Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η Cunard ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη Fincantieri στο Monfalcone για να ναυπηγήσει ένα πλοίο, 113000 τόνων και 3000 επιβατών. Το πλοίο θα παραδοθεί το 2022 και θα είναι το τέταρτο πλοίο του στόλου της Cunard.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μάλλον δεν θέλουν να αρχίσουν τα τύπου Queen Victoria II ή Queen Elizabeth III. Μου έκανε εντύπωση γιατί Queen Anne εγώ δε θυμόμουν κάποια βασίλισσα, πλήν όμως υπήρξε. Βασίλευσε μόνο για 5 χρόνια το 18ο αιώνα, και μάλλον η βασιλεία της είναι μια υποσημείωση στην ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 years later...

Ετοιμάζεται και η Βασίλισσα Άννα στο Porto Marghera της Βενετίας. Όπως βλέπουμε και στα προηγούμενα post του θέματος, το πλοίο κανονικά θα είχε παραδοθεί το 2022 πλήν όμως η πανδημία και τα οικονομικά θέματα της μαμάς Carnival καθυστέρησαν την κατασκευή του κατά 2 και πλέον χρόνια. Προβλεπόμενη παράδοση στο στόλο της Cunard είναι πρός το τέλος του 2024 μια και το πλοίο πρόκειται να ξεκινήσει ταξίδια μέσα στις πρώτες ημέρες του 2025. Πιο συγκεκριμένα μετά από ένα διήμερο Southampton Hamburg στις 5 Ιανουαρίου 2025, το πλοίο κάνει πρεμιέρα με παγκόσμια κρουαζιέρα η οποία ξεκινά από το Αμβούργο στις 7 Ιανουαρίου με πορεία πρός δυσμάς, επιστρέφοντας στο Αμβούργο στις 29 Απριλίου, κοντά 4 μήνες αργότερα δηλαδή.

 

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 το πλοίο θα κάνει διάφορες κρουαζιέρες με βάση το Southampton που θα περιλάβουν τη Σκανδιναβία, την Ισλανδία αλλά και κομμάτι της Δυτικής Μεσογείου. Η πρώτη του εν Ελλάδι εμφάνιση θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου του 2025 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ στον Πειραιά θα βρεθεί πρώτη φορά 2 ημέρες αργότερα. Στις 17 του μήνα στη Σαντορίνη και μέχρι εκεί. Αυτές θα είναι οι μοναδικές ελληνικές του εμφανίσεις μέχρι και τον Ιανουάριο του 2026, χρονικό σημείο μέχρι το οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει κρουαζιέρες με το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Ναί, έχεις δίκιο, μπέρδεψα τις χρονιές αλλά και το site της Cunard δεν βοηθάει. Κατά τα άλλα ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, θα κινηθεί σε Σκανδιναβία, Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Δυτική Μεσόγειο μέχρι το τέλος του 2024. Και ισχύει και η πρώτη του προσέγγιση στην Ελλάδα για το Σεπτέμβριο του 2025.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...