Jump to content
Shipfriends

Πέντε πλοία βυθίστηκαν στον πορθμό του Κερτς


Recommended Posts

Τι εγινε ρε παιδια? Που ελεγε και ο Παπαδοπουλος στους Απαραδεκτους. Τι καιρο εκανε πια εκει περα.

Πέντε πλοία –τέσσερα εμπορικά και ένα τάνκερ- βυθίστηκαν εξαιτίας σφοδρής θαλασσοταραχής στον πορθμό του Κερτς που χωρίζει την Κριμαία από τις ρωσικές ακτές, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Από τη θύελλα που έπληξε την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ένα εκ των πλοίων που βυθίστηκαν -ένα ρωσικό τάνκερ- κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα τη διαρροή τουλάχιστον 1.300 τόνων μαζούτ στη θάλασσα, γεγονός που προκάλεσε φόβους για ευρεία οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Τελευταίο βυθίστηκε το ρωσικό Kovel μετά την πρόσκρουσή του στο επίσης ρωσικό φορτηγό Volnogorsk το οποίο είχε βυθιστεί λίγες ώρες νωρίτερα. Το πλήρωμα του Kovel εγκατέλειψε το σκάφος με τη βοήθεια ρυμουλκού.

Συνολικά, 34 άνθρωποι που επέβαιναν στα τέσσερα ρωσικά πλοία διασώθηκαν, ενώ οκτώ μέλη του πληρώματος του φορτηγού Nakhitchevan φέρονται ως αγνοούμενοι, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, άγνωστη παραμένει η τύχη 15 ατόμων που ήταν πάνω στο σημαίας Γεωργίας φορτηγό Hadj Ismail, το οποίο βυθίστηκε κοντά στη Χερσώνα της Κριμαίας (Ουκρανία). Δύο μέλη του πληρώματος του Hadj Ismail διεσώθησαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Σεβαστούπολη.

Συνολικά 13 σκάφη και σχεδόν 150 άνθρωποι συμμετέχουν στις έρευνες στα ανοικτά της Μαύρης Θάλασσας.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/11/1437349.htm

Link to comment
Share on other sites

Αυτα τα πλοια ειναι κατασκευασμενα-ναυπηγημενα για πλωες σε ποταμια και λιμνες (οπως και τα περισσοτερα πληρωματα τους εξαλου :P) για αυτο και το συνθετικο VOLGO-BALT,DON,NEFT κλπ κλπ κλπ οποτε δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις το γιατι συνεβησαν ολα αυτα...................

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το περασμένο ΣΚ επικράτησε μεγάλη κακοκαιρία στην Μαύρη Θάλασσα, αποτέλεσμα τουλάχιστον 3 ατυχήματα με πλοία. Τα δύο είναι η προσάραξη/ημιβύθιση του LADY RINΑ και η προσάραξη του RUSICH-5. Όποιος γνωρίζει την τουρκικήν, παρακαλείται να αντλήσει και να μας μεταφέρει πληροφορίες από το διαδίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...