Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απ'ότι έχω καταλάβει η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί γιατι το πλοίο εξακολουθεί να ταξιδεύει με αισθητά μειωμένη ταχύτητα....! Απλά τέτοιες μέρες που να μένουν ανεκτέλεστα...κρίμα και πάλι κρίμα που δε μπορεί να δωθεί μια οριστική λύση. :mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «MEGA JET»

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας (12.10 αντί 11.15) κατέπλευσε χθες, στο λιμάνι της Θήρας, το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «MEGA JET» Ν.Π. 1120, προερχόμενο από Ηράκλειο, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, το οποίο είχε προγραμματισμένη αναχώρηση για Ηράκλειο στις 18.30, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στις 20.25, κατόπιν σχετικής έγκρισης, το «MEGA JET» απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του, με 439 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-T/X «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» στο Ηράκλειο

Με καθυστέρηση (11.00 αντί της προγραμματισμένης 08.45), απέπλευσε σήμερα, για Θήρα, από το λιμάνι Ηρακλείου, το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «MEGA JET» Ν.Π. 11720, ύστερα από καταγγελίες επιβατών για βλάβη στις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου, κατά το δρομολόγιο επιστροφής του, από τη Θήρα, χθες το βράδυ. Ύστερα από έκτακτο έλεγχο, που πραγματοποίησε το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε ότι δύο από τις τέσσερις ηλεκτρογεννήτριες ήταν σε κατάσταση καθαρισμού αντικατάστασης των φίλτρων πετρελαίου τους, ενώ επίσης παρατηρήθηκε διαρροή ύδατος από το σωλήνα εξαγωγής νερού της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου, χωρίς να έχει γίνει σχετική αναφορά από τον Πλοίαρχο.

Κατόπιν αυτών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγόρευσε τον απόπλου του «MEGA JET», μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ επίσης ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης και το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας, κατά την τακτική διαδικασία.

Στις 11.00 και μετά από σχετική έγκριση, το πλοίο απέπλευσε για Θήρα, με 516 επιβάτες.

Πρώτη φορά διαβάζω για βλάβη απλώς αναφέροντας ότι στις ηλεκτρομηχανές άλλαζαν φίλτρο πετρελαίου (συνηθισμένη εργασία) και ότι έσταζε νερό μια σωλήνα εξαγωγής νερού

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «MEGA JET» στο Ηράκλειο

Πηγή: ΥΕΝ

Βλάβη σε μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «MEGA JET» Ν.Π. 11720 παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Θήρα προς Ηράκλειο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με 274 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 21:40 αντί της προγραμματισμένης 20.30, όπου έγινε αποβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «MEGA JET» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να και η ειδηση απο το ΥΕΝ.Δεν ξερω αν αποκατασταθηκε η βλαβη αλλα και στο πηγαινε και στο ελα με 20 μιλια ταξιδευε

Βλάβη σε μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «MEGA JET» Ν.Π. 11720 παρουσιάστηκε σήμερα στις 09:15, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Ηράκλειο προς Θήρα, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με 586 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας στις 12:10, όπου έγινε αποβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θήρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «MEGA JET» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να δούμε και το σχετικό δελτίο τύπου από το ΥΕΝ.

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011

Βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 11720 παρουσιάστηκε βραδινές ώρες χθες, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Θήρα προς Ηράκλειο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με 558 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 21.50 χθες, αντί της προγραμματισμένης 20.30, όπου έγινε αποβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου διαπιστώθηκε η αναφερόμενη βλάβη, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» μέχρι να διαπιστωθεί οριστική αποκατάσταση αυτής, ικανοποιητική λειτουργία της αριστερής εξωτερικής κύριας μηχανής, καθώς και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για μηχανική βλάβη τουΕ/Γ–Ο/Γ–Τ/Χ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 1720, πριν την έναρξη προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηράκλειο για Θήρα με 620 επιβάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, παρουσιάστηκε στη δεξιά κύρια μηχανή ηλεκτρονικό πρόβλημα στις ενδείξεις της κεντρικής μηχανής και των υδροπροωθητήρων.

