Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA άρση απαγορευτικού 14.03.2012

Δελτιο Τυπου

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA με την άρση του απαγορευτικού, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα αναχωρήσει τη Τετάρτη 14/03/2012 στις 04.00

Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως κάτωθι:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/03: ΛΑΥΡΙΟ (ΑΝ 04:00) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 12:30 ΑΝ 13:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 14:30 ΑΝ 15:30) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 20:15 ΑΝ 22:00)

ΠΕΜΠΤΗ 15/03: ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 02:45 ΑΝ 04:00) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 05:30 ΑΝ 06:00) - ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 14:30)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Μυτιλήνη πάει άγονη Β.Α., η Λήμνος παίρνει το πολυπόθητο Ταξιάρχης (που καταντήσαμε.... no2) και το aqua maria για να δικαιολογήσει την παρουσία του Λαύριο - Μεστά.

Το ΕΜΠΡΟΣ,αν καταλαβαινω σωστα,γραφει οτι θα μπει το EUROPEAN στην θεση του ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ(στην Λημνο).Για το Λαυριο-Μεστα τι να πουμε πια...ζωη να εχουμε να το πληρωνουμε ολοι :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το ΕΜΠΡΟΣ τα αλλαζει και ερχεται στο σεναριο που μας ειπε ο polman.(ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Λαυριο-Καβαλα και ΜΥΤΙΛΗΝΗ Σαμο-Β.Αιγαιο).

Εντωμεταξυ ποσες μερες εχει μεινει ορφανη η γραμμη Λαυριο-Ψαρα-Μεστα και δεν εχει βγει κανεις να διαμαρτυρηθει :D Μιλαμε στο Λαυριο και τα Ψαρα πρεπει να περιμενουν χιλιαδες επιβατες και αλλα τοσα φορτηγα και ΙΧ :P

Link to comment
Share on other sites

Θα μπει ο Ταξιάρχης και επιπλέον ένα ρορο? Μήπως εννοούν ότι θα μπει το ρορο μέχρι να πάει ο Ταξιάρχης?

ΥΓ Να υποθέσω ότι το Άκουα αποτελεί οριστικά παρελθόν για το Β. Αιγαίο, ενδεχομένως και από την ακτοπλοϊα?

Link to comment
Share on other sites

O ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ απο την Δευτερα 2/4 και μεχρι 13/5 ξεκιναει τα νεα δρομολογια απο Λαυριο για τις δυο γνωστες αγονες

Καθε Δευτερα(23.59),Πεμπτη(20.00),Κυριακη(08.00) για Αγ.Ευστρατιο-Λημνο-Καβαλα

Καθε Τεταρτη(21.00),Σαββατο(12.00) για Ψαρα-Μεστα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει η έκτακτη προσέγγιση του ΠΕΛΑΓΙΤΗ στη Μύρινα που λέγεται εδώ και μέρες?

Τελικα δεν θα γινει η προσεγγιση του ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ και αυτο γιατι συμφωνα με το Emprosnet αποσυρθηκε το αιτημα απο το ΣΑΣ.Αιτια ειναι η αντιδραση της ΝΕΛ

Αποσύρθηκε το αίτημα της δρομολόγησης του οχηματαγωγού «Πελαγίτης», συμφερόντων του εφοπλιστή Καλλιμασιά, στη Λήμνο και την Καβάλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Το πλοίο εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη και μεταφέρει οχήματα. Με αίτημα που είχε καταθέσει η εταιρεία στο ΣΑΣ, ήθελε να επεκτείνει το δρομολόγιό της προς Λήμνο και Καβάλα, ώστε να αυξήσει το μεταφορικό έργο του.

Η ΝΕΛ, που έχει σύμβαση για τη δρομολόγηση στην άγονη γραμμή Καβάλας - Λήμνου - Λέσβου - Χίου - Σάμου - Ικαρίας, αντέδρασε, διότι η σύμβαση που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο, προβλέπει μονοπωλιακή εξυπηρέτηση της γραμμής.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της ΝΕΛ απο τα μέσα του Μάη επιστρέφει η Μαριώ στη θέση του Ταξιάρχη και ο οποίος με τη σειρά του παίρνει τη θέση του Μυτιλήνη. Πρόσφατες πρέπει να είναι οι αλλάγες γιατί κάτι τέτοιο δεν φαινόταν πριν λίγες μέρες. Oh well..terrific! <_<

Link to comment
Share on other sites

Προβληματα στον Αι Στρατη λογω ΤΑΞΙΑΡΧΗ αλλα και ΑΙΟΛΙΣ.Για ολα αυτα 'φροντιζουν' οι γνωστοι υπευθυνοι :angry::mad:

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 12:15

Αποφασισμένοι να μη δεχθούν κανένα υποψήφιο και να μην επιτρέψουν να ανοίξει το εκλογικό κέντρο του νησιού είναι οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου, που διαμαρτύρονται για την ακτοπλοϊκή απομόνωσή τους. Στο νησί διαπιστώνονται ελλείψεις στα βασικά είδη διατροφής, στα φάρμακα, ενώ υπάρχει αδυναμία πώλησης των αλιευμάτων με αποτέλεσμα οι 30 οικογένειες αλιέων στο νησί να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Προβλήματα υπάρχουν και στην εκπαίδευση με τους εκπαιδευτικούς να αδυνατούν να επιστρέψουν στο νησί από τις πασχαλινές διακοπές.

