Jump to content
Shipfriends

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοια λόγω της γρίπης


Recommended Posts

Σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο Pacific Dawn στην Αυστραλία

Ένα κρουαζιερόπλοιο με 2.000 επιβάτες υποχρεώθηκε σήμερα να μην πλησιάσει την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, καθώς κάποιοι από τους επιβαίνοντες προβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.

Το Pacific Dawn αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει κοντά στις ακτές ενός πολύ μικρού νησιού, σε απόσταση 420 χιλιομέτρων από το Κερνς, μετά από την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Η εντολή να μην πλησιάσει τις αυστραλιανές ακτές δόθηκε επειδή το Pacific Dawn αποβίβασε επιβάτες στο Σίνδεϊ και επιβίβασε άλλους, παρότι δύο αγόρια που επέβαιναν σε αυτό είχαν ήδη μολυνθεί με τον ιό της νέας γρίπης.

Όσοι αποβιβάστηκαν μετακινήθηκαν εντός της Αυστραλίας με αποτέλεσμα να μολύνουν άλλους. Προς το παρόν, σε ολόκληρη τη χώρα έχουν καταγραφεί 100 κρούσματα της νόσου, τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ πέντε σχολεία παραμένουν κλειστά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί oι Λιμενικές αρχές ύστερα από την ενημέρωση ότι τρεις τουρίστες που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο «RUBY PRINCESS» σημαία Βερμούδων, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά νωρίς αύριο το πρωί, είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα εδω να επισημανω κ να υπενθυμισω σε τι...χωρα μπανανια ζουμε.Ας συγκρινουμε ενεργειες απο την πλευρα της Αυστραλιας μιας πολιτισμενης χωρας που πηρε για το περιστατικο του PACIFIC DAWN(δεν του επετρεψαν να πλησιασει τις ακτες) ενω εδω σημερα αν και εγινε ενημερωση απο το γιατρο του πλοιου για 5 κρουσματα, πηγαν το πρωι οι..ειδημονες οι δικοι μας μεσα τους καλημερισαν και εφυγαν με μονο μετρο οπως ειπαν να μην βγουν εξω οι 5 ασθενεις.Και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν εχουν νοσησει και αλλοι επιβατες? πηγαν να τους ελεγξουν ολους για να σιγουρευτουν οτι δεν υπαρχει αλλος ασθενης που θα βγει εξω?απλα αρκεστηκαν στις διαβεβαιωσεις του γιατρου οτι ολοι ειναι οκ, ο οποιος γιατρος ενδιαφερεται για το ομαλο operation του πλοιου κ της εταιρειας του και επομενως τον ενδιαφερει να πεσει διπλα το πλοιο να βγουν ολοι εξω να πανε στις εκδρομες κλπ.Για τουτο σας λεω μιλαμε για μεγαλη μπανανια!!!!Αν πηγαινε ελληνικο πλοιο στην Αγγλια η Αμερικη με 5 αρρωστους ας ρωτησουν τι θα του κανανε!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι θα γινόταν σε κάποια ξένη χώρα, αλλά με τη διασπορά του ιού και την ευκολία μετάδοσής του, πιστεύω ότι μικρή σημασία έχει πλέον αν θα προσεγγίσει ένα πλοίο με 5-10-20 κρούσματα στους επιβάτες του.

Αν και δεν έχω σχέση με την ιατρική, νομίζω ότι σε λίγους μήνες το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα έχει εκτεθεί στον ιό, με άλλους να νοσούν και άλλους όχι και λίγη σημασία θα έχει το πώς ήρθε ο ιός στη χώρα. Μπορεί να γενικολογώ και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την άγνοιά μου περί ιολογίος κτλ, αλλά με τόσους τουρίστες να έρχονται καθημερινά στη χώρα και αντίστοιχα πολλούς έλληνες ταξιδιώτες στο εξωτερικό, δεν μπορεί να περιοριστεί ο ιός πλέον.

Σε περιπτώσεις εμφάνισης του ιού Norwalk/Norovirus που συνδέεται με γαστρεντερολογικά προβλήματα σε κρουαζιερόπλοια, κάτι όχι τόσο σπάνιο, τα πλοία μπαίνουν σε καραντίνα και δε πλησιάζουν τις ακτές. Όμως αυτό γίνεται γιατί ο ιός δεν εμφανίζεται/απαντάται συχνά στη στεριά και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσής του στον πληθυσμό.

