Jump to content
Shipfriends

Κάμερες στα Ferries


Recommended Posts

Αληθεια, ξερει κανενα παληκαρι να μας πει τι ισχυει με τις καμερες στα πλοια; Εννοω νομικα βεβαια;). Την πραγματικοτητα την ξερουμε: στα περισσοτερα, αν οχι σε ολα, τα ferries υπαρχουν καμερες απο τα μπαρ (στα πιο πολλα) μεχρι στις γεφυρες (σε ορισμενα). Μιλαμε για καμερες που μεταδιδουν (και ρουφιανευουν αν θελετε:D) οn line στα γραφεια της καθε εταιρειας το τι γινεται στο καθε πλοιο.

Με ποιες διαταξεις επιτρεπεται νομικα κατι τετοιο; ΟΚ ISPS, ISM, αει σιχτηρ:P κλπ επιβαλλουν για λογους εθνικης ασφαλειας και καλα τις καμερες σε λιμανια και τα συναφη. Πως προστατευονται ομως τα προσωπικα δεδομενα του επιβατη (αλλα και του ναυτικου σε πολλες περιπτωσεις);

Κανονικα, αν μη τι αλλο, θα επρεπε να υπαρχουν εμφανεις ανακοινωσεις σε αρκετα σημεια οτι οι κοινοχρηστοι χωροι βιντεοσκοπουνται, αλλα βεβαια δεν συμβαινει κατι τετοιο στις περισσοτερες περιπτωσεις.

Βεβαια εντυπωση δικη μου ειναι οτι καποιοι εχουν δει πολλες φορες την ταινια Sliver και για να γεμισουν τον ελευθερο χρονο τους γεμισαν τα βαπορια καμερες και καθονται να παιρνουν ματι (με το συμπαθειο κιολας). Αντε παιδια και στις καμπινες με καλο για να γεμισουν τα videoclubs.:rolleyes:

Ο Συνηγορος του Πολιτη και η Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων τι λενε; (ξερω τα καλανταB)).

Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για καμερες που μεταδιδουν οn line στα γραφεια της καθε εταιρειας το τι γινεται στο καθε πλοιο.

Εγώ αυτό δεν το έχω ξανακούσει και νομίζω πως τα περισσότερα πλοία δεν διαθέτουν τέτοια υποδομή μετάδοσης εικόνας. Όλες οι κάμερες που έχω δει στα πλοία της ακτοπλοΐας, στέλνουν εικόνα μόνο στη γέφυρα, ενώ σε bars/εστιατόρια κλπ δεν έχω παρατηρήσει κάμερες (βέβαια η παρατηρητικότητα μου δεν είναι και το δυνατότερο μου σημείο… B)).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έχω δει και και στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε γέφυρες.Το θέμα είναι ότι ο επιβάτης μπαίνει χωρίς καμία προειδοποίηση σε ένα αν μη τι άλλο big brother και ανυποψίαστος κινείται στους χώρους αυτούς. Πολλοι που έχουν μια ιδέα αντιλαμβάνονται τις κάμερες και την υπαρξη του αλλοι βέβαια και λογικό αν δεν τις ξέρουν δεν τις αντιλαμβάνονται. Πάντως είτε το αντιλαμβάνονται είτε δεν το αντιλαμβάνονται είναι ΄το ίδιο μιας κι από την στιγμη της απάρσεως του καταπέλτη η συμβίωση με τις κάμερες για κάποιον που διαφωνεί είναι αναγκαστική.

Στην γέφυρα υπάρχει το vdr για καταγραφή των συνομιλιων για λόγους ασφαλείας αυτό είναι κατανοητό κι απολύτως λογικό.Αντε και να καταλάβω κάποια καμερα στην γέφυρα όπου είναι ένας χώρος οπου δεν επισκεπτονται θεωρητικά επιβάτες.Αντε και στα μπαρ για να γίνεται έλεγχος εισπράξεων.Που και πάλι οι ναυτικοί είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ οι οποίοι πρέπει να απολαμβάνουν την προσωπική τους ελευθερία και τον έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων από τους ίδιους κι όχι από τρίτους.Να κάνουν την δουλειά τους συνειδητά κι απερίσπαστα κι όχι να έχουν το άγχος ότι κάποιος τους παρακολουθεί.Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επικροτώ σε καμία περίπτωση απλά μπορώ να μπω σε μια διαδικασία συζήτησης.

