Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Το Aegna (IMO 8874366) έφτασε σήμερα το απόγευμα στην Σούδα φορτωμένο στο πλοίο GAELLNOE. Το Aegna ήταν στην Εσθονία και αγοράστηκε από την ΑΝΕΝΔΥΚ για δρομολόγια στη ΝΔ Κρήτη.

Το πλοίο θα εκφορτωθεί αύριο το πρωί για να ξεκινήσουν οι εργασίες προσαρμογής του στα δεδομένα της νέας του εταιρείας, οι οποίες θα είναι ταχύτατες μιας και το Νεπτουν είναι ήδη εκτός δρομολογίων λόγω της ημιβύθισής του, συνεπεία μηχανικής βλάβης και ακυβερνησίας.

To AEGNA, το οποίο πρόκειται να μετονομαστεί σε Αγία Ρουμέλη, εχει μήκος 25.9m και πλάτος 5.8m και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων.

 

Edited by proud_ionian
rename
Posted

Το πλοίο εκφορτώθηκε από το κατάστρωμα του GAELLNOE σήμερα το πρωί, φορτώθηκε σε φορτηγό και θα μεταφερθεί στην επισκευαστική ζώνη της Σούδας. 

Posted

Για τα μέτρα του φαίνεται πολύ στιβαρό όντας χαμηλό και με μεγάλη πλώρη.Φαίνεται πολύ καλό σκαρί.

Posted

Με ειδικούς γερανούς και πλατφόρμες, το Αγία Ρουμέλη εκφορτώθηκε στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, όπου θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες μέσα στο επόμενο 20ήμερο, προκειμένου να μπει στα δρομολόγια της ΑΝΕΝΔΥΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Αγία Ρουμέλη θα μπει στα δρομολόγια από τη Χώρα Σφακίων, ενώ θα πηγαίνει και Γαύδο.

  • 2 weeks later...
Posted

Στο πλοίο γινεται εντατική δουλειά. Έχει τριφτει όλη η αριστερή πλευρά και έχει ήδη βαφτει ο ιστός πανω απ τη γέφυρα. Εχθές αφαιρέθηκαν και οι δύο προπέλες.

Posted

Το πλοίο έχει βαφτεί στην αριστερή του πλευρά και συνεχίζεται το τρίψιμο στα δεξιά. Υψώθηκε η Ελληνική σημαία στη πρύμη και η σημαία της εταιρείας στον ιστό, ενώ το μεσημέρι άνοιξε και το AIS του. Παίρνει ρεύμα από ξηράς και έχει αναμμένα φώτα στο εσωτερικό του.

DSC_0578.thumb.jpg.88ef52e7dc343c625bce796bec010b5b.jpgDSC_0586.thumb.jpg.0bbc0c4c5300b7a7e40c2bf977fa742d.jpgDSC_0587.thumb.jpg.6a8cfe26463c5d8f38df8e20137a3003.jpg

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Το πλοίο εξωτερικά είναι βαμμένο και έτοιμο. Γράφτηκε το όνομα του και φέρει νηολόγιο Χανίων 238.

  • 2 weeks later...
Posted

Το Αγιά Ρουμέλη δεν μοιάζει να είναι έτοιμο στους εσωτερικούς χώρους του και δεν προβλέπεται να ξεκινάει άμεσα.

Προσωπική εκτίμηση πως η εταιρεία δεν θέλει ακομα να ξεκινησουν παρολο που ειναι ήδη με ένα μειον πλοίο απ την αρχή της σεζόν. 

Σε αντίθεση με το εσωτερικο, εξωτερικά λάμπει και εκτός του οτι δείχνει πολύ όμορφο, είναι και ένα πλοίο που ταιριαζει στις ανάγκες των λιμανιών στη νότια Κρήτη. 

Απορία εγείρεται με τις εξαγωγες των καυσαεριων και κατα πόσο θα καπνίζουν τους επιβάτες όταν το πλοίο είναι εν όρμω.

Posted

Το πλοίο σε σημερινές φωτογραφίες δείχνει να ετοιμάζεται μόνο απ έξω μιας και σε εξέλιξη είναι το βάψιμο των βυθισμάτων του πλοίου. Εσωτερικά εξακολουθεί να είναι ανέτοιμο, μιας και τα ταβάνια είναι ακόμη ξηλωμένα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν θα ξεκινήσει άμεσα

Posted

Για κάποιο περίεργο λόγο το equasis το δείχνει οτι ανηκει στην ΑΝΕΚ,πράγμα που προφανώς δεν ισχύει...

  • 4 weeks later...
Posted

Το πλοίο καθελκύστηκε εχθές και παραμένει στη Σούδα. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες στο εσωτερικό του

 

Agia_Roumeli.jpg

  • 2 months later...
Posted

Το Αγία Ρουμέλη έχει δέσει δίπλα σε μία πλωτή φορτηγίδα στην Σούδα. Εξωτερικά είναι έτοιμο, ωστόσο δεν διακρίνεται αν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο εσωτερικό του.

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Το πλοιο φαινεται να εχει αναχωρησει σημερα,αλλα το τελευταιο του στιγμα ειναι στο διαυλο.

Μπορει να επιβεβαιωσει καποιος αν οντως εφυγε ή εκανε καποιο δοκιμαστικο

  • 4 weeks later...
Posted

Τη Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά και από χθες ξεκίνησε τα δρομολόγια του στη Ν.Δ. Κρήτη. Μέχρι την κανονική έναρξη των δρομολογίων για ημερήσιες κρουαζιέρες στη Γαύδο, το Αγία Ρουμέλη θα εξυπηρετήσει όλα τα λιμάνια που δένει ήδη η ΑΝΕΝΔΥΚ, καθώς και αυτά του Πλακιά και της Αγίας Γαλήνης, όπου ήδη η εταιρία έχει ανοίξει τα γραφεία της. Με το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ταχύτητας,  θα μειώσει τον χρόνο μετάβασης από και προς την Γαύδο, καθώς έχει τη δυνατότητα να κινείται πολύ πιο γρήγορα από τις παντόφλες  της ΑΝΕΝΔΥΚ

 

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...