Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια για Κάρπαθο και Κάσο


Recommended Posts

«Συγχαρητήρια» σε όποιον σχεδίασε αυτά τα δρομολόγια. «Ευφυές» να μένουν τα νησιά χωρίς αμιγώς ΕΓ-ΟΓ τα Σαββατοκύριακα που κατά κύριο λόγο ταξιδεύουν οι Έλληνες. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τα δρομολογια ειναι πολυ καλα στα ωραρια τους, εννοω και σε διαρκεια αλλα και σε ωρες αναχωρησης απο Πειραια - αφιξης στα νησια.

Μεχρι Καρπαθο για παραδειγμα.

18 ωρες το μακρυταξιδο απο Πειραια με Ηρακλειο και Σητεια μεσα, αλλα ευτυχως χωρις Μηλο και Αναφη που προσθετουν σημαντικη αποσταση, ειδικα λογω Ηρακλειου. Το λεγαμε χρονια.

16 ωρες και 20 λεπτα το μεσαιο με Αναφη και Σητεια χωρις Ηρακλειο.

14 ωρες και 15 λεπτα το κοντοταξιδο χωρις καθολου Κρητη.

Ολα φευγουν στις 18:00 το απογευμα απο Πειραια και το επομενο πρωι ή εστω νωρις το μεσημερι εισαι στην Καρπαθο.

Μονο που οι τιμες επιβατη, αν θα ειναι αυτες που εχει τωρα το δρομολογιο της Τεταρτης που κατεβαινει απο αγονη Δωδεκανσων, ειναι πολυ ζορικες.
91 η οικονομικη
96 η αεροπορικη
112.50 κρεβατι σε 4κλινη εσωτερικη
123 κρεβατι σε 2κλινη εσωτερικη

ΟΚ, εχει εκπτωση 20% με τη seasmiles αλλα ακομα και ετσι ειναι πολυ ψηλα.

Επεσαν τα καυσιμα.
Η επιδοτηση θα ειναι σχεδον 3πλασια απ'οτι ειχε το Πρεβελης μεχρι το 2021 (ΟΚ το 2022 βαρεσε και η ΑΝΕΚ στο κεφαλι μετα τα γεγονοτα με το Ολυμπους).
Ε θα μπορουσαν να ειναι 20% κατω οι αρχικες τιμες και αλλο 20% με τη seasmiles, θα ηταν σχετικα ανθρωπινες. 

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είναι κακά τα δρομολόγια, θα μπορούσαν νομίζω να είναι και καλύτερα. Ίσως το "εξπρές" δρομολόγιο που κάνει 14 ώρες για Καρπαθο να λειτουργούσε καλύτερα τις Δευτέρες, ενώ το "μακρινό" δρομολόγιο με το Ηράκλειο μέσα τις Παρασκευές προκειμένου να εξυπηρετεί καλύτερα και κατοίκους της Κρήτης που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στα Δωδεκάνησα ακόμα και για ΣΚ.

Επίσης οι επιστροφές από κάποια νησιά είναι λίγο "περίεργες". Για παράδειγμα την Παρασκευή τα ξημερώματα έχει αναχώρηση από Ανάφη γύρω στις 05.30, όταν περίπου μια ώρα νωρίτερα, στις 04.15, έχει αναχώρηση και το Blue Star 1  από το νησάκι. Η πλάκα είναι ότι Blue Star 1  φθάνει αργότερα στον Πειραιά από το Chios. Είναι κρίμα νομίζω αυτό το - πολύ δημοφιλές ειδικά τα τελευταία χρόνια - νησάκι να εξακολουθεί να έχει μάλλον μη εξυπηρετικά δρομολόγια ειδικά στις επιστροφές.

Όσο για τις τιμές, συμφωνώ απόλυτα με τον captain nionios

Link to comment
Share on other sites

Η πλατφόρμα κρατήσεων της εταιρείας για τα δρομολόγια του Χίος θα ανοίξει στις 26/04/2023 σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας.

Για να δούμε τι τιμές θα έχει... 

Τα δρομολόγια άλλαξαν λίγο σε σχέση με την χθεσινή της ανάρτηση

IMG_20230425_161838.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με βάση το χτεσινό πρόγραμμα θα έκανε το Ηράκλειο - Ρόδος σε 10 ώρες και 40 λεπτά. Με βάση το σημερινό θα κάνει 13 ώρες. Αν σκεφτεί κανείς ότι θα πιάνει μόνο 3 λιμάνια, θεωρώ ότι είναι σχετικά μεγάλη διάρκεια οι 13 ώρες.