Link to comment
Share on other sites

με τη διασπορά του ιού και την ευκολία μετάδοσής του, πιστεύω ότι μικρή σημασία έχει πλέον αν θα προσεγγίσει ένα πλοίο με 5-10-20 κρούσματα στους επιβάτες του.
Γενικά συμφωνώ με όσα λες παραπάνω. Από τη στιγμή που παγκοσμίως δεν έχουν απαγορευθεί οι μετακινήσεις (κυρίως για να μην καταρρεύσουν οι οικονομίες) είναι λίγο "χαζό" να σε νοιάζουν 5-10 κρούσματα. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύω ότι από την στιγμή που ο πλοίαρχος ενημέρωσε για τα κρούσματα δεν θα έπρεπε να αποβιβάσει επιβάτες. Αλλά είπαμε...η οικονομία.
Τελικα τα 5 ατομα δεν ειχαν προσβληθει απο τον Ν1Η1 αλλα απο κοινη γριπη.
Αυτό ποιός το είπε, επισήμως?
Link to comment
Share on other sites

....Και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν εχουν νοσησει και αλλοι επιβατες? πηγαν να τους ελεγξουν ολους για να σιγουρευτουν οτι δεν υπαρχει αλλος ασθενης που θα βγει εξω?απλα αρκεστηκαν στις διαβεβαιωσεις του γιατρου οτι ολοι ειναι οκ, ....Για τουτο σας λεω μιλαμε για μεγαλη μπανανια!!!!...

Ότι ήταν γρίπη όχι από Η1Ν1 δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς-η εργαστηριακή ταυτοποίηση του ιού δεν γίνεται σε ένα δίωρο. Μέχρι εκεί καλώς.

Αλλά να βάζουμε πλοία σε καραντίνα για να μην μολυνθεί η άσπιλος και αμώμητος φυλή μας, μου φαντάζει υστερικό. Κάθε μέρα καταφθάνουν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" 2 πτήσεις από Νέα Υόρκη, 1 από Ατλάντα, γύρω στις 10 από Λονδίνο, 4-5 από Φραγκφούρτη κοκ. Μην μου πείτε ότι τους φορείς που αποβιβάζονται από αυτές τις πτήσεις τους πιάνει η θερμοκάμερα ;)

Link to comment
Share on other sites

Αλλά να βάζουμε πλοία σε καραντίνα για να μην μολυνθεί η άσπιλος και αμώμητος φυλή μας, μου φαντάζει υστερικό.
Γεώργιε, θεωρητικώς μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά πρακτικώς τι γίνεται? Τι γίνεται ας πούμε όταν σε μία χώρα την μια μέρα βγαίνει ο υπεύθυνος (λέμε τώρα) υπουργός και λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και την επόμενη βγαίνει και λέει ότι ένας ασθενής χαροπαλεύει στο ΠΑΓΝΗ? Τί γίνεται όταν σε μία χώρα την στιγμή που γίνεται (επισήμως) συζήτηση να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο...συγχρόνως επιτρέπουν την αποβίβαση επιβατών πλοίου με επιβεβαιωμένα κρούσματα? Ποιόν να πιστέψει ο έρμος και καλόπιστος πολίτης? Ποιόν να εμπιστευθεί ο έρμος όταν η αποβίβαση των επιβατών έγινε με την σύμφωνη γνώμη του Νομάρχη, ο οποίος μάλιστα επαίρεται ότι ενήργησε "με ψυχραιμία και υπευθυνότητα" την στιγμή που (όπως παραδέχεται και ο ίδιος) δεν έχει την γνώση (απουσία σχεδίου) και τα μέσα (έλλειψη προσωπικού)? Πώς μπορεί να ενεργεί κάποιος νηφάλια και υπεύθυνα όταν δεν έχει την γνώση και τα μέσα? Προσωπικά δεν με τρομάζει η γρίπη, αλλά η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα. Και αυτή η ανευθυνότητα είναι που καλλιεργεί το εδαφος για να ευδοκιμήσει ο κάθε είδους κιτρινισμός των ΜΜΕ.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απέπλευσε από τη Μασσαλία το κρουαζιερόπλοιο της "γρίπης".

Αναχώρησε σήμερα το βράδυ (Σάββατο 1η Αυγούστου) από το λιμάνι της Μασσαλίας το κρουαζιερόπλοιο "Voyager of the seas", στο οποίο αναφέρθηκαν πολλαπλά ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μασσαλίας, ενώ από τις πρώτες ώρες δεν επιτράπηκε στους συνολικά 3.600 επιβάτες του να κατέβουν, αφού οι τοπικές Αρχές ήθελαν να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους.

Περίπου δέκα άτομα, στελέχη των υγειονομικών αρχών της πόλης αλλά και αστυνομικοί ανέβηκαν στο πλοίο της εταιρείας "Royal Caribbean". Μετά τον πρώτο έλεγχο οι περισσότεροι από τους επιβάτες κατάφεραν να αποβιβαστούν στη Μασσαλία. Ωστόσο, περίπου 150 άτομα παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους. Από αυτούς, κανένας δεν παρουσιάζει πλέον συμπτώματα της γρίπης, αλλά όλοι τους λαμβάνουν τα απαραίτητα αντιιικά φάρμακα.

