ΣΕΙΡΙΟΣ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 (edited) Το πλοίο μετά από τον δεξαμενισμό του, απέπλευσε από την Σύρο χθες (26/1ου) το μεσημέρι, με προορισμό την Λεμεσσό. (1983, ex-Nieuw Amsterdam, Patriot, Spirit) Edited November 13, 2018 by Nick the Greek tag
Panagia Ekatontapiliani Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Όπου θα κάνει μια 3 ήμερη κρουαζιέρα από τη Λεμεσό στη Ρόδο στις 27/02/09
Panagia Ekatontapiliani Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 ΠΗΓΗ: ΠΡΟΟΔΟΣ Πλήθος κόσμου πρόκειται να μεταφέρει το νέο κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» που αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού μας στις 28 Φεβρουαρίου. Στο κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην εταιρεία «Louis Cruise Lines» αναμένεται να επιβαίνουν περισσότερα από 2.000 άτομα. Oι επιβάτες προέρχονται από την Kύπρο και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να βρίσκονται και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 2000 επιβάτες?? Σαν πολλοί δεν είναι για το μέγεθος του πλοίου?? Οι επιβάτες του έρχονται στο νησί μας για να περάσουν εδώ τις μέρες των απόκρεων. O δήμος Pοδίων έχει προγραμματίσει μία σειρά από εκδηλώσεις για την φιλοξενία των επισκεπτών από την Kύπρο. Καλώς ήρθε το Κυπριακό Ευρώ!!
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 Επειδή έχω λίγο μπερδευτεί. Το πλοίο ανήκει 100% στην Louis ??? Έχει (είχε) ναυλωθεί στην THOMSON CRUISES, και τώρα επέστρεψε πάλι στην Louis ??? Aπό ότι ξέρω φέρει ακόμα τα σινιάλα της THOMSON. Tτην βοήθεια σας παρακαλώ. Τι ακριβώς ισχύει ?
Panagia Ekatontapiliani Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Το πλοίο ανήκει στη Louis Hellenic Cruises, ενώ τα καλοκαίρια το πλοίο δουλεύει ναυλωμένο στη Thomson Cruises. Έτσι το πλοίο δε σβήνει τα σινιάλα της Thomson Cruises κατά τη χειμερινή ακινησία. Απλώς η Louis Hellenic Cruises διοργάνωσε μια κρουαζιέρα στη Ρόδο με το συγκεκριμένο πλοίο για το λογαριασμό της.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων του ΟΛΠ, στις 22/11ου το πλοίο επιστρέφει στα μέρη μας για την χειμερινή του ακινησία.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Ίνα επιβεβαιωθεί το προηγούμενο ποστ καθώς και το πρόγραμμα αφίξεων του ΟΛΠ , να πούμε ότι αυτήν την ώρα το πλοίο βρίσκεται στα ανατολικά της Πελοποννήσου και "ανηφορίζει" για τον Πειραιά. Ένα πλοίο που μου αρέσει πολύ, που ξεφεύγει "κάπως" από τις κλασσικές γραμμές των κρουαζιεροπλοίων, και που μου έχει χαρίσει μία από τις πολύ αγαπημένες μου φωτογραφίες.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Το πλοίο έφτασε σήμερα το πρωί στο Πειραιά και έδεσε στο προλιμένα. Καλή ξεκούραση
Panagia Ekatontapiliani Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Στα οικονομικά αποτελέσματα της Louis αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρισμός ότι το Thomson Spirit έκοψε υποβρύχιο καλώδιο σε Γαλλικό λιμάνι και οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί απαίτησαν μέσω δικαστηρίου αποζημίωση ύψους 505000 Ευρώ
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Γνωρίζουμε άραγε γιατί έχουν σβηστεί από το φουγάρο του πλοίου (που εξακολουθεί βέβαια να παραμένει βαμμένο θαλασσί), τα κόκκινα σινιάλα της Thomson ??? Τουλάχιστον τον περασμένο χειμώνα σίγουρα δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, και είναι κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί και ο φίλος Π100. Το πλοίο ανήκει στη Louis Hellenic Cruises, ενώ τα καλοκαίρια το πλοίο δουλεύει ναυλωμένο στη Thomson Cruises. Έτσι το πλοίο δε σβήνει τα σινιάλα της Thomson Cruises κατά τη χειμερινή ακινησία..
giorgosz Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Πάντως και την επόμενη χρονιά το πλοίο παραμένει ναυλωμένο στην Thomson και θα εκτελεί κρουαζιέρες από Κέρκυρα και Λεμεσσό. Μήπως να περιμένουμε ένα ανανεωμένο σινιάλο?
