Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ενα πρωην κουλουριωτικο θα δουμε στην Κερκυρα το 2000 μεσα απο το flickr και τον Barry Mannion

Προκειται για το ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ με Ν.Πειραια 1764 .

Ξερει καποιος ποιο θα μπορουσε να ειναι;

22651377740_2886ccac14_o.thumb.jpg.a0da62cf4bf0d18527e45f38dadd4ec6.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως έχουμε αναγνώριση. Αν δεί κανείς τη φωτογραφία του Άννα Μαρία, φαίνεται και η περίεργη σκάλα που φαίνεται να έχει στην πλώρη και το Σαμοθράκη.

 

Edited by polmyt
μετακινηση ποστ
Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο.Αυτο πρεπει να ειναι

Εκτος απο τη σκαλα που ειναι χαρακτηριστικη και δεν τη θυμαμαι σε αλλο τετοιο πλοιαριο ,μοιαζει αρκετα και η γεφυρα καθως και χωρος πισω της που τωρα εχει .Κλειστη και με πλαινο παραθυρο ,δεν πρεπει να υπαρχει αλλο 

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, ή παραπάνω φώτο με το ΆΝΝΑ ΜΑΡΊΑ είναι τραβηγμένη το 2000, και υπάρχουν και άλλες φώτο του στο διαδίκτυο στην Κέρκυρα την δεκαετία 2000.

Το ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ αγοράστηκε και ανέβηκε στην Σαμοθράκη το 1999, όπου επιτόπου δέχθηκε και μια μικρή μετασκευή στην γέφυρα του. Και ήταν (είναι) το πρώην ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΤΑΒΕΛΗΣ της Αίγινας (Αίγινα - Αγκίστρι) αλλά και του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Άννα Μαρία (Ν.Πειραιώς 1764)
  • Nick the Greek changed the title to Άννα Μαρία (Ν. Πειραιώς 1764)

Σείριε να πώ την αλήθεια εγώ συνέκρινα με ό,τι είχαμε σε αρχειακό υλικό στην gallerie, τι υπάρχει σε όλο το διαδίκτυο δεν έχω το χρόνο να ψάξω. Το δέχομαι όμως αυτό που γράφεις, είσαι αποδεδειγμένα λεπτολόγος σε κάτι τέτοια. Φυσικά, το ερώτημα τότε γίνεται, τι απέγινε και ποιό είναι σήμερα το συγκεκριμένο?

Link to comment
Share on other sites

Στο ερώτημα που θέτεις, είναι πολύ πιθανό να μην πάρουμε ποτέ απάντηση. Μπορεί το καραβάκι να συνεχίζει οπουδήποτε στην χώρα μας (με το ίδιο ή άλλο όνομα), μπορεί να πουλήθηκε στην Αλβανία (συνηθίζεται στην Κέρκυρα) μπορεί και να έχει διαλυθεί (το πλέον πιθανό κατά την γνώμη μου). 

Είναι επίσης πολύ δύσκολο, να μάθουμε το παρελθόν του, αν δηλαδή επρόκειτο για κάποιο πρώην Σαλαμινιωτικο - Πειραιωτικο, που κατασκευαστηκε, για ποιον, πότε (μέσα δεκαετίας '60 βάσει του αριθμού νηολογιου του). Αυτά τα καραβάκια, τα λιμπερτακια όπως αποκαλούνται, κατασκευαστηκαν κατά δεκάδες στην χώρα μας, και όχι μόνο εξ αρχης για την Σαλαμίνα και κατόπιν μεταπουλήθηκαν σε άλλα μέρη της πατρίδας μας όπως πολλοί πιστεύουν. 

Έχω βρει καμία δεκαριά στην Κέρκυρα, αλλά τόσα στην Κρήτη, στην Ρόδο, στην Σαντορίνη, σε όλα σχεδόν τα νησιά της χώρας μας. Και όπως όλα μοιάζουν λίγο πολύ μεταξύ τους, ήταν μικρά και ξύλινα χωρίς αριθμό ΙΜΟ και λεπτομερή καταγραφή του ιστορικού τους, είναι πολύ δύσκολη η ταυτοποίηση τους. Ταυτοποίηση που τις περισσότερες φορές επιτυγχάνεται μονο μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ. Καλός φίλος το είχε δει το 1999 στην Σαμοθράκη με το όνομα ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΤΑΒΕΛΗΣ, και σε συζήτηση στο διαδίκτυο βρέθηκε άνθρωπος που το επιβεβαιωσε, όντας μέλος του πληρώματος που είχε ανεβάσει το καραβάκι από τον Πειραιά στην Σαμοθράκη. 

Τέλος, σωστή ήταν από μέρους σου η σύγκριση ανάμεσα στα ΆΝΝΑ ΜΑΡΊΑ και ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ βάσει των φώτο που υπάρχουν εδώ στο φόρουμ. Αν δεις όμως το ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ - ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΤΑΒΕΛΗΣ σε φώτο φουλ πλάγια (δεν ξέρω πως αλλιώς να το εκφράσω) θα καταλάβεις ότι έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, με μεγαλύτερη αυτήν στις πρύμνες τους. 

 

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, βελόνα στ' άχυρα. Αναμενόμενο, έχω φωτογραφίσει κι εγώ κάμποσα τέτοια κατά καιρούς.  Όπως και να έχει μερσί για την (μη)ταυτοποίηση με το Σαμοθράκη.

Link to comment
Share on other sites

Και στη πλώρη υπάρχουν διάφορες,αυτή του Σαμοθράκη είναι ποιο κοντή.

Επιβεβαιώνω πως δραστηριοποιούνταν στη Σαντορίνη 1-2 τέτοια όμως δεν θυμάμαι ονόματα.Αν ψάξω στο αρχείο μου θα βρω φωτογραφίες τους,όποτε βρω χρόνο θα παραθέσω λεπτομέρειες.

Φιλότιμες οι προσπάθειες σας.

 

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, nomikos said:

Επιβεβαιώνω πως δραστηριοποιούνταν στη Σαντορίνη 1-2 τέτοια όμως δεν θυμάμαι ονόματα.

 

Μόνο σε μια φώτο από την Σαντορίνη, έχω δει τέσσερα (4) λιμπερτακια μαζί στην Νέα Καμμένη. Δυστυχώς μόνο στο ένα διακρινοταν όνομα, ΕΙΡΗΝΗ, της Kamari Cruises. Και τα τέσσερα πρέπει να ανήκαν στην ίδια εταιρεία, αφού είχαν το ίδιο μοτίβο χρωμάτων. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...