polmyt Posted April 10, 2024 Posted April 10, 2024 (edited) O @marittimo μας θυμισε το ARTEMIS I ,το οποιο περασε ενα διαστημα απο τα νερα μας ,το 1996, συνδεοντας για λογαριασμο της Rainbow Lines , την Ιταλια με την Ηγουμενιτσα και το Τσεσμε. Χτισμενο το 1965 στη Δανια , με το ονομα PRINSESSAN DESIREE μεχρι το 1971 που μετονομαστηκε σε FENNO EXPRESS.Ολα αυτα τα χρονια δουλευε αναμεσα σε Σουηδια και Δανια μεχρι που πουληθηκε το 1989 στο Βιετναμ και μετονομαστηκε σε HANH PHUC .Πριν ερθει στη χωρα μας το 1996 ,περασε ενα διαστημα και απο την Ερυθρα Θαλασσα με το ονομα JIMY Στα νερα μας δεν σταθηκε τυχερο ,μιας και δουλεψε δυο καλοκαιρια πριν παροπλιστει.Το πρωτο χρονο μαλιστα ειχε και ενα ατυχημα στα Περιστερια ,κοντα στην Κερκυρα.Δουλεψε και λιγο στη γραμμη Ιταλιας Αλβανιας πριν κοπει το 2004 Ασχημο βαπορι το οποιο δεν μακροημερευσε στα νερα μας και περασε σαν κομητης.Αν δεν ηταν και το ατυχημα παιζει να μην το θυμοταν κανεις Edited April 10, 2024 by Nick the Greek
Nektarios Papadakis Posted May 23 Posted May 23 Το ARTEMIS I ήταν κατασκευής 1965 (Aalborg Skibsvaerft, Δανία - Yd. no 152) και 4217 gt. Διαστάσεις 91,27 m x 15,88 m και 2 μηχανές NOHAB-Polar M67T, 5600 ίππων και με ταχύτητα 17 κόμβων. Οι μηχανές ήταν σουηδικής κατασκευής (NOHAB - Nydqvist & Holm A/B). IMO 6500296. Έπαιρνε 1040 επιβάτες και 130 αυτοκίνητα. Το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα το 1996 σαν ARTEMIS I με νηολόγιο Panama 20214-92A και ΔΔΣ 3EQG8. Πλοιοκτήτρια εταιρεία η "Anyclo Ltd - Mobela Shipping Co" (Rainbow Line - Πάτροκλος Χατζηαθανασίου) με γραφεία στην Ποσειδώνος 34 στον Άλιμο. Η ίδια εταιρεία είχε και το Ro-Ro NIOBE I και διαχειριζόταν και το Ro-Ro/παλετάδικο ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ του Β. Πιτούλη (Pitoulis Lines). Το 2001 πουλήθηκε μεταξύ Ελλήνων (Gabrielle Enterprises SA, La Paz, Bolivia) και μετονομάστηκε GABRIELLE με νηολόγιο La Paz (Βολιβία). Δεν έχω βρει δυστυχώς τους πλοιοκτήτες σαν GABRIELLE. Πήγε για διάλυση στην Alang στις 9-4-2004.
nomikos Posted May 24 Posted May 24 (edited) Και έλεγα τι μου θυμίζει. Το Aqua Solution που είχε φέρει η Sea Jets.Με λίγο ψάξιμο το Άρτεμις 1 ήταν μικρότερο από το Solution και το αδελφό του Ionian Star όμως εμφανισιακά έχουν πάρα πολλές ομοιότητες. Και έχουν βγει και από το ίδιο ναυπηγείο το γνωστό σε μας Aalborg.Θα μπορούσαν να είναι και κοντοξάδελφα όπως το Ροδάνθη με τη γριά του Ιονίου Κεφαλονιά.Ενώ έχουν και τα τρία μηχανές Nohab. Βλέπω από το Fakta πως τα δύο νεότερα αντικατέστησαν το Άρτεμις 1 στην αρχική του γραμμή Goteborg Frederkshavn.Και προφανώς είναι η εξέλιξη του κατασκευαστικά ή μια βελτιωμένη έκδοση του. Edited May 24 by nomikos
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 24 Posted May 24 Eξέλιξη,βελτιωμένη έκδοση πάει μακριά η βαλίτσα Απλούστατα σ'αυτές τις χώρες είχαν σχολή που η καθεμιά τους χαρακτήριζε μιά εποχή
antonis molos Posted May 25 Posted May 25 Εδώ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Απο τα πλοία που συμπαθούσα , ίσως γιατί ήταν κάπως διαφορετικά απο τα συνηθισμένα και αποτελούσαν "κομήτες" των γραμμών της Αδριατικής.
Nick the Greek Posted Tuesday at 03:32 PM Posted Tuesday at 03:32 PM On 5/23/2025 at 7:11 PM, Nektarios Papadakis said: Το 2001 πουλήθηκε μεταξύ Ελλήνων (Gabrielle Enterprises SA, La Paz, Bolivia) και μετονομάστηκε GABRIELLE με νηολόγιο La Paz (Βολιβία). Δεν έχω βρει δυστυχώς τους πλοιοκτήτες σαν GABRIELLE. Πήγε για διάλυση στην Alang στις 9-4-2004. Νεκτάριε, τον Μάρτιο του 2000 η πλοιοκτησία του περνά στην εταιρεία Anna Carriers SA με έδρα την Corso Giuseppe Garibaldi, 95 στο Brindisi της Ιταλίας. Δεν ξέρω αν ήταν Έλληνες οι αγοραστές λοιπόν. Όπως και να έχει, από τις αρχές του 2001 ξεκινά για το πλοίο ένα φεστιβάλ επιθεωρήσεων και απαγορεύσεων απόπλου από την Guardia Costiera του Brindisi. Τον Ιανουάριο του 2001 είχε 35 παρατηρήσεις, Δεκέμβριος 2001 άλλες 41, τον Φεβρουάριο του 2002 άλλες 6, το Νοέμβριο του 2002 πάμε στις 21 και ένα μήνα μετά στις 32. Τελευταία κράτηση τον Απρίλιο του 2003 κατόπιν 16 παρατηρήσεων. Τελευταία πλοιοκτήτρια εταιρεία φαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2004 να είναι η Chesham Maritime SA, με έδρα τη Monrovia της Λιβερίας.
Nektarios Papadakis Posted Tuesday at 04:35 PM Posted Tuesday at 04:35 PM Η πληροφορία για πώληση μεταξύ Ελλήνων προέρχεται από μια Skolarikos Maritime Databank που έχω. Δεν έχω καταφέρει να το επιβεβαιώσω από αλλού μέχρι τώρα. Με βάση τα στοιχεία που παραθέτεις, ενδεχομένως να ήταν λάθος καταχώρηση της βάσης.
Recommended Posts