Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το βραδυ κατα τη 01.45 koala bay & meterora ηταν στο λιμανι (στο 10 & το 14) οπως ειδαμε προχτες. σκεφτηκα οτι θα ειμαι τυχερος και θα μπορεσω να τα βγαλω σημερα το πρωι. 12 η ωρα που ημουν στο λιμανι ειχαν φυγει και τα δυο. ευτυχως τουλαχιστον το Meteora το προλαβε αλλος

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

στις 9 το βραδυ εδεσε αποψε το επτανησος (στο 4). δικαιολογημενη καθυστερηση αφου εφυγε απο το βαθυ 16.30. περιμεναν αρκετα φορτηγα, λιγα ΙΧ και καμια 200ρια ατομα. την ωρα που εδενε ειχε μια πολυ δυνατη μπορα, ενω λιγο μετα κοπηκε το ρευμα στο μεγαλυτερο μερος της πατρας, για καμια ωρα.

στο 5 ηταν τα ναρκαλιευτικα κιχλη και αυρα. δεμενα διπλα διπλα με την πλωρη προς το 4, η κιχλη στο ντοκο και η αυρα απ'εξω. υπηρψε εντονη κινητικοτητα πανω στα 2 πλοια, ενω στον ντοκο ηταν ενα βαν και ενα STEYR του ΠΝ.

παραπερα, προς το κεφαλι της αγιου νικολαου το δημητριος. 2 ανθρωποι στον ντοκο τακτοποιουσαν τις στρωματσες και τα μπαλονια, για να μην παθει ζημια (περα απο οση εχει απο τον παροπλισμο του) απο τη ρεστια.

το olympia palace στο 14 για διανυκτερευση, διπλα του στο 13 (με την πλωρη προς τα εξω) ενα μικρο generalαδικο (abraκατι το λενε), ενω στο 1 απο χτες το Neringa, δεμενο με τη δεξια μπαντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

κοσμος και λαος αποψε. neringa ακομη στο 1, πολλα αλιευτικα στο 9 και το 3, superfast VI στο 4 για διανυκτερευση. το VI ηρθε κατα τη 1 το μεσημερι και ξεφορτωσε στο 14. εκανε τη μανουβρα μεσα (δεξια στροφη μεσα στη λεκανη και αναποδα) και λογω του δυνατου αερα φουνταρε κιολας. καποια στιγμη το απογευμα μεθορμισε στο 4 (παλι φουνταρισμενο, τη δεξια τωρα). ionian king στο 7-8 παλι για διανυκτερευση (με φουνταρισμενη την αριστερη, να καλει καταπλωρα). το cruise europa παραμενει στο 16. μετα τις 8 εφτασαν ταυτοχρονα το επτανησος και ο σοφοκλης. το επτανησος απο νοτια για το 11(εκανε μια σβελτη μανουβρα στο κεφαλι του 11) και ο σοφοκλης απο βορεια για το 14. γυρισε εξω απο το λιμανι (εξω απο τη μαρινα) και μπηκε αργα αργα με αναποδα. μολις εφυγε το επτανησος, μπηκαν απο βορεια για το 11 τα λευκα ορη.

το επτανησος ηρθε φουλ και εφυγε σχεδον φουλ. βοηθησε και το απαγορευτικο στον πορο. πολυ πραγμα εβγαλαν και τα δυο ανεκοβαπορα. τα ορη απο βενετια εφυγαν με φουλ γκαραζ.

ωραια και σπανια εμφανιση το... μουστοτανκερ falcon (οινος ευφραινει καρδιαν ανθρωπου) στο 10

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σημερα το λιμανι μας το ομορφαινει:) το product tanker bow cheetah, που απο το πρωι εχει δεσει στο 13, με την πλωρη να περισσευει απο το κεφαλι.

post-13-12832699164_thumb.jpg

το καμαρι του ιονιου και του ακιχιτοB), 11.05 περασε την κοκκινη τσαμαδουρα της νοτιας και 11.15 ειχε δεσει. δυνατος πουνεντης φυσαγε εκεινη την ωρα και ειχε ετοιμη τη δεξια just in case.

