Jump to content
Shipfriends

panpeggy

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by panpeggy

  1. Είναι προφανές οτι είναι θέμα κέρδους. Έχεις δει ποτέ να μπαίνει απαγορευτικό καλοκαίρι? Γιατί εγώ δεν το έχω δει ποτέ μου.
  2. Μην το εμπιστεύεσαι και πολύ το meteo. Το hnms να εμπιστεύεσαι περισσότερο. Όσον αφορά το ερώτημα σου σίγουρα θα τα άφηναν λόγο τριημέρου. Σκέψου να ήταν και καλοκαίρι. Για να μην χάσουν τους τουρίστες και τους θερινούς ταξιδιώτες θα ταξιδεύανε και με 12 μποφόρ... Πολύ παράξενο όμως...Κανένα τριήμερο δεν είχε ποτέ απαγορευτικό...Μόνο κάτι άσχετες μέρες...
  3. Μπορει να μου εξηγησει καποιος πως γινεται να λεει η ΕΜΥ για 9 μποφορ στο αιγαιο και στην στερια εδω και κατι ωρες να μην εχει ουτε 1 μποφορ? Απλα μου κανει φοβερη εντυπωση.
  4. Παιδιά τι απαγορευτικό εδώ στις Κυκλάδες έχει την απόλυτη ΑΠΝΟΙΑ. 0 Μποφόρ, μας δουλεύουν?
  5. Δυστυχώς και στο Νοτιοανατολικό έδινε 9. Πάντως πραγματικά τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΜΥ έχει δώσει ρεσιτάλ άστοχων προβλέψεων όσον αφορά όχι μόνο τους ανέμους (κατά καιρούς έδινε έως και 10 μποφώρ ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν πάνω από 7-8) αλλά και φαινόμενα. Έδινε έντονες βροχές και καταιγίδες και τις ψάχναμε με το κυάλι....Τι να πω.
  6. Με άλλα λόγια άλλα ντ'αλλων από το hnms. (Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες εβδομάδες.)
  7. Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 9 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΑ 10 ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8 ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 9 Σύμφωνα με αυτό το δελτίο, με ποιό σκεπτικό σήμερα το λιμεναρχείο έδωσε άδεια απόπλου στα πλοία το πρωί, για Σύρο Τήνο Μύκονο και Πάρο Νάξο Σαντορίνι?
  8. Δύσκολο, δεν βλέπω να έχει πουθενά πάνω από 8 μποφόρ οπότε λογικά κι αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά.
  9. Ναί, γνωρίζω οτι 26 έχουν και τα άλλα πλοία Το ερώτημα μου είναι γιατί τα πλοία της Hellenic είναι ακριβότερα χωρίς κανένα προφανη λόγο. Αν αναγκαστώ να πάρω το Νήσος Χίος γιατί πρέπει να δώσω 33.5 ευρώ για να κάτσω μέσα? Για να βλέπω τα φρου φρου κι αρώματα που έχει μέσα το πλοίο (φωτάκια, χαλάκια περίεργα και άλλες τέτοιες χαζομάρες?).... Πειραιάς - Σύρος φίλε μου. Τα ταχύπλοα της Hellenic είναι πολύ ακριβά σε σχέση με το speedrunner III που είχα ταξιδέψει θέλοντας και μη πλήρωσα 37€ Φίλε μου ακόμη και μονοπώλιο να ήταν γιατί να πρέπει να δίνουμε ένα κάρο λεφτά? Θεωρείς δηλαδή οτι τα 44.5 είναι λογική τιμή? Ακόμη και αν ήμουν πλούσιος απλά το θεωρώ κοροϊδία. Δηλαδή αν τα είχε 10 ευρώ φθηνότερα νομίζεις η εταιρεία θα έπεφτε έξω και θα κατέβαζε ρολά? όχι βέβαια. Απλά θα έβγαζε λίγο λιγότερα εκατομμύρια από οτι τώρα.
