Jump to content
Shipfriends

PAS13

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PAS13

  1. Γιατί φαίνεται να είναι σταματημένο στο marine traffic? Κοντά στο Brindisi Άκυρο πήρε μπροστά.
  2. Σαν ταξιδιώτης έχω να πω ότι τα festos και knossos είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει Ελληνική εταιρία σε σχεδιασμό, πρακτικότητα, ορθολογισμό και προγραμματισμό για τις ανάγκες μιας γραμμής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως αυτής του Ηρακλείου. Είναι τα ποιο ανθρώπινα καράβια για κάποιον που ταξιδεύει χωρίς καμπίνα (VIP ή αεροπορικά). Έχουν τις ποιο άνετες κοινόχρηστες τουαλέτες και είναι σε κάθε γωνιά των πλοίων, και πολλά άλλα υπέρ Απορώ ώρες ώρες πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι της εταιρίας που έφτιαξαν αυτά τα παλάτια να έφτιαξαν και τα άλλα olympia, europa, και ειδικά την τριάδα της αποτυχίας από τα samsung. Αυτά τα τρία κατέστρεψαν κυρίως την εταιρία. Τα VIP θέλουν ένα σοβαρό lifting γιατί είναι λίγο ξεπερασμένα.
  3. Μάλιστα! Να τα τυλίξω ή να τα πάρω για το σπίτι? Μα καλά τι άλλο θα ακούσω από τους οπαδούς του Grimaldi? Πιστεύω κάποιος να σκέφτηκε ότι το ανοιχτό πάνω και πίσω deck είναι για τα φορτηγά που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία ώστε σε περίπτωση ατυχήματός 1) η πιθανή έκρηξη να μη διαλύσει το ξενοδοχειακό κομμάτι του πλοίου και χαθούν αρκετές ανθρώπινες ζωές, 2) η πυρόσβεση από αέρος να είναι ευκολότερη 3) Να μη περάσουν ουσίες τοξικές από τους καπνούς στους χώρους των επιβατών με ανυπολόγιστες συνέπειες άλλα και ο χώρος του garage να είναι αεριζόμενος πλήρως ώστε τα μέλη του πληρώματος να μη κινδυνεύουν με αναθυμιάσεις κατά τη διαδικασία της πυρόσβεσης. 4) Οι υλικές ζημίες από μια έκρηξή στα από πάνω deck να είναι όσο το δυνατόν ποιο περιορισμένης κλίμακας. . . . Τα πλοία αυτά δεν χτίστηκαν αποκλειστικά για την αγορά της Αδριατικής ή του Αιγαίου όπου μεταφορά χημικών, τοξικών ουσιών κτλ δεν γίνεται και πολύ συχνά γιατί δεν υπάρχει βιομηχανία στη χώρα μας. Στις χώρες του βορρά όμως τέτοια επικίνδυνα φορτία είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι άνθρωποι έφτιαξαν καράβια για "διεθνή καριέρα" και όχι μόνο για την ψωροκώσταινα. Τι να λέμε τώρα!!! ο άνθρωπος και το επιτελείο Παναγόπουλου ήταν πολύ μπροστά για την εποχή τους αλλά και πολύ καλύτεροι της πατρίδας τους. ΥΓ. Τελικά είναι ακόμα πολύ έντονα τα σημάδια του ραγιαδισμού. Εάν θεωρείς τα cruise τόσο μπροστά σε πρακτικότητα, εμφάνιση κτλ. να σου θυμίσω ότι τα SF V,VI είναι του 2000-2001 και τα cruise 2009-2010. Είναι πχ. σα να μου λες ότι το BMW 5 series του 2010 είναι οριακά καλύτερο από το μοντέλο του 2000! Αυτό δεν θεωρείται εξέλιξη πάντως μάλλον για οπισθοδρόμηση το βλέπω.
  4. Δε προσπαθώ να αλλάξω γνώμη σε κανένα, ο χρόνος θα δείξει άλλωστε τις συνέπειες αυτών που λέω στις εταιρίες ΑΝΕΚ και Attica και κατ΄ επέκταση στον κλάδο της "Ελληνικής" ακτοπλοΐας - οικονομίας - ναυτικών. Δεν το συνεχίζω όποιος κατάλαβε κατάλαβε....
  5. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005, από τους κ.