Jump to content
Shipfriends

HSS Stena Voyager (IMO 9080209)


Recommended Posts

Έχει συμβεί σίγουρα κάποιο παρόμοιο περιστατικό σε ένα από τα πλοία αυτής της σειράς, είμαι σίγουρος. Τώρα δε θυμάμαι εάν είναι το ίδιο ή κάποιο από τα αδέλφια του. Αλλά εάν θυμάμαι είχε χάσει ένα καταπέλτη και είχαν φύγει κάποια ΙΧ τότε.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Νομιζω το συγκεκριμενο ατυχημα,το ειχαμε δει σε καποιες φωτογραφιες.O MAIB λοιπον,εξεδωσε ενα πορισμα-αναφορα που πραγματικα ειναι αντυπωσιακο,45 σελιδες με σχεδιαγραμματα,φωτογραφιες και ολα τα σχετικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

συμφωνα με το ferries of northern europe, ξεκινησε ρυμουλκουμενο απο το Belfast, για το Landskrona της σουηδιας οπου θα διαλυθει.

 

stenavoyager050513d.jpg

 

ναυπηγηθηκε στα μεσα της 10ετιας του '90 μαζι με τα αδερφα του stena discovery & stena explorer και συμφωνα με τα δημοσιευματα και τις εξαγγελιες της εταιρειας θα αποτελουσαν την απαρχη μιας νεας γενιας επιβατηγων οχηματαγωγων πλοιων.

 

σημερα 17 χρονια μετα και μετα απο μακροχρονιο παροπλισμο παιρνει την οδο του... μαρτυριου, εχοντας κοινη μοιρα με τα περισσοτερα μεγαλα οχηματαγωγα ταχυπλοα που ναυπηγηθηκαν τοτε και σημερα ειτε εχουν διαλυθει, ειτε ειναι επι σειρα ετων εκτος δρομολογιων (πχ τα μεγαλα της tirrenia, οι δικοι μας αιολοι και πολλα ακομη).

 

απο τα αδερφα του το discovery εχει πουληθει στη βενεζουελα και το explorer μεχρι περσυ ταξιδευε για τη stena σε δευτερους ρολους

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To σκάφος βρίσκεται πλαγιοδετημένο στη Landskrona και περιμένει το τέλος του. Να σημειώσουμε όμως πως θα διαλυθεί από την ίδια την Stena Steel που αποτελεί το θεμέλιο όλου αυτού του γίγαντα που φέρει το όνομα Stena.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...