Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Παρα πολυ λιμενικο εχει μαζευτει εξω απο μια νταλικα στο λιμανι.Απο οτι μου ειπε γνωστος που περναγε απο κει την ελεγχον εξονυχιστικα.

Δυστυχως δεν ξερω περισσοτερες λεπτομεριες

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

απο το απογευμα αρχισε να δυναμωνει ο αερας μεσα στην πατρα ΒΑ (γραιγος) ενισχυμενος και απο τη μορφολογια της περιοχης και το βραδυ σηκωνε ο θεος το θεο. στεγαστρα ξεκολλησαν στην παρατημενη καφετερια στο μωλο αγιου νικολαου, η προχειρη περιφραξη στο 7-8 ειχε πεσει, ενω η θαλασσα μεσα στο λιμανι (ειδικα στη βορεια και την κεντρικη λεκανη) θυμιζε αθηνιο με γαρμπη (οχι την καιτουλα:D, τον ανεμο).

βρεθηκα στο λιμανι 2 φορες λιγο πριν τις 8 και κατα τις 8μισυ. τα λευκα ορη ειχαν αρχισει να φορτωνουν στο 4 με καμια 10ρια afganionians να παιζου κρυφτο με λιμενικους και πληρωμα αναμεσα στα trailer.

ο ικαρος στο 16 απο χτες, το ευρωπη στο 14 (ηρθε πριν τις 4μισυ και περιμενε ωρα απεξω να φυγει το sfV) μιλαμε για 2+ ωρες καθυστερας το κοκκινο και 2.30 ωρες το παλατι (εφυγε 20.30)

το κεφαλονια στο 2 απο χτες με φουνταρισμενες και τις 2 και λεντιες απο δεξια. απιστευτη ρεστια με τους καταπελτες να κανουν ηχους που θυμιζουν νεο μωλο.

για το πασιφαη τα ειπαμε

Link to comment
Share on other sites

σημερα το πρωι κατα τις 11.30 ειχε κοψει εξω απο το λιμανι και περιμενε πιλοτο και ρυμουλκο ο παλιος καλος μας φιλος, hannibal II:). δεν ειδα ολη την αφιξη του, αλλα 13.45 ηταν δεμενο (ειναι ακομη) στο 13 με την πλωρη προς τον κυματοθραυστη.

την ιδια ωρα (13.45) το ελλη τ ηταν στο 3 ενω λιγο πριν ειχαν μπει το ionian king (για το 4) και το blue horizon (για το 11). το ασυνηθιστο ειναι οτι και τα 2 βαπορια φουνταραν αρκετα κλειδια (ειδικα το king). ο καιρος απο το πρωι ηταν αστατος, με 2 δυνατα ραγανια και οι πλοιαρχοι μαγειρεψαν πριν πεινασουν.

οταν στο 3 υπαρχει δεμενο βαπορι, ειναι λιγο κινεζικο μαρτυριο να δεσει μετα ενα μεγαλο βαπορι στο 4. το patras traffic το εχει ταμα να το κανει συστηματικα αυτο.

σχετικα με την απορια του Poseidon, το sfI 07.45 ηταν ακομη στο 16.

Edited by proud_ionian
διευκρινηση ωρας
Link to comment
Share on other sites

σημερα το ionian queen στο 16 με φουνταρισμενη την αριστερη, κεφαλονια (το πρωι) στο 4 (ηρθε και εφυγε απο βορεια), superfast XII στο 14 (εφυγε κανονικα για ancona το μεσημερι, απο βορεια).

τα παραξενα αρχισαν μετα. λιγο μετα τις 15.30 μπηκε το olympic champion για το 7-8 και μιση ωρα μετα το ikarus palace για το 4. μιλαμε για μιαμιση ωρα καθυστερησης το καθενα, ενω κατα τις 16.30 ηρθε και το superfast I για το 16. 4 ωρες καθυστερα, αλλα δικαιολογημενη απο το παραπανω ποστ.

