Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αρκετή κίνηση σήμερα στο λιμάνι της πάτρας. Κατα τις 11:25 έμπαινε το κεφαλονιά απο βόρεια και το Colossus ότι είχε φτάσει με τα ρυμουλκά. Περίμενε για αρκετή ώρα, αφού στις 11:50 μπήκε το έλλη τ. και στις 12:00 το superfast VI. Στις 12:35 έφυγε το κεφαλονιά και 5 λεπτά αργότερα μπήκε το Superfast I(νομίζω). Έπειτα μπήκε το Colossus με 3 ρυμουλκά. Κατα τις 14:00 έμπαινε το hellenic spirit και λίγο μετά τις 15:00 το Cruise europa. (Εχω τραβήξει και φωτογραφίες) ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κι αν εισαι και palace, με την αραδα σου θα πας. :D

το ολυμπια μας ηρθε χαραματα, αλλα μπηκε μεσα αργα το απογευμα και εδεσε στο 4. το ειδα κατα τις 21.00. ησυχια και χαλαροτητα επικρατουσε τριγυρω και μονο 1-2 ανθρωποι ηταν στο γκαραζ.

παραδιπλα, στο 7-8 απο χτες, το hellenic spirit, με την αριστερη φουνταρισμενη 5 κλειδια και την καδενα να περνα ουτε ενα μετρο απο το κεφαλι της αγ νικολαου. λιγο πιο περα, στο 10 με την πλωρη προς το spirit και τη δεξια φουνταρισμενη, το μοτορσιπακι bayramoglu III. το ερημο ντεκορ του λιμανιου, συμπληρωναν τα εφοδιαστικα και το σλοπαλι.

Link to comment
Share on other sites

το hellenic spirit, με την αριστερη φουνταρισμενη 5 κλειδια και την καδενα να περνα ουτε ενα μετρο απο το κεφαλι της αγ νικολαου.

ιδου κυριοι η μαγεια. απλωνεις το χερι και πιανεις την καδενα του champion. σημερα το μεσημερι, ειχαμε στο 1 το aegean XII, στο 4 το ολυμπιακο παλατι, που ξεκιναει αυριο, στο 10 το μπαιράμογλου οπως και χτες, στο 10 ραμπα εδενε το ΕΛΛΗ Τ, με τη βοηθεια του ατλαντις. ταυτοχρονα εδενε στο 16 το superfast ΙΙ και στο 14 ηταν ηδη το superfast XI. στο 11 ηταν το ευρωπη palace απο το πρωι. στο 5-6 ηταν δεμενα τα πυροσβεστικα, ενω στο 2 και το 3 ηταν ακομη οι μετακινουμενες περιφραξεις, που ειχαν μπει για τα νατοϊκα πλοια.

5.30 το απογευμα στο XI μολις ειχε δεσει το cruise europa (που ξαναφευγει την παρασκευη και οχι αυριο, λογω της ετησιας του c olympia), ενω το ΕΛΛΗ βιραριζε. το spirit εφυγε με μια ωρα καθυστερα στις 18.00, μετα την αναχωρηση του ΕΛΛΗ.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

gallery_1817_95_422452.jpg

παλι ειχαμε μαγειες στο 7-8 :)

σημερα το μεσημερι ειχαμε

το ionian queen απο χτες (διανυκτερευση) στο 7-8, με την αριστερη φουνταρισμενη 4 κλειδια και την καδενα να περνα μπροστα απο το κεφαλι της αγιου νικολαου και τη δεξια φουνταρισμενη απικο. το superfast XI στο 4 να φορτωνει (ειχε μπολικο πραγμα και πολλες νταλικες με αυτοκινητα), ενω επαιρνε και bunkers απο το aegean XII.

στο 16 το αριαδνη απο χτες βραδυ (με την αριστερη φουνταρισμενη απικο), στο 14 το cruise europa, απο 48 ωρο καθησιο, στο 11 το superfast II, ενω στο 10 ξεφορτωναν δυο μοτορσιπακια, ενα τουρκικο και ενα αλλο που δεν μπορεσα να διακρινω το ονομα του. (φαινεται στη φωτο)

Link to comment
Share on other sites

ξανα ηταν και αυτο το σκ (27-28/11)

σημερα ξαναμαζευτηκαν τα ΝΑΤΟβαπορα. απο το 1 ως και το 4, ολα δεμενα εκει. στις 8 το βραδυ, εκτος απο την... αθηναϊκη συμμαχια, ειχαμε στο 7-8 το ionian queen για διανυκτερευση, με τις δυο αγκυρες φουνταρισμενες απικο, στο 9 το σλοπσακι ECO III (σημερα πρεπει να ηρθε. ηταν τελειως αδειο), στο 10 εξακολουθει να ειναι ο ταβαριτς σιμπιρσκιι 2132, με την πλωρη να εχει ξενερισει, στο 11 ο σοφοκλης (απο διανυκτερευση).