οταν ξανακατεβηκα στο λιμανι κατα τη 1, το καμαρι ειχε φυγει, στο 7-8 ειχε δεσει το Ελλη Τ (με φουνταρισμενη τη δεξια), στο 11 το sfI και στο 14 το sfVI.

εδω και αρκετες μερες, το δημητριος ειναι στο 9.

Link to comment
Share on other sites

Ένα αλαλουμ επικράτησε στο λιμάνι της πάτρας λόγω της πληρότητας του, αλλα και του κακού καιρού.

Στις 15:00 που μπήκα σπίτι μου έφυγε το superfast XI απο νότια και τα kefalonia, superfast VI κάνανε ''βόλτες'' απ'έξω.

Στις 16:30 βγήκε το hellenic spirit κενο φορτίου απο το 16 και τη θέση του πήρε το οlympia palace.

Στις 17:30 βγήκε απο βόρεια το kefalonia (το οποίο λογικά είχε μπει στο λιμάνι απο νότια) και ξαφνικά γύρισε κόντρα στο ρεύμα και κάθισε για περίπου 1,5 ώρα στο ίδιο σημείο. (αυτη τη στιγμή που γράφω, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι)

Στις 17:40 και 17:50 έφυγαν απο βόρεια τα ionian king, elli t. αντίστοιχα.

Στις 18:10 έφυγε το superfast I και 5' αργότερα μπήκε (επιτέλους) το superfast VI και έδεσε στο 14. 10' αργότερα μπήκε και το hellenic spirit το οποίο έδεσε στο 4.

Τέλος, αυτή τη στιγμή που γράφω, αναχωρεί απο βόρεια το olympia palace.

Υ.Γ: όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες, θα ήθελα να τις αναφέρει:)

Link to comment
Share on other sites

6 μπόφόρ σήμερα στην Πάτρα με το Ionian King να αδυνατεί να δέσει, μετά την πρώτη αποτυχημένη αυτοδύναμη προσπάθεια, έχοντας τώρα μεθορήσει έξω από το νέο λιμάνι. Το Superfast II που ακολουθούσε έδεσε κανονικά στη 16, που ελευθέρωσε το SFXI αναχωρώντας στις 15:00. To Europa Palace στην 11, το Ηellenic Spirit στην 4, ενώ γύρω στις 14+ είχε καταπλεύσει και η Έλλη. Φώτογραφίες σε λίγο...

Link to comment
Share on other sites

το superfast I ειδα στο 16. πριν καμια ωρα ρυμουλκα κρατουσαν το ευρωπη (palace) sto 11, να μην το παρει ο αερας.. ο αερας σιγουρα δεν ηταν 6 ηταν παραπανω, η θαλασσα μπορει να ειχε spray και να ηταν ασπρη σαν τον τσικνια τον αυγουστο, αλλα το κυμα δεν ειχε μεγαλο υψος

Link to comment
Share on other sites

Απο τις φωτο ο καιρος δεν ειναι ουτε 6 ουτε 8, ο αερας ειναι παραπανω και κυμα οπως λεει και ο proud δεν εχει καθοτι στεριανος ο καιρος. Οσο για τη "στουκα" δε νομιζω οτι ειναι λογος για χαμογελα απο κανενα οταν ενα βαπορι παθαινει ζημια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ενα μεγαλο product tanker ηταν το μεσημερι κατα τις 4 εξω απο τη μαρινα. φαινοταν αρκετη ωρα πριν να ερχεται προς την πατρα με... dead slow. στα 3 σταδια απο τον κυματοθραυστη βγηκε η πιλοτινα (εφαγε ωραιες βουτιες) και τα ρυμουλκα αμαζων και ερμης. το θεριο περιμενε να μπει το Cruise (ηταν αρκετα πισω του και ερχοταν για το 16).

