Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 593
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 8/16/2023 at 6:13 PM, George...f said:

Με 23,1 το Παρος μας δείχνει τα δόντια του, σε αντίθεση με το αδερφό του που έχουμε να το δούμε καιρό σε τέτοιες ταχύτητες.

Κι όμως το Νάξος σήμερα το πρωί που μπήκα τυχαία να το δω πήγαινε με 23 για λίγη ώρα, μάλιστα έφτασε μέχρι και 23.3. Ο καιρός εκείνη τη στιγμή στη Νάξο ήταν τραμουντάνα, δεν τον είχε εντελώς πρύμα για να βοηθήσει τόσο πολύ. Αυτό το λέω γιατι το Ναξάκι έχει παρεξηγηθεί πολύ τελευταία για την ταχύτητά του, που το πάνε από 20 μέχρι 22, θυμάμαι μέχρι το φθινόπωρο του 2022 δεν έπεφτε κάτω από 22 σχεδόν ποτέ. Πιστεύω ότι το πάνε πλέον πιο χαλαρά επίτηδες, ειδικά σε τέτοια γραμμή που είναι...
0-02-05-f98a25a01ed8f9fdddbe482cfb1cfcb2227d647fa1a46059a184185042e52edc_2ad6869226c3bc4c.thumb.jpg.ad446ea93695cf02514b5186d6355827.jpg

Link to comment
Share on other sites

βεβαια τώρα είναι και πιο άδειο σε σχέση με το καλοκαίρι,που είχε πίτα γκαράζ και πρωτόκολλο

και ποσο μαλλον στο σκέλος Δονουσα Ναξος,που δεν έχει προλάβει καν να φορτωθεί.

και εκτός αυτού το Παρος πιάνει σταθερά 22,5 kn,έχει σημασία,στο μεγαλυτερο μεροσ του ταξίδιου το Ναξος 20-21 αλλά ότι έπιασε στιγμιαία 23 για ούτε 5 λεπτά δεν νομίζω ότι έχει σημασία.

Link to comment
Share on other sites

Και το καλοκαίρι το έβλεπα με τις ίδιες ταχύτητες με τώρα, 20-22 και το παρακολουθούσα και πολύ πιο συχνά γιατί το περίμενα να φτάσει στην Ηρακλειά (ερχόταν ό,τι να 'ναι ώρες). Τον Σεπτέμβριο πάντως στην επιστροφή του για Πειραιά μαζεύει πιο πολύ κόσμο για πίσω από όσο μαζεύει για να φέρει, βέβαια στην Αστυπάλαια κλπ δεν ξέρω τι γίνεται τέτοια εποχή αλλά λογικά το ίδιο, και τώρα που μπήκε Οκτώβριος δεν ξέρω τι θα έχει μείνει εκεί από κόσμο. Το Πάρος το βλέπω και αυτό αρκετά συχνά τελευταία με 20-23, φτάνει 23 πιο συχνά από το Νάξος αλλά και τα δύο μέχρι πριν 1 χρόνο δεν τα θυμάμαι να έπεφταν κάτω από 22. Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι κάνουν οικονομία, ειδικά το Νάξος που το θυμάμαι ότι έπεσε έτσι απότομα. Ακόμα και το Πάρος να έμπαινε στη γραμμή του Νάξος ίσως και αυτό να το πήγαιναν χαλαρά σαν το Νάξος. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
2 hours ago, margaritis24 said:

Μετα απο πολυ καιρο κατηφοριζει με 22 κομβους για τα νησια

Και μάλιστα αυτή τη φορά έφτασε και 23+ μέρα που πιάνει και Σύρο κιόλας πριν την προσεγγίσει, άρα θα ήταν πολύ φορτωμένο. Τώρα συνεχίζει προς Πάρο με 22,4. Γενικά τις τελευταίες μέρες που το βλέπω δεν πέφτει πολλές φορές κάτω από 21.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κατάλαβαν ότι δεν έβγαινε να το πηγαίνουν τόσο καιρό με 20 και από την Κυριακή βλέπω το πατάνε όπως παλιά. Ανεβοκατεβαίνει στον Πειραιά και στα νησιά με μέση ταχύτητα τα 22 ενώ πιάνει και 23αρια που και που και σπάνια κάτω από 21. Μυστήριο πλοίο στο θέμα της ταχύτητας και για αυτό έχει συζητηθεί τόσο πολύ... Πάντως ήμουν σίγουρος ότι μπορούσε να πηγαίνει πιο γρήγορα απλά δεν το πήγαιναν.

Edited by Αρακλειανός
Link to comment
Share on other sites

On 8/28/2023 at 7:02 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Blue Star Naxos αναμένεται να δεξαμενιστει στη δεξαμενή Πειραιάς Ι από τις 11/01/24 εως τις 25/01/24.

Ο δεξαμενισμός του έχει μετατεθεί για τις 04/02/24 έως τις 13/02/24. 

Το Blue Star Naxos αναμένεται να δέσει για την ετήσια ακινησία του από τις 05/02/24 έως τις 25/02/24.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν το έχουμε πει κάπου αλλού, αλλά σήμερα στις 8:30 το πρωί το βαπόρι προσέγγισε για άλλη μια φορά έκτακτα την Δονούσα για κάποιο λόγο, μετά την Σαντορίνη και πριν την Νάξο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μιας και μερικοί το χαζεύαμε όλο το καλοκαίρι το Ναξάκι μέρα παρά μέρα στις Μικρές Κυκλάδες, από όπου το ίδιο μας πήγε και μας έφερε κιόλας, ας το δούμε σε κάποιες φωτογραφίες όπου φαίνεται όλη η διαδικασία της προσέγγισής του σε ένα από τα δυσκολότερα λιμάνια του Αιγαίου, την Ηρακλειά. Συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου και μάλιστα εκείνη την ημέρα έφτασε στις 16:00, με γύρω στις 3 ώρες καθυστέρηση (το ρεκόρ του για φέτος στις καθυστερήσεις ήταν στις 13 Αυγούστου όπου ήρθε γύρω στις 16:30). Το πλοίο μόλις περάσει το φανάρι του Άη Γιώργη αρχίζει να φαίνεται από το λιμάνι και ξεκινάει τους ελιγμούς του. Κάνει αρχικά μια ανοιχτή στροφή δεξιά, μέχρι να έρθει σε σημείο που μπορεί να ξεκινήσει μία αριστερόστροφη μανούβρα και μετά να έρθει απευθείας με ανάποδα στο μικρό λιμάνι που κρύβεται μέσα σε αυτόν τον στενό κόλπο. Δυστυχώς από το σημείο που ήμουν, ακόμα και σε αυτή τη φωτογραφία δεν φαίνεται καλά το για πόσο στενό μιλάμε, αλλά από το λιμάνι θα φαινόταν καλύτερα. Όλο το ανάποδα μετά την μανούβρα του παίρνει συνήθως γύρω στα 7 λεπτά για να καταλάβετε. Για λίγα λεπτά ξεφορτώνει στο λιμάνι και ύστερα αναχωρεί για την Σχοινούσα, άλλο ένα παρόμοιο λιμάνι που και πάλι το πλοίο δεν χωράει να κάνει μέσα την μανούβρα και πρέπει να επαναλάβει μια παρόμοια διαδικασία. Το λιμάνι της Σχοινούσας είναι ακόμη πιο δύσκολο για το Νάξος και ειδικά το καλοκαίρι, επειδή είναι γεμάτο με κότερα που δεν χωράνε να δέσουν και μένουν αγκυροβολημένα γύρω γύρω από τον δρόμο που περνάει το πλοίο την ώρα του ανάποδα. Αντιθέτως το λιμάνι της Ηρακλειάς φέτος έγινε πιο εύκολο στην προσέγγιση, αφού έφυγε η αφαλάτωση που βρισκόταν εκεί από το 2007 και για πόσα χρόνια το πλοίο περνούσε οριακά από δίπλα της πριν τη μανούβρα. Αξιοσημείωτο ότι το Νάξος σε κανένα από αυτά τα μικρά λιμάνια δεν ρίχνει ποτέ κάβο, σπάνια μόνο θα ρίξει αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη λόγω των μποφόρ του χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ηρακλειά και την Σχοινούσα ειδικά φέτος όλο τον Ιούνιο, δεν ήμουν εκεί αλλά ακούω πως δεν έφερνε πολλούς διότι ο πολύς κόσμος σε αυτά τα νησιά ξεκινάει με το καλοκαιρινό του δρομολόγιο που φέτος άργησε να ξεκινήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα μικρά νησιά δεν έχουν πολλά δωμάτια και δεν βρίσκουν όλοι οι τουρίστες να μείνουν, άρα οι περισσότεροι έρχονται μονοήμερες από Νάξο και γυρνάνε το βράδυ. Από Ιούλιο στην Ηρακλειά θυμάμαι κάθε φορά πρέπει να ήταν πάνω κάτω γύρω στα 100 άτομα και λίγα ΙΧ, για την Σχοινούσα δεν είμαι σίγουρος. Από αρχές Αυγούστου μέχρι τον 15αύγουστο στην Ηρακλειά πρέπει να κατέβαζε καθημερινά καμιά 200-250αρια άτομα και περίπου 20-30 ΙΧ, ενώ θυμάμαι τον πράκτορα πολλές φορές να λέει ότι αυτοί για τη Σχοινούσα ήταν 300+, προφανώς τους πιο πολλούς τους έπαιρνε πίσω το βράδυ και από τα δύο νησιά. Από εκεί και μετά σιγά σιγά σταματάει ο πολύς κόσμος να έρχεται και το Νάξος κάθε βράδυ μαζεύει όσους έχουν μένει. Πάντως από αρχές Οκτώβρη μέχρι κοντά στο Πάσχα κάθε χρόνο είναι πολλές οι φορές που το Νάξος φτάνει κυριολεκτικά άδειο και φέρνει μόνο την σκουπιδιάρα από τη Νάξο (και άμα).