Από τη Μεγάλη Παρασκευή έχει σταματήσει η σύνδεση με τη Λήμνο λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων στα πιστοποιητικά του πλοίου «Αιολίς» και από το Σάββατο διεκόπη η σύνδεση με τον Πειραιά εξαιτίας βλάβης του «Ταξιάρχης».

Το πρωί οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του νησιού απαιτώντας άμεση λύση του προβλήματος. «Είμαστε σε απόγνωση, πετάμε τις ψαριές μας γιατί δεν έχουμε τρόπο να τις διαθέσουμε σε Πειραιά ή Λήμνο» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Μουστάκας Παναγιώτης.

Έντονα επικριτικός για τη στάση του Αρμόδιου Υπουργείου ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής τόνισε: «δυστυχώς η απάντηση από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ανάπτυξης ήταν πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι θέμα της εταιρίας και αν έχουμε εμείς κάποιο καράβι να το δρομολογήσουμε. Είναι απαράδεκτη αυτή η αντιμετώπιση από την πολιτεία για μία συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωσή της. Δεν τους νοιάζει πλέον καν το αν θα ζήσουμε. Πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την καταπάτηση των συμβάσεων του ελληνικού δημοσίου».

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε και ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής. Μιλώντας στο σταθμό μας τόνισε: «οι διάλογοι με το υπουργείο και συγκεκριμένα με τον κ. Λίτινα είναι μνημειώδεις. Δεν γνωρίζουν ούτε την κατάσταση ακριβώς, ούτε έχουν κάποια λύση. Μας λένε πως περιμένουν ενημέρωση από την εταιρία για την κατάσταση του πλοίου. Δηλαδή το κράτος δεν έχει υπηρεσίες να ελέγξει την κατάσταση του πλοίου και να κρίνει ποια λύση θα δώσει; Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις συνέπειες της για τους νησιώτες».

http://www.era-aegean.gr

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγια Λαύριο – Ψαρά – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνο - Καβάλα

[quote

Η εταιρεία μας παρότι δεν έχει υποχρέωση, αλλά συναισθανόμενη τις συγκοινωνιακές ανάγκες των νησιών Ψαρών - Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου, λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων για προσωρινή αντικατάσταση λόγω βλάβης του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας θα εκτελέσει με το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL την Παρασκευή 27/04/12 και τη Δευτέρα 30/04/12 δυο (2) ελεύθερα δρομολόγια από Λαύριο – Ψαρά - Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή, ως κάτωθι.

Παρασκευή 27/04 : Λαύριο (ΑΝ 20:00)

Σάββατο 28/04: Ψαρά (ΑΦ 02:00 ΑΝ 02:20) – Άγ. Ευστράτιος (ΑΦ 07:00 ΑΝ 07:20) – Λήμνος (ΑΦ 08:50 ΑΝ 09:30) – Καβάλα (ΑΦ 14:30)

Κυριακή 29/04: Καβάλα (ΑΝ 16:00) – Λήμνος (ΑΦ 21:00 ΑΝ 21:40) – Αγ. Ευστράτιος (ΑΦ 23:10 ΑΝ 23:30)

Δευτέρα 30/04: Ψαρά (ΑΦ 04:10 ΑΝ 04:30) – Λαύριο (ΑΦ 10:30 ΑΝ 20:00)

Τρίτη 01/05: Ψαρά (ΑΦ 02:00 ΑΝ 02:20) – Άγ. Ευστράτιος (ΑΦ 07:00 ΑΝ 07:20) – Λήμνος (ΑΦ 08:50 ΑΝ 09:30) – Καβάλα (ΑΦ 14:30 ΑΝ 16:00) – Λήμνος (ΑΦ 21:00 ΑΝ 21:40) – Αγ. Ευστράτιος (ΑΦ 23:10 ΑΝ 23:30)

Τετάρτη 02/05: Ψαρά (ΑΦ 04:10 ΑΝ 04:30) – Λαύριο (ΑΦ 10:30 ΑΝ 20:00)

Γραφείο Τύπου NEL Lines

]

Συγγνώμη, αλλά από τη στιγμή που κάνει επιδοτούμενο δρομολόγιο δεν είναι υποχρεωμένη να αντικαταστήσει το πλοίο που έπαθε βλάβη;

