Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Ελ. Βενιζελος μεθορμισε στο ντοκ 3 απο την Ακτη Μιαουλη που ειχε δεσει αρχικαι και πλεον βρισκεται στον προλιμενα και το Εξπρες Σαντορινη.:D

Link to comment
Share on other sites

Σα να μην τρέχει τίποτα, οι "πάντα ενημερωμένοι" ηλεκτρονικοί πίνακες του μεγάλου μας λιμανιού αναφέρουν αναχώρηση του ΡΟΔΑΝΘΗ στις 22:00 για Παροναξία.

Το πλοίο έχει σταματήσει εδώ και καιρό. Να δούμε οι "πίνακες" πότε θα σοβαρευτούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κυριακή, 4-10-2009.

Παγκοσμίως εορτάζεται η Ημέρα των Ζώων ;), "εγχωρίως" η ετυμηγορία του ...κυρίαρχου λαού :rolleyes:, και στο μεγάλο μας λιμάνι βρίσκονται σήμερα από νωρίς το πρωί ίνα παραστούν εις τας εορταστικάς εκδηλώσεις :P, τα κρουαζιερόπλοια PRINSENDAM και RUBY PRINCESS καθώς βέβαια (από χθες) και το SAMSUN των ακραιφνών φίλων και γειτόνων μας :D.

Και..... καλή ψήφο !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χθες στο λιμάνι του Πειραιά είχαμε το κρουαζιερόπλοιο Astor

στη παγοδα και το Aquamarine. Στην Ακτή Ξαβεριου είχαμε το Empress που διανυκτέρευε στο Πειραιά και το C. Columbus (1, 2 & 3) και στο προλιμενα ειχαμε το Vision of the Seas (1 & 2).

Στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη ανέβηκε το φορτηγό St. Crispian. Ενώ επιτέλους έπεσε από τη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη το ρυμουλκό Aetos Z, που είχε ξεμείνει λόγω της απεργίας στον ΟΛΠ (μπορεί η εταιρεία του να ζητήσει αποζημίωση από τον ΟΛΠ για διαφυγόντα κέρδη επειδή είχε μείνει τόσες ημέρες στη δεξαμενή λόγω της απεργίας??) και έδεσε δίπλα από το Ανθή Μαρίνα.

Link to comment
Share on other sites

Μαζί με το BLUE HORIZON, στο ντοκ 3 εξακολουθεί να ξαποσταίνει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Ενώ παραδίπλα ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και ΜΙΛΕΝΑ άρχισαν να έχουν λίιιγο πιο αισθητή κλίση.

Πολύ πράμμα από κρουαζιερόπλοια και σήμερα. SEABOURN ODYSEEY στην Παγόδα και στη σειρά προς τα έξω SPRIT OF ADVENTURE, SALAMIS GLORY και THOMSON CELEBRATION ενώ μετά την είσοδο του ΦΑΙΔΡΑ στις 11:10 ακολούθησε το SPLENDOUR OF THE SEAS που περίμενε έξω από το λιμάνι και με τη σειρά του πλαγιοδέτησε στον προλιμένα δίπλα στο HELLENIC WIND.

Στα 200άρια σήμερα το πρωί ήταν μόνο οι 4 τραγικές φιγούρες των πλοίων του καπτα Μάκη.

Κατά τα άλλα όλα ως συνήθως... :)

Link to comment
Share on other sites

....Στα 200άρια σήμερα το πρωί ήταν μόνο οι 4 τραγικές φιγούρες των πλοίων του καπτα Μάκη....

Και καλά το πρωϊ, αντέχεται το θέαμα. Αργά το βράδυ, μες στο σκοτάδι, με μόνο τους προβολείς του λιμανιού να τα φωτίζουν και τα λίγα φώτα του Νταλιάνα αναμμένα, είναι απελπισία...

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε τα κρουαζιερόπλοια που ήταν χθες στο Πειραιά και μας ανέφερε ο George. Το Splendour of the Seas, το Spirit of Adventure, το Thomson Celebration, το Salamis Glory (δε θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να το δούμε να ταξιδεύει γιατί η εταιρεία προτίθεται να το αντικαταστήσει με το Salamis Filoxenia) και το Seabourn Odyssey, που όσες φόρες μας έχει επισκεφτεί στο Πειραιά δεν έχω αξιωθεί να το πετυχω για μια καλή φωτογραφία:mad: (μια θα είναι δίπλα του μπαριζα, άλλη φορά που ταξίδευα το πρωί είχε κόντρα τον ήλιο και άλλες φόρες έλλειπα)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tελικά επιβεβαιώνεται "ιδίοις όμμασι" :D το ξεκίνημα της χειμερινής πρυμοδέτησης των κρουαζιεροπλοίων στην ακτή του Ξαβερίου ;).

