Jump to content
Shipfriends

Jaden T (IMO 8968997)


Recommended Posts

Η παντόφλα JADEN T, που ταξιδεύει τώρα στην Καραϊβική, είναι άραγε Ελληνική? Πάντως, αυτή η πλώρη και οι πλαϊνοί διάδρομοι...κάτι μου θυμίζουν.:confused:

-------

(1965, ex- Προφήτης Ηλίας, Ειρήνη)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

ΤΟ JADEN T ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ,,,,ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ....

Μιας και σε εκτενή αναζήτηση μου στο flickr, βρήκα αρκετές φωτογραφίες του πλοίου (εκτός βέβαια αυτή που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό) που ίσως μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε επιτέλους την ταυτότητα του, ας ανοίξουμε και ένα topic για το πλοίο.

Ένα καινούργιο στοιχείο που υπάρχει είναι το ότι ταξιδεύει στα νησιά St. Vincent και Grenadines. Πέραν τούτου, τίποτα άλλο. Υποθέτω ότι το πλοίο θα πρέπει να έφυγε από την χώρα μας με άλλο όνομα από το Jaden T, και στην συνέχεια να το άλλαξε χωρίς να γίνει κάποια ενημέρωση για αυτή την αλλαγή, μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία του (ΙΜΟ, έτος ναυπήγησης) σε καμμία βάση δεδομένων από όσες τουλάχιστον έχω ψάξει.

Πάμε λοιπόν να δούμε 1, 2, 3, φωτογραφίες του από την Καραιβική, με την ελπίδα ότι ίσως οι διαφορετικές γωνίες λήψης να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Αν το πιστεύετε, η εταιρεία του έχει και web site με διάφορες όμορφες φωτογραφίες σε σχέση με το πλοίο! Θαυματουργός ο Άγιος Βικέντιος. Να καιμια άποψη του λιμανιού με το αντικείμενο του πόθου μας στο επίκεντρο. Κι αφού φαίνονται τόσο οργανωμένοι, τους έστειλα κι εγώ ένα μήνυμα για να μας φύγει η απορία. Να δούμε τι και αν θα απαντήσουν.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ρε δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, μου απάντησαν οι Βικέντιοι από Blackberry :D:o. Είναι όντως Ειρήνη το προηγούμενο όνομα! Επισυνάπτω τη συνδιάλεξη:

From: [email protected]

Date: 05/09/2010 22:48:56

To: Nikolaos

Subject: Re: Jaden T

Her name was irini. Hope this helps.

Sent from my BlackBerry® wireless device from LIME.

--------------------------------------------------------------------------------

Άλαλα τα χείλη των ασεβών...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Φρεσκια φρεσκια και ομορφη φωτογραφια ανεβηκε στο flickr απο τον TonyGib

post-1819-0-82775200-1294439021_thumb.jp

Οποιος θελει την καλυτερη αναλαυση μπορει να τη βρει εδω

Υ.Γ Αξιζει να δει καποιος ολες τις φωτο του συγκεκριμενου χρηστη.Η μια καλυτερη απο την αλλη

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το πλοίο πρέπει να έφυγε από την Ελλάδα στις αρχές του 2002. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Jaden Inc, αναφέρει στο site της, ότι το JADEN T (ΕΙΡΗΝΗ) ήταν το πρώτο της πλοίο με το οποίο και ξεκίνησε τις δραστηριότητες της τον Μάιο του 2002.

In May 2002 the company Jaden Inc. began operations with the cargo vessel Jaden T.

post-2102-0-44644000-1307306784_thumb.jp

Διαβάζουμε ακόμα ότι το JADEN T είναι ένα πλοίο που χρησιμεύει για όλες τις δουλειές. Από μεταφορά containers, βαρέων μηχανημάτων και συσκευασμένων ή χύδην οικοδομικών υλικών, για διάφορα θαλάσσια έργα, μέχρι και την διοργάνωση ...party cruises !!!

Jaden Inc’s cargo vessel the M/V Jaden T, is an open deck landing craft with a bow ramp and a capacity to carry 36 cars or 18, 20 ft containers. We move containers, heavy and construction equipment, construction material and roll on/roll off cargo. We are also available for stationary marine works like pile driving etc.

We are available for charters around St. Vincent and the Grenadines and as far south as Trinidad and as far north as Antigua. We are also available for party cruises around St. Vincent and the Grenadines.

post-2102-0-02764700-1307306858_thumb.jp

Μερικά στοιχεία για το πλοίο που αναφέρονται, είναι τα : Μήκος 50m - Πλάτος 13,7m - Gross Tonnage 361 tons

post-2102-0-93666200-1307307021_thumb.jp

Nα πω τέλος, ότι υποθέτω πως το όνομα του πλοίου όταν ταξίδευε στην χώρα μας, δεν θα πρέπει να ήταν ΕΙΡΗΝΗ (σκέτο) αλλά ίσως ΕΙΡΗΝΗ Φ (Φράγκος). Για τον λόγο -κυρίως- ότι τα ίδια χρόνια υπήρχε και άλλο ΕΙΡΗΝΗ (του Αγαπητού).

