Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αν ισχύουν αυτά τα ωράρια τότε για πρώτο δρομολόγιο έχει αργήσει αρκετά. Αύριο το πρωί στις 10:00 λέει ο ρουφιάνος ότι θα είναι στην Πάτρα, αλλά δεν τον πιστεύω, γιατί το πλοίο έφυγε καθυστερημένα από Κατάνια.

Ειχες δικαιο Χιωτη.Οχι μονο αργησε να φτασει αλλα ακομα δεν εχει μπει στο λιμανι(κανει σβουρες πιθανον λογω traffic).

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

καλα εισασταν πατρα και δεν πηρατε για εναν καφε;:rolleyes:. σας εφαγε το αγιαζι και εχει χιονι μεχρι το πλατανι σημερα:P. by the way πειτε και σε μας τους εργαζομενοι που ξεφορτωσε το sfVI και που εδεσε το κεφαλονια.

το eurocargo napoli εχει φουνταρει αναμεσα σε τσουκαλεικα και κατω αχαγια, το queen ειναι φουνταρισμενο εξω απο τον αγιο αντρεα αναμεσα στη νοτια και το νεο λιμανι (εχει φουνταρει τη δεξια και εχει και την αριστερη μαϊναρισμενη), το sfVI ειναι εξω απο τον κυματοθραυστη (και αυτο με τη δεξια φουνταρισμενη);)

το queen εμεινε εδω απο χτες λογω απεργιας. ηταν στο 7-8 και βγηκε εξω. το horizon ηταν το πρωι στο 4 και τωρα εχει μεθορμισει στο 15 μεση, (στο 4 ειναι το olympia) θα μας πουν τα παιδια τι ωρα μεθορμισε;). spirit στο 7-8 (του εδωσε τη θεση το queen), king στο 10 ραμπα και ικαρος 11 γωνια απο τα ξημερωματα, sfXI στο 14 απο χτες, ορη στο 16 απο χτες βραδυ.

δεν ειναι μονο η απεργια των φορτηγατζηδων που κρατησε ορη και queen εδω. ειναι και το fairchem mustang στο 13. ηρθε χτες το μεσημερι. 11.30 ειχε κοψει εξω απο το λιμανι, τα ρ/κ ερμης και αμαζων πηγαν κοντα του πηραν το ενα καβο πλωρα και το αλλο πρυμα. μπηκαν απο βορεια και αφου η πλωρη εφτασε στο κεφαλι του μωλου τριαντη γυρισαν την πρυμη στο 13 και εδεσε με την πλωρη στον κυματοθραυστη. καλο εργαλειο το mustang. εχει και bowthruster. οσο γινονταν ολα αυτα ειχε περασει πρωτο και μπηκε απο βορεια το sfI (φωτο δεν εχει γιατι τα καλα συμβαινουν οταν ο γκαντεμιονιαν ειναι στο λιμανι χωρις μηχανη:mad:)

ΥΓ ναυπλιο και christina εκτος απο βορεια πριν κανα μισαωρο

Link to comment
Share on other sites

To Napoli ειπε να κατσει στην Πατρα,μπας και φιλοτιμηθει κανεις κ το βγαλει φωτογραφια:DΜαλιστα εχει κ καλη θεση(στο 14?σωστα proud?)-γαμα,πιθανον επειδη ηξεραν οτι θα κατσει αρκετα στο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

εκει που μας χρωστουσανε μας πηραν και το βοδι:D. και μας παιρνει το ψωμι ο νησος χιος και μας κανει και υποδειξεις κυριε ευαγγελατο μου:P.

ενταξει με τοσο πραγμα θα ημουν απαραδεκτος αν δεν εκανα patras and outskirts roundup:cool:. 2 ωρες on foot. και τι δεν ειδα, φορτηγα να περιμενουν, τα ψυγεια με τα μοτερ αναμενα, βαπορια μεσα στο λιμανι, βαπορια οξω, λιμενικοι, πρακτόροι, πρακτορόπλα, ασφαλεα Λ.Σ. με συμβατικα αυτοκινητα, πηγαδακια φορτηγατζηδων, πηγαδακια αφγανων κλπ κλπ.