Κυριακή σήμερα, 1η του Νοέμβρη, και στο μεγάλο μας λιμάνι από κρουαζιερόπλοια (εκτός των OCEAN MAJESTY, AEGEAN PEARL και DELPHIN VOYAGER που διακρίνονται στην πιό πάνω φωτό), βρίσκονται τα ALBATROS και PRIΝSENDAM (φώτο αρχείου αλλά στην ίδια ακριβώς θέση ;)) στην παγόδα, τα VISTAMAR και ARION στην ακτή Ξαβερίου, (εδώ το ARION κατά την σημερινή άφιξη του στον Πειραιά, στην οποία διακρίνεται και το HELLENIC TRADER ;)), το GRAND PRINCESS στον προλιμένα (και αυτή ...φώτο αρχείου :o) ενώ κατά το μεσημέρι αναμένεται και το ORIENT QUEEN (αυτή ...αναγκαστικά φώτο αρχείου).

Να προσθέσουμε ότι αυτήν την ώρα κατέπλευσε στον Πειραιά και το OLYMPIA PALACE, που έδεσε στον προλιμένα.

Link to comment
Share on other sites

Στα 200άρια, σε μια θέση που είχαμε συνηθήσει το SPEEDRUNNER 1, έχει δέσει και το HIGHSPEED 2 μιας και 26 Οκτωβρίου σήμανε η λήξη άλλης μιας χρονιάς και γι'αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή άρχισε να γεμίζει το λιμάνι από τα πλοία που θα ξεχειμωνιάσουν στο Πειραιά ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση. Το Vistamar, το Ocean Majesty και το The Aegean Pearl είναι δεμένα στην Ακτή Ξαβεριου. Το Hellenic Wind είναι δεμένο μπροστά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο. Μπροστα από τη πυλη Ε9 είναι το Highspeed 2, το Flying Cat 3, το Flying Cat 4, το Super Jet και το Flying Dolphin Zeus. Στη πλατεία Καραϊσκάκη έχουμε το Highspeed 3, το Speedrunner II, το Speedrunner IV & το το Speedrunner IΙΙ. Στα Λεμοναδικα έχουμε το Highspeed 4 & το Highspeed 1. Στην Ακτή Κονδύλη το Flying Cat 1 & το Flying Cat 2. Τέλος στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειαδη το ρυμουλκό Καραπιπερης 12

Link to comment
Share on other sites

Επίσκεψη εκπαιδευτικού πλοίου BRAZIL στον Πειραιά

Πηγη: Mediashipping

Σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου θα καταπλεύσει στον Πειραιά, για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πλοίο “BRAZIL”.Στις 11.30 π.μ. της ίδιας ημέρας, επισκέπτεται εθιμοτυπικά το Δημαρχείο Πειραιά αντιπροσωπεία του πληρώματος με επικεφαλής τον Πλοίαρχο κ. Fernanto Antonio Aralio de Figueiredo. Το πλοίο “BRAZIL” που έχει πλήρωμα 422 άτομα, θα παραμείνει στον Πειραιά μέχρι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το πλοίο, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από 14.00 έως 17.00 και την Παρασκευή13 Νοεμβρίου από 14.00 έως 17.00, στην ακτή Ξαβερίου.

Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του 20 Ιουνίου από το Ρίο ντε Τζανέιρο και μετά από 21 λιμάνια σε όλο τον κόσμο θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο, ξανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Link to comment
Share on other sites

Από τη Πέμπτη έχει διαμορφωθεί μια ειδική πίστα στο λιμάνι ανάμεσα στην Ακτή Ξαβεριου και Ακτή Καννελου (δίπλα από το λιοντάρι) για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες (11:00 & 18:00) Drift Show

Link to comment
Share on other sites

Το Flying Cat 5 έφτασε χθες το απόγευμα στο Πειραιά και έδεσε στην Ακτή Κονδύλη, πρύμη με πρύμη με το Flying Cat 1, δηλαδή εκεί που ήταν δεμένο πριν το Flying Cat 2. Έτσι το Flying Cat 2 μεθόρμισε στη Ακτή Τζελεπη μπροστά από το Highspeed 5 (πλώρη με πλώρη). Tο Highspeed 4 επίσης μεθόρμισε από τα Λεμονάδικα στην Ακτή Ξαβεριου στη γωνία δίπλα από το The Aegean Pearl ενώ τέλος μεθόρμισε για ακόμα μια φορά το Hellenic Wind κατα λίγα μέτρα στην Ακτή Ξαβεριου, πλέον είναι δεμένο πλώρη με πλώρη με το Highspeed 4

Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν αμοιβαία αλλαγή θέσεων μεταξύ των Παλατιών. Το Κνωσός Παλλάς μεθόρμισε από το προλιμένα δίπλα από το Πράσινο φανό στη γνώριμη θέση του (Ακτή Ηετίωνα). Ενώ το Ολυμπία Παλλάς μεθόρμισε από την Ακτή Ηετίωνα στο προλιμένα

Link to comment
Share on other sites

Χθες το Flying Cat 5 άλλαξε ελαφρώς τη θέση του, πλέον είναι δεμένο εξωτερικά του Flying Cat 1 στην Ακτή Κονδύλη. Όπως και το Blue Star Paros που άλλαξε θέση γύρω στις 19:15 στο ντοκ 3, τώρα είναι δεμένο στη δεξιά πλευρά του ντοκ 3.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...