Το Ε/Γ–Ο/Γ–Τ/Χ αποβίβασε ασφαλώς στο λιμάνι του Ηρακλείου τους επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, Η λιμενική Αρχή Ηρακλείου , από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΧ «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 11720 ότι κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στον λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από Θήρα με 749 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στο αριστερό πτερύγιο χειρισμού ευστάθειας (TRIMTAB) με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσδεσης του.

Τελικά το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς με τη βοήθεια ιδίων μέσων (κάβων), ενώ από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

hcg.gr

Edited by MarkCreta
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλαβη ειχαμε χτες στο πλοιο οπως ενημερωνομαστε απο το hcg.gr

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «MEGAJET» Ν.Π. 11720 ότι ενώ το πλοίο έπλεε δυτικά από νήσο Σίφνο εκτελώντας δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα – Πειραιά με 74 επιβάτες, υπέστη βλάβη σε μία εκ των δύο δεξιών κύριων μηχανών και έπλεε με τις δύο αριστερές κύριες μηχανές και μειωμένη ταχύτητα χωρίς να αιτείται συνδρομή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στις 23:20 στο λιμάνι του Πειραιά αντί της προγραμματισμένης 19:45, ενώ από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Με το καλημέρα χθες (πρώτο δρομολόγιο) το «ΜΕΓΚΑ ΤΖΕΤ» έπαθε μηχανική βλάβη

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνάς και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «MEGAJET» Ν.Π.11720, ότι κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Θήρα για Ρέθυμνο, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων κύριων μηχανών.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι του Ρεθύμνου και αποβιβάστηκαν οι 580 επιβάτες του.

Στη συνέχεια μετά από αίτηση του πλοίου εγκρίθηκε χθες η εκτέλεση μεμονωμένου πλου κενό φορτίου και επιβατών από Ρέθυμνο για Ηράκλειο και σήμερα η εκτέλεση με προϋποθέσεις ενός κυκλικού ταξιδιού με επιβάτες και φορτίο στο δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα - Ηράκλειο. Πρόκειται να απαγορευτεί η συνέχιση πλόων του μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Πηγή: ΥΕΝ

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ «MEGAJET»  στη Σαντορινη

 

 

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ «MEGA JET» Ν.Π. 11720, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από  Ηράκλειο για Θήρα με 770 επιβάτες, υπέστη βλάβη στη δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή και  συνέχισε το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα, χωρίς να αιτείται συνδρομή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στις 12:15 στο λιμάνι της Θήρας όπου διενεργήθηκε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το «MEGA JET» επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα και ώρα 18:00 μ.μ. για λιμένα Ηρακλείου.

 

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

 Στο τελευταίο δρομολόγιο φαίνεται η άνοδος από Ηράκλειο να έγινε με ταχύτητες 24-25, και η επιστροφή με 20άρια, ενώ το πλοίο ξεκίνησε από Σαντορίνη με κανονική ταχύτητα. Η δε άφιξη στο Ηράκλειο έγινε κατα τις 21:00 (μαζί με την καθυστέρηση της αναχώρησης από Σαντορίνη), όταν στο πρόγραμμα γράφει άφιξη 19:15.

 

Σύμφωνα με το δελτίο αναφερθέντων περιστατικών της ΕΛΥΔΝΑ, ο πλοίαρχος στις 02/06 δήλωσε βλάβη στην επιστροφή από Σαντορίνη, 35 ν.μ Β. Ηρακλείου.

 
Πλοίαρχος έναντι πλοίου ανέφερε ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στην εσωτερική δεξιά Κ/Μ  ευρισκόμενο στην έναντι θαλάσσια περιοχή και συνεχίζει για λιμένα προορισμού του με υπόλοιπες τρείς (03) Κ/Μ χωρίς να αιτεί συνδρομή. Πλοίο είχε αποπλεύσει με 437 επιβάτες και 39μελές πλήρωμα από ν. Θήρα προς Ηράκλειο. Έναντι πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς σε λιμένα Ηρακλείου ν. Κρήτης όπου αποβίβασε ασφαλώς τους επιβάτες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στην ίδια μηχανή είχε και στις 6/6/2014, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τοποθεσία 09 νμ ΝΔ ν. Θήρας.