  10. Μιας και εδώ μιλάμε για τιμολόγια. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα. 1) Γιατί το εισιτήριο του Νήσος Χίος για Σύρο έχει 29€ κατάστρωμα ενώ στο Blue Star 1 και Blue Star 2 έχει 26€ η οικονομικη θέση (που μπορείς να κάτσεις και μέσα)?? Τα 2 πλοία έχουν ακριβώς τις ίδιες ώρες. Περίπου 3:20 λεπτά κάνει το Blue Star και 3:25 λεπτά κάνει το Ν Χίος. Φοβερή τιμολογιακή πολιτική από την hsw. 2) Γιατί τα ταχύπλοα της Hellenic είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ?? Το Speedrunner έχει 37€ και το Highspeed ......44,5???? ΕΛΕΟΣ. Και μη μου πείτε για καλές τιμές σε σύκγριση με υπηρεσίες. Παίρνω 750€ μισθό και πονάει πολύ το 45αρι αν ποτέ προτιμήσω ταχύπλοο. Και γιατί να το προτιμήσω δηλαδή. Να δώσω 18 ευρώ παραπάνω για να είμαι Σύρο 20 λεπτά νωρίτερα? Υ.Γ. Οικονομική κρίση αλλά τα ταχύπλοα το καλοκαίρι ήταν γεμάτα. Αυτά βλέπουν οι εταιρείες και χτυπάνε τις τιμές. Τι να πω. Ο μόνος είμαι που βλέπω υπερβολικές τις τιμές?
  11. Έτσι είναι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό με τα ταχύπλοα είναι κοροίδια. Κάνει το highspeed 3:15 από Σύρο για Πειραιά από την οποία το τελευταία μισάωρο καθυστερεί επειδή έχει κόψει ταχύτητα πολύ πριν μπει μέσα στο λιμάνι, το ίδιο πράγμα ισχύει και στα μεγάλα blue star. Ενώ το χειμώνα κόβει ταχύτητα 10 λεπτά πριν μπει στο λιμάνι το καλοκαίρι κόβει 30 λεπτά πριν...Γιατί? Φυσικά αν υπήρχε νόμος να επιστρέφανε τα λεφτά πίσω στον επιβάτη λόγο καθυστερήσεων μετά όλος τυχαίος θα έφταναν όλα στην ώρα τους.....
  12. Φίλε μου θα δεις για πότε το εισιτήριο θα πάει 30+ ευρώ και δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς ούτε που θα το καταλάβουμε. Παλιά ταξίδευα με 20 και μέσα σε 2 χρόνια αύξηση 6 με τον βασικό μισθό να παραμένει στα ίδια επίπεδα. Για να μην μιλήσω για τις υπέρογκες τιμές των ταχύπλοων της Hsw. Πληρώνεις 44 για να φτάσεις Σύρο 20 λεπτά νωρίτερα από οτι το μεγάλο blue star, τέλος πάντων η τιμολογιακή πολιτική είναι άλλο θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
  13. Για το Ιθάκη ναί έχω τις χειρότερες εμπειρίες. .Επρεπε να προσέξουν καλύτερα ένα πλοίο που καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες επιβάτες. Κάθε χρόνο παρακαλάω να έρθει ο Νοέμβριος για να μπει στη θέση του το Super Ferry II που κάνει μεν 30-40 λεπτά παραπάνω ταξίδι αλλά τουλάχιστον είναι μέσα πολύ ποιο ανθρώπινο.