στη ραδα, εκτος απο horizon και ορη εξω απο το νεο λιμανι, ηταν επισης το queen λιγο πιο κοντα στη νοτια και δυτικοτερα απο ολα το ikarus palace. το sfVI ηταν λιγο πιο βορεια, εξω απο τον κυματοθραυστη πολυ κοντα στη νοτια.

μεσα στο λιμανι ειχαμε λευτερακη στο 16, που αφησε τους καρναβαλιιστες της βενετιας και μετα τις 17.30 την εκανε για περαμα, eurocargo napoli στο 14, αναμενοντας τα εγκαινια της νεας γραμμης, europa palace στο 13, superfast I στο 11, olympic champion στο 10 ραμπα. το champion πηρε καυσιμα απο το aegean daisy, με το αμαζων stand by. το daisy πηγε ραδα μολις τελειωσε με το champion. hellenic spirit στο 7-8, ionian king στο 5-6 και olympia palace στο 4.

απο φορτηγακια ειχαμε αγια κυριακη στο 18, οsama (ωραιο ονομα:rolleyes:) στο 10 και cito με ενα φτερο ανεμογεννητριας στο 1.

μετα το βενιζελο εφυγε το champion (απο βορεια και αυτο) κενο φορτηγων. μετα την αναχωρηση του κεφαλονια στις 20.30 (ηταν στο 3 βγηκε απο βορεια) εφυγε απο τη ραδα το queen προς ανοιχτη θαλασσα, ενω μπηκε μεσα και το sfVI. μαλλον θα εληξε η κινητοποιηση των νταλικερμεν, γιατι στο ρουφιανο πριν λιγο ειδα οτι και sfI & olympia την εκαναν αργαμισυ.

Link to comment
Share on other sites

...για να χορεψουμε μαζι με τη γωγω.:D

τελευταια κυριακη του καρναβαλιου σημερα (της τυρινης) και πριν την τυροπιττα και την παρελαση, χρειαζοταν και μια βολτα στο, γεματο κοσμο, furopoort.

η νοτια λεκανη (θεσεις 1-5) και η νοτια εισοδοες αποκλεισμενες λογω πλωτων αρματων και πυροτεχνηματων για την αποψινη τελετη ληξης. εγινε λοιπον ενας συνωστισμουλης στο υπολοιπο λιμανι.

απο νωρις (πριν ξυπνησω:P) ειχαν ερθει ερωτοκτριτος στο 16 γωνια και ionian king στις αγκυρες στο 15 μεση. 11 και κατι μπηκαν απο βορεια, πρωτα το κεφαλονια για το 14 και μετα το superfast VI (απο ancona) που με μια ωραια μανουβρα εδεσε στο 10 ραμπα. μολις εδεσε επεσε διπλα του το Aegean VIII για bunkering. στο 11 απο την παρασκευη το horizon για ατομικη καθαριοτητα, στο 10 πλαγιοδετημενο το αγιος γεωργιος και στη ραδα το aegean tiffany. εξω απο το υποκατασκευη λιμανι ηταν φουνταρισμενα κανα δυο μοτορσιπακια.

το κεφαλονια εφυγε στην ωρα του απο βορεια, ενω το sfXII το περιμενε για να παει στη θεση του. συναντηθηκαν πρασινο πρασινο εξω απο τη βορεια, με πολλα σφυριγματα:). το 12 (το χανουμε την τριτη:() εκανε αριστερη στροφη μεσα στο λιμανι παρολο που στο 15 ηταν το king. σπανια γυρνανε μεσα για το 14 και ακομη σπανιοτερα αν εχει βαπορι πρυμνιοδετημενο στο 15. σημερα γυρισαν και το sxII και το κεφαλονια.