Αλλά σε διαδρόμους , σε σαλόνια και οπουδήποτε αλλού είναι το λιγότερο που μπορώ να πω υπερβολικό κι αντιδεοντολογικό προπάντων όταν ο επιβάτης δεν ενημερώνεται εκ των προτέρων.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν δεν χρειάζεται να γίνεται αναμετάδοση 24 ώρες το 24ωρο αλλά κάποιες επιλεγμένες ώρες. Και είμαι σίγουρος ότι μια εταιρεία αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, σίγουρα έχει την δυνατότητα να καλύψει το κόστος. Έχω δει σε πάααρα πολλά πλοία κάμερες (και προφανώς δεν εννοώ αυτές που δείχνουν στη γέφυρα την κίνηση στον καταπέλτη) και η μοναδική εταιρεία που προσωπικά έχω δει να προειδοποιεί τους επιβάτες με ταμπέλες είναι ΑΝΕΚ. Βέβαια εκεί πρέπει να έχεις μυωπία και αστιγματισμό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο για να μην τις πάρεις χαμπάρι μιας και δεν μιλάμε για μικρές κάμερες αλλά ολόκληρα και καθόλου διακριτικά θηρία.

Link to comment
Share on other sites

καμερες σε πλοια εχω δει σε παρα πολλα. απο τα μπαρ του ionian star της ionian ferries, μεχρι το superfast VI. οι ανθρωποι βεβαια εχουν αισθητικη. δεν εχουν τις καμερες της τροχαιας, αλλα τις κομψες μικρες καμερες κρυμμενες απο μια βαθυγαλανη σφαιρα.

σε 3 τουλαχιστον εταιρειες το γραφειο μπορει οποτε θελει να δει εικονα απο οποιαδηποτε καμερα σε οποιοδηποτε πλοιο, αλλα σε ολα γινεται καταγραφη.

επανερχομαι ομως στο αρχικο ερωτημα: με ποιο νομικο καθεστως εχουν γεμισει τα βαπορια καμερες και γιατι στα περισσοτερα οι επιβατες δεν ειναι ενημεροι;

Link to comment
Share on other sites

οι ανθρωποι βεβαια εχουν αισθητικη. δεν εχουν τις καμερες της τροχαιας, αλλα τις κομψες μικρες καμερες κρυμμενες απο μια βαθυγαλανη σφαιρα.

Αυτές δεν είναι κανονικές κάμερες ίσως να μπορούν να ενταχθουν στη κατηγορία των κρυφών καμερών που είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να μπορούν πολύ δύσκολα να ανιχνευτουν

Link to comment
Share on other sites

Τι ψάχνετε να βρείτε τώρα? Σε αυτό το "κράτος" ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και τράβα βρες το δίκιο σου. Στο όνομα της ασφάλειας ο καθένας βάζει και μερικές κάμερες και βλέπει ό,τι γουστάρει κι αγαπά. Από τον κάθε περιπτερά που βάζει κάμερες για να μην του κλέβουν τις τσίχλες...από την Εθνική Τράπεζα που με το έτσι θέλω σε μαντρώνει στο κλουβί και σε φωτογραφίζει εξευτελίζοντάς σε, σαν να είσαι σεσημασμένος...έως την ΕΛΑΣ που έγραφε στα πα...ρια της την Αρχή Προστασίας Δεδομένων που της έλεγε να κλείνει τις κάμερες και αυτή τις είχε ανοικτές...έως...έως...

Από εκεί πέρα τι ψάχνετε να βρείτε αν είναι νόμιμο ή όχι. Το δόγμα είναι "πάνω απ' όλα η ασφάλεια" και η κονόμα των εταιρειών που πουλάνε σχετικά μηχανήματα. Συνεπώς, με το που βγαίνεις από το σπίτι σου θα πρέπει να έχεις υπ' όψη ότι ανά πάσα στιγμή κάποια κάμερα μπορεί να σε γράφει. Προσωπικά, έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα και ουδόλως με απασχολεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...