Jump to content
Shipfriends

Άγιος Γεώργιος (ΙΜΟ 7205063)


Recommended Posts

Αυτα ειχα ακουσει οτι εγιναν οτι αλλαξαν το ονομα του πλοιου απο Παναγια Εκατονταπυλιανη σε Εξπρες Αρτεμις. Γι αυτο και το επομενο καλοκαιρι αν δεν κανω λαθος το πλοιο ξαναεγινε Παναγια Εκατονταπυλιανη.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 554
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αυτά έγιναν στο παροπλισμό του ως Παναγία Εκατονταπυλιανή. Η μετονομασία από Εξπρές Άρτεμις σε Παναγία Εκατονταπυλιανή έγινε στις αρχές του Ιούλιο 2001 (μετά από πολλές πιέσεις από του Παριανούς), ενώ το πλοίο ήταν κανονικά στα καλοκαιρινά δρομολόγια του. Θυμάμαι ότι ήταν Δευτέρα και το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 22:00 για Πάρο Νάξο Ιό Θήρα, αλλά δεν έφυγε να κάνει το δρομολόγιο και στη θέση του το έκανε το Εξπρές Άρης, που κανονικά θα είχε διανυκτέρευση. Έτσι το πλοίο κατευθύνθηκε στο Ν.Μ Δραπετσώνας για να ξηλώσει τα ανάγλυφα γράμματα του Εξπρές Άρτεμις και να φορέσει του Παναγία Εκατονταπυλιανή. Το πλοίο επανήλθε στο δρομολόγια τη Τέταρτη (τη Τρίτη είχε διανυκτέρευση κανονικά) στις 17:00 για Πάρο Νάξο Ηρακλεια Σχοινουσα Κουφονησι Αιγιαλη Καταπολα. Άσχετα εάν δε το ολοκλήρωσε το δρομολόγιο γιατί μετά την αναχώρηση στη Πάρο έπαθε μηχανική βλάβη στη μια μηχανή και συνέχισε με την μια μηχανή μέχρι τη Νάξο, όπου παράμεινε το βραδύ. Έτσι για την ιστορία οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν την άλλη μέρα το πρωί με το Εξπρές Ερμής.

Link to comment
Share on other sites

Θυμαμαι χαρακτηριστικα στον "Ε" στις γαργαλιστικες σελιδες του ΝΩΕ να λεει οτι στο πλοιο εγιναν 3 ζημιες τη μερα που ξηλωθηκε το ονομα της Παναγιας. (οταν δηλαδη εγινε Εξπρες Αρτεμις) ;)

Αν εγιναν κι αλλες οταν παροπλιστηκε δεν το γνωριζω. Για το πρωτο περιστατικο γνωριζεις τιποτα?

(εσυ η κανενας αλλος ?)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Και βλέπουμε επίσης το Αγ. Γεώργιος (Henginst-επιβήτορας;-) αν δεν κάνω λάθος)
ο επιβητορας νομιζω οτι ειναι stallion. O Hengist ειναι θρυλικος ηρωας των αγγλοσαξονων (κινειται αναμεσα στο μυθο και την ιστορια). Ο Hengist και ο αδερφος του Horsa, ηγηθηκαν της εισβολης των (γερμανικων) αγγλοσαξονικων φύλων που εισεβαλαν στην Αγγλια τον 5ο μ.Χ. αιωνα και εγκαθιδρυσαν τα πρωτα αγγλοσαξονικα βασιλεια (στο Kent νομιζω).
Link to comment
Share on other sites

Σωτηριον ετος 2006 και ο Γιωργαρος

. Παντα λαμπερος και χωρις ιχνος σκουριας κιτρινιλας κτλ. 17 χρονια στην ακτοπλοια μας εχει παει στα περισσοτερα λιμανια των Κυκλαδων και οχι μονο.

ΥΓ. Τα κλικ που ακουγονται ειναι φωτογραφιες που θα ανεβουν καποια στιγμη και στη gallery :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Με την επιστροφή του Αδαμάντιος Κοραής στα δρομολόγια στις 19 Οκτώβριου, το Άγιος Γεώργιος θα δέσει και αυτό για περίπου δυο εβδομάδες για κάποιες εργασίες. Φέτος η ακινησία του μάλλον θα γίνει νωρίτερα από άλλες χρονιές. Από ότι μαθαίνω θα δέσει τον Ιανουάριο, μετά την επιστροφή του Αδαμάντιος Κοραής από την ετήσια επισκευή του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μέ τον Saint-George ταξίδεψα φέτος αρχές Αυγούστου στην Σέριφο (φωτογραφίες θα ανεβάσω την Τρίτη άν δέν προλάβω αύριο βράδυ).Μού έκανε εντύπωση το πρυμνιό "καθιστικό" ακριβώς πίσω από το ρεμέτζο και τά αντιολισθητικά δάπεδα στά καταστρώματα (κυρίως στο κατάστρωμα τής γέφυρας).Κατά τά άλλα το πλοίο έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση άν και φαίνονται τά χρονάκια του.Λεπτομέρεια (που δέν μού άρεσε):οι σωλήνες -κλιματισμού ίσως;- στό δάπεδο τού καταστρώματος (παρόμοιο πράγμα είχα δεί και στην "Ποπάρα",όπου έπρεπε να προσέχης γιά να μήν σκοντάψης πάνω στούς σωλήνες αυτούς και πέσης φαρδύς-πλατύς κάτω).