Link to comment
Share on other sites

@rhodian Το ίδιο παρατήρησα στην αρχή κι εγώ αλλά αν αναλογιστείς πως την Κυριακή θέλει 10μιση ώρες περίπου (11:00 από Ρόδο- 21:50 στο Ηράκλειο), τότε δεν είναι παράξενο εκ πρώτης όψεως την άφιξη του Σαββάτου να την δει κανείς 18:25 αντί για τις 16:25 που είναι στην πραγματικότητα. 

Link to comment
Share on other sites

Διάβασαν τα χθεσινά σχόλιά μας άραγε και έβαλαν το "μακρινό" δρομολόγιο (με το Ηράκλειο) Παρασκευή 😁😆😃

Να δούμε και τις τιμές🙂

image.thumb.png.524b918b75652ca813b08456d17f1f78.png

1 hour ago, wysiwid said:

Γιατι δεν αναχωρεί καποιες ώρες νωρίτερα απο Πειραια ωστε να φτάνει οχι βάρβαρες  ωρες Σαντορινη και Ηράκλειο…;; 

 

 

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, δεδομένου ότι και η ώρα άφιξης του Blue Star 1 είναι ομοίως (και περισσότερο) άγρια.

Ακόμα πιο άγρια είναι δυστυχώς η ώρα άφιξης στην Ανάφη 

Link to comment
Share on other sites

Το κοντοτάξιδο το έκαναν ακόμα πιο σύντομο, 13 ώρες και 45 λεπτά, πολύ δυνατό. 

Δευτέρα πλέον, δεν είναι το ιδανικό από Πειραιά για τους Αθηναίους που θα ήθελαν να μείνουν 9 μέρες, μαζί με τα Σ/Κ, και να πάνε και να έρθουν με το (σχεδόν) 14ωρο.

Τώρα έχουν το 18ωρο της Παρασκευής (με επιστροφή σε 17 ώρες και 15 λεπτά) 

Όλες οι επιστροφές είναι πιο σύντομες. 

Βλέπω ότι ΕΥΤΥΧΩΣ και ΜΠΡΑΒΟ. Οι τιμές δεν είναι αυτές του τωρινού δρομολογίου που πάει από άγονη Δωδεκανήσων μέχρι Κάρπαθο.

Ειδικά οικονομική και αεροπορική είναι αρκετά πιο κάτω ποσοστιαία, γύρω στο 35%, ενώ οι καμπίνες λιγότερο, γύρω στο 20%. 

58 η οικονομική

63 η αεροπορική 

90.5 κρεβάτι σε 4κλινη εσωτερική 

102 κρεβάτι σε 2κλινη εσωτερική

Βάλε και 20% η seasmiles για όσους έχουν, είναι πιο ανθρώπινες. 

Ελπίζω να φέρει πολύ κόσμο και από Πειραιά και από Κρήτη... 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Captain_Nionios said:

Ελπίζω να φέρει πολύ κόσμο και από Πειραιά και από Κρήτη... 

Από Κρήτη φίλε δύσκολο...πάει βάρβαρες ώρες στην Μεγαλόνησο. Κάτι πρέπει να γίνει. Το έλασσον θα ήταν η αναχώρηση της Παρασκευής να πάει δυο ώρες μετά (20:00 αντί για 18:00) με συνεπακόλουθη μετάθεση της αναχώρησης από Ηράκλειο στις 07:00 από 05:00.

Link to comment
Share on other sites

Στο σύστημα κρατήσεων της εταιρίας έχει γίνει λάθος κι εμφανίζει όλα τα λιμάνια που προσεγγίζει το Blue Star 2 στο δρομολόγιο του Blue Star Chios αλλά και το ανάποδο αν επιλέξει κάποιος ως προορισμό τη Ρόδο.

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 7 months later...

Υπάρχουν κάποιες μικροαλλαγές στα δρομολόγια του Χίος από 1η Ιανουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, το δρομολόγιο της Δευτέρας από Πειραιά παραμένει ίδιο. (Αναχώρηση στις 18,00 για Σαντορίνη, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο και επιστροφή).

Το δρομολόγιο της Τετάρτης πλέον θα γίνεται με αναχώρηση από Πειραιά πάλι στις 18,00 για Σαντορίνη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο και επιστροφή. Δηλαδή το (μέχρι τώρα) δρομολόγιο της Παρασκευής θα γίνεται πλέον την Τετάρτη.