Πηγή φωτό : jadeninc.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

To πλοιο συνεχιζει να ταξιδευει αλλα δειχνει αρκετα παραμελημενο απο τη μεση και κατω οπως φαινεται και στην σχετικα φρεσκια φωτο που ανεβηκε στο flick

post-1819-0-16814100-1320139350_thumb.jp

Και μιας και καταπιαστηκαμε με τους Βικέντιους να πουμε οτι εδω και κανα χρονο η εταιρεια του διαθετει και ταχυπλοο

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jaden T (ν.π. 2480)

(1965, ex- προφήτης ηλίας, ειρήνη)

εξαιρετικά χρήσιμες οι πληροφορίες του καλού φίλου emmpapad και θερμά τον ευχαριστούμε.

επιτέλους, μάθαμε την χρονιά κατασκευής του πλοίου (1965) και το πρώτο του όνομα το οποίο λογικά θα πρέπει να είχε για μικρό χρονικό διάστημα, μιας και όπως πάλι ο φίλος emmpapad μας έχει πει, το 1968 κατασκευάστηκε άλλο πλοίο με το όνομα "προφήτης ηλίας" , το σημερινό AMELIA A II.

παραμένει ως ερωτηματικό βέβαια, πως μπορεί για τόσα πολλά χρόνια να συνυπήρχαν με το ίδιο όνομα, το "ειρήνη του φράγκου" του παρόντος θέματος, με το "ειρήνη του αγαπητού" .

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Πλήρη στοιχεία για το πλοίο.

Η κατασκευή άρχισε τον 03/1965 στου Νικολάου Σάββα, Κερατσίνι ως ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ πλοιοκτησίας Παπαϊσιδώρου Ι.

Τα αρχικά σχέδια έδιναν διαστάσεις 33μ. μήκος, 8,3μ. πλάτος και 139 κ.ο.χ.

Μετονομάστηκε ΕΙΡΗΝΗ τον 01/1968 με πλοιοκτήτες τους Φράγκο Σωτήρη και Προκόπη.

Διεγράφη τον 07/2002.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στο arxipelagos.com έχει παρουσιαστεί εδώ και λίγες ημέρες μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κάπτεν Ισιδώρου (Σιδερή) Μαμίδη. Ενός πλοιάρχου από τα μεγαλύτερα ονόματα θεωρώ της ακτοπλοίας μας, που έχει θητεύσει σε πολλά παλιά και νεότερα αγαπημένα μας ποστάλια.

 

Ανάμεσα στη "ομάδα" των ανθρώπων που μίλησαν στον κάπτεν Σιδερή Μαμίδη, ήταν και ο αγαπητός μου φίλος Αντώνης Λαζαρής, ο οποίος μου γνωστοποίησε αυτήν την "κατάθεση ζωής", και μου επέστησε την προσοχή σε κάποια συγκεκριμμένα σημεία της, τα οποία -γνωρίζοντας την ενασχόληση μου με την ιστορία των πλοίων ανοικτού τύπου- ήταν σίγουρος ότι θα με ενδιέφεραν περισσότερο στην ούτως ή άλλως συναρπαστική αφήγηση του πλοιάρχου.

 

Να πούμε λοιπόν, ότι στην ερώτηση "ποιό ήταν το πλοίο που πρωτο-πλοιάρχησε", η απροσδόκητη απάντηση που ξάφνιασε όχι μόνο εμένα αλλά και το team του φόρουμ που έπαιρνε την συνέντευξη και χαρακτηρίστηκε ως "Η είδηση", ήταν "ΕΙΡΗΝΗ, Πέραμα - Παλούκια" προσθέτοντας "Ο πρώτος πλοίαρχος που έκανε Πέραμα - Παλούκια με δίπλωμα υποπλοιάρχου, χωρίς να είναι ούτε από το Πέραμα ούτε από την Σαλαμίνα, ο πρώτος και μοναδικός".

 

Αυτό έγινε το 1984, και ο 32χρονος τότε κάπτεν Σιδερής έμεινε στο ΕΙΡΗΝΗ του Φράγκου και σημερινό JADEN T ενάμισι χρόνο πριν πάει -και πάλι βέβαια ως πλοίαρχος- σε μία άλλη παντόφλα, την ΣΑΛΑΜΙΣ στην γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού, όπου και όπως λέει "έγινα γνωστός". Και κατέληξε ο κάπτεν "Εαν δεν ήθελα να πάρω το δίπλωμα του πλοιάρχου, ακόμα εκεί θα ήμουνα, και ίσως να ήταν και καλύτερα".

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • polmyt changed the title to Jaden T (IMO 8968997)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...