Jump to content
Shipfriends

Θάνατος 2 ναυτικών στον Ατλαντικό, στο δεξαμενόπλοιο Aegean Angel


stelios

Recommended Posts

Ανατριχιαστική είδηση, ας δούμε παραπάνω λεπτομέρειες από τη Ναυτεμπορική.

Τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής βρήκαν δύο Έλληνες ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Aegean Angel της εταιρείας Arcadia shipmanagement co LTD, που έπλεε στον Ατλαντικό, 800 ναυτικά μίλια από τις Βερμούδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, νεκροί είναι ο 47χρονος πλοίαρχος και ο 33χρονος Μηχανικός Α�, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος.

Σύμφωνα με επιστολή της διαχειρίστριας εταιρείας, οι ναυτικοί τραυματίστηκαν όταν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του πρωραίου καταστρώματος μετά από θαλασσοταραχή, παρασύρθηκαν από κύμα.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Ταλίν της Εσθονίας και είχε προορισμό το λιμάνι του Χιούστον στο Τέξας, κατευθύνεται στις πλησιέστερες ακτές των Βερμούδων, ενώ όταν τις προσεγγίσει θα γίνει η αεροδιακομιδή του τραυματισμένου ναυτικού.

Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων ζήτησε τη συνδρομή του ΥΠ.ΕΞ., μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, με έμφαση στην περίπτωση του τραυματισθέντα, καθώς και για την διευκόλυνση της παλιννόστησης των σορών των θανόντων.

Την οδύνη του για το χαμό των δύο ναυτικών και το σοβαρό τραυματισμό ενός Κύπριου συναδέλφου τους εξέφρασε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, τονίζοντας πως «η ναυτική οικογένεια θρηνεί».

Ο κ. Διαμαντίδης επεσήμανε ότι «το ΥΘΥΝΑΛ από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε οι ναυτικοί μας και το πλοίο να φθάσουν το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια στο πλησιέστερο λιμάνι».

Καταλήγοντας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εκλιπόντων ναυτικών και υπογράμμισε ότι θα είναι δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν.

Δυστυχώς είναι μια θλιβερή παράδοση πάντα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να συμβαίνουν διάφορα τραγικά περιστατικά.

Link to comment
Share on other sites

Μακρά παράδοση όντως σε τέτοια γεγονότα τέτοιες μέρες...Ολόψυχα συλληπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων...

Νομίζω τα λόγια είναι φτωχά...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η κατάσταση του Κύπριου υποπλοιάρχου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η εταιρεία καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αεροδιακομιδή του, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της θέσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

να πουμε οτι η αερομεταφορα του κυπριου υποπλοιαρχου εγινε το πρωι σε νοσοκομειο των βερμουδων..ο αξιωματικος εχει τραυματιστει στα πλευρα κ στο προσωπο!παρα τα σοβαρα τραυματα στα πλευρα κ ενω ηταν ξαπλωμενος στο κρεβατι εδινε εντολες στο υπολοιπο πληρωμα για το πως θα συνεχισει το πλοιο την πορεια του στον ατλαντικο!πραγματικα ενα μεγαλο μπραβο για το σθενος του ανθρωπου...

πηγη αρθρου ρικ κυπρου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλος Αθανάσιος, με επιστολή του προς τον Ανθυποπλοίαρχο του Δ/Ξ «AEGEAN ANGEL» κ. ΚΑΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ Μιχαήλ, καθώς και προς τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη διακυβέρνηση και την ασφαλή πλοήγηση του πλοίου.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε εσάς και το υπόλοιπο πλήρωμα, διότι παρά το λυπηρό περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του Πλοιάρχου και Α’ Μηχανικού του πλοίου σας «AEGEAN ANGEL» την 30/12/2010 στη θαλάσσια περιοχή 800ν.μ. ανατολικά Βερμούδων, αναλάβατε την διακυβέρνησή του, το οποίο υπό δυσμενείς συνθήκες και υπό την συναισθηματική φόρτιση από την απώλεια των συναδέλφων σας κατορθώσατε να πλοηγήσετε ασφαλώς, φροντίζοντας παράλληλα για την περίθαλψη και ασφαλή αποβίβαση του τραυματισθέντα Υποπλοιάρχου.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...