8 παρα 10 μπηκε το κεφαλονια απο βορεια για το 10 ραμπα, φουνταρε και τις δυο (στο αναποδα) και μετα τις 08.05μμ επεσε ο καταπελτης. (φεεεετα).

ξωπισω του (με κανενα 5 λεπτο διαφορα) μπηκε και το cruise europa και με αριστερη στροφη μεσα στη λεκανη, πηγε στο 14.

Link to comment
Share on other sites

στο 9 το σλοπσακι ECO III (σημερα πρεπει να ηρθε. ηταν τελειως αδειο)
το ECO II ειναι τελικα. πλωρα λεει ECO II (και μια σκια που το βραδυ φαινεται σαν ΙΙΙ) και πρυμα ΕΚΟ 2

ΥΓ: τα πολεμικα πλοια εφυγαν (καποια στιγμη απο χτες το βραδυ μεχρι σημερα το πρωι).

Link to comment
Share on other sites

μετα το τελος της ΝΑΤΟϊκης επισκεψης, τα slops επεστρεψαν στο 2 και τα ρυμουλκα στο 5.

αποψε στις 8μμ το επτανησος εδενε στο 4, το champion στο 14 και το cruise europa επαιρνε πετρελαια στο 16.

ΥΓ: πολλα ψαραδικα σημερα δεμενα στο 3 και ενα βολγοβαλτ sth στο 1.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

πρωτο δελτιο της χρονιας. furopoort τελος και επισημως.

το ionian queen στο 7-8 απο την πεμπτη λογω πρωτοχρονιας και ξαναξεκινα τριτη, δεμενο καλα και με τις δυο φουνταρισμενες. στο 10 πλαγιοδετημενο το ελλη τ απο την παρασκευη και ξεκινα σημερα δευτερα (φαινεται στη φωτο του queen). στο 11 το superfast II. ειναι εδω απο την παρασκευη, αρχικα στο 4 και το πρωι της πρωτοχρονιας μεθορμισε.

σημερα το επτανησος το πρωι εδεσε στο 4 και το βραδυ στο 3. το superfast XI εδεσε στο 14 με μανουβρα εξω απο το λιμανι. στο 14 εδεσε και ο σοφοκλης κατα τις 9 το βραδυ. το αριαδνη περασε τη βορεια λιγο μετα τις 19.30 και εδεσε στο 4 για να ξεφορτωσει. μετα την αναχωρηση του επτανησος στις 20.30 γυρισε στο 5, οπου θα μεινει μεχρι την τεταρτη. το ειδα απο το θεατρακι και δεν μπορεσα να δω ποσους νοματαιους κουβαλαγε. αν κρινω οτι πρεπει να εριξε καταπελτη κατα τις 19.50 και σε 45 λεπτα μεθορμισε, κλαφτα χαραλαμπε. οχι τπτ αλλο, αλλα τρεχουν και τα ναυλα.B)

guest star της ημερα, το κρασοτανκερ vindemia που εφαρμοζε τη νομοθεσια κατα των ναυτιλιακων ρυπων.

btw το vindemia, ειναι τακτικος επισκεπτης.

gallery_1817_850_340013.jpg

Link to comment
Share on other sites

να κανω μια ερωτηση που την εχω απορια πολυ καιρο τωρα!γιατι οταν εχουν ρεπο τα καραβακια στην πατρα πλαγιοδετουνε κ δουλευουν το μπαρκαριζο για το πληρωμα???

Link to comment
Share on other sites

κοιτα οταν προκειται για διανυκτερευση απλη μενουν στις θεσεις τους, οταν ειναι για αρκετες μερες και παει καποιο στο 5, εκει δεν μπορει ευκολα να ριξει καταπελτη. χωρια που λογω λαθρομεταναστων, αφηνουν μονο τον καταπελτη επιβατων ή αν ειναι ανοιχτος καποιος μεγαλος, μπαινει πλαστικο "διχτυ" και παντα βατσιμανης. πλεον υπαρχει βατσιμανης και στην πλωρη, γιατι οι ασιατες και οι αφρικανοι συμπολιτες μας, ανεβαινουν απο τους καβους σαν τα ποντικια.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Θεοφανεια χτες κ παρα πολυ κοσμος ειχε βγει στο λιμανι(κ στα περιξ)για να κανει την βολτα του,εγω παλι ταξιδευα :P

