αξιοποίησης του Superrunner Jet ή του Superrunner Jet 2; (ένα ξέραμε ότι θ' ανέβει Θεσσαλονίκη)

3) τόσο κόσμο θα έχει η Παροναξία πρωί από Πειραιά ώστε να χωράνε τρία ταχύπλοα και δύο συμβατικά; (μακάρι να έχει...)

Link to comment
Share on other sites

@Diagoras Το Superrunner Jet II αν κάνει την γραμμή ολόκληρη θα φτάνει Πειραιά με κάνα 40 λεπτο καθυστέρηση από την άλλη τους επιβάτες από την Ραφηνα τους σκέφτεται κανείς που θα φτάνουν 2 και 3 ώρες αργότερα στα νησιά ; Εκτιμω πως το champion 1 παρέμεινε σήμερα μιας και από γκαράζ ήταν πίτα όποτε ίσως να μην χωρούσαν όλα τα ΙΧ στο γκαράζ του Superrunner Jet II.

Επίσης δεν νομιζω πως ένα πλοιο βγαίνει πηγαίνοντας μόνο Πάρο άντε να έχει 300 επιβάτες και 40 ΙΧ

Πιστεύω πως καλύτερα να έχουμε τις μισάωρες καθυστερήσεις του Superrunner Jet II παρά τις 2ωρες του champion 1.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Η γραμμή πρέπει να σπάσει στα δύο για να την αντέξει το πλοίο που θα την κάνει. Ήταν θέμα χρόνου να χαλάσει το CJ1. Τα έχουμε ξαναπεί τόσες φορές, δεν είναι για τέτοιες καταπονησεις τα πλοία αυτά. 

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι οι πιο ζημιωμένοι είναι οι επιβάτες της Ραφήνας, ειδικά όσοι έχουν ανταπόκριση για αεροδρόμιο. Δεν κρίνω την απόφαση της εταιρείας, εκτίμηση έκανα γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα τους επιβάτες από Νάξο-Πάρο για Πειραιά τους στέλνανε το μεσημέρι με το Speedrunner Jet 2. Αν ισχύσει αυτό το σενάριο τότε απλά θα υπάρχει ελαφρώς μικρότερη καθυστέρηση γιατί το CJ1 θα φεύγει από Πάρο 10:00 και όχι 11 παρά όπως μέχρι χθες. Συμφωνώ σε όλα.

Edited by proud_ionian
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

το κακο είναι ότι υπάρχουν και επισκέπτες από Άνδρο,Τήνο που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Μυκόνου.

δεν είναι και απίθανο να συμβαίνει αυτες τις ημέρες αυτο και για να στρωθεί το πλοίο.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια,

Εχω μια ερωτηση. Θελω να κλεισω εισιτηρια για 24/8 απο Ναξο για Πειραια και στο συστημα γραφει CJ1. Τελικα θα γινει τραμπα ή το champion θα κανει μεχρι τοτε την γραμμη?

 

4 hours ago, cyclades_shipping said:

Εγώ το βλέπω κανονικά στο σύστημα.

Τώρα το βλέπω και εγώ. Πριν μια ώρα είχε κατέβει. Έχουμε εικόνα πάντως αν θα συνεχίσει η γραμμή έτσι ή θα κοπεί από το Superrunner Jet 2?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη είναι πως θα θέλουν μερικές μέρες ακόμα το δρομολόγιο κομμένο στα δυο με σκοπό να στρωθεί το Superrunner Jet II,έπειτα υποθέτω θα δούμε το Superrunner Jet II να αναλαμβάνει εξολοκλήρου την γραμμή ;

Link to comment
Share on other sites

To CJ1 όμως αν στρώσει δεν έχει καλύτερο δρόμο από το Superrunner 2?

Kαι δεύτερον. Μήπως είναι καλύτερο για όλους να κοπεί η γραμμή στα δύο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...