Jump to content
Shipfriends

Οχήματα Ασυνόδευτα και (ή) μη αυτοκινούμενα


Recommended Posts

Δεν ξερω που κολαει καλυτερα αλλα ας το γραψω εδω

Για ποιο λογο το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ δεν δεχεται ασυνοδευτα ΙΧ οπως και τα υπολοιπα βαπορια;

Φανταζομαι οτι δεν θα ηταν και τοσο δυσκολο να το βαζουν σε ενα μερος που να μην ενοχλει

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι ειδικό μέτρο που ισχύει μόνο για κάποιες ημέρες κατά την περίοδο αιχμής; Ίσως είναι ένα αναγκαίο μέτρο στα πλαίσια κάποιας προσπάθειας μείωσης των μικρών μεν αλλά καθιερωμένων δε καθυστερήσεων φορτοεκφόρτωσης σε Χίο και Μυτιλήνη όταν ταξιδεύει με γεμάτο γκαράζ και/ή πρωτόκολλο.

Πάντως έχω στείλει και παραλάβει σχετικά πρόσφατα ασυνόδευτα Ι.Χ. με το Ν. Μύκονος χωρίς να υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα (τελευταία φορά στα τέλη της άνοιξης αν θυμάμαι καλά).

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον αυτο που λες ειναι iason..Το ιδιο συμβαινει κ κατα την διαρκεια της λεγομενης High Season στην Αδριατικη.Δεν δεχονται ασυνοδευτα ΙΧ(σε ΑΝΕΚ & SUPERFAST το εχω τσεκαρει).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το παρακάτω δημοσίευμα είναι από το σημερινό ΕΜΠΡΟΣ. Επειδή τις προάλλες είδα να βάζουν σε ένα πλοίο 3 ΙΧ με βλάβη "σπρωχτά"...θα ήθελα να μάθω τι ισχύει. Υποψιάζομαι ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του πληρώματος εάν θα το αφήσουν να μπει. Αλλά ας μας τα πει κάποιος που τα ξέρει σίγουρα...

Παράπονα και για τη Seaways

Μπορεί, η αλήθεια είναι, να φιλοξενούμε στην εφημερίδα μας, περισσότερες καταγγελίες για τις υπηρεσίες των ναυτιλιακών εταιρειών της NEL και της SAOS, αλλά την Παρασκευή το βράδυ, γίναμε αποδέκτες φρικτών παραπόνων ενός επαγγελματία για την αντιμετώπιση που έτυχε από τους ανθρώπους της Hellenic Seaways. Συγκεκριμένα, άνθρωπος που εργάζεται στην Οδική Βοήθεια, προσπάθησε να επιβιβάσει ένα αυτοκίνητο που είχε μηχανική βλάβη, στο γκαράζ του πλοίου «Νήσος Χίος» αλλά συνάντησε την άρνηση των ανθρώπων της Hellenic Seaways. Το αυτοκίνητο είχε κόψει κανονικά εισιτήριο και έπρεπε να μεταφερθεί στον Πειραιά, αλλά λόγω του ότι «δεν ήταν αυτοκινούμενο, λόγω της βλάβης», όπως του είπαν στη μπουκαπόρτα οι άνθρωποι του πλοίου, δεν μπορούσε να επιβιβαστεί. Κι όλα αυτά τη στιγμή, που στα πλοία μπαίνουν καθημερινά ολόκληρα κοντέινερ, χωρίς μηχανοκίνητη υποστήριξη, τα οποία παραλαμβάνουν από το λιμάνι φορτηγά…