το hannibal II ηταν σε stand by απο τις 15.30 με το πατρευς και το ερμης να αναμενουν. βγηκε απο βορεια στις 5 και αμεσως μετα μπηκε το sfXI (με μανουβρα εκτος λιμενος) απο βορεια για διανυκτερευση στο 14.

το παραξενο ειναι οι μεγαλες καθυστερησεις των fossen. κατα τις 08.30 εφυγε το champion (απο νοτια) και κατα στις 9 (απο βορεια παροτι στο 4) ο ικαρος με το sfI ξωπισω του. λιγο μετα την αναχωρηση του champion ειχε ερθει (απο βορεια) και ο ψηλορειτης στο 16. πιστευω οτι οι 5ωρες παραμονες των fossen εχουν να κανουν και με την πετρελευση τους, αλλα και με τους αυστηροτερους ελεγχους στα φορτηγα. (εκτιμηση δικη μου ειναι και οχι πληροφορηση).

το κεφαλονια το βραδυ ηταν στη ραμπα του 2 με αφιξη και αναχωρηση απο νοτια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ενω λοιπον ολος ο κοσμος καθεται σπιτι με τσι οικογενειες του, καποιοι ψυχασθενεις:D κανουν πρωινη χριστουγεννιατικη βολτα στο λιμανι, αναμεσα σε μια πανσπερμια φυλων (αφγανοι, κουρδοι, ζευγαρακια ρουμανων κλπ).

και τι δεν ειχε ο μπαχτσες. το γνωστο μοτορσιπακι αγιος γεωργιος, στο 10, η ΠΛΕΙΑΣ στο 1, superfast XI στο 4 (ηρθε πρωι χριστουγεννων και θα ξαναφυγει αυριο το βραδυ), ionian queen στο 5-6 (με φουνταρισμενες και τις δυο απο τις 24/12), olympia palace στο 7-8 (ηρθε το πρωι απο πειραια και αναχωρησε κανονικα το απογευμα στις 6), europa palace στο 11 (ηρθε χτες απο αγκωνα και κανει αποψε εκτακτη εμφανιση στη Βενετια:D), superfast XII απο χτες το απογευμα στο 14 εφυγε σημερα (εκανε το μεσημεριανο), superfast I στο 16 (εμεινε απο χτες και φευγει αυριο. αντιστοιχα το horizon εμεινε bari και πρωτοχρονια θα ειναι αναποδα). γυρω στις 13.15 το hellenic spirit ηταν εξω απο το λιμανι, ενω το porto Ι το περιμενε. εδεσε 13 μεση και εφυγε κανονικα στην ωρα του.

μετα τη βολτα του τρελλου, (αναμεσα στις 2 και τις 5) ηρθε το λευκα ορη και εδεσε στις αγκυρες (10 ραμπα). κοντα στις 10 ωρες καθυστερα εγραψε, ενω στις 17.30 ηρθε ο ικαρος απο βορεια γυρισε απ'εξω και με αναποδα εδεσε στο 14 για υπνο (διανυκτερευση).

πριν λιγο ειχε κοψει εξω απο τη βορεια το πασιφαη. οπως εχουμε πει θα μεινει μεχρι δευτερα και το κοβω να πηγαινει εκει που ηταν το ολυμπια (7-8).

ΥΓ: πολλες "μισες" φωτο αλλα μας εφαγε το πολυ traffic:(

Link to comment
Share on other sites

μερικα συμπληρωματα απο χτες, μιας και ο μερελας:D (που λεμε και στο furopoort) βγηκε σαν το σαλιγκαρι μετα τη βροχη.

το πασιφαη προχτες τελικα οντως εδεσε στο 7-8, δεμενο καλα και με τις 2 αγκυρες φουνταρισμενες, το queen στην αυτην θεση, superfast XI αναχωρησε χτες στις 19.00, ικαρος αναχωρησε χτες στην ωρα του, superfastI το ιδιο. το αριαδνη επιβλητικο στο 11 ολη μερα χτες. 12.30 μπηκε απο βορεια το superfast V και με μια ωραια μανουβρα μεσα στη βορεια λεκανη πρυμνιοδετισε στο 13. (πολυ σπανια γυρνανε μεσα για το 13 και μαλλιστα με βαπορι στο 16 και το 14 και τον καιρο να σε χτιζει).