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από τη Βαρκελώνη την περασμένη Κυριακή και εκτελούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, με στάσεις στη Νάπολη της Ιταλίας και τη Βιλφράνς-σιρ-Μερ της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Μετά τη μεγάλη περιπέτειά, το "Voyager of the seas" αναμένεται αύριο να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

Πηγή : zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενα κρούσματα γρίπης τύπου Α’ στο κρουαζιερόπλοιο CELEBRITY SOLTICE

Πηγη: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από λιμένα Κουσάντασι Τουρκίας, το Κ/Ζ «CELEBRITY SOLTICE» σημαίας Μάλτας, στο οποίο, μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκαν δύο (02) κρούσματα της γρίπης τύπου Α’.

Πρόκειται για έναν επιβάτη και ένα μέλος πληρώματος.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και η Υγειονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το εν λόγω περιστατικό.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει απογευματινές ώρες σήμερα, για λιμένα Σιβιταβέκια Ιταλίας.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενα κρούσματα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο Navigator of the Seas

Πηγη: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες αύριο, 12/08/2009, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από λιμένα Μεσίνα Ιταλίας, το Κ/Ζ «NAVIGATOR OF SEAS» σημαίας Μπαχάμες, στο οποίο, μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκαν έξι (06) πιθανά κρούσματα της γρίπης τύπου Α’.

Πρόκειται για αλλοδαπούς επιβάτες του εν λόγω πλοίου.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και η Υγειονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το εν λόγω περιστατικό.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει απογευματινές ώρες αύριο, για λιμένα Κουσάντασι Τουρκίας.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενα κρούσματα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο COSTA MARINA

Πηγη: ΥΕΝ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 14/08/09, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα Αργοστολίου Κεφαλληνίας, προερχόμενο από το λιμένα ΣΑΒΟΝΑ Ιταλίας, το Κ/Ζ «COSTA MARINA» σημαίας Ιταλίας, στο οποίο μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκε ένα (01) πιθανό κρούσμα γρίπης τύπου Α.

Πρόκειται για ένα (01) μέλος πληρώματος, αλλοδαπός. Στο πλοίο επιβαίνουν 884 επιβάτες και 387 μέλη πληρώματος.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές της Νομαρχίας Κεφαλληνίας προκειμένου διαχειριστούν το εν λόγω περιστατικό.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενα κρούσματα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο OCEAN VILLAGE TWO

Πηγη: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες 18/08/09, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα ειραιά, προερχόμενο από το λιμένα ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ Τουρκίας, το Ε/Γ-Κ/Ζ «OCEAN VILLAGE TWO» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, στο οποίο μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκαν δεκαπέντε (15) πιθανά κρούσματα γρίπης τύπου Α΄.

Πρόκειται για έναν (01) αλλοδαπό επιβάτη και δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στο πλοίο επιβαίνουν 1.952 επιβάτες και 614 μέλη πληρώματος.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές της Νομαρχίας Πειραιά προκειμένου διαχειριστούν το εν λόγω περιστατικό.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενα κρούσματα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο Aida Vita

Πηγη: MEDIASHIPPING

Σε καλή κατάσταση αλλά σε απομόνωση νοσηλεύεται στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan Πειραιά 29χρονη γερμανίδα, βεβαιωμένο σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1N1), μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Aida Vita σημαίας Ιταλίας.Συγκεκριμένα η Νομαρχία Πειραιά ενημερώθηκε χθες το απόγευμα (18.00) από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σχετικά με περιστατικό ασθενούς που παρουσίαζε υψηλό πυρετό, ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης, στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο το οποίο κατέπλευσε χθες στις 8 το πρωί στον Πειραιά, προερχόμενο από λιμάνι του Βόλου με επόμενο προορισμό τη Μύκονο.
Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενα κρούσμα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο SILVER WIND

Πηγη: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες αύριο, 21/08/09, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από το λιμένα Σαντορίνης, το Ε/Γ-Κ/Ζ « SILVER WIND» σημαίας Μπαχάμες, στο οποίο μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκε ένα (01) πιθανό κρούσμα γρίπης τύπου Α΄.

Πρόκειται για έναν (01) αλλοδαπό μέλος πληρώματος.

Στο πλοίο επιβαίνουν 297 επιβάτες και 221 μέλη πληρώματος.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές της Νομαρχίας Πειραιά και ήδη διαχειρίζονται το εν λόγω περιστατικό.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενο κρούσμα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο COSTA MARINA

Πηγη: ΥΕΝ

Μεσημβρινές ώρες αύριο, 26/08/09, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από το λιμένα Αργοστολίου, το Κ/Ζ «COSTA MARINA» σημαίας Ιταλίας, στο οποίο μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκε ένα (01) πιθανό κρούσμα γρίπης τύπου Α΄.