απο το σημειο που ημουν δεν μπορουσαν να δω ποιο ειναι, περα απο οτι ηταν μαυρο με ασπρη τσιμινιερα και ενα G

Link to comment
Share on other sites

5μιση το απογευμα, η πατρα αδεια και μονο ομαδες αφγανων γυριζουν στην πολη.

στο λιμανι ησυχια. στο 4 το sfVI, απο σημερα το πρωι για διανυκτερευση (ποσες αληθεια θα κανει ακομη; ), στο 7-8 το ionian queen. εδεσε Μ.Σαββατο πρωι και θα φυγει Λαμπροδευτερα απογευμα. φουνταρισμενες και οι δυο απικο και στους καβους πανω πανω, υπαρχουν κατι πατεντες απο μαδερια (απο τη μεσα μερια) για να μην μπορουν να ανεβουν ανρθωποι στο πλοιο. στο 11 το superfast II (ειχε δρομολοζιο) και στο 16 το cruise europa, το οποιο σημερα ηρθε στην ωρα του και εφυγε στην ωρα του. 17.30 μολα ολα. αυτο και αν ειναι ειδηση. λιγα λεπτα πριν ειχε λυσει απο το ce το aegean VIII και πηγε στο sfVI.

σουρεαλ σκηνη, οταν αρχισε να κανει προσω το cruise, και η τσιμινιερα του ηταν σα να βγαινει μπροστα απο τον καθρεπτη του sfII.

post-13-128326995361_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

και αδερφη της ανιας:D

1_proud_amazon___patra_130210.jpg

μια συνοψη του τι περασε (απο εμπορικα πλοια) το τελευταιο τριμηνο: meteora, koala bay, neptune ploes, nafplio, agios georgios, enver aslan, saadet, selahattin aslan 2, wakil star, bow cheetah και neringa. περισσοτερα εντος:). πολλη τουρκια και ανατολη:rolleyes:

δωρακι μερικα απο τα bunkerαδικα μας: aegean VII, aegean XII και aegean VIII.

σημερα τωρα, μεταξυ 12.00 και 12.30 ηρθαν sfVI & sfI και εδεσαν σε 11 και 4 αντιστοιχα. το κεφαλονια λογω απεργιας εμεινε βαθυ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

πρωινη μεθορμιση του superfast I απο το 4 (εκανε την απεργια) στο 5-6, για να δεσουν στο 4 διαδοχικα το κεφαλονια και κατοπιν το sfII. πρωινη αναχωρηση (08.30) του Ikarus Palace για Βενετια. ηταν στο 7-8, εφυγε (με ωραια μανουβρα) απο νοτια και παει σφαιρα με πανω απο 25. 10 παρα εφτασε το ionian queen. αφιξη απο βορεια για 10 ραμπα, ωραια μανουβρα επ'αγκυρα και οι δυο φουνταρισμενες "μουστακια". το hellenic spirit στην ωρα του, απο βορεια για το 7-8 (εχει φουνταρει 4 κλειδια την αριστερη). olympia palace απο χτες στο 11, θα φυγει την πεμπτη. superfast VI εφυγε 14.30 (ηταν στο 16) και μετα τις 16.00 εδεσε το cruise europa στη θεση του.

απο χτες ηταν στο 10 και το (σε αθλια εξωτερικη εμφανιση) generalαδικο arbalist. δεμενο με τη δεξια μπαντα, εφυγε με τη βοηθεια ρυμολκων απο βορεια, γυρω στις 10.30-11.00, γεμιζοντας καπνο το Furopoort.

ΥΓ: μηχανη εν ειχα μαζι:o:(.