  14. Όσο προσιτά και να λέμε οτι είναι, το εισιτήριο για Σύρο έχει πράγματι 26€ αλλά......είναι κι αυτά λεφτά τα οποία βγάζουμε με κόπο και δεν μας τρέχουν απ' τα πατζάκια. Οκ γρήγορο, σταθερό αλλά αυτές τις συνθήκες ταξιδιού δεν της λες και ανθρώπινες. Είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να στριμώχνεται στα σαλόνια έτσι λες και είναι ουρά στο ικα? Είναι συνθήκες ταξιδιού τωρα αυτές? Μέχρι και στις κάλες έχω δει να κάθονται επιβάτες γιατί δεν έχουν βρει θέσεις. Πληρώνεις δηλαδή για να κάθεσαι 4 ώρες στις σκάλες? Να μην μιλήσω για τις καθυστερήσεις, κάθε καλοκαίρι (αλλά και τον χειμώνα κάποιες φορές) αργεί να μπεί στον Πειραιά με αποτέλεσμα οι ήδη όρθιοι εποβάτες να ταλαιπωρούνται περισσότερο. Δεν είναι δικιολογία το καλοκαίρι, απλά θέλει καλύτερη οργάνωση, ας αλλάξουν τις ώρες αναχώρησης στην τελική αφού βλέπουν οτι συνεχώς βαράει καθυστερήσεις. Αν είναι έτσι χαλάλι και το Ροδάνθη και το Μαρίνα που ναι μεν είναι πολύ αργά αλλά τουλάχιστον ταξιδεύεις ανθρώπινα σε σύγκριση με αυτά τα χάλια. Για να μην μιλήσω για την εσωτερικά διαρύθμιση του Ιθάκη που έχει καθίσματα μέχρι και δίπλα στις τουαλέτες ακριβώς (για όνομα δηλαδή!!), σε λίγο θα σε βάζουν να κάτσεις και μέσα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, έλεος δεν είμαστε ζώα. Ειδικά το Ιθάκη οι οικονομικές του (ο θεός να τις κάνει) είναι το λιγότερο τραγικές. Λίγο σεβασμός στα χρήματα και στον κόπο του επιβάτη δεν βλάπτει στο κάτω κάτω από μια εταιρεία που βγάζει εκατομμύρια με τις ευλογίες μας.... Ειδικά το Ιθάκη φίλε μου , μακράν το χειρότερο πλοίο που έχω ταξιδέψει, παρακαλάω πως και πως να φτάσω..Ακόμη και το χειμώνα κάθομαι στον διάδρομο και ίσα ίσα χωράνε οι υπόλοιποι....Βαβούρα, θόρυβος και πολυθρονίτσες που είναι η μια δίπλα από την άλλη ακριβώς δίπλα από την πόρτα της τουαλέτας....
  15. Παιδιά έχω ταξιδέψει πολλές φορές με το εν λόγο πλοίο από Σύρο για Πειραιά στις 02:45 καθε ξημερώματα Δευτέρας. Το πλοίο είναι γρήγορο και συνεπέστατο στις ταχύτητες του.. ΑΛΛΑ: Το καλοκαίρι και μερικές φορές τον Χειμώνα η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Γεμάτο πάντα, αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα, και αναγκάζεσαι να κάτσεις μέσα στον χωρο του εστιατουρίου Goodys καθώς δεν υπάρχουν πουθενά θέσεις. Επίσης το πλοίο πάντα βαράει καθυστέρηση όταν είναι να μπει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά με την μόνιμη ποια δικιολογία της μεγάλης κίνησης. Μάλιστα μερικές φορές όπως έχω ακούσει καθυστρεί να μπει και σε άλλα λιμάνια. Και δεν μπορώ να δεχτώ την δικιολογία της μεγάλης κίνησης το καλοκαίρι, ας έχουν καλύτερη οργάνωση - συννενόηση. Κάτι άλλο που κατά την γνώμη μου είναι πολύ τραγικό. Οι πόρτες για να βγουν οι επιβάτες ανοίγουν τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απίστευτες ουρές και εκνευρισμός μεταξύ επιβατών. Ειδικά το καλοκαίρι η κατάσταση είναι απάλευτη πραγματικά. Πλέον σκέφτομαι σοβαρά να επιστρέφω με το Ροδάνθη, που ναι μεν ειναι ποιο αργό αλλά είναι τουλάχιστον ανθρώπινο. Έλεος.
