George Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 (edited) Σύμφωνα με το Ferries Of Southern Europe αλλά ειδικά σήμερα κι από άλλες πηγές του διαδικτύου, το ALANDIA (αδερφό του ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ αν κάποιος δεν το ξέρει) πουλήθηκε σε ελληνική εταιρία. Το πήρε τελικά ο Αγαπητός όπως είχαμε ξανασυζητήσει εδώ παλιότερα; Έχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικό μήπως; Edited February 14, 2018 by Nick the Greek tag
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Και θα φερουν πλοιο του 1972 , για πιο λογο , εκτος αν ειναι για Ro/Ro
Neptune Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Με τα 30 φορτηγα μονο που παιρνει δεν θα κανει τιποτα. Αλλα για την Αλβανια ειναι μανουλα. Αλλωστε οταν ειχε ειπωθει και κατα το Γεναρη οτι το φερνει καποιος για Αλβανια το ηθελε. Βλεπω τον Earl Granvile μεταναστη στο Δυρραχιο με καμερες και φωτογραφικες μηχανες. Αν το χει αγορασει και κανενας Αγαπητος πια που το ηθελε... Ωχ ωχ ωχ...
Earl Granville Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 Και θα φερουν πλοιο του 1972 , για πιο λογο , εκτος αν ειναι για Ro/Ro Παναγιώτη άλαλα τα χείλη των ασεβών. Δεν ήταν τελικά να το πάρει ο Βεντούρης το φθινόπωρο? Πάντως όποιος και να το πάρει σε όποιο λιμάνι και να πάει θα το ομορφύνει ιδιαίτερα. Εγώ εν τω μεταξύ ετοιμάζω από τώρα τις φωτογραφικές.
George Posted May 10, 2006 Author Posted May 10, 2006 Λοιπόν σύμφωνα με φρέσκιες πληροφορίες, το πλοίο μάλλον το πήρε η Lingard Seaways. Κι αν η ονομασία δεν σας λέει τίποτα, είναι αυτή που πήρε τον ΛΥΚΟΜΙΔΗ και τον μετονόμασε σε JAMAA. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεξαμενισμένο σε ναυπηγείο της Στοκχόλμης και τα σινιάλα έχουν σβηστεί. Το όνομα θα παραμείνει ίδιο μέχρι και που θα φύγει από τη δεξαμενή. Τέλος μου είπαν ότι πιθανόν να υψώσει σημαία Αγίου Βικεντίου. Η πηγή είναι έγκυρη αλλά οι πληροφορίες όχι ακόμα εξακριβωμένες.
George Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Και το όνομα αυτού JAMAA 2. Άρα λύθηκε το μυστήριο (να'ναι καλά το Ferries Of Southern Europe).
Nick the Greek Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Το εν λογω συμφωνα με πληροφοριες μου περασε απο το Γιβραλταρ για καυσιμα στις 30 Μαιου και ανεχωρησε με προορισμο τον Αγιο Κωνσταντινο, οπου και περασε αρκετο καιρο πριν φυγει για τα ξενα και το Jamaa, πρωην Λυκομηδης. Εχει περασει κανεις απο κει προσφατα(μετα τις 5 Ιουνιου) ωστε να μαθουμε αν ειναι οντως ετσι?
Earl Granville Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Όποιος περάσει παρακαλείται θερμότατα να βγάλει φώτο.
Nick the Greek Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Τελικα το πλοιο δεν περασε ποτε απο τον Αγιο Κωνσταντινο, τουλαχιστον εγω δεν εχω ακουσει κανεναν να το ειδε εκει. Φιλος μου περασε απο εκει τις ημερομηνιες που υποτιθεται οτι θα βρισκοταν εκει αλλα δεν υπηρχε τιποτα. Τελικα το πλοιο βρισκεται στη Jeddah της Σαουδικης Αραβιας και εκτελει δρομολογια απο και προς την Αιγυπτο μετα φεροντας Χατζηδες.
NHSOS XIOS Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Το αδερφακι των EXPRESS OLYMPIA - IONIAN SPIRIT εχει περασει πλεον στην γραμμη Safaga-Duba/102 μιλια και εχει βαφτει μπλε(θα το δειτε προς το τελος της σελιδας μαζι με αλλα γνωστα ferries).
George Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Το πλοίο πλέον λέγεται RAHAL και έχει υψώσει σημαία Comoros.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 H έδρα της εταιρείας (Yellow Star Navigation SA) που ανήκει το πλοίου είναι στην Ελλάδα και στο shipspotting υπάρχει φωτογραφία του πλοίου πριν ένα χρόνο. Να προσθέσω ότι τα παλιότερα ονόματα του Rahal είναι Jamma II, Alandia, Botnia Express, Diana και είναι κατασκευασμένο το 1972.
Panagia Ekatontapiliani Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 (edited) Το Rahal μπήκε χθες για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Σουέζ. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του ναυπηγείου στο Facebook. Edited December 3, 2020 by Panagia Ekatontapiliani
Petros P Posted March 8, 2021 Posted March 8, 2021 Μπήκε για μπανάκι αλλα για τελευταία φορά μιας και έχει πάρει την άγουσα για Alang
Petros P Posted March 28, 2021 Posted March 28, 2021 Για την ιστορία να πούμε οτι το πλοίο ηδη ακούμπησε το ζεστό Ινδικό έδαφος Φωτογραφία του Mark Matilla στο Ferries! Διπλα του το Maersk Ahram που ερχόταν συχνά στον Πειραιά τελευταια
Panagia Ekatontapiliani Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 Μια φωτογραφία του Rahal λίγο πριν το τελευταίο δεξαμενισμό του.
Recommended Posts