Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μπορεί να μη δούμε νέο πλοίο ακόμα..αλλα πιθανόν να δούμε νέα εταιρεία ...

 

 

 

Αυτό το Φθινόπωρο πες καλημέρα στη Celestyal Cruises, πες καλημέρα στην πραγματική ελληνική εμπειρία» αναφέρετε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της «Louis»Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την ελληνική κρουαζιέρα σηματοδοτεί η αλλαγή της ονομασίας της εταιρείας «Louis Cruises» σε «Celestya Cruises» καθώς και η υιοθέτηση νέων ονομάτων για τα πλοία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες της «Louis Cruises» θεώρησαν ότι το όνομα της εταιρείας, λόγω της κρίσης στην ελληνική και κυπριακή οικονομία, είχε υποστεί σημαντική φθορά με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους στόχους που έχουν τεθεί. 

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα, θέλουν τις πιστώτριες τράπεζες να αναζητούν ακόμη και αγοραστή για την κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, δεδομένου ότι οι υψηλές ζημιές που καταγράφει συνεχώς κατά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σχεδόν ανέφικτη την όποια προσπάθεια εξυγίανσή της. Όπως προκύπτει εξάλλου και από την ανακοίνωση, με τίτλο «Look  to the stars: Louis Cruises Becomes Celestyal Cruises», που απέστειλε η «Louis» προς τους ταξιδιωτικούς της πράκτορες, η αλλαγή της ονομασίας θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. 

«Το Σεπτέμβρη του 2014 θα δώσουμε ένα όνομα σε αυτή την υπόσχεση όταν θα ονομαστούμε Celestyal Cruise. Το Celestyal είναι ένα γαλαξιακό παιχνίδι, το οποίο σημαίνει να “εισχωρήσεις στα αστέρια” όπως σημαίνει επίσης “ουράνιο” ή “θεϊκό”. Πιστεύουμε ότι το νέο μας όνομα περιγράφει την έννοια του να ταξιδεύει κάποιος μαζί μας. Επίσης διαλέξαμε αυτό το όνομα για να τιμήσουμε τους πρόγονούς μας, τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων λαών που χρησιμοποίησαν τα άστρα για την πλοήγησή τους. 

Αυτό το Φθινόπωρο πες καλημέρα στη Celestyal Cruises, πες καλημέρα στην πραγματική ελληνική εμπειρία» αναφέρετε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της «Louis» . Να σημειώσουμε πως η προηγούμενη τετραετία υπήρξε  εξαιρετικά δύσκολη για τον κυπριακό όμιλο κυρίως λόγω της δραστηριοποίησης του στην αγορά κρουαζιέρας από τον Πειραιά. 

Αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης του αριθμού επιβατών, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης στην Ελλάδα, ήταν η μείωση για τον τομέα κρουαζιέρων του λειτουργικού κέρδους από εργασίες προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων από 24,7 εκατ. ευρώ, στα 14,0 εκατ. ευρώ και η αύξηση της καθαρής ζημίας από εργασίες μετά τα έξοδα χρηματοδότησης από 18,3 εκατ. ευρώ, σε 24,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά και μόνο κατά την τελευταία τριετία, οι ζημιές της εταιρείας έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.   protothema.gr
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στο maritimematters στο σχετικο αρθρο για την αλλαγη της ονομασιας της εταιρειας, αναφερει οτι το 2016 η εταιρεια θα εχει προσθεσει αλλο πλοιο στο στολο της!! Αναφερει ως πιθανα πλοια το Aegean Paradise και το Gemini

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι δειχνουν τα πραγματα το πλοιο που ενδιαφερει την Louis Cruises πρεπει να ειναι το Gemini, με πιθανο χρονο παραδοσης το τελος της επομενης καλοκαιρινης περιοδου (Αυγουστο 2015). Στην αρχη ειχε ακουστει καποιο απο τα δυο πρωην πλοια της ROC (Explorer & Voyager)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Διεθνες βραβειο για την Louis Cruises για το εργο καινοτομιας Lynceus

Η Louis Cruises με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι το έργο ‘Lynceus’ (το όνομα προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και αντιστοιχεί στο βασιλιά Λυγκέα που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία), αναγνωρίστηκε από τα διεθνή βραβεία των Lloyd’s List ως μία εξαιρετικά καινοτόμα δράση. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που αναπτύχθηκε το 2014 από το Ναυτιλιακό Ινστιτούτο Ανατολικής Μεσογείου

σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις (SMEs,) καθώς και εταιρείες με ενασχόληση στην έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών (RTD).

