Jump to content
Shipfriends

Ιφιγένεια (ΙΜΟ 6602070)


Recommended Posts

Και εκεί που φυλλομετράς την εγκυκλοπαίδεια, πέφτεις σε μια παντόφλα! Από την επιστήμη και ζωή, στο λήμμα ferryboat η παντόφλα ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ. Γνωρίζει κάποιος την γραμμή που έκανε και αν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα, έστω με άλλο όνομα; Υποθέτω Ρίο - Αντίρριο, λόγω των πολλών πουλμαν που μεταφέρει.Πάντως μοιάζει πολύ με τον Αγ. Γιώργη, νυν Χίος, αλλά δεν είναι αυτή.

post-24-128326972989_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κάποιος την γραμμή που έκανε και αν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα, έστω με άλλο όνομα; Υποθέτω Ρίο - Αντίρριο,
Σίγουρα έκανε Ρίο-Αντίρριο, θα έλεγα πριν από καμιά 20αριά χρόνια. Την εποχή των Ναύπακτος, Θεμιστοκλή, Άγιος Χαράλαμπος κλπ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία του ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ από το shipspotting, με λεζάντα : Patras 7 July 1991.

Πολύ ενδιαφέρουσα από την άποψη ότι βλέπουμε στο πλοίο να έχει γίνει μετασκευή, σε σχέση με παλαιότερη φωτό που μας έχει παραθέσει ο chiotis. Ο διάδρομος επιβίβασης των επιβατών έχει ψηλώσει κατά δύο-τρία σκαλοπάτια, καταλήγει σε πόρτα που οδηγεί στο σαλόνι, και στον καθρέφτη του πλοίου βλέπουμε παράθυρα, πράγμα που σημαίνει ότι προστέθηκε (???) στην υπερκατασκευή ένα ντεκ.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ιφιγένεια (Ν.Π. 2412)

Μιας και τουλάχιστον προς το παρόν, δεν διαθέτουμε περισσότερα στοιχεία για το πλοίο, ας παραθέσουμε τον αριθμό νηολογίου του, Ν.Π. 2412, ο οποίος τοποθετεί κατά μεγάλη πιθανότητα την ναυπήγηση του στο 1964.

Link to comment
Share on other sites

Ιφιγένεια (ΙΜΟ 6602070)

(1964)

.....τα "περισσότερα" στοιχεία ανευρέθησαν, και είμαστε πλέον σε θέση να είμαστε βέβαιοι για το έτος κατασκευής, το 1964 όπως σωστά είχαμε υποθέσει, και το ΙΜΟ number του πλοίου, ΙΜΟ 6602070.

Στοιχεία βέβαια που ήταν μπροστά τα μάτια μας, στο equasis, τόσο καιρό αλλά δεν "τα βλέπαμε". Ο λόγος είναι ότι το αναζητούσαμε ως IFIGENIA, ενώ το πλοίο αναφέρεται στις βάσεις δεδομένων ως IPHIGENIA.

Άλλα στοιχεία που μπορούμε να δούμε στο equasis, είναι ότι το 1990 δέχθηκε μία μετασκευή,

Μία πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία του ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ από το shipspotting, με λεζάντα : Patras 7 July 1991.

Πολύ ενδιαφέρουσα από την άποψη ότι βλέπουμε στο πλοίο να έχει γίνει μετασκευή, σε σχέση με παλαιότερη φωτό που μας έχει παραθέσει ο chiotis.

μιας και υπάρχει αλλαγή στο τοννάζ του πλοίου, (Gross tonnage : 718 (since 01-08-1990), και ακόμα ότι είναι πολύ πιθανόν να συνέχισε να δραστηριοποιείται σε κάποια χώρα του εξωτερικού όταν συμπλήρωσε 35ετία στην χώρα μας, μιας και στην κατάσταση του πλοίου αναφέρεται ότι διαγράφηκε από τα αρχεία των Lloyds το 2010, (Status of ship : No Longer updated by (LRF) IHSF (since 16-09-2010). Ως πλοιοκτήτρια εταιρεία του (before 1980) αναφέρεται η Venetsianos MJ (Care of Stratos Gerodimos, Piraeus, Greece).

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

....και ακόμα ότι είναι πολύ πιθανόν να συνέχισε να δραστηριοποιείται σε κάποια χώρα του εξωτερικού όταν συμπλήρωσε 35ετία στην χώρα μας, μιας και στην κατάσταση του πλοίου αναφέρεται ότι διαγράφηκε από τα αρχεία των Lloyds το 2010...

Το ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ διαγράφηκε οριστικά από τα ελληνικά νηολόγια, τον Ιούλιο του 2000, όταν και ύψωσε Παναμαική σημαία, χωρίς όμως να γνωρίζουμε σε ποιά χώρα δραστηριοποιήθηκε έκτοτε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 years later...

Ας δουμε την παντοφλα εστω και όχι ολοκληρη,στην πρωτη της αρχικη μορφη.

Φαινονται ο πλαινος διαδρομος επιβατων που διαφερει λιγο σε σχεση με την φωτογραφια του enas chiotis ,ενώ και το ονομα εχει γραφτει ετσι ώστε ισαν να χωραει από την πλωρη μεχρι την αρχη του διαδρομου.

Δυστυχως στη φωτογραφια δεν φαινεται σχεδόν καθολου το υπολοιπο πλοιο αλλα θεωρω ότι δεν θα διαφερει σε σχεση με τη φωτο που μας εχει βαλει ο chiotis στο πρωτο ποστ.Η γεφυρα και ο καθρεφτης παντως φαινονται ιδιοι

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...