Πειραιάς-Κύθνος περίπου σε ένα τρίωρο (ίσως λίγο παραπάνω,δέν χρονομέτρησα ακριβώς) και Κύθνος-Σέριφος γύρω στην μία ώρα.Εμπειρική εντύπωση ταχύτητας γύρω στά 17 μιλάκια (είπαμε,ντέν έκω τζού-πού-ές καρντιά μου...) και ταξίδεμα άνετο,άν και σε κάποια σημεία τής διαδρομής η θάλασσα ήτο ολίγον φουσκωμένη (πώς λέμε "ολίγον έγκυος").Στην μανούβρα του (στην Κύθνο,που την παρακολούθησα,γιατί στην Σέριφο ήμουν κάτω στο γκαράζ γιά αποβίβαση) φυσιολογικά πράγματα,δέν είναι ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ να κάνη πιρουέτα σε ένα λεπτό αλλά ούτε και ΛΙΣΣΟΣ να βγάζης γένεια μέχρι να δέση....

Link to comment
Share on other sites

και επ'ευκαιρία που ο "Γιώργαρος" διάγει τίς φθινοπωρινές του διακοπές,ιδού και κάποιες φωτογραφίες από την καλοκαιρινή μου εμπειρία:

1.Τό κατάστρωμα τής Α'θέσης (δέν ξέρω άν είναι όντως έτσι,πάντως εγώ δέν μπορούσα να μπώ εκεί).

2.Τό καθιστικό στο ρεμέτζο

3.Τό αντιολισθηρό δάπεδο

4.Τα χειριστήρια τής δεξιάς βαρδιόλας

Πάντως,γιά να πώ την αλήθεια,τα δάπεδα στο κατάστρωμα πρίν από τίς βαρδιόλες-με εξαίρεση τα σημεία όπου είχε την αντιολισθητική επικάλυψη-έμοιαζαν σάν να τα είχαν πάρει από καμμιά τουαλέττα.Ελπίζω τώρα στην ετήσια να τά αλλάξουν...

post-1847-014674600 1287508938_thumb.jpg

post-1847-078612100 1287508963_thumb.jpg

post-1847-026777400 1287508992_thumb.jpg

post-1847-050133800 1287509007_thumb.jpg

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμια προσεγγισης την Κυθνο,απο το ΥΕΝ

Σήμερα στις 18.20, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Κύθνο - Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο – Πειραιά), ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (Β 7 τοπικά 8 BF) έκρινε επισφαλή την πρόσδεση στο λιμάνι της Κύθνου και συνέχισε για Σέριφο με 239 επιβάτες.

Στην Κύθνο επρόκειτο να επιβιβασθεί 01 άτομο και θα αποβιβάζονταν 42.

Link to comment
Share on other sites

Δεν επιασε ουτε Κιμωλο το πλοιο,απο το ΥΕΝ

Δεν πρόσδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι της Κίμωλου, βραδινές ώρες χτες,το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913 που εκτελούσε προγραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά για Κύθνο - Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο – Πειραια.Στο «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» επέβαιναν είκοσι δύο (22) επιβάτες που είχαν προορισμό την Κίμωλο, ενώ ανέμεναν οκτώ (08) επιβάτες προς επιβίβαση.
Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Πάμε να δούμε τον Άγιο Γεώργιο να ομορφαίνει με τη παρουσία του το λιμάνι της Σαντορίνης φέτος το καλοκαίρι. Απόγευμα στο λιμάνι του Αθηνιου περιμένοντας το Πρεβελης που είχε καθυστερήσει 5-6 ώρες, όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία να πετυχω το Άγιος Γεώργιος που εφτανε στη Σαντορίνη, από την άγονη των Δυτικών Κυκλάδων και να δένει στη παλιά προβλήτα. Το πλοιο αναχώρησε για την Ιο στις 18:30, λίγα λεπτά πριν απο το Πρεβελης, που ειχε ερθει στο μεσοδιάστημα και είχε δέσει στο «Κατσουνι»

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Παρότι στο site της εταιρείας αναφέρει ακόμα ότι θα μείνει δεμένο μέχρι τις 27/2/11, μάλλον θα μείνει δεμένο μέχρι τα μέσα Μαρτίου (γύρω στις 15). Το πλοίο αναμένεται να δεξαμενιστεί στις 02 Μαρτίου στη μεγαλη δεξαμενη του Βασιλειαδη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στη Φολέγανδρο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κίμωλο - Μήλο – Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά, ότι η προσέγγισή του στο λιμάνι της Φολέγανδρου ήταν επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και θα συνέχιζε για Κίμωλο.