Ο στόχος του έργου ‘Lynceus’ είναι να αναπτύξει μια χαμηλού κόστους και αξιόπιστη τεχνολογία για τον εντοπισμό κάθε μεμονωμένο επιβάτη ή μέλος του πληρώματος επί του πλοίου ή στο νερό κατά τη διάρκεια συνθηκών έκτακτης ανάγκης, μεγιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες για έγκαιρη διάσωση και συνακόλουθα την ελαχιστοποίηση της απώλειας της ζωής. Το έργο θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2015, με μια επίδειξη με τον υπεύθυνο έργου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με τη χρηματοδότησή της έκανε πραγματικότητα την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου επιτεύγματος.
Η Louis Cruises συμμετέχει στο έργο ‘Lynceus’ με τη διάθεση των κρουαζιερόπλοιων της για τις δοκιμές, ενώ συνέβαλε σημαντικά τόσο στην πρακτική εφαρμογή όσο και στην ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας.

Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises συγχαίροντας όλη την ομάδα που συμμετείχε σε αυτό το εξαιρετικό έργο, σημείωσε σχετικά: «Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλες τις εταιρείες της κρουαζιέρας και στο πλαίσιο αυτό, είναι πράγματι μεγάλη για μας ικανοποίηση να είμαστε μέλη αυτής της ομάδας και κυρίως να έχουμε καθοριστικό και αποτελεσματικό ρόλο στην ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας στον κλάδο της κρουαζιέρας.
Μετά το Μάρτιο του 2015, το έργο θα εισέλθει στη δεύτερη φάση υλοποίησης ως ‘Lynceus 2’, μια βελτιωμένη έκδοση του ‘Lynceus’ όπου η Louis Cruises θα συνεχίσει να συμμετέχει και να υποστηρίζει αυτό το καινοτόμο έργο".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε: www.lynceus-project.eu

 

Πηγη: Portnet

Link to comment
Share on other sites

Νεο Brand Name για την Louis Cruise για τις κρουαζιερες της Ελλαδας με το ονομα CELESTYAL CRUISES με νεα management εταιρεια την Optimum Ship Management Services S.A.. Η "νεα εταιρεια" θα εχει τα Louis Crystal & το ex.Louis Olympia.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Κατηγορούνται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση δύο πράκτορες της Louis Cruises στη Ρόδο

