Jump to content
Shipfriends

Φωτιά στο Catamaran ΝΤΑΝΤΟΣ Ι


Recommended Posts

Για ενημέρωση πάντος κάηκε ένα παλαιό Catamaran που ήταν πεταμένο στη Κυνοσούρα. μπορεί να μου πει κανείς που μπορώ να ανεβάσω φωτο του catamaran που καίγεται;

Edited by polmyt
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

(Off topic μέχρι να ανοιχτεί καινούργιο)

Το zougla.gr επιβεβαιώνει την φωτιά σε καταμαράν, στην περιοχή της Κυνόσουρας (και όχι Κυνοσούρας ;)), αλλά μιλάει και για εργασίες που γίνονταν στο πλοίο... :confused:

Στο ΝΤΑΝΤΟS Ι εργασίες... απίθανο το βρίσκω. :confused:

Link to comment
Share on other sites

Φωτιά που ξέσπασε στο catamaran Ντάντος Ι που ήταν πεταμένω στην Κυνόσουρα το κατέστρεψε τελείως. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 16.00 (πρώτη φωτο τραβηγμένη έξω απο το σπίτι μου) και στις 10 φωτο που θα ακολουθήσουν θα δείτε την καταστροφή του.

post-3633-128326987192_thumb.jpg

post-3633-128326987195_thumb.jpg

post-3633-128326987197_thumb.jpg

post-3633-128326987198_thumb.jpg

post-3633-1283269872_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έστω κι έτσι ήταν ένας τρόπος να τελειώσει ολοκληρωτικά την ύπαρξη του το άτυχο αυτό πλεούμενο. Ας ελπίσουμε να μην υπήρχε μέσα κανένας ταλαίπωρος, γιατί με τέτοιο κρύο δεν είναι απίθανο καποιος να το χρησιμοποίησε για να προφυλαχθεί. Πάντως εντυπωσιακές οι φωτό του Παντελή (ειδικά η νο 8), κυριολεκτικά έλιωσε το σκάφος!

Link to comment
Share on other sites

Ας ελπίσουμε να μην υπήρχε μέσα κανένας ταλαίπωρος, γιατί με τέτοιο κρύο δεν είναι απίθανο καποιος να το χρησιμοποίησε για να προφυλαχθεί.

Kαι ίσως αυτός είναι και ο πιθανότερος λόγος της φωτιάς. Κάποιος που άναψε μιά εστία για να ζεσταθεί. Εκτός αν οι ιθύνοντες είχαν αποφασίσει να το διαλύσουν - απομακρύνουν (πράγμα απίθανο για τα Ελληνικά δεδομένα :mad:) και η φωτιά να ξεκίνησε από κάποια σπίθα ηλεκτροσυγκόλλησης.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες φίλε Παντελή.

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι enas chiotis και ΣΕΙΡΙΟΣ. Το σημείο είναι πολύ απομακρισμένο για να υπήρχε κάποιος. Πάντως τα πυροσβεστικά οχήματα έφυγαν γύρω στις 20.00, γίατί πέρασαν κοντά απο το σπίτι μου.Όταν μπορέσω θα πάω να δω ....... τι έμεινε.

Link to comment
Share on other sites

η φωτιά να ξεκίνησε από κάποια σπίθα ηλεκτροσυγκόλλησης.

Μαλλον απίθανο γιατί το σκάφος πρέπει να ήταν κατασκευασμένο από fiberglass γι' αυτό και λαμπάδιασε έτσι και δεν έμεινε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε φίλε stathis, "μάλλον" έως και "εντελώς απίθανο". Και αυτό όχι βέβαια γιατί το πλοίο ήταν εξ' ολοκλήρου από fiberglass, μιας και όλο και κάτι ...μεταλλικό θα υπήρχε επάνω του.

Απλά, αν πρόσεξες λίγα μηνύματα πιό πάνω, το zougla.gr στο ρεπορτάζ του λίγη μόνο ώρα μετά το συμβάν, ανέφερε ότι "στο σκάφος γίνονταν εργασίες, όταν ξέσπασε η φωτιά" , οπότε όφειλα να παραθέσω και αυτήν την απίθανη εκδοχή.

Link to comment
Share on other sites

Και η ανακοίνωση του υπουργειου για το συμβάν:

Η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ενημερώθηκε στις 16:20 χθες, από ιδιώτη, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος που βρισκόταν ανελκυσμένο στη χερσαία ζώνη του ΟΛΠ, στην Κυνοσούρα.

Στην περιοχή έσπευσε προσωπικό Λ.Σ., διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το ΕΓ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ¨ΝΤΑΝΤΟΣ Ι¨ σημαίας Κύπρου, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο από τον ιδιοκτήτη του στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς επιβαίνοντες.

Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαλαμίνας και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία, όμως, είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του σκάφους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να ξερω τι εγινε και ουτε εμαι εμπειρογνωμονας αλλα μιας και εχει τυχει να παω μερικες φορες εκει ας πω δυο λογια

Η περιοχη οπως ξερουμε η περισσοτεροι ειναι επισκευαστικη ζωνη αρα δεν θα ηταν απιθανο να γινοταν καποια εργασιες παραδιπλα και να πηρε φωτια και το ΝΤΑΝΤΟΣ.Το αλλο ειναι οτι επειδη στην περιοχη υπαρχουν απειρα σκουπιδια αλλα και παλιοσιδερα ερχονται και ασχετοι που μαζευουν τα παλιοσιδερα ή ψαχνουν στα σκουπιδια.Με το χτεσινο αερα δεν θα μου φαινοταν περιπεργο να πηραν τα σκουπιδια φωτια.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν απειροι λογοι που θα μπορουσε να εχει παρει φωτια το ΝΤΑΝΤΟΣ.

Σαφως και δεν μπορω να αποκλεισω οτι γινοταν εργασιες εκει μεσα αλλα μου φαινεται απιθανο εκτος και αν τελικα πουληθηκε

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 years later...

Μόλις έβαλα τα κλάματα....

Δεν φτάνει που το έβλεπα και μαύριζε η καρδιά μου, αποτεφρώθηκε πλέον και δεν υπάρχει καν....

Το έζησα από τότε που περνάγανε το κερί στο καλούπι, ταξίδεψα πολλές φορές μαζί του, σε καλά και κακά, μέχρι που βγήκε CTL....

Θα γράψω αύριο σχετικά, μόλις στεγνώσει λίγο το δάκρυ....

Edited by papashark
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...