Μ.ΟΡΦ

http://www.emprosnet.gr/emprosnet/diktika/?cid=105&uid=2008082747570

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το δημοσίευμα αναφέρει πως το περιστατικό έγινε με υπάλληλο εταιρείας οδικής βοήθειας και όχι με τον ιδιοκτήτη, υποθέτω πως η άρνηση του πληρώματος δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός πως το αυτοκίνητο “δεν ήταν αυτοκινούμενο”, αλλά με το γεγονός πως δεν ήταν συνοδευόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω Ορέστη πως μάλλον κάνεις λάθος.Καμία εταιρεία δεν αρνείτε να πάρει ασυνόδευτο αυτοκίνητο ακόμα και στην high season.Το πρόβλημα δημιουργείτε κατά 99% λόγω της μη αυτοκίνησής του.Όλες οι εταιρείες εξ όσων γνωρίζω αποφεύγουν να πέρνουν τρακαρισμένα ή μη αυτοκινούμενα οχήματα λόγω του φόβου της καθυστέρησης.Και εξηγούμε Λόγω εποχής σχεδόν όλα τα πλοία 'εχουν άμεσες αναχωρήσεις.Αν μία οδική βοήθεια δεν 'ελθει στην ώρα της να πάρει ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εκφόρτωση και κατόπιν στην φόρτωση του γκαράζ.Έτσι όλοι οι ύπαρχοι αποφεύγουν "οπως ο διάολος το λιβάνι" μη αυτοκινούμενα και προ παντώς τρακαρισμένα (αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα αν είναι τρακαρισμένο να μην μπορούν ούτε σπρώχνωντας να το βγάλουν) οχήματα.

Link to comment
Share on other sites

Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν γνωρίζω αλλά για το γεγονός πως πολλές εταιρείες δεν δέχονται ασυνόδευτα αυτοκίνητα (ειδικά της ημέρες με μεγάλη κίνηση) είναι κάτι που σίγουρα ισχύει και το έχουμε ξαναπεί.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε και γω γνωρίζω για το συγκεκριμένο γεγονός .

Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι στην Παροναξία μπαίνουν ασυνόδευτα ΙΧ.

Θα μου επιτρέψεις να σου αναφέρω δύο παραδείγματα.Εκτός του ότι λόγω επαγγέλματος εκδίδω για όλες τις εταιρείες ασυνόδευτα και όχι μόνο σε όσες πρακτορεύω , χωρίς ποτέ να ενημερώσω τον αντίστοιχο κεντρικό και χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά θέλω να σε ενημερώσω ότι την Κυριακή 17/8 (την ημέρα με την μεγαλύτερη κίνηση του χρόνου) μου βρέθηκαν περί τους 150 επιβάτες και 17-18 ΙΧ σε κάποιο υπο πρακτόρευση πλοίο μου που΄ήταν ανεκτέλεστο και δεν είχαν ειδοποιηθεί οι εν λόγω επιβάτες(λέγε με MEGA).Όλους τους επιθβάτες τους προώθησα με πτήση της Ολυμπιακής και ΟΛΑ τα ΙΧ τα έβαλα ασυνόδευτα όπου βρήκα (από HS5 μέχρι Ρομίλντα) χωρίς να μου παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα και χωρίς να ενημερώσω και τους συναδέλφους μου αφού το θεωρούσα αυτονόητο να τα δεχθούν στα πλοία.

Αντίστοιχα ώς πράκτορας του μοναδικού Ro/Ro που περνάει από το νησί μου και που τελεί σε κατάσταση ακινησίας την τελευταία βδομάδα , γίνομαι μάρτυς πολλών εκκλήσεων από ιδιώτες και οδικές βοήθειες για πιθανό δρομολόγιο στις επόμενες μέρες ούτως ώστε να φορτωθούν τρακαρισμένα αυτοκίνητα που τα επιβατηγά αρνούνται να φορτώσουν.Μετά από μία βδομάδα ΣΗΜΕΡΑ το Ρομίλντα έβαλε ένα τρακαρισμένο (ο θεός ξέρει τι βύσμα είχε ο άνθρωπος).Νομίζω πως τώρα θα σε έπεισα φίλε Ορέστη...