Link to comment
Share on other sites

περνούσα σήμερα απο το λιμάνι και βλέπω το πανέμορφο αυτό πλοίο:D να πάει να δέσει στο 4 (δίπλα στο αδερφάκι του που είχε δέσει στο 5-6 λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο). Είχα λίγο χρόνο και κάθισα να χαζέψω την άφιξή του. Στην προβλήτα πάνω, εκεί που πέφτουν οι καταπέλτες ήταν σταθμευμένο ένα ταξί του αγρινίου παρακαλώ. Έπεσε ο ένας καταπέλτης και ο άλλος στεκόταν στον αέρα, αφού ακριβώς απο κάτω του βρισκόταν το ταξί. Ήρθε το λιμενικό, η τροχαία και όλοι μαζί προσπαθούσαν να μετακινήσουν το ταξί, αφού ήταν και κλειδωμένο. Μετά απο 10 λεπτά το πήγαν λίγο δεξιότερα και ο μεγάλος καταπέλτης πέρασε ξυστά πο δίπλα του. Τότε μόνο άρχισε η αποβίβαση (γύρω στις 50 νταλίκες και 20 ι.χ). Η τροχαία του πήρε τις πινακίδες και οι ναύτες του πλοίου γελόντας, λέγανε οτι δεν το είχαν ξαναδεί αυτό. Α, ρε ελληνάρες, όλο το μόλο και όλο το λιμάνι είχε, πάνω στην προβλήτα πήγε και πάρκαρε. Άρχοντας!!!:D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

απο χτες στο Furopoort το Ναυπλιο, πρυμνιοδετημενο στο 10 (οχι στη ραμπα, αλλα κοντα στο "σπασιμο" με το 9) και φουνταρισμενη την αριστερη.

το coaster Gerd στο 1 ξεφορτωνει και αυτο. σαν μπαρτζα με χαμηλο κομοδεσιο ειναι.

αποψε στις 8, στο κεφαλι της αγιου νικολαου (εξω απο την ερειπωμενη καφετερια), επαιρνε πετρελαια απο ενα βυτιο, η θαλαμηγος Blue Bay (με ελληνικια σημαια). μολις τελειωσε το bunkering ελυσε και εφυγε απο βορεια, αφου εκανε μια πιρουετα στην κεντρικη λεκανη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στο λιμανι των Πατρινων :rolleyes: βρεθηκα την 1η του μηνα για να επιβιβαστω στο αγαπημενο 11αρι με προορισμο την Ancona.Ησυχα τα πραγματα εντος και εκτος λιμενα με λιγα πλοια για τους ορεξατους shipfriend.Κατα τις 12.30 εφτασε το SUPERFAST XI,μανουβραροντας εξω απο την βορεια εισοδο για να δεσει μπροστα ακριβως απο τον επιβατικο σταθμο.Μιση ωρα αργοτερα εκανε την εμφανιση του και το SUPERFAST II μανουβραροντας μεσα στην λιμενολεκανη.Λιγα πραγματα κατεβασαν και τα 2 πλοια,το πολυ πραμα μπαινει κ βγαινει στην Ιτσα.Πιο περα ηταν το OLYMPIA PALACE(μαλλον απο διανυκτερευση),το ΙΟΝΙΑΝ QUEEN και ενα μπλε κατασκευασμα που προσπαθουν να το κανουν να μοιαζει με νεοτευκτο κ απο οτι εμαθα κανει δρομολογια μεχρι την Ιθακη :D

Αναχωρηση με μιση ωρα καθυστερηση για το ΧΙ(3 αντι 2.30)και συναντηση λιγο αργοτερα με το HELLENIC SPIRIT.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Good Wines (Καλα Κρασα)

Το NAZO-S (με την ερυθρολευκη σημαια της γειτονος στην τσιμινιερα του) στο 1 (απο την προηγουμενη εβδομαδα) με την πλωρη προς την πατρα και το Wine Trader (με τη σημαια του Omar Torrijos στην πρυμη του) στο 10 με την αριστερη μπαντα, ξεφορτωνουν μουστο για να φτιαξουν γνωστες τοπικες οινοποιιες ντοπιο:lol: κρασι. το χριστινα δεμενο στο 9 (και αυτο με την αριστερη), ηταν στο 10 και μεθορμισε προχτες που ηρθε το WT. στο 13 σημερα πηρε το ματι μου ενα μεγαλο Generalαδικο (παλαιας σχεδιασης, με μπιγες κλπ), δεμενο με την πλωρη προς τον κυματοθραυστη να ξεφορτωνει με πολυ κοσμο πανω του και διπλα του. δεν μπορεσα να διακρινω ονομα.

