Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πλοιο ενω ξεκινησε στις 22.00 απο Ηγουμενιτσα,αυτη τη στιγμη φαινεται(στο AIS)αγκυροβολημενο στο στενο Κερκυρας-Αλβανιας.Στο track του φαινεται να μειωσε απο 16 μιλια στο 1 και μετα να σταματησε.

post-709-128326978545_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι γιατι τα βαπορια συνηθως δεν πανε με νερακι. Με πετρελαιο ηξερα οτι δουλευαν οι μηχανες του. Επαθε Μπλακ ουτ και φουνταρισε σε εκεινο το σημειο που το δειχνει το ais.

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Και το ρεπορταζ της Ζουγκλας με αρκετες υπερβολες και ανακριβιες. :rolleyes:

Δεν τα παει καλα με τη Θαλασσα ο Μακης :D

Αγκυροβολημένο, μισό ναυτικό μίλι ανοικτά της Κέρκυρας, από τις 00:30 τα μεσάνυχτα, βρίσκεται το πλοίο Polaris, σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Μπάρι.

Το Polaris απέπλευσε στις 21:00 το βράδυ, της Κυριακής, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και 3,5 ώρες αργότερα ακινητοποιήθηκε ανοικτά της Κέρκυρας, καθώς παρουσίασε πρόβλημα η κύρια αριστερή μηχανή του.

Πριν από λίγο, Πολωνός νηογνώμονας επιβιβάστηκε στο πλοίο για να επιθεωρήσει τη βλάβη και να δώσει το "πράσινο φως" προκειμένου να επιτραπεί ο απόπλους του Polaris. Όπως, πάντως, ανέφερε ο πλοίαρχος στο λιμεναρχείο Κέρκυρας, η βλάβη στη μηχανή αποκαταστάθηκε.

Επιβάτης, ο οποίος επικοινώνησε με το zougla.gr, ανέφερε πως το πλοίο έχει πάθει μπλακ άουτ -κάτι το οποίο διαψεύδει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας- και ότι η ενημέρωση που έχουν από το πλήρωμα, όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε, είναι «μηδενική».

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον πλοίαρχο και διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τους επιβάτες.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ.

Αν αναλογιστουμε οτι το βαπορι κατεβηκε μεν ποιο κοντα αλλα ξανασταματησε και το οτι απο το google earth ειδα να το εχει πλευρισει ενα πλωτο του λιμενικου και ενα ρυμουλκο τοτε μαλλον το πλωτο πηγε τον επιθεωρητη για να μην κατεβει μεχρι το λιμανι το βαπορι. Επισης απ οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω δεν επαθε βλαβη αλλα μπλακ αουτ.

Link to comment
Share on other sites

Το POLARIS απέπλευσε απο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 21:40 χθες το βράδυ με 112 ή 115 οχήματα και 100 περίπου επιβάτες. Σ' ότι αφορά την ενημέρωση των επιβατών απο το πλήρωμα, είναι λογικό να ήταν "μηδενική" μιας και το 80+% του πληρώματος είναι αλλοδαποί. Τι να εξηγήσουν οι αλλοδαποί στον κόσμο εφόσον (λογικά) ούτε και οι ίδιοι δεν θα είχαν καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Απ΄ότι βλέπω στο earth, το πλοίο παίρνει σιγά σιγά πορεία προς το λιμάνι του Μπάρι

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι τελειωσε με τις επιθεωρησεις και ξεκινησε κουτσα κουτσα για πανω. Παντως ειναι εκπληκτικο. Παντου υπαρχει ενας ανθρωπος του Μακη. :rolleyes: Σε λιγο θα δουμε και το μπλακ ουτ απο κρυφη καμερα σε λαθρομεταναστη :D

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα του χρόνου τέτοια μέρα να το κρατήσουν δεμένο! Το λέω γιατί πέρσι 1 Φλεβάρη είχε πέσει πάνω του το NEDROMA και του έκανε τη δεξιά βαρδιόλα καινούρια. Φέτος έπαθε μπλακ άουτ, ε του χρόνου ας μην το ρισκάρει καλύτερα να ταξιδέψει:P

Link to comment
Share on other sites

Aς δούμε και την επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΝ για το συμβάν. Αυτό που έρχεται να προστεθεί στα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι η αιτιολόγηση για την βλάβη που αναφέρεται στο κείμενο.

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «POLARIS» σημαίας Κύπρου, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας, μεταφέροντας 138 επιβάτες, 112 οχήματα και 48 άτομα πλήρωμα, ότι κατά τη διάρκεια του πλου παρουσιάσθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το ρυμουλκό ασφαλείας του λιμένα Κέρκυρας, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Περί ώρα 13:50 και κατόπιν καθαρισμού των φίλτρων πετρελαίου, η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο συνέχισε τον πλου του για Μπάρι Ιταλίας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

Πηγή : ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Bλάβη στη ραμπα «POLARIS» στην Ηγουμενίτσα

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στο ηλεκτρουδραυλικό σύστημα ενεργοποίησης ράμπας, παρουσιάστηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ «POLARIS» σημαίας Κύπρου, σήμερα στις 09.30, κατά την εκφόρτωση οχημάτων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε με μέριμνα του πληρώματος και το πλοίο, με 65 επιβάτες, 17 φορτηγά και 15 ΙΧΕ, απέπλευσε για Μπάρι Ιταλίας στις 14:30.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...