κ. Ηλία και Γεώργιο Γκρέκη. Από τον Απρίλιο του 2008 κάτοχος του 51% των μετοχών της είναι ο κ. Ιωάννης Χήτος, ένας εκ των ιδιοκτητών και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., που εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ. Για περαιτέρω ενημέρωση δες το link. http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/agorazoume-ellinika-analitikos-katalogos-ellinikon-prionton-diadoste.html Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των περισσοτέρων ερευνών είναι ότι το FDI δεν συνεισέφερε αυτά που νομίζουν κάποιοι στην οικονομία της χώρας όπου πραγματοποιήθηκαν. Οι Μινωικές στη πραγματικότητα έχουν μείνει με 2 πλοία* από τα 6 που είχαν όταν ήρθε ο Ιταλός και εάν δεις τον ισολογισμό του 2012 θα παρατηρήσεις ότι η εταιρία χρωστάει 61 εκ, ευρώ σε εταιρίες του ομίλου Grimaldi από τη ναύλωση των πλοίων **. Πέρα από το τι σημαίνει αυτό για τους μικρο-μετόχους για το Ελληνικό δημόσιο είναι ζημιά γιατί είναι ένα είδος transfer pricing δηλαδή, τις ζημίες στην Ελλάδα και τα κέρδη στην Ιταλία ή όπου αλλού τον συμφέρει. Η εταιρία το 2008 που ήρθε ο καλός Ιταλός είχε 752 άτομα προσωπικό, το 2009 μειώθηκαν σε 614 το 2011 μειώθηκαν στους 459 και το 2012 μόλις στους 346. Ο Όμιλος minoan (οι τιμές είναι σε εκ. ευρώ) 31/12/2012 31/12/2011 31/12/2009 31/12/2008 Μισθοί 19.84 26.85 34.18 36.18 Εργοδοτικές εισφορές 2.74 3.42 4.06 4.3 Μπορείς να συγκρίνεις τα στοιχειά αυτά με τις ανεκ αττικα νελ κτλ για να καταλάβεις τι έχει κάνει ο κυρ Μανώλης που αποθεώνεις. * Τα Europa και Olympia Palace ανήκουν κατά 100% στην εταιρία Minoan Italia S.p.a και φυσικά τα έσοδα από τους ναύλους ούτε που τα βλέπει η Ελληνική οικονομία ** Είναι τόσο τραγικός που εισπράττει και το 50% από τις εισπράξεις των εστιατορίων, καφέ, καταστημάτων κτλ εντός των ναυλωμένων πλοίων.
  6. To 43.8% που είναι επενδυτές είναι σχεδόν όλοι Έλληνες γιατί πολύ απλά κανένας ξένος μη θεσμικός δεν έρχεται σε μια περιφερειακή αγορά για πολλούς λόγους που βαριέμαι να γράφω. Το 17.84% to έχει η IRF της Φράγκου και το 1,84% Έλληνες θεσμικοί. Σύνολο: 63.4% Όσον αφορά τις Minonan και το ποσοστό του Grimaldi Group (92%) μπορείς να το δεις από το financial statement του Σαββάτου. Εμένα με ενδιαφέρει και μάλιστα πάρα πολύ πέρα από το προσφερόμενο προϊόν και τη τιμή του (στο πρώτο υπερτερεί ελαφρά η Minoan και στο δεύτερο ελαφρά η ANEK-SF κατά τη γνώμη μου) το πως η εταιρία συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομία της χώρας δηλαδή εάν καταβάλει εισφορές σε Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και όχι σε Ιταλικά, Ρουμάνικα κτλ. , εάν απασχολεί ημεδαπούς εργαζομένους και όχι Ρουμάνους (έχουμε χιλιάδες ανέργους ναυτικούς αυτή τη στιγμή), ο τρόπος που προωθεί τον Ελληνικό τουρισμό μέσα στα πλοία του και πολλοί άλλοι παράγοντες προ της αγοράς διαφόρων καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πχ. εάν έχω δυο μπύρες με την ίδια τιμή και ποιότητα που η μια ονομάζεται FIX και η άλλη Amstel θα αγοράσω την FIX για τους προφανείς λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι εδώ μέσα, ή για να τα πω ποιο απλά αν δεν προτιμήσεις - παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Καλό είναι να σκεφτόμαστε με πια εταιρία ταξιδεύουμε και που δίνουμε τα χρήματα μας, δεν είναι καιρός για επιπόλαιες αποφάσεις Προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες όταν αυτά είναι εφάμιλλα σε ποιότητα-τιμή με τα ξένα.
  7. Οι Μινωικές γραμμές ΑΕ ανήκουν κατά 92% σε ξένα κεφαλαία, η MIG από την άλλη έχει το 90% της Αττικα, βέβαια μεγαλομέτοχος της MIG είναι με 18% περίπου η Αγγελική Φράγκου μετά το DIG και νομίζω ότι με τους άλλους μετόχους το ποσοστό συμμετοχής Ελλήνων είναι άνω του 70% στη MIG. Νομίζω ότι η Αττικα είναι ελληνική εταιρία σε αντίθεση με τις Μινωικές γραμμές.
  8. Βγήκαν τα φιρμάνια των Μινωικών Γραμμών. http://www.minoan.gr/uploads/financial_report/2012/Notes_12m_2012_gr.pdf Μειωμένο το κόστος μισθοδοσίας σημαντικά σε σχέση με το 2011 περίπου 26%. Έτσι είναι άμα έχεις Ρουμάνους κτλ. ναυτικούς.
×
×
  • Create New...