Αρκετα παπορια στο λιμανι:κοντα στην νοτια,διπλα στην Αγιου Νικολαου,το IONIAN QUEEN,πιο βορεια το HELLENIC SPIRIT και παραπερα,προς τον βορρα,τα SUPERFAST I,CRUISE EUROPA κ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Αναχωρηση στις 17.00 για το CRUISE και το SPIRIT,πρωτο και καλυτερο ομως εφυγε το ΑΝΕΚοβαπορο γιατι ως γνωστον τα CRUISE δεν φημιζονται για την συνεπεια τους...Απο κινηση ελαχιστα πραγματα και για τα δυο πλοια,ισως λογω της μερας(αργια),ισως επειδη ολοι θα φυγουν μεσα σε αυτο το ΠΣΚ.

Εξω απο την Πατρα εφτανε το CRUISE OLYMPIA που λιγο αργοτερα συναντηθηκε με το αδερφακι του.

post-2049-0-76412500-1294432483_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

καλη φωτιση NHSOS XIOS :P

να μεταφρασω λιγο. :lol: queen (σε διανυκτερευση) στο 7-8, spirit 10 ραμπα στις αγκυρες, forza στο 11, cruise στο 14, sfvI στο 13 στις αγκυρες και σοφοκλης απο διανυκτερευση στο 16, με τους καταπελτες κλειστους.

σημερα το μεσημερι, το queen μεθορμισε στο 10 ραμπα για να φορτωσει. ο λογος ειναι οτι η αγιου νικολαου ειναι εκτεθειμενη στις επιδρομες των ασιατων (και οχι μονο) συμπολιτων μας:rolleyes:

ΥΓ: cruise olympia με φοντο την Κλόκοβα ή Παλιοβούνα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το κεφαλονιά μπήκε στον πατραικό και πήρε ρότα για σάμη. Έπειτα απο λίγα λεπτά βλέπω το Επτάνησος να πηγαίνει αρκετά έξω απο το λιμάνι με 14 μίλια και ενώ είχε καθυστέρηση και το κεφαλονιά να κάνει μανούβρα και να κατευθύνεται προς πάτρα μεριά. Έγινε κάτι;

τι να γινει:); το επτανησος εκανε κανονικα δρομολογιο και το κεφαλονια ηρθε και εδεσε στο 11.:D

και γω περιμενα οτι θα γινει η σκαντζα αποψε. οταν ειδα να προχωρα το κεφαλονια περα, λεω θα σκαντζαρουν στο θιακι ή τη σαμη. κατεβηκα για farewell στην ομορφη επτανησαραB). το επτανησος ηρθε με κανα δεκαλεπτο καθυστερα, εδεσε στο 3. εφυγε στην ωρα του παντως, αφου πηρε ενα σκασμο φορτηγα.

μολις καλεσε το επτανησος το traffic για να φυγει, εδωσε 10λεπτο και το κεφαλονια. το κεφαλονια μπηκε (απο νοτια) μολις εφυγε το επτανησος (και αυτο απο νοτια). εγινε και το σχετικο αλληλοσφυριγμα μολις διασταυρωθηκαν (μου φανηκε οτι το κεφαλονια πρεπει να επαιξε και τη γιρλαντα).

το κεφαλονια θα διανυκτερευσει στο 11 και αν πηρε καλα ο αυτης μου, αυριο μαλλον θα παει 3 να φορτωσει.

εκτος απο τα στριντζοβαπορα, στην πατρα ειναι απο χτες το βραδυ τα λευκα ορη. 2μερη διανυκτερευση και πανε αυριο ancona

gallery_1817_74_17162.jpg

gallery_1817_99_538528.jpg

Link to comment
Share on other sites

proud στο μεσημεριανο,απ οσο ειδα στο αις,πρεπει να εγινε η ασυνηθιστη συναντηση των δυο ομοσταυλων,ειδες η ακουσες τιποτα σφυριξες???

Link to comment
Share on other sites

Δε με λενε proud ουτε τρελενομαι με κανενα βαπορι απο τα δυο αλλα ειχα την τιμη σημερα να ειμαι μπροστα στην ταυτοχρονη αναχωριση τους.