στις 13.00, ηρθε και το spirit και εδεσε στο 7-8. το sfVI εφυγε στην ωρα του και στο 10 ραμπα πηγε το olympia palace, που ειχε κοψει αρκετη ωρα ωστε να φτασει στη μπουκα μολις βγει το κοκκινο. ουτε 45' μετα ηρθε και το sfV. γυρισε εξω (δεν γινοταν αλλιως) και εδεσε στο 13 μεση. οταν ξεφορτωσε βγηκε στη ραδα. κλασσικα μετα απογευματινο κομβοι αναχωρησεων (spirit, king, ερωτοκριτος, παλατι και sfVI) την ωρα που τα μεγαφωνα επαιζαν maracaybo και que te la pongo. μολις βγηκε το sfXII (για bari) μπηκε παλι το sfV και εδεσε στο 14 για διανυκτερευση.

το κεφαλονια το βραδυ ηρθε στην ωρα του (μια ωρα πριν το καψιμο του καρναβαλου) και εδεσε 16 γωνια. μετα τις 9 καηκε ο καρναβαλος με πολλα πυροτεχνηματα, το horizon & το sfV να σφυριζουν και το φουρα να γυρνα στη belle epoque (καλοριζικο το καρναβαλι του 1900 ειπε:D)

Link to comment
Share on other sites

Απο το www.zougla.gr

2 Μαρτίου 2009, 18:45

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι της Πάτρας, όταν λαθρομετανάστες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένας Αφγανός λαθρομετανάστης επιχείρησε να ανέβει σε νταλίκα που περνούσε για να επιβιβαστεί σε πλοίο.

Η νταλίκα εκείνη την ώρα έκανε ένα ελιγμό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί ο Αφγανός και να τραυματιστεί. Τότε δεκάδες συμπατριώτες του εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα εναντίον του οδηγού.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων εκτός από τον λαθρομετανάστη, τραυματίστηκαν ακόμα ένας διερχόμενος πολίτης και δύο αστυνομικοί, ενώ αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη. Στην περιοχή παραμένουν σε ετοιμότητα δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ κλειστή είναι η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ενω οι λοιποι συμπολιιτες περιμεναν να δουν την παρελαση (που τη χαλασε μια μπορα στη μεση), καποιοι αλλοι εκαναν βολτα στο λιμανι:).

τι να πω ολα τα λεφτα σημερα. κεφαλονια και ερωτοκριτος σε σχεδον ταυτοχρονη αφιξη και αφιξη μικρου generαλαδικου με ρυμουλκο.

το κεφαλονια ηταν 11.05 εξω απο τη νοτια. μπηκε ομως μετα απο κανενα τεταρτο στο λιμανι. το τουρκικο generalαδικο Hilmi K ειχε μπει απο βορεια για να δεσει στο 1. ηρθε αργα αργα, η πιλοτινα πηρε καβο, ενω το ρκ ερμης περιμενε τη σειρα του να βογαρει. οταν τελειωσαν ολα εφυγε και ο πιλοτος.

θελω να καταγγειλω βεβαια το γεγονος οτι ανημερα της επετειου της εθνικης παλιγγενεσιας (οταν οι ελληνες αποτιναξαμε τον τουρκικο ζυγο για να φορεσουμε αλλους:D), το Patras Traffic εδωσε προτεραιοτητα σε ενα τουρκικο πλοιο, ενω αφησε το ελληνικο να περιμενει ενα τεταρτο. Αυτο ειναι ενδεικτικο του ποσο εχουν αφελληνιστει οι συνειδησεις μας και ποσο εχουν καταρρευσει οι αξιες του ναυτικου μας πολιτισμου:rolleyes:. μα να περιμενει ολοκληρο κεφαλονια ενα τουρκικο πλοιο:P

ενω λοιπον το hilmi εδενε στο 1, ο ερωτοκριτος τ ειχε μπει απο βορεια για το 11. το ρ/κ αμαζων ειχε παρει καβο για να τραβηξει απο πρυμα, ενω φουνταρε κιολας αρκετα κλειδια την αριστερη.