  16. Προσωπικά προτιμώ ένα πλοίο που θα κάνει και 3-4 ώρες παραπάνω αλλά θα είναι ποιό άνετο το ταξίδι παρά ένα άλλο ποιό γρήγορο και μέσα να γίνεται πανικος πριν από το ταξίδι αλλά και κατα την διάρκεια αυτού. Και εξηγούμε: Πολλές φορές έχει χρειαστεί να ταξιδέψω με το Ιθάκη. Δεν λέω καλό πλοίο, γρήγορο, συνεπέστατο, αλλά μέσα είναι χάλια διαρυθμημένο, με καθίσματα ανάμεσα στο διάδρομο ακόμα και δίπλα στις τουαλέτες. Κοσμοσυροή, φασαρία, ο ένας δίπλα στον άλλο κολλημένοι, ειδικά όταν είναι φουλ μέσα η κατάσταση είναι δράμα. Ε δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά στον διάδρομο να έχει καθίσματα δεξιά και αριστερά. Ενώ τα παλιά πλοία είναι άνετα μέσα, μεγάλοι χώροι και περισσότερο άνεση στο ταξίδι. Τώρα το αν φτάσω και λίγο αργότερα και τι έγινε.
  17. Παιδιά να ρωτήσω κάτι, θέλω την Παρασκευή 17/7 να ταξιδέψω για Σύρο αλλά δεν έχει δρομολόγιο του Μαρίνα. Αντιθέτως στις 10/7 έχει κανονικά στις 23:59. Το βγάζουν ακόμα δεν το βάλανε καλά καλά?
  18. Παιδιά η διαδρομή Πειραιάς - Σύρος με Highspeed 4 υποτίθεται οτι ήτανε 37€ και η HSW διαφήμιζε για τις νέες μειωμένες τιμές της. Τώρα γιατί ξαφνικά έβγαλε την διαφήμιση από την ιστοσελίδα της και η τιμή ανέβηκε πάλι στα 44.5€???? Χμμ, μάλλον τους λείπουν χρήματα ε? Ε ας τους δώσουμε όλοι μας από 1 ευρώ να επιζήσουν οι καημένοι....
  19. Καλησπέρα σε όλο το forum και συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται από όλα τα μέλη. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεταιι φέτος με τους συνεχιζόμενους Νοτιάδες. Όλος ο Δεκέμβρης και από τα μισά του Νοέμβρη συνεχώς το ίδιο σκηνικό με ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία στα επίπεδα των 17-20 βαθμών. Δεν θυμάμαι άλλο Δεκέμβρη να έχει κυλίσει έτσι και πολύ φοβάμαι οτι τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με ανοιξιάτικο καιρό. Μήπως αυτό είναι και ένα σημάδι για την αλλαγή του κλίματος? Έχει κανένας σας ακούσει καθόλου για κάποια μεταβολή και επικράτηση του χειμώνα επιτέλους ή θα πάμε έτσι και τους επόμενους μήνες....
  20. Kαι τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Εγω πχ ηθελα να ταξιδεψω για Συρο το απογευμα Σαββατου, δεν θα υπαρξει καθολου δρομολογιο?
  21. 30 Οκτωβρίου σήμερα και δεν έχει τίποτα ακόμα ανέβει. Μου φαίνεται οτι θα φτάσουμε στο Σάββατο και ακόμα δεν θα έχουν βγει τα δρομολόγια !!!!
  22. Θεωρώ απαράδεκτο τουλάχιστον 2 μέρες πριν ακόμα να μην έχουν ανοίξει πλάνα. Πρέπει να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καθυστέρησης.
  23. Σήμερα, 29/10 και ακόμα δεν έχουν μπει τα δρομολόγια του Νοεμβρίου. Πρώτη φορά τόσο μεγάλη καθυστέρηση.
×
×
  • Create New...