Jump to content
Shipfriends

Δελτίο απαγορευτικού απόπλου


Recommended Posts

Απαγορευτικό απόπλου από και πρός την Κρήτη σε εξέλιξη αυτή την στιγμή...Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Κρητικό και στην θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφώρ...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το απαγορευτικό ισχύει και για τις γραμμές Ρίου- Αντιρρίου και Πρίνου- Καβάλας, τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί στις 06.00, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό.

Link to comment
Share on other sites

Δεμένο παραμένει το ΘΕΟΦΙΛΟΣ στο λιμάνι της Μυτιλήνης από το πρωί αφού οι νοτιάδες που επικρατούν στο βόρειο Αιγαίο δεν επιτρέπουν προς το παρόν τη συνέχιση του ταξιδιού για Λήμνο - Καβάλα.;)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά υπάρχει γενικευμένο απαγορευτικό :rolleyes: από το λιμάνι της Μυτιλήνης αφού και το ΛΙΣΣΟΣ δεν αναχώρησε στις 18:00 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Χίο - Πειραιά.;)

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον από το Πειραιά έχει πιάσει απαγορευτικό για τα πλοία της γραμμής Χίου Μυτιλήνης. Διότι το Νήσος Χίος το απόγευμα που πέρασα δεν φόρτωνε καθόλου (μάλλον θα βγήκε ανεκτέλεστο) ενώ το Μυτιλήνη φόρτωνε κανονικά αλλά δεν έχει φύγει ακόμα.

Ενώ από χθες το απόγευμα έχει απαγορευτικό για τα ταχύπλοα του Σαρωνικού

Link to comment
Share on other sites

ΘΕΟΦΙΛΟΣ Αναχώρηση Από Μυτιλήνη 1230 για Λήμνο Καβάλα

ΛΙΣΣΟΣ Αναχώρηση Από Μυτιλήνη 1300 για Χίο Πειραιά και ενώ στο κόσμο είπαν οτι θα φύγει 18:00:eek::eek:....ΑΝΕΚ ΕΓΓΥΗΣΗ:mad:!!!!

ΜΥΤΙΛΗΝΗ Αναχώρηση 1200 αναχώρηση από Πειραιά για Χίο-Μυτιλήνη και άμεση αναχώρηση 0100 για Χιο Πειραιά;)

Link to comment
Share on other sites

Λόγω των ισχυρών ανέμων κλειστό παραμένει από σήμερα το πρωί το πορθμείο Ηγουμενίτσας - Λευκίμης, ενώ και τα δρομολόγια Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης το ΛΙΣΣΟΣ δεν έχει φύγει από τη Θεσσαλονίκη!!Δεν ξερω αν ισχυει απαγορευτικό στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και ΘΕΟΦΙΛΟΣ ταξιδευουν κανονικά προς Καβάλα πάντως..

Link to comment
Share on other sites

και τα δυο δελφινακια σημερα αραγμενα στο λιμανι της Σκοπελου λογω απαγορευτικου.

Οταν επικρατουν νοτιαδες τα δελφινια εφορμουν στο βορινο λιμανι της χωρας της Σκοπελου καθως το λιμανι της Αλοννησου το σαρωνουν κυριολεκτικα οι νοτιαδες. Προβληματικο στους νοτιους ανεμους ειναι και το λιμανι της Σκιάθου.

Το λιμανι της Σκοπελου απο την αλλη σε Βορειους ΒΔ ΒΑ ανεμους ανω των 6 μποφορ ειναι απλησιαστο αλλα εχει την εναλλακτικη του Αγνωντα που βρισκεται ΝΔ-Δ και ειναι απολυτα προφυλαγμενο!

Το εξπρες Σκιαθος εκτελεσε κανονικα το δρομολογιο του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στις 15 Ιανουαρίου ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του ΦΛΑΙΝΤ ΝΤΟΛΦΙΝ 23 από Άγιο Κωνσταντίνο. Από Βόλο έγινε κανονικά το δρομολόγιο με το 15.

Στις 16 ανεκτέλεστο από Βόλο με το 23 (ο βοριάς σάρωνε στην κυριολεξία) και το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ στον Αγνώντα Σκοπέλου.

Στις 17 ανεκτέλεστα και για Άγιο και για Βόλο.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στην Καβάλα, το ΛΙΣΣΟΣ στη Μυτιλήνη (δε συνέχισε για Λήμνο Θεσσαλονίκη). Τα υπόλοιπα ταξιδεύουν κανονικά μέχρι νεοτέρας. Λογικά, δε θα φύγουν το απόγευμα Ν.ΧΙΟΣ και ΜΥΤΙΛΗΝΗ από Πειραιά. Γενικό απαγορευτικό ισχύει από Ραφήνα και Λαύριο.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 9 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΑ 10

ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8 ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 9

Σύμφωνα με αυτό το δελτίο, με ποιό σκεπτικό σήμερα το λιμεναρχείο έδωσε άδεια απόπλου στα πλοία το πρωί, για Σύρο Τήνο Μύκονο και Πάρο Νάξο Σαντορίνι? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Παραμένει κλειστό το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου ενώ τα δρομολόγια από Κεραμωτή προς Θάσο εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Τέλος δεν έγιναν τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα στο Σαρωνικό (για Πόρο, Ύδρα Σπέτσες)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με αυτο καλα εκανε και τα αφησε να πανε στη δουλεια τους :)

Με άλλα λόγια άλλα ντ'αλλων από το hnms. (Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες εβδομάδες.)

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ- Ο/Γ πλοίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Πηγη: MARINEWS

Σήμερα 01.30, η Λιμενική Αρχή Σερίφου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Μήλος – Κίμωλος – Σίφνος – Σέριφος – Πειραιάς), ότι η προσέγγιση στο λιμένα Σερίφου, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι ΝΝΑ 7 BF) και συνεχίζει το δρομολόγιό του για Πειραιά.

Στο λιμένα Σερίφου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ θα αποβιβάζονταν ογδόντα εννέα (89) επιβάτες, που θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Επίσης, σήμερα 01.45, η Λιμενική Αρχή Νάξου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR PAROS» Ν.Π. 10990, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Σύρος – Πάρος – Νάξος – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι– Κατάπολα), ότι η προσέγγιση στο λιμένα Σχοινούσας, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι ΝΝΑ 7 BF) και συνεχίζει το δρομολόγιό του για Κουφονήσι.

Στο λιμένα Σχοινούσας ανέμεναν προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες και θα αποβιβάζονταν δεκαπέντε (15), οι οποίοι θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Τέλος, σήμερα το πρωί, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Ρόδος – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθος – Κάσος – Ανάφη – Θήρα - Πειραιάς), επίσης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι Ν 7-8 BF), δεν προσέγγισε στη Χάλκη, στο Διαφάνι και στην Κάσο.

Στη Χάλκη θα αποβιβάζονταν δεκατέσσερις (14) επιβάτες, στο Διαφάνι θα επιβιβάζονταν δύο (02) και θα αποβιβάζονταν οκτώ (08), ενώ στην Κάσο θα επιβιβάζονταν εννέα (09) και θα αποβιβάζονταν δύο (02) επιβάτες.

Οι συνολικά εικοσιτέσσερις (24) επιβάτες για Χάλκη – Διαφάνι – Κάσο, αποβιβάστηκαν στην Κάρπαθο και θα προωθηθούν στους προορισμούς τους, όπως και οι έντεκα (11) επιβάτες που ανέμεναν σε Διαφάνι και Κάσο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...