οταν τελειωσε και ο τουρκος μπηκε και το κεφαλονια και εδεσε σβελτα, παροτι ειχε αντιθετα τον καιρο.

το hellenic spirit ηταν στο 7-8 απο προχτες, ενω στο 16 ηταν ο προμηθεας.

αντε και του χρονου να'μαστε καλα και να ειναι εδω και το κεφαλονια και το ερωτοκριτος:)

Link to comment
Share on other sites

horizon king & europa φορτωναν κατα τις 1 το βραδυ χτες, για να φυγουν μολις λυξει η απεργια. στην αγιου νικολαου ειχε πλακα. το europa φορτωνε στο 4 οι νταλικες ουρα και στιφη afganionians να περιφερονται αναμεσα σε λιμενικους και νταλικερmen:D.

το sfV ειχε δεσει στο 5-6 (και με προειδοποιητικο φανο καταπλωρα). ορη στο 16, ερωτοκριτοστ στο 11. τον εκρυβε το king και δεν μπορεσα να δω αν φορτωνε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
το Deutschland μπηκε απο βορεια[...] ξεβολευτηκε το queen για παρτη του που θα βγαλει τη μερα στις αγκυρες.
το queen δεν εβγαλε τελικα ολη τη μερα στο 10 ραμπα. εκτος λιμενος απο βορεια στις 15.45, ενω μια ωρα μετα, παλι απο βορεια εφευγε το Angela Merkel (το Deutschland συγνωμη:D)

αποψε στιος 10 περιπου ο σοφοκλης μπηκε απο βορεια και με μια αργη μανουβρα στο κεφαλι της αγιου νικολαου γυρισε για το 11 γωνια.

στο 10 πλαγιοδετημενο το generalαδικο Haroun και στο 9 το γνωστο joudi s

Link to comment
Share on other sites

full της endeavor σημερα το απογευμα. ΕΛΛΗ Τ στο 3 (κολλητα στο ντοκο με τις δυο φουνταρισμενες), ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Τ στο 11 γωνια και μετα παλια χρωματα Ionian Queen T στο 5-6, με την δεξια μπαντα και τη δεξια φουνταρισμενη απικο.

αγιος γεωργιος (το coaster) στο 10 και τα bunkerαδικα βαρδυας

Link to comment
Share on other sites

το ελλη τ παραμενει στην αυτην θεση. το μαρια g μπηκε μεσα σημερα το απογευμα και εδεσε στο 5-6 με την δεξια μπαντα (χωρις αγκυρα). καλο να εβαζαν και κανενα μπαλονι παραπανω, γιατι σε εκεινη τη μερια δεν εχει προσκρουστηρες, αλλα κατι παλιολαστιχα και το sponson σουρνεται στον ντοκο. κεφαλονια αποψε στο 4 με 20λεπτη καθυστερηση λογω κινησης τετραημερου, leftalah (η καπως ετσι) στο 1, itidal I στο 9 (με την αριστερη μπαντα και τη δεξια φουνταρισμενη, αγιος γεωργιος αναχωρησε λιγο πριν τις 20.30, βιραρωντας σιγα σιγα και φευγοντας απο βορεια.

guest εμφανιση της βραδιας:D το ajamara journey. το απογευμα περναγε τη γεφυρα ερχομενο απο Ιτεα. πριν καμια ωρα ειχε γυρισει πισω και ηταν εξω απο τον κυματοθραυστη. εμεινε κανενα μισαωρο (με την πλωρη προς το λιμανι), ενω διπλα του ηταν ενα ρ/κ (μαλλον το hermes, χωρις να ειμαι σιγουρος γιατι το εβλεπα απο μακρυα). πριν κανενα 10λεπτο την εκανε γυρνωντας αριστερα αργα αργα. ελπιζω να μην ηρθε για ασχημο λογο (ασθενεια) και να εφερε κανεναν που ξεχαστηκε στους δελφους.

