Jump to content
Shipfriends

Orion Κ (IMO 7615490)


Recommended Posts

17 hours ago, nomikos said:

Και συνεχίζει μάλλον για Σκύρο.

 

Είναι μάλλον ο λόγος για τον οποίο το πήραν. Το καλοκαίρι αυτό το Άνδρος - Σκύρος επί παραδείγματι είναι δρομολόγιο που κάνει 2 φορές το μήνα το Τάλως και είναι άδειο. Οπότε έχουν το μικρό για κάτι τέτοια και απελευθερώνουν τα μεγαλύτερα για δρομολόγια στα οποία θα γεμίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Κύθηρα και Κίσσαμο απόψε, ακόμα διψήφιο νούμερο σε ταχύτητα δεν έχω πετύχει. Οπότε μάλλον τα 8-9 μίλια θα είναι και η ταχύτητα με την οποία θα το βλέπουμε στο Αιγαίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σκέτη Πάρο απόψε ο Ωρίων, 8 ώρες περίπου από το Λαύριο όπως έχουμε δεί και νωρίτερα. Εδώ φαίνεται και η χρησιμότητα του πλοίου, ξαλαφρώνει το Τάλως το οποίο αντί να κάνει Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Κώ - Ρόδο, αφαιρεί από το πρόγραμμά του τη Νάξο και έχει καλύτερες πιθανότητες να επιστρέψει μια λογική ώρα την Τετάρτη και να φύγει εγκαίρως για τα Χανιά.

 

orion20032023.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παρασκευή στις 1600 έχουμε Σαντορίνη, με άφιξη 0500 της επομένης. Αναχώρηση από τη Σαντορίνη στις 1200 του Σαββάτου και άφιξη στο Λαύριο στις 0100 της Κυριακής. Γι αυτό το λόγο το Τάλως θα κάνει μόνο Χανιά στο δρομολόγιο της Παρασκευής.

Link to comment
Share on other sites

To πλοιο φαινεται να αναχωρησε σημερα το πρωι απο το Λαυριο ,αλλα με το που ξεμυτισε απο το λιμανι εκανε μεταβολη και γυρισε πισω.

Να φανταστω λογω καιρου ή εγινε τιποτα αλλο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Ίος και η Μήλος προστίθενται στη λίστα νησιών στα οποία έχει κάνει δρομολόγιο το Ωρίων. Αυτήν την ώρα επιστροφή για Λαύριο όπου και θα φτάσει ξημερώματα.

ORION04042023.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παραλείψαμε να αναφέρουμε πως το πλοίο τη Μεγάλη Τετάρτη το πλοίο έκανε μια Σαντορίνη, αυτήν την εβδομάδα έχουμε 2 αναχωρήσεις. Σήμερα Νάξο - Πάρο και την Παρασκευή για Σαντορίνη.

orion19042023.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε δύο καινούρια νησιά θα ρίξει καταπέλτη σε αυτό το ταξίδι το Ωρίων, το πρόγραμμα λέει Σαντορίνη - Αστυπάλαια - Κατάπολα και επιστροφή καρφί στο Λαύριο. Βασικά σε κάθε λιμάνι θα περιμένει τα βυτία του, φαντάζομαι θα αλλάζει θέση στα βυτία για το επόμενο λιμάνι και θα συνεχίζει. Αξίζει να πούμε πως με αναχώρηση 1700 της Πέμπτης από το Λαύριο θα φτάσει στη Σαντορίνη 0600 της Παρασκευής, έχει εξάωρη παραμονή με αναχώρηση 1300. Το Σαντορίνη - Αστυπάλαια θα το κάνει 8 ώρες, φτάνοντας εκεί στις 2100 το βράδυ της Παρασκευής και έχοντας τρίωρη παραμονή. Αστυπάλαια - Κατάπολα άλλες 7 ώρες με άφιξη 0700 το πρωί του Σαββάτου και αναχώρηση στις 0900. Και επιστροφή σε 14 ώρες για το Λαύριο όπου και είναι προγραμματισμένο να φτάσει στις 2300 το βράδυ του Σαββάτου. Ελπίζω πως θα λυπηθούν τους οδηγούς των βυτίων της Σαντορίνης ώστε να φορτώσουν τα βυτία και να γυρίσουν με το Πάτμος στον Πειραιά. Αλλιώς θα γίνει του Πλοίου της Αγάπης:D, κρουαζιέρα.

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%

 

Πέρα από την πλάκα, η στρατηγική αγοράς του πλοίου είναι πια προφανής. Σκουπίζει τους προορισμούς με λίγα βυτία και αφήνει το Τάλως και το Σήφακα να μεταφέρουν πολλά κομμάτια σε λιγότερους προορισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...