Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη


Recommended Posts

Το οχηματαγωγό – επιβατηγό «Βισέντζος Κορνάρος» αναμένεται να καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη τις επόμενες ημέρες καθώς από 7 Μαΐου θα ξεκινήσει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σητεία. Το Βιτζέντζος Κορνάρος που θα δένει και σε άλλα μικρά λιμάνια όπως στη Χαλκη , στη Κάρπαθο και στη Κάσο θα εκτελεί αυτό δρομολόγιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής που ζητούσαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη

Link to comment
Share on other sites

... Έτσι υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής που ζητούσαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη...

Πάγιο αίτημα που πρώτη φορά ικανοποιείται? Περίεργο ;). Από την εποχή του "Μιαούλη" και του "Κυκλάδες", ως το "Σύρος Express", το "Ιαλυσσός", το "Ρομίλντα" και το "Αλκαίος", σύνδεση Κρήτης-Δωδεκανήσου-Νησιών Α. Αιγαίου-Αλεξανδρούπολης (ή Καβάλας) εγώ θυμάμαι-τουλάχιστον το καλοκαίρι-τα τελευταία 25 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηπως ξερει κανεις σε ποια λιμανια θα δενει στο συγκεκριμενο δρομολογιο ο Β.Κορναρος?Μεγαλη αναγκη διοτι θελω να το χρησιμοποιησω το δρομολογιο και το openseas δεν δινει πληροφοριες!

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω πολυ φιλε Λασιθι,τα ειδα.Απλα δεν ξερω αν θα πρεπει να στηριχτω αφου το openseas δεν δειχνει οτι ισχυουν.Ελπιζω οτι δεν θα εχουν ενημερωθει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάποια νούμερα από τη διακίνηση επιβατών της γραμμής Αλεξανδρούπολη, Σάμο, Kάλυμνο, Kω και Ρόδο που καλύπτει το πλοίο «ΠHNEΛOΠH», μας παρουσιάζει η εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ

Στη γραμμή Aλεξανδρούπολη-Σάμο ταξίδεψαν από τις 19 Iουνίου έως τώρα 162 επιβάτες 16 ΙΧ, τρία φορτηγά και 10 δίκυκλα.

Στο δρομολόγιο Aλεξανδρούπολη-Kάλυμνο διακινήθηκαν 43 άτομα 6 ΙΧ και δύο δίκυκλα. Στη γραμμή Aλεξανδρούπολη-Kως ταξίδεψαν 190 επιβάτες 30 ΙΧ 1 φορτηγό και εννέα δίκυκλα.

Στη Pόδο από την Aλεξανδρούπολη ήρθαν 179 επιβάτες, 51 ΙΧ 13 φορτηγά και 14 μηχανάκια.

Από τα ενδιάμεσα λιμάνια της γραμμής της Aλεξανδρούπολης (Σαμο Xιο Mυτιλήνη, Kάλυμνο και Kω) στη Pόδο ήρθαν 602 επιβάτες 130 ΙΧ 27 φορτηγά και 37 δίκυκλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ρόδος όπως και η Θεσσαλονίκη-Σάμος-Κάλυμνος-Κώς-Ρόδος κατακυρώθηκαν με τον αλήστου μνήμης διαγωνισμό της 20ης Οκτωβρίου 2006 του τέως ΥΠ.ΑΙ στην LANE LINES και το V.KORNAROS.Αλλά με τις απανωτές γνωστές στο Πανελλήνιο νομικές διαμάχες των agoudimos lines vis saos ferries,έφθασε ο Μαίος του 2007 και δεν υπήρξαν οι οριστικές κατακυρώσεις ούτε ακόμα φυσικά υπάρχουν.