Edited by proud_ionian
διατυπωση
Link to comment
Share on other sites

εμπορικη κινηση μονο:P

την προηγουμενη εβδομαδα, που δεν ειχαμε gallery, ειχαμε ezzet allah στο 10 (εχει ξαναερθει), απο την παρασκευη 24/4 εχουμε στο 9 το lady f. χτες στη ραδα ηταν το αζερικο γκαϊνταρ αλιεφ:D. ξεφορτωσε κατι ψιλα το πρωι στο 10 και το μεσημερι την εκανε. το πηρε το ματι μου:P να εχει ποδισει στην κυλληνη (αν λεει σωστα ο ρουφ γκαρντεν:D).

για το jasmine τα ειπαμε. (προσοχη, για το καραβι μιλαμε οχι για το rock bar στον αγιο θωμα).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κι ενω ο proud αναρωτιοταν ''μα γιατι εκλεισε η Βουλη ΝΥΧΤΑ...'':):D,εγω επρεπε να μπω στο 5 να αποχαιρετισω τα πατρια εδαφη.

Το AEGEAN III ηρθε να μας δωσει το απαραιτητο 'φαγητο' και ακολουθως μπηκε το AEGEAN TIFFANY για να κανει το ιδιο στο H.SPIRIT.Μετα την αναχωρηση,περασε απ τα δεξια μας το

και λιγο αργοτερα,απ τα αριστερα το SUPERFAST XI.Στην ραδα ηταν ενα μικρο μοτορσιπακι,που δεν εχω ιδεα ποιο ειναι.(φωτο)

ΥΓ.Ενα fender στο 12(ελπιζω να μην κανω λαθος την θεση:o)εχει παραδωσει ψυχη και σωμα,μετα βιας κρατιεται στο ολο συστημα...Αραγε να εφαγε καμια γωνια πρυμης....

post-709-128326980857_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

το ερευνητικο ΑΙΓΑΙΟ ειναι στα περιξ τις τελευταιες μερες. Κανει γεωλογικες ερευνες στον πατραϊκο (νομιζω υπο την αιγιδα της νομαρχιας) και διαφοροι μεγαλοσχημοι της περιοχης βρηκαν ευκαιρια για δηλωσεις.

Link to comment
Share on other sites

σημερα το μεσημερι το λιμανι (νοτια λεκανη) ηταν γεματο απο πλοια ναρκοπολεμου και συνοδευτικα (ελληνικα, γερμανικα και τουρκικα διεκρινα). η ιδια μοιρα ηταν και προ δεκαημερου εδω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το τρεχαντηρι μαλεβη ανδριανα που τα τελευταια καλοκαιρια δραστηριοποιειται ως πλωτο Bar με το... Βrand Name εν πλω, ξεκινησε και παλι τις βολτες του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

πω πω τι εχει ο μπαρμπας σημερις. φρεσκο πραμα που σαλευει:D κατι οτι ο κοσμος ελλειπε, κατι η ζεστη κατι το hangover του κοσμου στην αχαϊα απο τα επινικια:P ειχε αρκετη ησυχια για βολτα στο λιμανι.

απο που να ξεκινησω. τα ξυλινα μαλεβη ανδριανα και αργω (τουριστικο που κανει εκδρομες στον πατραικο) το μεν πρωτο στο κεφαλι της αγιου νικολαου και το αλλο πανω στο slops. στο 3 το ναρκαλιευτικο Πλειας.