το champion χτες ηρθε αρκετα αργα (μεχρι τις 3 δεν ηταν μεσα) και εφυγε ακομη αργοτερα (18.30 ηταν εξω απο το λιμανι). το κεφαλονια το πρωι στο 3 (τη συνηθισμενη θεση του ελλη τ) και το απογευμα στο 4

Link to comment
Share on other sites

πρωτο δελτιο furopoort του 2009, αλλα αφορα την τελευταια μερα του 2008.

το πλειας που ηταν εδω και τα χριστουγεννα παραμενει στην αυτην θεση. το olympia palace ηρθε στην ωρα του και διανυκτερευει στο 4 (η κανονικη του διανυκτερευση συνεπεσε με την παραμονη τσι πρωτομαγιας).

η horizonαρα θα κανει πρωτοχρονια στο 5-6. αφου εκανε χριστουγεννα στο bari, ηρθε η ωρα για αργια στην πατρα. φουνταρισμενη η αριστερη και αποβιβαση απο το μπαρκαριζο μπρυμα δεξια, οπου εχει στηθει σκαλωσια με σκαλα. μεχρι τις 4 εφευγε πληρωμα ακομη.

ο προμηθεας ειχε ημερευση στο 7-8-9. ηρθε πουρνο πουρνο και την εκαμε στην ωρα του για δρομολογιο. η βασιλισσα αφου εκανε ενα κυκλικο δρομολογιο κυριακη με τριτη, απο τις 30/12 το μεσημερι, ξεκουραζεται πλαγιοδετημενη στο 10 μεχρι το σαββατο. στο 11 ειναι απο τη δευτερα το sfXII που θα μεινει μεχρι παρασκευη. επισης στο 16 ηταν απο δευτερα σε κανονικο repos (εφυγε χτες) το hellenic spirit.

το superfast XI εφτασε μετα τις 3 γυρισε εξω και εδεσε στο 14. εφυγε στις 9.

olympia, horizon, queen & superfast XII κοιμουνται τον υπνο του δικαιου

Link to comment
Share on other sites

Τελος για τα εφοδιαστικα Πορτο και Λεονε για το λιμανι της Πατρας.Απο την παραμονη της Πρωτοχρονιας και επειτα περασαν απο το καναλι για τελευταια φορα ενω τα ατικατεστησαν τα AEGEAN VIII και AEGEAN XII και δεν ξερω ποια αλλα απο τον στολο του Μελισσανιδη .B)

Link to comment
Share on other sites

μου ελυσες απορια gioannis

χτες ενα απο τα Aegean εδινε πετρελαια στον ικαρο (στο 7-8-9) και ηθελα να ρωτησω αν το λιμανι σηκωνει και αλλη εταιρεια για bunkering

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φωτιά έχει εκδηλωθεί αυτή τη στιγμή σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο στην 9 θέση του λιμανιού της Πάτρας δίπλα στο μοτορσιπάκι JOUDY S σύμφωνα με μία κολλητή φίλη μου μπίντα. Έχει κάποιος λεπτομέριες;

Link to comment
Share on other sites

αρπαξε φωτια, για αγνωστους σε μενα λογους, η καμπινα ενος φορτηγου ψυγειου της εταιρειας "Α.ΝΙΚΟΥ". ημουν πεζος στο κεντρο της πατρας και ξαφνικα βλεπω απο την κολοκοτρωνη απιστευτους καπνους. απο μακρια φαινοταν σα να εχει αρπαξει φωτια μεσα στο αμπαρι του Joudi-S.