Quote

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, που το συνολικό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας από κοινού, θα καθίσουν δύο κάτοικοι της Ρόδου.
Στους κατηγορούμενους αποδίδεται συγκεκριμένα η υπεξαίρεση ποσού 626.056 ευρώ από την εταιρεία κολοσσό στον κλάδο της κρουαζιέρας «Louis Cruise Lines».
Τους κατηγορούµενους κατήγγειλε ο γενικός διευθυντής πωλήσεων της «Louis Cruise Lines». Η εταιρεία είχε αναλάβει µε σύµβαση τη διαχείριση 11 κρουαζιερόπλοιων τα οποία συµπεριλαµβάνουν στο πρόγραµµα των πλόων τους και το λιµάνι της Ρόδου, ενώ την πρακτόρευση είχε αναλάβει ταξιδιωτικό γραφείο της Ρόδου.
Το πρακτορείο αυτό είχε αναλάβει συγκεκριµένα την κάλυψη όλων των δαπανών σε σχέση µε τον κατάπλου και την παραµονή των πλοίων στο νησί καθώς επίσης και τη διενέργεια εκδροµών και επισκέψεων σε αξιοθέατα. Η Louis φρόντιζε να αποστέλλει στο πρακτορείο τα αντίστοιχα χρήµατα πλέον της προµήθειας. Οπως υποστηρίζει ο µηνυτής, εκπρόσωπος της Louis, επειδή τα ποσά ήταν σηµαντικά είχε αποφασιστεί να εµβάζονται στο πρακτορείο µετά από σχετική ενηµέρωση και να ακολουθεί η αποστολή των παραστατικών.
Μάλιστα υποστηρίζει ότι στο διάστηµα Μαρτίου – Δεκεµβρίου 2008 η Louis είχε εµβάσει στο πρακτορείο της Ρόδου ποσό 1.245.000 ευρώ µέσω της Τράπεζας Κύπρου.
Οι µηνυόµενοι, παιδιά ταξιδιωτικού πράκτορα, σύµφωνα µε τον µηνυτή, διενεργούσαν ουσιαστικές πράξεις διαχείρισης του πρακτορείου, κάνοντας προσωπικά αναλήψεις από τους λογαριασµούς. Από το τέλος του 2008 άρχισαν, όπως υποστηρίζει, να διαφαίνονται προβλήµατα συνεννόησης σχετικά µε ζητήµατα οικονοµικής φύσεως µεταξύ των δύο µερών µετά την αποστολή µηνύµατος από έναν εκ των δύο των µηνυόµενων σε εκπρόσωπο της εταιρείας µε το οποίο ζητούσε να του εµβάσουν ποσό 69.208 ευρώ πλέον του 1.245.000 ευρώ που είχε εµβάσει η Louis. Οι κατηγορούµενοι φέρονται σύµφωνα µε τη µήνυση να είχαν διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους της Louis ότι όλες οι οφειλές τους από τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων ήταν τακτοποιηµένες και ότι δεν υφίσταντο άλλες οφειλές. Στην πορεία όµως, όπως καταγγέλλει ο µηνυτής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν πληρωθεί τα τέλη λιµενισµού των κρουαζιερόπλοιων στο Δηµοτικό Λιµενικό Ταµείο για το έτος 2008 αλλά και οφειλές προς ιδιώτες.
Ο εκπρόσωπος της Louis υποστηρίζει ακόµη ότι οι δύο µηνυόµενοι αποποιήθηκαν την κληρονοµιά του ταξιδιωτικού πράκτορα για να µην υποχρεωθούν στην καταβολή των οφειλών. Υποστηρίζει συγκεκριµένα ότι από την έρευνα που διενήργησε η Louis διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε είχαν καταβληθεί λιµενικά τέλη 13 κρουαζιερόπλοιων ύψους 86.448 ευρώ, οφειλές σε εταιρεία ρυµουλκών ύψους 189.600 ευρώ, οφειλές σε εταιρεία διαχείρισης λεωφορείων ύψους 350.000 ευρώ και υποστηρίζουν ότι τα ποσά αυτά τα υπεξαίρεσαν. Ο µηνυτής υποστηρίζει µάλιστα ότι όταν όχλησε τους µηνυόµενους για την καταβολή των οφειλοµένων εκείνοι αρνήθηκαν ότι είχαν την οποιαδήποτε σχέση µε το πρακτορείο.
Απολογούµενοι ενώπιον του κ. Ανακριτή µε τον δικηγόρο τους κ. Ακη Δηµητριάδη, οι κατηγορούµενοι υποστήριξαν ότι την επιχείρηση λειτουργούσε η µητέρα τους σαν ατοµική επιχείρηση και ότι είχε αποκλειστικά την οικονοµική διαχείριση και την µοναδική ευθύνη και πρωτοβουλία για τη σύναψη συµβάσεων και όρων συνεργασίας. Εκείνη υπέγραφε τις επιταγές και µόνο από τον δικό της τραπεζικό λογαριασµό γίνονταν οι όποιες δοσοληψίες.

Επεσήµαναν ότι η εταιρεία βασίζει την κατηγορία στο γεγονός ότι βοηθούσαν την µητέρα τους περιστασιακά και στο ό,τι γνώριζαν την οικονοµική της κατάσταση. Καταγγέλλουν όµως ότι συνεργάζονταν στενά επί σειράν ετών µε αποτέλεσµα να υποστεί από προηγούµενη συνεργασία τους οικονοµική ζηµία ανερχόµενη σε πάνω από 450.000 ευρώ, τα οποία η µητέρα τους ουδέποτε αποζηµιώθηκε!
Τόνισαν ότι η εταιρεία συνεχώς αναφέρεται στον πληθυντικό προσπαθώντας να δηµιουργήσει εντυπώσεις. Επεσήµαναν επιπλέον ότι για καταθέσεις µελών της εταιρείας έχουν προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια µε µηνύσεις για ψευδή καταµήνυση και ψευδορκία. Προς ενίσχυση των «ασύστολων ψευδών τόσο της µηνύτριας όσο και των µαρτύρων της περί της δήθεν υπέργηρης και ανήµπορης µητέρας τους», όπως τονίζεται σε υπόµνηµα των δύο κατοίκων Ρόδου, παραθέτουν ότι έλαβε µεταξύ άλλων τιµητική διάκριση από το Δήµο Ροδίων για την προσφορά της στον τουρισµό και τον πολιτισµό, παρουσία του πρέσβη της Ισπανίας, ότι είχε σχέσεις µε τη Βασίλισσα της Ισπανίας και παρά τα προβλήµατα υγείας που αντιµετώπιζε οργάνωνε και συµµετείχε σε εκδροµές.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Time travel στον Ιούλιο του 1990 για να δούμε το πιο χαρακτηριστικό ίσως πλοίο της Louis, το Princesa Cypria από το φακό του @FHFerry.  Σειρά πλοίων που σαν ferry στη βόρειο Ευρώπη ήταν ιδιαίτερα αγαπητά.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...