Τέλος, το δρομολόγιο της Παρασκευής θα γίνεται με αναχώρηση από Πειραιά στις 18,00 για Σαντορίνη, Ανάφη, Ηράκλειο, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Δηλαδή αφαιρείται η Σητεία, ενώ προστίθεται η Ανάφη, το Διαφάνι και η Χάλκη.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω έτσι είναι πιο ορθολογικά κατανεμημένα τα δρομολόγια για Ανάφη, Διαφάνι και Χάλκη (Δευτέρα και Παρασκευή αντί Δευτέρα και Τετάρτη). Σημαντική και η δεύτερη προσέγγιση στο Ηράκλειο, μοναδική κάπως ριγμένη η Σητεία.

Link to comment
Share on other sites

Και το σημαντικότερο: ξανςαποκτά άμεση διασύνδεση η Ανάφη με ένα σημαντικό αστικό κέντρο όπως είναι το Ηράκλειο, η οποία πέρσι δεν υπήρχε (είχε νομίζω γίνει κάποια σχετική επιστολή διαμαρτυριας από το δήμαρχο Ανάφης)

Edited by pilot
Link to comment
Share on other sites

Το βασικότερο είναι να αλλάξει η ώρα αναχώρησης από Πειραιά καθώς το πλοίο φτάνει στο Ηράκλειο 4&5 τα μεσάνυχτα, που μεταφράζεται πως κάποιος από τα Χανιά πρέπει να ξεκινήσει κατά τις 3 τα χαράματα τις διαδικασίες του ταξιδιού του. Οι φοιτητές δε, αν δεν ξενυχτήσουν στο Ηράκλειο, ταξίδι δε πρόκειται να κάνουν... 

Link to comment
Share on other sites

κοινώς επιστρέψαμε στο μακρινό 1995 που το Ροδάνθη έφευγε -καλώς εχόντων- στις 3 το πρωί για Καρπαθο - Ρόδο.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το Ηράκλειο, πέρα από τις αναχωρήσεις πρέπει να υπάρχει θέμα και με τις ώρες άφιξης από Ρόδο (με το νέο πρόγραμμα). Για να εξυπηρετηθεί καλύτερα το Ηράκλειο είτε θα πρέπει να πάει η αναχώρηση από Πειραιά μεσημέρι (πχ 13:00) ώστε να φεύγει από Ηράκλειο μεσάνυχτα είτε να πάει πιο αργά (πχ 21:00) ώστε να φεύγει από Ηράκλειο καλύτερη ώρα το πρωί.

Βέβαια και να συμβεί κάτι από αυτά τα δύο πάλι θα επηρεαστεί η επιστροφή από Ρόδο και θα πάει σε εξίσου κακές ώρες. Για να μην το κουράζω, στο δικό μου μυαλό είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν καλά και το κομμάτι Πειραιάς-Σαντορίνη και το κομμάτι Ηράκλειο-Ρόδος στο ίδιο δρομολόγιο τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο.

Μια καλή λύση για τα ωράρια θα ήταν σε ένα μεσοβδόμαδο δρομολόγιο το Blue Star Chios να συνέχιζε από Ρόδο την άγονη του Patmos και το Patmos μετά την Κάσο την άγονη του Chios αλλά δεν αναχωρούν τις ίδιες μέρες...

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Lord said:

Επειδή η Σαντορινη γεμίζει το πλοίο, πρώτα κοιτάνε να βολεύουν οι ώρες σε αυτή.

Ακριβώς στη Σαντορίνη είναι το "ζουμι". Από τότε που η Μήλος κόπηκε από το συγκεκριμένο δρομολόγιο το chios προσφέρει την πιο γρήγορη και μάλλον πιο value for money προσέγγιση στη Σαντορίνη. Είναι εκεί σε 6 ώρες απευθείας (κάποια ταχύπλοα κάνουν περισσότερη ωρα) σε οικονομικότερη τιμή. Επιπλέον λόγω άγονης, μην ξεχνάμε ότι τα δρομολόγια σχεδιάστηκαν με γνώμονα τη γρηγορότερη και σε καλύτερες ώρες πρόσβαση σε Κάσο κ Καρπαθο. 

Πάντως η μικρή τροποποίηση στα δρομολόγια με την προσθήκη του Ηρακλείου και σε 2ο δρομολόγιο, μετά την Ανάφη, νομίζω (θα το δούμε βέβαια και στην πορεία) θα δώσει μία καλύτερη πρωινή ώρα αναχώρησης από Ηράκλειο σε Δωδεκάνησα 

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star Patmos απ' ό,τι βλέπω σταματάει τις προσεγγίσεις σε Κάρπαθο και Κάσο στο δρομολόγιο της Τρίτης. Θα τερματίζει Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...