 

Πλοίαρχος ανέφερε ότι έναντι πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην εσωτερική δεξιά Κ/Μ ευρισκόμενο στη θαλάσσια περιοχή 09νμ ΝΔ ν. Θήρας και συνεχίζει για λιμένα προορισμού του με υπόλοιπες τρείς (03) Κ/Μ χωρίς να αιτεί συνδρομή. Πλοίο είχε αποπλεύσει με 804 επιβάτες 01 Ι/Χ και 01 Δ/Κ από Ηράκλειο ν. Κρήτης προς ν. Θήρα. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου “MEGA JET” στη Θήρα.

 

12/07

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “MEGA JET” Ν.Π 11720, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ρέθυμνο προς λιμένα Θήρας, ότι κατά τη λειτουργία της δεξιάς εσωτερικής κύριας μηχανής, διαπιστώθηκε απότομη αύξηση της θερμοκρασίας του νερού ψύξεως.

Το “MEGA JET” κατέπλευσε στη Θήρα με καθυστέρηση 1 ώρας και 30 λεπτών περίπου, ενώ οι 829 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμένα με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

hcg.gr

 

Επιπλέον, εκτός από τις πιο πάνω αναφερθείσες βλάβες, σύμφωνα με την ΕΛΥΔΝΑ είχαμε και στις 13/06, στη θαλάσσια περιοχή 7νμ Βόρεια του Ηρακλείου:

 

13/06
Πλοίαρχος έναντι πλοίου ανέφερε ότι ευρισκόμενο στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ Βόρεια Ηρακλείου  ν.Κρήτης παρουσίασε μηχανική βλάβη στην εσωτερική ΑΡ Κ.Μ και συνεχίζει για λιμένα προορισμού  του με τις υπόλοιπες 3 Κ.Μ. χωρίς να αιτεί συνδρομή. Πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Ηρακλείου για λιμένα Θήρας με 722 επιβάτες. Εν συνεχεία, ο πλοίαρχος έναντι πλοίου ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη με ιδία μέσα και συνεχίζει τον πλου για λιμένα προορισμού.
 

 

 

Καθώς και στις 15/06, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θήρας 

 

15/06
Λιμ. Αρχή Ηρακλείου ανέφερε ότι έναντι πλοίο ευρισκόμενο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θήρας παρουσίασε μηχανική βλάβη στην εσωτερική ΑΡ Κ.Μ και συνέχισε τον πλου για λιμένα προορισμού του με τις υπόλοιπες 3 Κ.Μ. χωρίς να αιτεί συνδρομή. Πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Θήρας για λιμένα Ηρακλείου με 806 επιβάτες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη έναντι πλοίου με ιδία μέσα και κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα. Αρχικά απαγορεύθηκε ο απόπλους άλλα κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητή ΥΝΑ/ΚΕΕΠ/ΔΕΠ/ΜΕΜΣ και προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα επετράπη η συνέχιση πλόων.
 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Άλλη μια βλάβη αναφέρθηκε στις 26/07 για το πλοίο, σύμφωνα με την ΕΛΥΔΝΑ, στο ταξίδι από Σαντορίνη προς Ρέθυμνο.

 

26/07

Λιμ. Αρχή Ρεθύμνου ανέφερε ότι πλοίαρχος έναντι πλοίου δήλωσε ότι στην ΔΕ εσωτερική Κ.Μ παρουσιάστηκε βλάβη/θόρυβος στο TURBO. Εν θέματι πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Θήρα για Ρέθυμνο με 798 επιβάτες.Εν Θέματι πλοίο κατάπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Ρεθύμνου.

 

 


 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...