Link to comment
Share on other sites

Η εμπειρία σου σε τέτοια θέματα είναι μεγάλη και δεν αμφισβητώ τίποτε από αυτά που αναφέρεις. Απλά δεν υποστήριξα πως ποτέ δεν φορτώνονται ασυνόδευτα, αλλά πως ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε ταξιδιού μπορεί οι εταιρείες να δεχθούν ή όχι τη μεταφορά τους. Ο λόγος φυσικά είναι αυτός που ανέφερες, δηλαδή η καθυστέρηση που μπορεί να παρατηρηθεί στην εκφόρτωση του οχήματος στο λιμάνι προορισμού, καθυστέρηση η οποία σε περίπτωση αυτοκινήτου με βλάβη, μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Έτσι για παράδειγμα θα μπορούσε ένα Highspeed να δεχθεί ένα ασυνόδευτο σε βραδινή επιστροφή (όπου ακόμα και αν συμβεί μια στραβή στην εκφόρτωση στον Πειραιά, δεν τρέχει και τίποτα) και αντίθετα να μην το δεχτεί σε μια πρωινή επιστροφή που οι χρόνοι είναι ιδιαίτερα πιεστικοί.

Link to comment
Share on other sites

Αν το θέτεις έτσι Ορέστη συμφωνώ απόλυτα.Είναι ακριβώς στην διακριτική ευχέρεια του υπάρχου αν θα φορτώσει ένα ασυνόδευτο ή τρακαρισμένο ή οποιοδήποτε όχημα νομίζει ότι μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα δε μας λέει το άρθρο εάν το εισιτήριο είχε εκδοθεί από το κεντρικό πρακτορείο της εταιρείας ή κάποιο άλλο?? Γιατί ο κεντρικός πράκτορας ρωτάει το πλοίο εάν μπορεί να πάρει ένα όχημα που δε δουλεύει??

Δεύτερον ο υπάλληλος της εταιρείας οδικής βοήθειας είχε ενημερώσει το πρακτορείο, ότι το όχημα είχε μηχανική βλάβη?? Ειδικά στο Νήσος Χίος που τα ωράρια είναι σφικτά εάν βάλει το αυτοκίνητο της οδικής βοήθειας να κατεβάσει το χαλασμένο όχημα, θα το καθυστερούσε πολύ στη φόρτωση των υπολοίπων οχημάτων αλλά και στην εκφόρτωση στο λιμάνι του Πειραιά. Για παράδειγμα στη Μυτιλήνη έχει μια ώρα παραμονή (στα χαρτιά) για να ξεφορτώσει και να φορτώσει, και για αυτό το λόγο βλέπεις να φορτώνει και να ξεφορτώνει σχεδόν ταυτόχρονα.

Οπότε για μένα σωστά πράξανε

Εν κατακλείδι το πλήρωμα έχει δικαίωμα να μη φορτώσει κάποιο όχημα εάν κρίνουν ότι είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια του πλοίου (πχ να μεταφέρει επικίνδυνο φορτίο). Εάν το όχημα έρθει πολύ καθυστερημένο δηλαδή σου έρθει στο παρά πέντε και έχει προορισμό το τελευταίο λιμάνι. Έχω τύχει σε περίπτωση οπού είχε έρθει ένα ΙΧ με μια βάρκα σε trailer για να μπει σε πλοίο, αλλά έμεινε με το εισιτήριο στο χέρι και τη βάρκα του στο λιμάνι.

Το ακινητοποιημένα οχήματα (λογά βλάβης ή τρακαρισμένα) είναι στην ευχέρεια του πλοίου εάν θα τα πάρουν.

Σε όλες τις γραμμές και όλες οι εταιρείες περνούν ασυνόδευτα ΙΧ (για παράδειγμα τα ενοικιαζόμενα που κατεβαίνουν στις αρχές του καλοκαιριού και επιστρέφουν το Σεπτέμβριο). Τα ΙΧ που είναι να για τις εκθέσεις ΙΧ σε κάθε νησί. Κάποιοι επιβάτες που στέλνουν τα ΙΧ με το πλοίο και πάνε στο νησί με το αεροπλάνο (ειδικά στους μακρινούς προορισμούς).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...