Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δελτίο Περάματος 24-12-08

Από φορτηγά είχαμε το St. Denis, το Edro III (ΙΜΟ Νο: 6613316), την υδροφόρα Προμηθευς, την υδροφόρα Δήμητρα, το εφοδιαστικό Explorer I, τo Hull 342 ή Docevenus , το Boe West, το Panagia I (ΙΜΟ Νο: 7518331), το Antonios I (Imo No: 7435216), το Balluta Bay, το Ekoleader (ΙΜΟ Νο: 8201040), το Golden Lion (ΙΜΟ Νο: 8323410), το Costa Ilios, το Σαμπατης Μ, το Golden Sea (της European Navigation), το Mediterranean (ex DBL 152), το Efdim Junior, το Ipsilantis και το Theodore JR.

Από επιβατηγά είχαμε το Ionian King, το Κρητη Ι, το Ελ. Βενιζέλος, το Ερωτοκριτος Τ, το Aegean Pearl , το Μακεδονία, το Ionian Spirit , το Ιεράπετρα Λ, το Καπεταν Αλεξάνδρος Α & το Θεόφιλος.

Στη βάση των δελφινιών είχαμε 4 δελφίνια της Aegean Flying Dolphins (FD Hermes, Athina & Zeus. στα βάζα και το Venus πλέον στη θάλασσα) και 4 της Hellenic Seaways (FD 3 & 21 που είναι παροπλισμένα, το FD 19 και το FD 29 στα βάζα).

Nα σημειώσω ότι έφυγαν τα φορτηγά Conquer, Levantes (ΙΜΟ Νο: 7366128), το Rofos (ΙΜΟ Νο: 8309787), το Irida, (παροπλίστηκε σε μια ντανα στην Ελευσίνα ένεκα της κρίσης), το Rays (IMO No: 7419391)

Στα καρνάγια του Περάματος είχαμε τη παντόφλα Παναγία Τ (από τη γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα) στα Ναυπηγεία Καραγεώργη, το νέο αμφιπλωρο της Samso Linien Kanhave, τη παντόφλα Sette Came ex Παναγία Τρυπητή, το ιστορικό Γιωργής παρατημένο στη μοίρα του, τη παντόφλα Ευρώπη ex Αιδηψός Εξπρές, που έχει υποστεί μια μετασκευή στη πρύμη, επεκτείνοντας το ανοικτό κατάστρωμα προς τη πρύμη και ψηλώνοντας τις τσιμινιέρες και μια νέα παντόφλα που κατασκευάζεται δίπλα στην παντόφλα Ευρώπη (μάλλον προορίζεται για τη γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα με το όνομα Αποστόλης Τ), τη παντόφλα Κώστας Θ ΙΙΙ , τη παντόφλα Άγιοι Ανάργυροι.

Στα καρνάγια προς τη γερμανική Σκάλα, είχαμε το Blue Velvet (που γίνονται εργασίες προσθήκης βολβού), το Κεραυνός ΙΙ, να έχει αλλάξει η εξωτερική εμφάνιση από τις εργασίες που γίνονται στο πλοίο, το ρυμουλκό Καραπιπερης 16, να έχουν βγει σε βάζα (έχουν μετακινηθεί ελαφρώς λόγω εργασιών στο ναυπηγείο του Χαλκιτη).

Ενώ στο ναυπηγείο του Κουταλη είχαμε τη παντόφλα Κλήβελαντ (από τη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος-Άγιος Γεώργιος), ενώ προχωράει η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο) όπως και στο ναυπηγείο του Ψυχαλη προχωράει η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο)

Μπροστά από τα καρνάγια ήταν αραγμένα αρκετά μικρά φορτηγά πλοία (διαφόρων τύπων) το Alkistis (ΙΜΟ Νο: 8132952), το Παναγία Κανναλα, το εφοδιαστικό Sekavin, το εφοδιαστικό Συρος, το εφοδιαστικό Μαρία Π, το εφοδιαστικό Blue Iris , και το Aegean Rose (το οποίο προσπέρασε ο Γεώργιος Μπαρούφας),

Τέλος να σημειώσω ότι το ερευνητικό σκάφος Φιλία της ΕΛΚΕΘΕ, η παντόφλα Γεωργία Μ, η παντόφλα Αλέξανδρος Μ έχουν φύγει από τα καρνάγια.