Link to comment
Share on other sites

Αναφερεσαι προφανως στην ανακοινωση της ΝΕΛ

Η εταιρεία μας παρότι δεν έχει υποχρέωση, αλλά συναισθανόμενη τις συγκοινωνιακές ανάγκες των νησιών Ψαρών - Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου, λόγω των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων για προσωρινή αντικατάσταση

Ειναι γνωστο οτι η ΝΕΛ σεβεται τους επιβατες και ολους τους Ελληνες που ειναι υποχρεωμενοι να πληρωνουν μεσω των φορων τις επιδοτησεις απο τις οποιες ζει η εταιρια B) Αντε να ακουστει επιτελους το μπαμ να τελειωνουμε με αυτες τις γελειοτητες :mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δρομολογια αυτη την περιοδο στο online συστημα δεν υπαρχουν,στο site της ομως η NEL μας ενημερωνει οτι στην γραμμη επιστρεφει απο 14/5 το Π.ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ.

Βλέποντάς το σήμερα στο Λαύριο στην συνηθισμένη χειμερινή θέση και κατάσταση, δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για πλοίο που σε 5 ημέρες ξεκινάει δρομολόγια.

Τελικα σημερα(και την Τεταρτη)στο online συστημα δινει το JEWEL για Ψαρα-Αγ.Ευστρατιο-Λημνο-Καβαλα ενω για τον υπολοιπο μηνα το ιδιο πλοιο κανει το δρομολογιο χωρις τα Ψαρα.

Απο 1/6 εμφανιζεται ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο γνωστο δρομολογιο(Λαυριο-Αγ.Ευστρατιο-Λημνο-Καβαλα).Λετε να κοβεται(επιτελους)το Λαυριο-Ψαρα-Μεστα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΝΕΛ εβγαλε ανακοινωση για την επαναδρομολογηση του ΤΑΞΙΑΡΧΗ.Τα δρομολογια ειναι για μεχρι τελος Οκτωβριου ενω το πλοιο μεχρι και τη 1η Ιουνιου θα πιανει και Ψαρα.Οποτε μαλλον επιβεβαιωνεται το σεναριο οτι απο κει και μετα αναλαμβανει δραση το AQUA MARIA

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την αποκατάσταση της βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, επανήλθε στα δρομολόγια του στη γραμμή Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα την Τετάρτη 23/05/2012 και τα δρομολόγια είναι διαθέσιμα έως 31/10/2012. Το πλοίο θα προσεγγίζει και τα Ψαρά έως 01/06/2012 έκαστη Δευτέρα και Τετάρτη.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

πηρε 4 δρομολογια γιατι στο ενα δρομολογιο εχει προεκταση μεχρι την ΛΗΜΝΟ,φανταζομαι στο δρομολογιο της πεμπτης

την προεκταση μεχρι Λημνο-Θεσσαλονικη :blink:

Αραγε η ΝΕΛ δεν θα κανει φασαρια για την δρομολογηση του ΠΑΤΜΟΣ μεχρι την Λημνο η και πιο βορεια? Πριν λιγα χρονια δεν ειχε γινει χαμος με τα ελευθερα δρομολογια(χωρις επιδοτηση)του ΠΗΝΕΛΟΠΗ πανω στα αγονα του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μετα τις πρωτες δηλωσεις,ο εμπορικος διευθυντης της Blue Star

,μετα το καλοκαιρι ομως.Δεν μπορω να καταλαβω βεβαια πως θα παρουν δρομολογια για πανω,απο την στιγμη που ειναι επιδοτουμενα και υπαρχει συμβαση με την ΝΕΛ.(εκτος αν μεινει η συμβαση αλλα δεν υπαρχει η ΝΕΛ :P)
Link to comment
Share on other sites

Τον νοεμβριο θα δηλωσει ετησια δρομολογηση με λημνο καβαλα μεσα η θεσσαλονικη!κ ολοι θα πηγαινουν με το ΠΑΤΜΟΣ κ οχι με την νελ οποτε τι να την κανει την επιδοτηση ;)

Link to comment
Share on other sites

Μαργαριτη δεν γινεται νομιζω να παρεις ελευθερη γραμμη πανω σε επιδοτουμενη,τουλαχιστον ετσι θυμαμαι να ισχυει μεχρι προσφατα.Αν εχει αλλαξει αυτο(καλο θα ηταν αν ξερει κανεις να μας το πει)τοτε παω πασο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω όμως πως άγονη θεωρείται μια γραμμή αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα πλοίο σε ελεύθερη δρομολόγηση. Οπότε αν η BS ζητήσει δρομολόγια μήπως σταματήσει να επιδοτείται; Αν και τότε θα βρουν να σου πουν ότι η επιδότηση αφορά μέχρι τη Σάμο οπότε πάρ' την πάλι <_<

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...