polmyt Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Για να δουμε και σε δυο φωτο αυτα που μας περιεγραψε ο φιλος ΣΕΙΡΙΟΣ. Αν δει καποιος το deck plan του στο site της Thomson το δεχνει με ασπρη τσιμινιερα.Δεν ξερω πως το ειχε παλια αλλα ισως να ειναι και ο λογος που εχει σβηστει το σινιαλο απο την τσιμινιερα του. Συμφωνα με την εταιρεια του ξεκιναει τη σεζον στις 3 Μαρτιου 2010 με κρουαζιερα στην Αιγυπτο.Λιμανι αφετηριας ειναι η Λεμεσος. Προκειται παντως για ενα πανεμορφο κατα την αποψη μου βαπορι με ομορφες γραμμες και κουβερτωμενο καταστρωμα.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 ...Προκειται παντως για ενα πανεμορφο κατα την αποψη μου βαπορι με ομορφες γραμμες και κουβερτωμενο καταστρωμα. Συμφωνώ απολύτως φίλε μου polmyt. Eίναι και για εμένα ένα πανέμορφο (και από τα πιό "αγαπημένα" μου) πλοίο. Μου αρέσουν πολύ οι γραμμές του, και ακόμα περισσότερο, η πρύμη του. Σύμφωνοι, θυμίζει έντονα κοντεινεράδικο , αλλά έχει την γοητεία της ιδίως με την κλιμάκωση που έχει, και που θυμίζει πολύ τα παλιά κλασσικά κρουαζιερόπλοια.
Ermenegildo Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Για την ιστορία είχε ξεκινήσει να χτίζεται σαν κοντεινεράδικο.....
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted December 31, 2009 Author Posted December 31, 2009 Πολύ σωστά φίλε Εrmenegildo , γι αυτό εξάλλου είχα βάλει και την ανάλογη φατσούλα δίπλα στην λέξη "κοντεινεράδικο".
aiolosii Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Εισαι βεβαιος; Τα αδελφα της Costa ηταν κονταινερς και τα πηρε ο Λελακης για μετασκευη, τα τελειωσε η Costa και ζουν και βασιλευουν, το εν λογω ομως ηταν μαζι με το αδελφο του τα βασιλοβαπορα της Holland America Line τα AMSTERDAM και ROTERDAM. Αν και τωρα που το λες κατι φερνουν οι πλωρες τους . .
Ermenegildo Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Λοιπόν!! ας τα πιάσουμε απο την αρχή! Τα πλοία της Costa Costa Marina & Costa Allegra όντως ήταν κοντεινερόπλοια μίας Σουηδικής εταιρείας, τα οποία ήταν χτισμένα το 1969 χοντρικά. Τα δύο αδελφά της Holland America line προήλθαν απο δύο κοντεινερόπλοια που δεν είχαν ολοκληρωθεί το 1983-1984. Το παρόν στοιχείο το έχω πάρει απο ένα βιβλίο το " Cruise ships of the world" εκδώσεων Cairis, θεώρω πως όχι μόνο οι πλώρες φέρνουν αλλα και οι πρύμες... Τα θεωρώ και έγω απο τα ποιό όμορφα κρουαζιερόπλοια και απο τα πιο σταθερά σε όλα τους.
Panagia Ekatontapiliani Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Σήμερα το Thomson Spirit έφυγε από το Πειραιά με κατεύθυνση τη Σύρο για το δεξαμενισμό του. Να σημειώσω ότι το Thomson Spirit αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στις 26/02/10 κάνοντας μια τριήμερη κρουαζιέρα μεταξύ Λεμεσού Βηρυτό
Captain Argy Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Μετά το Coral και το Thomson Spirit θα έχει σημαία Μάλτας αφού και αυτό φέτος θα προσεγγίζει λιμάνι της Τουρκίας, το Μαρμαρίς.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 To Thomson Spirit από το Σάββατο είναι δεμένο στο προλιμένα του Πειραιά, διότι τελείωσε τις κρουαζιέρες για τη φετινή χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι το πέτυχα στη Σαντορίνη, να συναντιέται με το Flying Cat 3 και το Puqlia Queen L.
polmyt Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Κοιτοντας το AIS ειδα οτι πριν λιγο εδεσε στο Περαμα στη θεση που ειναι διπλα απο τη μικρη δεξαμενη
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Σωστά, αλλά για να είμαστε πιό ακριβείς έχει πλαγιοπρυμοδετήσει στην θέση ακριβώς όπου τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε το Docevenus. Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω το πλοίο σε κάποια ΝΕΖ, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Πλέον το Thomson Spirit άλλαξε πλευρά που είναι δεμένο. Πριν ήταν δεμένο με τη δεξιά πλευρά και τώρα είναι δεμένο με την αριστερή πλευρά και τη πλώρη του να κοιτάζει την είσοδο στο Πέραμα. Οι σωσίβιες λέμβοι της δεξιά πλευράς είναι κρεμασμένες εκτός των θέσεων τους
.voyager Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Πλώρη κι αυτή, σα μπανιέρα είναι Sorry κιόλας...
Recommended Posts