το ψυγειο ηταν στην ουρα για το champion και το συμβαν εγινε διπλα ακριβως στο Joudi-S στο 9. η φωτια σβηστηκε με μανικα απο το Joudi και με φορητους πυροσβεστηρες απο λιμενικους. η πυροσβεστικη εφτασε οταν ολα ειχαν τελειωσειB)

ΥΓ: το Joudi-S πρεπει να εχει ερθει απο επισκευη. Λαμπει ολο και ειναι ανοιχτο γκρι πανω απο την ισαλο.

Link to comment
Share on other sites

αρκετο πραμα ειχε το furopoort σημερα. κυματιζε και σε δυο βαπορια περιφανη η σημαια της τζιας:rolleyes:

στο 1 το τουρκικο coaster, bekir hacibekiroglu. πλακα δεν εχει. στην πατριδα του υφυπουργου μπεκιρη το χατζημπεκιρογλου:P. στο 3 το aegean III, στο 4 το επτανησος, με την ωραια πλωρη, εφυγε στην ωρα του, αμεσως μετα μεθορμισε στο 4 απο το 11 το superfast XII, που ηρθε απο ancona το πρωι και θα ξαναφυγει αυριο μεσημερι. στο 9 το συριακο Joudi S (τα ειπαμε και εψες) και ξωπισω του στο 10, το agios georgios, γνωστο απο παλια και τακτικο του λιμανιου (η πλωρη του αγιου λιγα μετρα απο την πρυμη της τζουντης:D και τα 2 με την αριστερη mπαντα και φουνταρισμενη τη δεξια). στο 13 πλαγιοδετημενο το aegean rose (οντως μεγαλο για bunkerαδικο), στο 14 φορτωνε το sfVI (το sfVI φευγει σημερα, το sfXII κανει μια μερα ρεπο και το sfV αποδεσμευεται), στο 16 ξεφορτωνε το blue horizon και στο 18 το τουρκικο product tanker pazar. χορτασαμε τουρκικη σημαια σημερα:D

το sfVI εφυγε με κανενα μισαωρο καθυστερηση, στη θεση του εδεσε το ικαρος το οποιο με ωρα αναχωρησης 17.30 ηταν μεσα στις 18.30. το αριαδνη το ειδα δεμενο στο 11 κατα τις 8, αν κρινω οτι 18.30 δεν φαινοταν αποκλειεται να εχει φυγει στην ωρα του (8μμ). το superfastV ηρθε απο αγκωνα το καποια στιγμη νωρις το απογευμα και επαιρνε μεχρι πριν καμια ωρα (που το ειδα) bunkers απο το aegean rose.

Link to comment
Share on other sites

ο χατζημπεκιρογλου, ηταν και σημερα το βραδυ "στην αυτην θεσιν". η επτανησαρα η ατελειωτη:rolleyes::rolleyes:B) στο 4 (εδεσε 20.05 και εφυγε στην ωρα του). εφερε λιγα πραγματα και πηρε αρκετα φορτηγα (κυριως σιλοφορα τσιμεντων). στο 10 ο αη γιωργης (ηταν απο το σκ εδω,ξεφορτωσε σημερα και εφυγε κατα τις 20.15 απο βορεια). το olympic champion στο 11 κατεβαζε βαρελακια. το μεσημερι που ηρθε εδεσε στο 7-8, κατεβασε απο αριστερα και μετα μεθορμισε οταν εφυγε το sfI. το aegean rose στο 13 με την πλωρη προς το 14 και το πασιφαη στο 16. ελεγα να βγαλω και καμια αναμνηστικη (?) φωτο του πασιφαη, αλλα ειχε αρκετους λιμενικους που περιπολουσαν απο το 11 και περα.

Link to comment
Share on other sites

χτες βραδυ (220109) στην πατρα ο αερας φυσαγε απο ανατολικη κατευθυνση και ταυτοχρονα ειχε εντονη ρεστια μεσα στο λιμανι.

χαρακτηριστικο οτι ειχαν φουνταρει αρκετα βαπορια. αναφερω ενδεικτικα: το επτανησος στο 4 κανενα 4ρι κλειδια, το ολυμπια, που εχει ρεπο στο 7-8, ειχε φουνταρει την αριστερη κανενα 4-5 κλειδια προς το κεφαλι της αγιου νικολαου, (φερμαρε σχεδον πανω απο το μωλο), ο ικαρος στο 11 ειχε φουνταρει και αυτος.

