Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση του VASSILIKI T με το JIN ZHOU στον Κάβο Ντόρο


Recommended Posts

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στο στενό του Καφηρέα, ανοκτά της Άκρας Φάσα Άνδρου. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και ρύπανση. Στην περιοχή, όπου ο καιρός είναι καλός, σπεύδουν πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκό.

zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, είχε και τραγική συνέχεια η σύγκρουση...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009

Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας ότι το Φ/Γ πλοίο «JIN ZHOU» σημαίας HONG KONG, με 24 αλλοδαπούς ναυτικούς, είχε συγκρουστεί με το Φ/Γ πλοίο «VASSILIKI T» Ν.Π. 11308, στο οποίο επέβαιναν 10 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ.

Άμεσα έσπευσαν στη περιοχή για παροχή βοήθειας πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το Ρ/Κ «LEON»Ν.Π. 5869.

Από την σύγκρουση σημειώθηκαν υλικές ζημιές και στα δυο πλοία, ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Το Φ/Γ πλοίο «JIN ZHOU» σημαίας HONG KONG είχε ξεκινήσει από Χιούστον Η.Π.Α. με προορισμό την Τουρκία, έμφορτο με κάρβουνο, ενώ το Φ/Γ πλοίο «VASSILIKI T» Ν.Π. 11308 απέπλευσε από Ελευσίνα για Τουρκία, κενό φορτίου.

Περί ώρα 15:40, ενημερώθηκε το ΕΚΣΕΔ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για την αδιαθεσία 48χρονου, μέλους πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «VASSILIKI T», ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω ασθενής, έχοντας τις αισθήσεις του, επιβιβάστηκε σε ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκε στο λιμένα Καρύστου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας, ο 48χρονος ασθενής απεβίωσε.

Περί ώρα 16:00, τα ανωτέρω πλοία αποκολλήθηκαν και κατευθύνθηκαν αυτοδύναμα προς λιμένα Καρύστου, όπου μετά τον κατάπλου τους, πρόκειται να τους απαγορευτεί ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι διενέργειας ελέγχου και προσκόμισης των απαιτούμενων βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

Προανάκριση για τη σύγκρουση των δύο πλοίων, καθώς και για το θάνατο του 48χρονου ναυτικού διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπήρχε το τραγικό συμβάν του θανάτου του 48χρονου ναυτικού, θα μπορούσαν να ειπωθούν κάποια πράγματα παρατηρώντας κανείς στον χάρτη του AIS τις (σχεδόν) παράλληλες πορείες των πλοίων από το ύψος βόρεια της Μακρονήσου και της Κέας, και σε σχέση με τους χρόνους που αυτές καταγράφηκαν.

Για την ιστορία το VASSILIKI T είχε προορισμό το Aliaga.

Συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου ναυτικού. :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από το απόγευμα σήμερα το ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ. βρίσκεται στην περιοχή του Περάματος, 26 ημέρες μετά το ατύχημα και της παραμονής του όλο αυτό το διάστημα στο λιμάνι της Καρύστου.

Link to comment
Share on other sites

Το ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ εχει ανεβει σε καρναγιο στο Περαμα.

Οπως φαινεται και στη φωτο εχουν κατεβασει το τιμονι και εχουν βγαλει αξονες και προπελα.Δεν ξερω αν αυτες οι εργασιες οφειλονται στη συγκρουση αλλα οπως και να χει ενα φρεσκαρισμα το ηθελε.Τα μαυρα του τα χαλια εχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν ξερω αν κατεβηκε και ξανανεβηκε απο το τελευταιο ποστ αλλα το ΒΑΣΙΛΙΚΙ Τ ειναι ακομα στο ιδιο καρναγιο στε Περαμα.

Πλεον εχει βαλει παλι προπελες και τιμονια,εχει γινει κουκλι απο κατω και δειχνει ετοιμο να ξαναναλαβει δραση

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...