Link to comment
Share on other sites

σημερα ξεκινα στο μωλο αγιου νικολαου το φεστιβαλ της ΟΝΝΕΔ. onned youth λεγεται και νομιζω οτι θα κρατησει τρεις μερες. ο μωλος ειναι γεματος περιπτερα και κιοσκια, ενω εχει στηθει και μια εξεδρα για τη συναυλια του (γνωστου γαλαζιου :D ) Λαυρεντη Μαχαιριτσα (αποψε). γινονται και δωρεαν μαθηματα paintball (για να πεταμε γιαουρτια), ενω επειδη οι ΟΝΝΕΔιτες ζηλευουν το shipfriends, ψαχνουν και αυτοι για logo

σημερα λοιπον πουρνο πουρνο. το cruise olympia πηγε απο το 4 στο 14, για να φορτωσει, ενω και το κεφαλονια το μεσημερι πηγε στο 3, για να μην παρεμποδιζουν τα ΙΧ και τα φορτηγα, τη μακαριοτητα των γαλαζιων νεολαιων. α, το χριστινακι ειναι ακομη εδω.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα μας επισκεφτηκε το SALAMIS FILOXENIA το οποιο ηταν δεμενο στο 7-8 με την πλωρη προς τη Πατρα. Μετα την αναχωρηση του μεθορμισε στο 7-8 απο το 10 η βασιλισσα για διανυκτερευση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

λογω της παρουσιας των ΝΑΤΟικων πλοιων, διαταραχθηκε η συνηθης nirvana του λιμανιου. υπηρχε εντονη παρουσια του ΛΣ σε ολη την εκταση του λιμανιου. εκτος απο ενστολους, εποχουμενους υπηρεσιακων δικυκλων και jeep, ειχαμε και ενστολους σε αυτοκινητα με συμβατικους αριθμους, οχι ομως τα συνηθη του ΚΛΠ, αλλα τα ιδιωτικα τους ΙΧ. επισης υπηρχαν αρκετοι της ασφαλειας του ΛΣ με πολιτικα που γυρνουσαν ειτε πεζοι ειτε με αυτοκινητα. η πλακα ειναι οτι σταματουσαν πολλους απο τους πεζους και τους ρωτουσαν "παρακαλω με ποιο πλοιο ταξιδευετε;". οσοι ηταν ελληνες απαντουσαν κατι στα ελληνικα (συνηθως "δεν ταξιδευω") και οι λιμενικοι τους ελεγαν να προσεχουν, οσοι ομως κοιτουσαν τους λιμενικους με απλανες βλεμα ή εδιναν μονολεκτικη, ασχετη απαντηση ("οχι", "ασε" κλπ) και ηταν λιγο σκουροτεροι, προσαγωνταν για τα περαιτερω:rolleyes:.

μου θυμησε μια ταινια με την καρεζη, που ειναι λαθρεπιβατισσα σε ενα λεωφορειο γεματο τουριστες. μια τουριστρια ξαφνικα δεν εχει που να κατσει. η ξεναγος μυριζεται την καρεζη, παει τις λεει κατι σε ξενη γλωσσα (νομιζω αγγλικα) και δεν απανταει. τη ρωτα μετα (η ξεναγος την καρεζη): μιλατε ελληνικα; και η καρεζη απαντα: "λιγκο" "λιγκο". B)

εκτος απο αυτα, ειχαμε και το Alpine Maya στο 13.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...