Θυμάστε και τα δρομολόγια που είχε βγάλει η lane για τις 2 γραμμές με έναρξη το τέλος Μαίου.Επειδή όμως ο κ.Τέλης δεν υπέγραφε,χωρίς την γνωμοδότηση του νομικού του συμβούλου,με δελτίο τύπου της η μαμά ΑΝΕΚ,ακύρωσε τα δρομολόγια και πήγε στο ψητό του καλοκαιριού της Ανατολικής Κρήτης.Για να μην μείνουν όμως τα νησιά χωρίς δρομολόγια,οι 2γραμμές δόθηκαν στην agoudimos lines,μέχρι 31/10 με το ΠΗΝΕΛΟΠΗ,που δεν έχασε δρομολόγιο και λεπτό.Κανονικά θα έπρεπε την 1/11 να συνεχίσει ή το ΠΗΝΕΛΟΠΗ ή να επιστρέψει ο ΚΟΡΝΑΡΟΣ.Ομως η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΥΠΑΙ,δεν νομιμοποιεί το νέο ΥΕΝΑΝΠ να δώσει παράταση σε συμβάσεις που είχαν υπογραφεί απο καταργηθέν υπουργείο,πόσο μάλλον οι κωδικοί που είχαν ανοιχθεί ξεχωριστά στα 2 υπουργεία,για να πληρώνονται οι επιδοτήσεις.Αυτές οι αιώνιες γραφειοκρατικές ελληνικές διαδικασίες έφεραν στο αμήν όλα τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα τα Δωδεκάνησσα και το νομό Σάμου που έχει να δεί βόρεια Ελλάδα απο τις 31 Οκτωβρίου.Ξέρετε πόσοι φοιτητές περιμένουν το πακέτο με τα τρόφιμα,τα ρούχα,ή τους γονείς τους ιδίως όταν έχουν εξετάσεις;

Γιαυτό και ο υπουργός προχθές που ήρθε για την 95η επέτειο της ένωσης είπε ότι οι 2 αντίπαλοι θα τα βρούν απο Δευτέρα και επίσημα μεταξύ τους και θα πάρουν απο 2 γραμμές(Καβάλα η saos και Θεσσαλονίκη η agoudimos)μέχρι να βγούν οι πολυπόθητοι διαγωνισμοί,γιαυτό και η 4μηνη παράταση απο 16 Οκτωβρίου απο το ΣΑΣγια 6 γραμμές(η αίτηση ήταν για 5)που όμως έμειναν στα χαρτιά για τα παραπάνω.

Γιαυτό περιμένετε να ανοίξουν και τα δρομολόγια σύντομα και οι 2 πιό πάνω,επιτέλους.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Δείτε λοιπόν και την εξήγηση της φημολογίας που αναπτύχθηκε για την αντικατάσταση του Νόνα Μαίρη από το CEIII.
Από τις 20-09-08 το Σαος ΙΙ στη θέση του Νονα Μαίρη στη γραμμή της Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης

Απο τη ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Σοβαρό πρόβλημα ενδέχεται να προκύψει το επόμενο διάστημα με το «Νόνα Μαίρη», το πλοίο της εταιρείας «ΣΑΟΣ» που συνδέει ακτοπλοϊκά την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη. Ο κίνδυνος, το νησί του Έβρου να αποκλειστεί, να μείνει χωρίς συγκοινωνία…άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Τουλάχιστον, μέχρι η εταιρεία να φέρει το «ΣΑΟΣ 2» που βρίσκεται στο Λαύριο, ενδεχόμενο που βρίσκεται και αυτό υπό αμφισβήτηση.
Το «Νόνα Μαίρη» σήμερα θα δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και είναι άγνωστο το πότε (και αν) θα ξαναξεκινήσει δρομολόγια. Η ημερομηνία έλευσης του ΣΑΟΣ 2 είναι άγνωστη.

Το Σαος ΙΙ εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια του, πάρα τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, για το πιθανόν ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης μετά το δέσιμο του Νόνα Μαίρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καποιος που θα ήθελε να ταξιδέψει από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ρόδο θα έπρεπε να περιμένει πότε θα υπογράψουν στο Υπουργείο την σύμβαση; Υπάρχει προοπτική να δούμε μέσα στο καλοκαίρι πλοίο ή θα περιμένουμε να ξαναμοιραστεί η τράπουλα;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μιας και τα δυο πλοία της ΑΝΕΚ (Πρεβελης & Ιεράπετρα Λ) είναι απασχολημένα στις γραμμές της Κασοκαρπαθιας και την άγονη των Λειψών Σύμης, τελικά δε θα κάνει το δρομολόγιο από την Αλεξανδρούπολη ως Ρόδο (μέσω Λήμνου, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Καλύμνου & Κω)??

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Επιτέλους και μια ρεαλιστική νέα ιδέα. :rolleyes:

 

[...]Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με την Αλεξανδρούπολη με απευθείας γραμμές αλλά και η βιωσιμότητα της υφιστάμενης αεροπορικής σύνδεσης συζητήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων φορέων της ακριτικής πόλης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου....

 

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...