Πραγματικα ταυτοχρονη καθως μολαρανε και τα 2 μαζι το Κεφαλονια εφυγε απο νοτια γιατι εκεινη την ωρα εμπαινε το ΣΦ Ι και μεχρι να φτασει

στη νοτια το Κεφαλονια το Επτανησος γυρναγε σιγα σιγα. Μολις περασε για εξω το Κεφαλονια ακολουθησε και το Επτανησος

Το Κεφαλονια σφυριξε πρωτα 3 απαντησε μετα απο λιγο το Επτανησος με μια και το χορο εκλεισε παλι το Κεφαλονια με μια κοφτη

Καλο ρεπορταζ σου εκανα δε μπορεις να πεις ε ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

χαμος στο ισωμα το σκ κυριες μου και κυριοι μου.

ειχαμε εισοδο του λεων απο τη ραδα στο λιμανι, τον τουρκο edmondo να ξεφορτωνει στο 16 (ηταν και τη δευτερα εκει). το σαββατο ειχαμε αφιξη blue star 1 και ελλη τ. την κυριακη αφιξη superfast I, superfast XI και αναχωρηση κεφαλονια.

περα απο το φωτορεπορταζB), να πω οτι συνεχιζεται η πρακτικη των τελευταιων μηνων, να μη φορτωνουν τα πλοια της ιταλιας στην αγιου νικολαου. ερχονται εκει, ξεφορτωνουν, διανυκτερευουν και μετα οταν ειναι να φορτωσουν μεθορμουν σε αλλη θεση, απο το 10 και περα. αναφερω ενδεικτικα το queen που διανυκτερευει καθε πεμπτη στο 7-8 και παρασκευες παει 10 ραμπα να φορτωσει, τα κοκκινα και τα ανεκοfossen που διανυκτερευουν στην αγιου νικολαου, αλλα μεθορμουν μετα το 10 για να φορτωσουν.

την κυριακη, μολις βγηκε απο το λιμανι, το κεφαλονια κροσαρισε το superfast I. 33 χρονα διαφορα εχουν, θα μπορουσε να ειναι η γιαγια του:D

gallery_1817_41_544988.jpg

Link to comment
Share on other sites

κυριακη (20/02/11) μεσημερι στην πατρα, med carrier στο 1, αγιος γεωργιος στο 10 και το aegean breeze I στο 11. το breeze βγηκε για να κανει χωρο για το superfast II.

μολις βγηκε το breeze, το κεφαλονια που ηταν στο 4 εφυγε απο νοτια (για να βρει τον .voyager :D) και καπακι μπηκε απο βορεια για το 4 το blue star 1. το μπλε καμαρι ειχε διανυκτερευση (ολη η αφιξη στο gallery). ξωπισω του μπηκε το superfast II για το 11.

αργοτερα κατα τις 2 ηρθε το hellenic spirit και πρυμνιοδετησε στο 10 ραμπα. το κεφαλονια το βραδυ ηρθε απο νοτια, εδεσε στο 3 και βγηκε μετα απο βορεια. λιγο αργοτερα (μετα τις 21.00) ηρθε ο σοφοκλης, γυρισε απ'εξω και με αναποδα εδεσε στο 14.

gallery_1817_52_863633.jpg

gallery_1817_52_876034.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αρκετα ισχυροι Α ΒΑ ανεμοι επνεαν σημερα το μεσημερι στο λιμανι, ενω ο κυματισμος ηταν αρκετα εντονος κυριως στη βορεια και την κεντρικη λεκανη που ειναι εκτεθειμενες στη μπουκα. στη νοτια λεκανη (1-5) το κυμα το κοβει ο μωλος αγιου νικολαου.

το κεφαλονια ειχε δεσει στο 4, αλλα αντι να φυγει απο νοτια οπως συνηθως, γυρισε με προσαναποδα πλωρη προς αγιου νικολαου (με κοντρα τον καιρο) και εφυγε απο βορεια. με προσαναποδα και προπελακι και λιγο μεχρι να ανοιξει η πλωρη, εναν καβο στην πρυμη.

βαζω και 4 φωτο (σε σμικρυνση, γιατι ειναι λιγο κουνημενες και σε full size δε λενε με την καμια.), ετσι για να δειτε τι γινοταν. στην 4 δειτε το σπρευ που σηκωνει αριστερα η πλωρη του κεφαλονια μεσα στο λιμανι. στη 2 δειτε τη ρεστια

1 post-1817-0-92757400-1299352740_thumb.jp 2 post-1817-0-14977300-1299352771_thumb.jp

3 post-1817-0-76200200-1299352798_thumb.jp 4 post-1817-0-86351200-1299352810_thumb.jp

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Υπηρχε κινδυνος να ξεσυρει ο αερας το πλοιο αν εβγαινε απο την νοτια? Δεν καταλαβαινω γιατι εφυγε απο κει που υπηρχε περισσοτερος κυματισμος και αερας :huh:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...