Link to comment
Share on other sites

σημερα μας ηρθε (επιτελους ο ερωτοκριτος). μπηκε απο βορεια για το 4, μολις εφυγε το Επτανησος, εμεινε δεμενο καμια ωρα (για να μπει η σκουπιδιαρα και να βγουν τα αυτοκινητα του πληρωματος) και μετα με το προπελακι και μια λεντια, μεθορμισε στο 5-6. ολη η μεθορμιση εγινε, αρκετα γρηγορα για τα δεδομενα του βαποριου, με το προπελακι και τη λεντια και στο τελος 1-2 προπελιες απο καθε προπελα για να κολλησει το βαπορι στο μωλο.

αργοτερα στο 4 εδεσε το olympia

την ωρα που εκανε μεθορμιση ο ερωτοκριτος, απο βορεια εμπαινε το superfast I, γυρισε γρηγορα στο κεφαλι της αγιου νικολαου και εδεσε στο 11. την ιδια στιγμη το aegean XII εδινε bunkers στο sfXII στο 14 και στο 16 ηταν το ionian queen.

προσεξτε οτι για το φοβο των ιουδαιων (ο καιρος μας κανει παιχνιδια) το queen εχει φουνταρει. το ιδιο ειχαν κανει χτες (24/1) blue horizon & olympic champion. μπηκαν με τα τις 13.30 πρωτα το horizon για το 16 και μετα το champion για το 11 και φουνταραν και τα 2 τις αριστερες τους.

ενω μεσοβδομαδα ειχαμε σε καθημερινη βαση 2-3 της aegean σημερα ηταν μονο το aegeanXII το οποιο πρεπει να την εκανε καποια στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

ηθελα να'ξερα τινος ιδεα ειναι να στελνουν βαπορια 200 μετρων στο 10ραμπα, οταν υπαρχουν αδειες θεσεις. σημερα το αριαδνη ηταν δεμενο στο 10 ραμπα, οπως και πολλες αλλες φορες τωρα που κανει ancona και οπως και πολλα αλλα, πολλες αλλες φορες. δε λεω οταν ειναι το λιμανι τιγκαρισμενο να παει καποιο, αλλα οταν οι ραμπες του 13 ειναι αδειες και λιαζεται εκει ενα απο τα aegean sth, δε θα ηταν καλυτερο να βγει στη ραδα το aegean (ή να δεσει διπλα σε ενα αδερφο του) και να παει το αριαδνη ή οποιο αλλο ατυχο μεγαλο, να δεσει στο 13 μεση; οχι οτι το 13 ειναι καμια καλυτερη θεση, αλλα εκει το βαπορι μπορει να φουνταρει περισσοτερα κλειδια και να μανουβραρει καλυτερα απο οτι στο 10 ραμπα που η πλωρη ειναι πανω στον κυματοθραυστη.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη προσφατα σχετικα,ειχα ταξιδεψει Ανκονα με την ΑΡΙΑΔΝΗ,και πρεπει(λογικα)να ημασταν στο 10 ραμπα οπως λες,μου ειχε κανει εντυπωση αλλο πραγμα εμενα:o.Οτι ο χωρος για να γυρισουν τα φορτηγα ηταν περιπου ιδιος με αυτον της Χιου:eek:Πολυ στενα και ο καταπελτης του πλοιου πανω(σχεδον) στον 'κεντρικο' δρομο του λιμενα.Υπηρχε μια δυσκολια γενικα για να μπουν τα οχηματα και αρκετες φορες σταματησε η κυκλοφορια.