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο Περάματος 24-12-08

Από φορτηγά είχαμε την υδροφόρα Δήμητρα, το Σαμπατης Μ

Να σημειώσω ότι έχουν φύγει το φορτηγό το Σαμπατης Μ για την Αλεξανδρούπολη και η υδροφόρα Δήμητρα. Τελος τη θέση του Κρήτη Ι πήρε το Ευρώπη Παλλάς στο Πέραμα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απο σημερα ομορφαινει τη μεγαλη του Περαματος η Πηγασαρα. Κατα τις 10.30 που περασα απο ΝΜΔ ισα ισα ειχε παρει τις αγκυρες και πηγαινε προς Περαμα με τα ρυμουλκα γιατι ντεν εκει μηκανες καρντια μου :D

Link to comment
Share on other sites

Το Sea Anemos έφυγε προχθές από το Ν.Μ Δραπετσώνας και αφού έκατσε ένα βράδυ στη ράδα, έφυγε χθες το απόγευμα για την Ουκρανία.

Ξανά στα μέρη μας μετά από ένα μήνα το SEA ANEMOS, αυτή τη φορά στη ΝΕΖ Περάματος.

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο Περάματος 01-02-09

Από επιβατηγά είχαμε το Ionian King, το Olympic Champion, το Ελ. Βενιζέλος, το Έλλη Τ, το Sea Anemos, το Μακεδονία, το Ionian Spirit , το Ιεράπετρα Λ & το Θεόφιλος. Από δελφίνια είχαμε τέσσερα της Aegean Flying Dolphin (επέστρεψε ξανά το Flying Dolphin Hermes) και επτά της HSW (δυο παροπλισμένα και 5 από τα εν ενεργείας)

Στα καρνάγια του Περάματος είχαμε τη παντόφλα Παναγία Τ (από τη γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα) στα Ναυπηγεία Καραγεώργη, τη παντόφλα Πρωτοπόρος που είναι έξω στο καρνάγιο του Καραγεώργη, το νέο αμφιπλωρο της Samso Linien Kanhave, που επέστρεψε από το δεξαμενισμό στην Ελευσίνα. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή του δεύτερου σκάφους της Samso Linien στο ναυπηγείο του Φραντζή, η κατασκευή μιας νέας αμφιπλωρης παντόφλας στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη, η κατασκευή μιας νέας αμφιπλωρης παντόφλας στο ναυπηγείο του Γλυνού και άλλο ένα νομίζω στου Παπίλια.

Η παντόφλα Αλέξανδρος Μ (τελικά δεν είχε φύγει), το ιστορικό Γιωργής παρατημένο στη μοίρα του, τη παντόφλα Νηρέας ex Ευρώπη ex Αιδηψός Εξπρές και μια νέα παντόφλα που κατασκευάζεται δίπλα στην παντόφλα Ευρώπη (μάλλον προορίζεται για τη γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα με το όνομα Αποστόλης Τ), τη παντόφλα Ιωάννης Θηρεσία σε βάζα στο ναυπηγείο της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ, τη παντόφλα Κώστας Θ ΙΙΙ που παραμένει στο ναυπηγείο της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ, τη παντόφλα Άγιοι Ανάργυροι.

Στα καρνάγια προς τη γερμανική Σκάλα, είχαμε το Blue Velvet (που γίνονται εργασίες προσθήκης βολβού), το Κεραυνός ΙΙ, να έχει αλλάξει η εξωτερική εμφάνιση από τις εργασίες που γίνονται στο πλοίο στο ναυπηγείο του Χαλκιτη).

Ενώ στο ναυπηγείο του Κουταλη προχωράει η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο) όπως και στο ναυπηγείο του Ψυχαλη προχωράει η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο)

Δηλαδή αυτή τη στιγμή πρέπει να κατασκευάζονται τουλάχιστον 7 νέα σκάφη. Τέλος να σημειώσω ότι το Tinkerbell Mar έχει φύγει από το Πέραμα

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Δελτίο Περάματος 07-02-09

Από φορτηγά είχαμε τo Hull 342 ή Docevenus , το Boe West (ΙΜΟ Νο: 7900285), το Panagia I (ΙΜΟ Νο: 7518331) (νομίζω ότι το πλοίο ανήκει στην εταιρεία του Μιμη Αγουδημου), το Qingdao Reefer ex Reefer Tiger (ΙΜΟ Νο: 8312033), το Blue Spirit (IMO No: 9113032), το Ekoleader (ΙΜΟ Νο: 8201040), το Antigoni B (IMO No: 7601578), το S D Progress (IMO No: 8806034), το Niki (IMO No: 8607842), το Efdim Junior, το Mediterranean (ex DBL 152), το Nelly.