στο 4 το κεφαλονια (και το πρωι και το βραδυ) με πρωτοκολο και γεματο γκαραζ απο τα νησια. sfI στο 16 (απο τα χαραματα), ικαρος στο 11, sfVI στο 14 απο χτες σε διανυκτερευση (εφυγε το μεσημερι). ο ερωτοκριτος εφτασε πρωι πρωι και ξεφορτωσε στο 4. κατα τις 9 το queen εφυγε απο το 5-6 και μεθορμισε στο 10 ραμπα. αμεσως μετα μεθορμισε ο ερωτοκριτος στο 5-6. μετα τις 12.30 ηρθε καθυστερημενο το sfv εδεσε στο 4 (ειχε φυγει το κεφαλονια) και εφυγε το βραδυ στις 7 (σκαντζαρανε τα κοκκινα σημερα), ξοπισω του το eurocargo napoli για το 15 μεση (πρυμνιοδετιση) που μετα απο καμια ωρα συνεχισε για κορινθο. το europa εδεσε στο 14 (ειχε φυγει το sfvi) και το champion στο 7-8 (αγιου νικολαου) για διανυκτερευση. τελευταιος ηρθε ο σοφοκλης, στο 14 και αυτος, απο βορεια με μανουβρα οξω απο το λιμανι.

εκτος απο ferries ειχαμε και πολλα coasters: almadiep στο 10, gulizar ana στο 1, ενω στη ραδα περιμεναν τα christina g και esteilse. στη ραδα επισης τα bunkerαδικα aegean VIII και ΧΙΙ.

και το του χρονου και καλη μας φωτιση:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εκτος απο το καψιμο καταυλισμων, ειχε και πιο καραβολατρικα θεαματα στο λιμανι σημερα.

το ionian queen, ειχε δεσει στο 7-8. για λογους που εχουν να κανουν με τη μανουβρα, ειχε φουνταρει την αριστερη και όχι τη δεξια ετσι ειχαμε την ευκαιρια να δουμε την καδενα απο κοντα.

5 κλειδια ειχε φουνταρει και η καδενα ηταν φερμαρισμενη καταπλωρα. η πλακα ειναι πως αν πηγαινες λιγο πιο μακρυα, φαινοταν σαν να χανοταν η καδενα, μεσα στην ουρα των αυτοκινητων που περιμεναν το κεφαλονια. (πολυ πραμα πηρε σημερα. η ουρα εφτανε μεχρι το κεφαλι της αγιου νικολαου)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

πολυ ΠΝ σημερα στο χωρο μας. στην αγιου νικολαου ειχαμε εκπαιδευτικο ιστιοπλοϊκο της ναυτικων δοκιμων, ναρκαλιευτικο κισσα και υδρογραφικο ναυτιλος. πιο διπλα φορτωνε το καμαρι του ιονιου. full ιχ και τα προβλεπομενα λεωφορεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

βραδυα "βλαμμενων" αποψε. ο ερωτοκριτος εφυγε τελικα πριν λιγο με καθυστερα 7 ωρες απο την κανονικη και 2μιση απο την αναπροσαρμοσμενη ωρα αναχωρησης. ανοιξε σιγα σιγα απο το 7-8 βιραρωντας τη δεξια και εφυγε απο βορεια.

ο διας μετα την περιπετεια του ηρθε αποψε στις 22.30 (17 ωρες απο το κανονικο) και παιρνει ακομη πετρελαια στο 14.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

απο το πρωι της τριτης 25/8 ειναι δεμενο στο 13, με την πλωρη στον κυματοθραυστη, το product tanker Clipper Trojan. αποτελεσμα ενας ψιλοσυνοστισμος των ferries τα μεσημερια (ειδικα την τετερτη, που λογω επιθεωρησης το "4" δεν το τιμησαν τα "ιταλικα" γιατι ειναι εκτος ζωνης ISPS).

αποτελεσμα του τουρλουμπουκιου ηταν διαφορα "ωραια". πχ το olympic champion στο 10 ραμπα στις αγκυρες και το zeus palace που κατα τις 12.30 αφησε τη ζεστη αγκαλια του 16 και φουνταρε εξω απο τον κυματοθραυστη. ξαναμπηκε στο 16 μετα τις 19.00 αφου ειχαν φυγει ολα τα αλλα "ιταλικα".

Edited by proud_ionian
isps
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...