Υ.Γ. Με το καθημερινά εννοούσα κάθε φορά που ερχόταν (Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή)

Edited by Αρακλειανός
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Naxos στα Κουφονήσια

Quote

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Κατάπολα Αμοργού, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμάνι Κουφονησίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Στο πλοίο ανέμεναν να αποβιβαστούν δεκατέσσερις επιβάτες και ένα όχημα, οι οποίοι θα προωθηθούν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ δεν επρόκειτο να επιβιβαστεί κανένας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ Blue Star Naxos στη Σχοινούσα

 

Quote

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σχοινούσας, για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ¨ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ¨ Ν.Π. 11014 στο λιμάνι της Σχοινούσας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Επί του πλοίου επέβαιναν τέσσερις επιβάτες και ένα δίκυκλο προς αποβίβαση, ενώ δεν υπήρχαν επιβάτες και οχήματα προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί μετά το ξεφόρτωμα στην Αμοργό έφυγε και μέχρι τώρα μένει αγκυροβολημένο στον Καλαντό. Δε θα μπορούσε να μείνει δεμένο στα Κατάπολα λόγω του βοριά.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα που δεν είχε γίνει ένα μικρό λιμάνι στον Καλαντό και έγινε αλιευτικό καταφύγιο.

Υ.Γ βρήκα φωτογραφία στο fb που το δείχνουν στα ανοιχτά του Καλαντού, αλλα δεν την ανεβαζω γιατί δεν είναι δική μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Μεθόρμιση για το Ναξάκι αυτή τη στιγμή από το Πέραμα στο κεντρικό λιμάνι 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...