Jump to content
Shipfriends

Stavangerfjord (ΙΜΟ 9586605)


Recommended Posts

On 10/11/2011 at 2:22 AM, .voyager said:

Stavangerfjord και Bergensfjord θα είναι τελικά τα νέα ονόματα των νεότευκτων της FlordLine. Μέσα από τη νορβηγική -για την ώρα- έκδοση του website της εταιρείας, βλέπουμε πληροφορίες για τα δύο cruise-ferries, οι κρατήσεις των οποίων ξεκινούν στις 14 Νοεμβρίου για τις γραμμές Bergen - Stavanger - Hirtshals και Langesund - Hirtshals, στην οποία θα κοντραριστεί με το Superspeed 2, που πιάνει στο Larvik (40km από το Langesund).

Καθελκυστηκε σημερα το Stavangerfjord και θα αναλαβει πια δραση τον Οκτωβριο. ΙΜΟ 9586605

Εχουμε και βιντεακι ;)

Edited by proud_ionian
split - new topic
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πέραν του Viking Grace, και τα δύο cruise-ferries που ναυπηγούνται για λογαριασμό της FjordLine θα χρησιμοπoιούν ως καύσιμο τo LNG. Όπως βλέπουμε μαλιστα στην παρακάτω φωτογραφία του πρώτου εκ των δύο που παραδίδεται τον προσεχή Μάιο, οι δεξαμενές του καυσίμου θα βρίσκονται μέσα στο κύτος του πλοίου, όχι σε εξωτερικό χώρο της πρύμνης.

 

530508_520212901345031_731030156_n.jpg

 

Photo: ShipPax.se

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 3 years later...

Προσθήκη καμπινών, ίδιου αριθμού με το αδελφό και από το ίδιο ναυπηγείο, θα έχουμε στο Stavangerfjord της Flord Line τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Επίσης στα πλοία θα επεκταθεί το buffet restaurant με 125 επιπλέον θέσεις. Ο χώρος που θα "χτιστεί" είναι ανοικτό deck με ανεμοθώρακες, οπότε μάλλον δεν περιμένουμε ιδιαίτερη αλλαγή ευτυχώς στην εμφάνισή τους.

showphoto.aspx?photoid=2137911

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Ταξίδι με το πλοίο, εικόνες από το οποίο μπορεί να βρει κανείς εδώ. Περίμενα να συναντήσω κάτι κοντινότερο στο Viking Grace, αλλά το Stavangerfjord αποδείχτηκε λιγότερο "φλύαρο", χωρίς να απαξιώνω το Grace που είναι εξαιρετικό και τόση πολυτέλεια ίσως θα ήταν περιττή στη γραμμή του διδύμου. Πολύ όμορφοι χώροι, λοιπόν, ωραία αισθητική με μερικές "παραφωνίες" θα έλεγα, ίσως κάποια φτηνότερα υλικά που φθείρονται, υπεραρκετά ανοικτά καταστρώματα στο ανώτερο deck και ένα deck πιο χαμηλά-πρύμα, απολαυστική θέα στο πλωριό σαλόνι και πρύμα από τον νέο χώρο του winter garden restaurant, αρκετά σαλόνια και αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας. Αυτά, σε συνδυασμό με την ηλιόλουστη μέρα και τη γαλήνια θάλασσα, συντέλεσαν στο να αποκομίσω σε μια πολύ όμορφη εμπειρία.

v2?webp=true&sig=22dd867c2b16dd1bfe1dc54

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 9 months later...

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid 19 και τους περιορισμούς στους επιβάτες μεταξύ Δανίας και Νορβηγίας, το Stavangerfjord αναμένεται να σταματήσει τα δρομολόγια στο τέλος Οκτωβρίου και θα παραμείνει δεμένο μέχρι νεοτέρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Άσχημο και με μετριότατες ναυπηγικές γραμμές κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό το Stavangerjord. Μου φέρνει στο μυαλό το σουλούπι ενός μοντέρνου κρουαζιεροπλοίου το οποίο το έχτισαν σε κλίμακα και του προσέθεσαν γκαράζ. Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά. Στα δρομολόγια της Fjordline ανάμεσα σε Νορβηγία και Δανία όπως πάντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στο Lindoe της Δανίας-και-το Stavangerfjord. Μέχρι 17/01 μόνο του το Bergensfjord στις γραμμές Hirtshals-Tananger-Bergen και Hirtshals-Kristiansand μέρα παρά μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...