Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πλοίο ...HOCUS POCUS :eek:είδα σήμερα σε βόλτα μου στην Ελευσίνα, πίσω από τις δεξαμενές στα ομώνυμα ναυπηγεία.

Mιας και δεν είχα ξαναδεί το ...HOCUS POCUS :D σε μετέπειτα βόλτες μου στην Ελευσίνα, νόμιζα ότι είχε αναχωρήσει. Σήμερα όμως το ξαναείδα κάπου δίπλα στις δεξαμενές, όχι ολόκληρο (για φωτογραφία), ένα μικρό του μέρος, αλλά είμαι σίγουρος πως επρόκειτο για αυτό.

Λέτε να το δούμε κάποια στιγμή σε κάποια γραμμή μας ??? ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μετά την αναχώρηση του THE EMERALD για το Πέραμα, το IVORY "μετακόμισε" στην ντάνα που βρίσκεται το OCEAN COUNTESS, από την οποία έχει αναχωρήσει το BALTIC EAGER.

Ας δούμε και μία φωτό από την ντάνα στην ημιβυθισμένη δεξαμενή, με νέα παρουσία εκεί το ΑΡΣΙΝΟΗ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Γύρω στις 12 το EMERALD με συνοδεία ρυμουλκών μεταφέθηκε και πάλι στη ντάνα μαζί με το IVORY και δύο φορτηγά. Ωραιότατη πιρουέτα, φούντο η αριστερή, λάσκα να φύγουν μερικά κλειδιά, πλώρη στην πρύμη του IVORY και με το βογάρισμα του ρυμουλκού κόλλησε με τα άλλα.

Μετά από μισή περίπου ώρα, ακολούθησε, επίσης το ρυμουλκούμενο, το BALTIC EAGER. Και αυτό μεταφέρθηκε στη ντάνα που βρισκόταν την άνοιξη.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης στην Ελευσίνα βρίσκονται ντανιασμένα μαζί με το ZOE, τα car carriers ΗYUNDAI 108 και HYUNDAI 109. Μπαμ κάνει και η παρουσία του GRANDE MEDITERRANEO της Grimaldi.

Έχει επιστρέψει και το TURAMA στη γνωστή του θέση.

Στα ναυπηγεία του σκαραμαγκά δεξαμενίζονται τα MSC MESSINA και ΑΡΓΥΡΟΝΗΣΟΣ.

Τέλος αν είδα καλά μέσα στην θολούρα που επικρατούσε σήμερις το πρωί, κάπου στο βάθος αχνοφαινόταν η φιγούρα του HELLENIC CARRIER (αυτό με επιφύλαξη).

Edited by George
Συμπλήρωμα
Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή νόμιζα ότι δεν είδες καλά γιατί μέχρι χθες το απόγευμα το είχα δει στο Ν.Μ. Δραπετσώνας, αλλά ψάχνοντας το λίγο το Hellenic Carrier χθες το βράδυ μεθόρμισε σε μια ντάνα της Ελευσίνα, όπου είχε μια ελαφριά πρόσκρουση με το European Express, όπως με ενημερώνει το ΥΕΝ

Το Φ/Γ-Ο/Γ «HELLENIC CARRIER» Ν.Π. 10664 προσέκρουσε ελαφρά, βραδινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία πλαγιοδέτησης στο αγκυροβόλιο Βλύχας Ελευσίνας, στο παρακείμενο αγκυροβολημένο Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Παναμά.

Από την επαφή, προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες Νηογνώμονες

Link to comment
Share on other sites

Αφού συμπλήρωσε σχεδόν 11 μήνες παρουσίας στο Ν.Μ Δραπετσώνας το Hellenic Trader μεθόρμισε σήμερα στη μια ντάνα της Ελευσίνας, (για να κάνει παρέα στο αδελφό του Hellenic Carrier).

Και για του λόγου το αληθές, τα δύο πλοία μαζί σήμερα στην ντάνα της Ελευσίνας δίπλα στο EUROPEAN EXPRESS, το οποίο μιας και το 'φερε η κουβέντα, πριν δυο - τρεις ημέρες έκλεισε ένα χρόνο παραμονής - απραξίας στην χώρα μας (με εξαίρεση μία ολιγοήμερη ναύλωση του).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mε τις φωτογραφίες που έχουν ανεβεί στην γκαλερί του φόρουμ μας τις δύο τελευταίες ημέρες, ας παρουσιάσουμε ένα συνολικό δελτίο Ελευσίνας.

Το SHUTTLE λοιπόν σε ντάνα μετά την πολύμηνη παρουσία του στον ΝΜΔ, το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ μαζί με το μικρό HOCUS POCUS από το Ελσίνκι το οποίο βρίσκεται τους τελευταίους οκτώ μήνες στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, το ATLANTIDES STAR που από ότι φαίνεται επισκευάζεται (και απουσιάζει από το "Piraeus and outskirts roundup" ;)), το STYRA DIAMOND που δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην ώρα της καθέλκυσης του, το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ. στην μία εκ των δεξαμενών και το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην ...εταίρα των ναυπηγείων Ελευσίνας, και τέλος και τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ μαζί σε μία αναμνηστική φωτό :D η οποία κλείνει και το παρόν σημερινό δελτίο.

Σας ευχαριστούμε που για μία ακόμα φορά, επιλέξατε εμάς για την σημερινή σας ενημέρωση !!! :D

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγες στη ντανα των HYUNDAI εχουμε το τελευταιο διημερο.Χτες εφυγε το HYUNDAI 107.Λιμανι προορισμου στο AIS το Σουεζ και μετα βλεπουμε.

Σημερα υπηρχε κινητικοτητα στα αλλα δυο που μεινανε

Link to comment
Share on other sites

Υπερκινητικότητα στις ντάνες αυτές τις μέρες. Σήμερα ξεντανιάστηκε και το GRAND VISION για να αναχωρήσει από δίπλα του το LORRAINE. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος τελικά που τα δύο HYUNDAI (108 και 109) παραμένουν στις άγκυρες. Το GRAND VISION ξαναντανιάστηκε δίπλα στο ZOE και ενδεχομένως να ξανάρθουν δίπλα του τα δύο car carriers.

Νομίζω ότι στη ντάνα ήταν το Hyundai No 108 & Hyundai No 109, δεν είχα προσέξει κανένα Hyundai No 107!!

Μάλλον επειδή τόσες μέρες τα HYUNDAI 108 και 109 έχουν κανονικότατα ανοιχτά τα ais τους ενώ το έρμο το 107 το άνοιξε μόνο την ώρα που αναχώρησε. Έδώ το πλοίο την Τρίτη το πρωί, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Souez.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Στην Ελευσινα πρεπει να εγινε πανικος με τους νοτιαδες τις προηγουμενες μερες.Για το ΚΑΜΕΛΙΑ τα ειπαμε, αλλα σε ασχημη κατασταση ειναι και το μικρο φερρυ που βρισκεται τοσο καιρο εκει.Το βαπορακι εχει παρει καμια 20αρια μοιρες κλιση οπως φαινεται και στις φωτο(1,2,3)

Η παντοφλα ΝΟΤΕΣ ΕΝ ΠΛΩ που ειναι δεμενη διπλα την γλιτωσε και δεν ειχε προβλημα.

Κατα τα αλλα η κατασταση ειναι η ιδια με τα LIBERTY B,ISLAND BREEZE και GOLDEN PRINCE να ειναι οπως τα εχουμε αφησει

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...