Πρόκειται για ένα (01) μέλος πληρώματος.

Στο πλοίο επιβαίνουν 844 επιβάτες και 385 μέλη πληρώματος.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές της Νομαρχίας

Ηρακλείου οι οποίοι ήδη διαχειρίζονται το εν λόγω περιστατικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εκ νεου αναφερόμενο κρούσμα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο NAVIGATOR OF SEAS

Πηγη: ΥΕΝ

Η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ενημερώθηκε ότι χθες πρωι, καταπλεύσε στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Κουσάντασι Τουρκίας, το Κ/Ζ «NAVIGATOR OF SEAS» σημαίας Μπαχάμες, στο οποίο, μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκαν ένα (01) πιθανό κρούσμα της γρίπης τύπου Α*.

Πρόκειται για ένα μέλος πληρώματος.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ηρακλείου, που πρόκειται να διαχειριστούν το εν λόγω περιστατικό.

Το σύστημα ενημερώσεως του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και

Νησιωτικής Πολιτικής λειτουργεί αποτελεσματικά και το συγκεκριμένο περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία και θα αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενο κρούσμα γρίπης τύπου Α΄ στο κρουαζιερόπλοιο COSTA EUROPA

Πηγη: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από το λιμένα YALTA Σλοβενίας, το Ε/Γ-Κ/Ζ « COSTA EUROPA» σημαίας Ιταλίας, στο οποίο, μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκε ένα (01) πιθανό κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας.

Πρόκειται για αλλοδαπή επιβάτιδα, ηλικίας 30 ετών, η οποία, μετά την ενημέρωση των αρμόδιων Υγειονομικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Πειραιά, που ανέλαβαν τη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εισήχθη σε νοσοκομείο των Αθηνών, για τη διενέργεια των απαιτούμενων ιατρικών εξετάσεων.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει σήμερα την 17.00, για λιμένα Κατακόλου, με 1381 επιβάτες και 599 μέλη πληρώματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αναφερόμενο κρούσμα γρίπης στο κρουαζιερόπλοιο «INSIGNIA»

Πηγη: ΥΕΝ

Η Λιμενική Αρχή Σαντορίνης ενημερώθηκε ότι πρωινές ώρες αύριο, αναμένεται να καταπλεύσει, προερχόμενο από λιμένα Κουσάντασι Τουρκίας, το Κ/Ζ «INSIGNIA» σημαίας Νήσων Μάρσαλ, στο οποίο, μεταξύ των επιβατών, αναφέρθηκε ένα (01) πιθανό κρούσμα γρίπης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το εν λόγω περιστατικό.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερόμενο κρούσμα γρίπης στο κρουαζιερόπλοιο COSTA MEDITERRANEA στη Σαντορίνη

Πηγη:ΥΕΝ

Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε στο λιμένα Θήρας, προερχόμενο από λιμένα

ΜΑΡΜΑΡΙΣ Τουρκίας, το Κ/Ζ «COSTA MEDITERRANEA» σημαίας Ιταλίας, στο οποίο, μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκε ένα (01) πιθανό κρούσμα γρίπης.

Έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το εν λόγω περιστατικό.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει απογευματινές ώρες σήμερα, για λιμένα

Κατακόλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αναφερόμενα κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας στο κρουαζιερόπλοιο CELEBRITY SOLSTICE

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Πρωινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από το λιμένα KUSADASI Τουρκίας, το Ε/Γ-Κ/Ζ «CELEBRITY SOLSTICE» σημαίας Μάλτας, στο οποίο, μεταξύ των επιβαινόντων, αναφέρθηκαν δύο (02) κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς επιβάτες, ηλικίας 40 και 20 ετών αντίστοιχα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά, που ανέλαβαν τη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει σήμερα την 18.00, για Ιταλία, με 2864 επιβάτες και 1238 μέλη πληρώματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αναφερόμενο κρούσμα γρίπης στο κρουαζιερόπλοιο BLUE DE FRANCE στο Πειραιά

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Πρωινές χθες, κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από το λιμένα Ρόδου, το Ε/Γ-Κ/Ζ «BLUE DE FRANCE» σημαίας Μάλτας, στο οποίο, μεταξύ των μελών του πληρώματος, αναφέρθηκε ένα (01) κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά, που ανέλαβαν τη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει χθες στις 19.00, για λιμένα Αιγύπτου, με 450 επιβάτες και 427 μέλη πληρώματος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...