Link to comment
Share on other sites

αυτη η θεση που λες ειναι το 7-8 που ειναι γωνια και ο καταπελτης πεφτει στο 9 και κλεινει το λιμανι. στο 10 ειναι στις αγκυρες, δεν ειναι γωνια. ασε που πολλες φορες ειναι βαπορι στο 10, εχει καποιο αλλο στο 11 που (τι περιεργο) θα πρεπει ν α φυγει νωριτερα απο αυτο στο 10 και γινεται μυλος. καλα να εχει μπουνατσα, αλλα ετσι και εχει καιρο (εκεινα τα ωραια που φερνει απο το ριο, οταν οι καιροι σουρωνουν απο το παναχαικο) εχουμε θεμα.

ΥΓ: θυμιζω τις θεσεις

Link to comment
Share on other sites

απιστευτο πουσι σημερα στην πατρα. πολυ περιορισμενη ορατοτητα. απο τις γραμμες του τραινου εβλεπες λιγο εξω απο τον κυματοθραυστη.

απο το πρωι μεχρι αργα το μεσημερι ηταν ενας μεγαλος γαλαζιος ογκος εξω απο το λιμανι.

σμυφωνα με το ρουφιανο (syros observer) αλλα και με διασταυρωση με συναδελφους του εξωτερικου, επροκειτο για το maersk riga.

Link to comment
Share on other sites

full της ανεκ τα μεσανυχτα, με το champion να φτανει και να περιμενει εξω απο τη μαρινα, ο βενιζελος να φευγει ακριβως μεσανυχτα την κρουαζιερα και το αριαδνη να καπνιζει στο 11 και να ξεκολα σιγα σιγα για porto leone.

α 2 χρ...:rolleyes: αξιολογα σκαρια, τα μοτορσιπακια αγια κυριακη και itidal ειναι στο 18 και το 10 αντιστοιχα. το αγια κυριακη ειναι κοντα 2 εβδομαδες εδω, ενω το itidal νωριτερα που το ειδα ηταν θεοσβηστο με κατι φωτα κ@@@φωτιες απο τις καμπινες του πληρωματος.

στο 13 απο χτες το product tanker: fairchem steed που εχει ξαναρθει παλιοτερα (συχνες εμφανισεις και απο αλλα ομοσταυλα του).

εντυπωσιακες παρουσιες τον τελευταιο καιροκαι τα bunkerαδικα του τιγρη, ειδικα τα aegean rose & aegean daisy.

Link to comment
Share on other sites

κοσμος και ντουνιας σημερα.;)

το roro ναυπλιο στο 1 πρυμνιοδετημενο , εδεσε κατα τις 10.30 αφου εκανε μια βολτα εξω απο το λιμανι. λιγα μετρα απο την πρυμη του το christina.

11.00 μπηκε απο βορεια το sfXII και εδεσε στο 14 με αριστερη στροφη μεσα στη βορεια λεκανη. λιγο μετα μπηκε μεσα στο λιμανι απο βορεια (ηταν στη ραδα) το aegean VIII για να δωσει bunkers στο κοκκινο. 11.08:p μπηκε απο νοτια το The Lady of The West:D, φρεσκο φρεσκο και εκανε την κλασσικη μανουβρα για το 4. αρκετη κινηση εφερε και πηρε και εφυγε στην ωρα του.

13.15 μπηκε η horizonαρα απο βορεια για το 11 και εδεσε σβελτα σβελτα (και αυτο εφυγε στην ωρα του, απο βορεια οπως ηρθε) και ξωπισω του το hellenic spirit για το 16. απο βορεια μπηκε απο βορεια εφυγε στις 5.

14.00 μπηκε απο νοτια το ionian king για το 7-8. φουνταρε κιολας τη δεξια το king. εφυγε απο βορεια. 14.20 ηταν εξω απο το λιμανι το olympia palace. περιμενε κανοντας βολτες κανενα 20 λεπτο και μολις εφυγε το sfXII γυρισε απ'εξω και εδεσε στο 14.

μ'αυτα και μ'αυτα εδυσε ο ηλιος. με το πεπλο της νυχτας:D, ηρθε παλι το κεφαλονια στο 4 (χωρις καθυστερες) και το pasiphae palace που πηγε στο 14 και εφυγε στην ωρα του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...