Από επιβατηγά είχαμε το Ionian Sky, το Olympic Champion, το Ελ. Βενιζέλος, το Έλλη Τ, το Μακεδονία, το Ionian Spirit , το Ιεράπετρα Λ & το Θεόφιλος και το Ro-Ro Carrier Sea Anemos.

Στη βάση των δελφινιών είχαμε 3 δελφίνια της Aegean Flying Dolphin στα βάζα (FD Athina, FD Venus, FD Zeus-με βγαλμένους τους δυο τελικούς άξονες) και 7 δελφίνια της Hellenic Seaways, το FD 3 & 21 που είναι παροπλισμένα (το FD 21 είναι ακουμπισμένο πλέον στο ντόκο), το FD 4, FD 10, FD 15 (με βγαλμένη την αριστερή προπέλα), FD 19 (με βγαλμένες τις δυο προπέλες), και το FD 29 (με βγαλμένους τους δυο άξονες) στα βάζα από τα εν ενεργείας.

Στα καρνάγια του Περάματος είχαμε τη παντόφλα Παναγία Τ (από τη γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα) στα Ναυπηγεία Καραγεώργη, τη παντόφλα Ναντη που είναι έξω στο καρνάγιο του Καραγεώργη, το νέο αμφιπλωρο της Samso Linien Kanhave. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή του δεύτερου σκάφους της Samso Linien στο ναυπηγείο του Φραντζή, η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο) στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη,

η κατασκευή μιας νέας αμφιπλωρης παντόφλας στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη, η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο) στο ναυπηγείο του Γλυνού,

και άλλο ένα νομίζω στου Παπίλια.

Η παντόφλα Αλέξανδρος Μ, το ιστορικό Γιωργής παρατημένο στη μοίρα του, τη παντόφλα Νηρέας ex Ευρώπη ex Αιδηψός Εξπρές και μια νέα παντόφλα που κατασκευάζεται δίπλα στην παντόφλα Ευρώπη (μάλλον προορίζεται για τη γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα με το όνομα Αποστόλης Τ), τη παντόφλα Άγιοι Ανάργυροι.

Στα καρνάγια προς τη γερμανική Σκάλα, είχαμε το Blue Velvet (που τελείωσαν οι εργασίες προσθήκης βολβού στο Ναυπηγείο του Παπιλια), το Ύδρα Ι πρώην Κεραυνός ΙΙ στα βάζα, που έχει αλλάξει η εξωτερική εμφάνιση από τις εργασίες που γίνονται στο πλοίο στο ναυπηγείο του Χαλκιτη.

Ενώ στο ναυπηγείο του Κουταλη προχωράει η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο), όπως και στο ναυπηγείο του Ψυχαλη προχωράει η κατασκευή ενός Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου (μάλλον αμφίπλωρο),

Μπροστά από τα καρνάγια ήταν αραγμένα αρκετά μικρά φορτηγά πλοία (διαφόρων τύπων) το Alkistis (ΙΜΟ Νο: 8132952), το εφοδιαστικό Sekavin, το εφοδιαστικό Παράσχος Χ ex Amalie και το Porto I.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή πρέπει να κατασκευάζονται τουλάχιστον 7 νέα σκάφη. Τέλος να σημειώσω ότι το Ionian King, το Alexander (που ήταν στη δεξαμενή), η παντόφλα Πρωτοπόρος, η παντόφλα Ιωάννης Θηρεσία και η παντόφλα Κώστας Θ ΙΙΙ έχουν φύγει από το Πέραμα.

Edited by proud_ionian
[Β]
Link to comment
Share on other sites

Το Samundhar Sikharam νομίζω ότι πλέον είναι δεμένο στο Πέραμα

Όντως είναι το Samundhar Sikharam είναι δεμένο ανάμεσα στο Έλλη Τ & Ελ. Βενιζέλος. Το Αλέξανδρος είναι στα βάζα στο Ναυπηγείο του Ψαρρου.

Τέλος η μικρή δεξαμενή είναι κλειστή λόγω εργασιών συντήρησης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...