Στη Φολέγανδρο επρόκειτο να αποβιβασθούν 32 επιβάτες, ενώ ανέμεναν 28 επιβάτες να επιβιβασθούν με προορισμό τον Πειραιά.

Πηγή tidis.yen

Link to comment
Share on other sites

Το Άγιος Γεώργιος δεν είχε προσεγγίσει στη Φολέγανδρο ούτε χθες το πρωί εκτός από το βράδυ

Χθες, μεσημβρινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Μήλος - Κίμωλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Θήρα), ότι η προσέγγισή του στο λιμάνι της Φολέγανδρου ήταν επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (Β 8BF) και θα συνέχιζε για Σίκινο.

Στην Φολέγανδρο επρόκειτο να αποβιβασθούν 36 επιβάτες, ενώ ανέμεναν 15 επιβάτες να επιβιβασθούν για τους επόμενους προορισμούς.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
O Hengist ειναι θρυλικος ηρωας των αγγλοσαξονων (κινειται αναμεσα στο μυθο και την ιστορια). Ο Hengist και ο αδερφος του Horsa, ηγηθηκαν της εισβολης των (γερμανικων) αγγλοσαξονικων φύλων που εισεβαλαν στην Αγγλια τον 5ο μ.Χ. αιωνα και εγκαθιδρυσαν τα πρωτα αγγλοσαξονικα βασιλεια (στο Kent νομιζω).

o σαξονας ηρωας κλεινει 19 χρονια στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας. εχει αλλαξει ονομα 7 φορες εχοντας παρει μονο 5 ονοματα. ηρθε ως ρομιλντα για τον καπταμακη το 1992 και μετα απο ενα χρονο εγινε απολλων εξπρες 2, για τον βαγγελη βεντουρη. για δυομισυ χρονια κυριαρχουσε στην παροναξια μαζι με το αδερφο του, κανοντας το αφεντικο του κυριαρχο. εμεινε κανα χρονο δεμενο (εκει που ειναι τωρα το dock3) μετα τη χρεωκοπια του και κατοπιν για 3 χρονια (1996-1999) ηταν το παναγια εκατονταπυλιανη των βασιλη και αντωνη αγαπητου. οι παλιοτεροι θυμουνται ακομη την τελετη ονοματοδοσιας του πλοιου στην παρο, με τον μητροπολιτη να φερνει την εικονα της παναγιας στο πλοιο. στο τελος του 1999 περνα στην MFD με τα σινιαλα της Hellas Ferries και γινεται εξπρες αρτεμις. το ονομα θα το κρατησει εναμισυ χρονο και το καλοκαιρι του 2001 θα επανελθει ξαφνικα στο προηγουμενο του ονομα (αυτο και ο πηγασος ενα χρονο αργοτερα). επι hellas ferries συνεχισε να υπηρετει τις ιδιες γραμμες, αλλα παραμελημενο πλεον, μιας και απο οτι λεν οι φημες ο γενικος κουμανταδορος, προτιμουσε τα πρωην δικα του πλοια. αρχες του 2004 πωλειται κακην κακως στον πρωην ιδιοκτητη του βαγγελη βεντουρη, παιρνει το ονομα αγιος γεωργιος (νομιζω το μακροβιοτερο οσο ειναι στην ελλαδα. το εχει 7 χρονια) και μετα απο ενα καλοκαιρι ραφηνα παρο ναξο σαντορινη και μερικες περιπετειες με τη γραφειοκρατια, ερχεται στις δυτικες κυκλαδες τις οποιες υπηρετει πανω απο εξι χρονια.

θα ελεγα οτι εχει βρει το ρολο που πρεπει για ενα πλοιο της ηλικιας του. γραμμη ησυχη χωρις ανταγωνισμους και κοντρες, που μπορει να επιβιωσει ενα τετοιο πλοιο. μετα απο καποιες αρχικες ανοησιες (και τις παρεπομενες βλαβες) εγινε ενα συμμαζεμα των μηχανων και τα τελευταια χρονια δεν ειχε αρνητικη δημοσιοτητα. μεσα παρολο που δειχνει τα χρονια του, εχουν ανακαινισθει αρκετα σημεια του και δειχνει προσεγμενο. (τουλαχιστον ετσι εδειχνε ενα ησυχο σαββατο του σεπτεμβριου του 2008 που το ταξιδεψα).

απο οσο θυμαμαι εχει κανει ολες τις κυριες και αγονες γραμμες των κυκλαδων και ικαροσαμια. (σιγουρα θα ξεχναω κατι, διορθωστε με οι αιγαιοπελαγιτες).

παρολο που οι περισσοτεροι θυμουνται την περιοδο του ως εκατονταπυλιανη του αγαπητου, προσωπικα μου αρεσε να το βλεπω επι κυριαρχιας της ventouris sea lines, οταν οι δυο απολλωνες και ο ποσειδωνας κυριαρχουσαν στην παροναξια.

ωραιο πλοιο εξωτερικα ειναι, καλοταξιδο ειναι, αλλα ειναι και 39 χρονων και το μονο που θα ευχηθω ειναι να εχει αξιο αντικαταστατη.

gallery_1817_40_322067.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...