Jump to content
Shipfriends

Ανθρωποκτονία με θύμα επιβάτη του Blue Horizon || 05.09.2023


Recommended Posts

Δηλαδή το πλοίο συνεχίζει επί δεκαήμερο τους πλόες χωρίς πιστοποιητικό και το Λιμενικό απλά θα εμφανιστεί εκ των υστέρων για να προβεί στον έλεγχο? Εάν ισχύει ο ισχυρισμός του Πρώτου Θέματος η εταιρεία δεν θα είχε δέσει άμεσα το πλοίο?

Η καλύτερη διαδικασία δεν εξασφαλίζει το παραμικρό όσο οι υπεύθυνοι για να την εφαρμόσουν την αγνοούν όπως έγινε στο Blue Horizon... 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν ειναι ακριβώς ετσι . Το πλοιο εχει πιστοποιητικό SMC (safety management certificate) όπως και η εταιρεία εχει DOC(document of compliance).Προφανώς εκ του περιστατικού οι αρχές έκριναν οτι χρειάζεται και τηρούνται προϋποθέσεις  επιπρόσθετου ελεγχου, οπότε γι αυτό θα μεταβούν στην εταιρεία για να διαπιστωθεί αν πράγματι εφαρμόζονται και τηρούνται οι διαδικασίες . 

 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 , οι προφυλακισμένοι πλοιαρχος και υπαρχος , προαυλίζονται με συνοδεία σωφρονιστικών υπαλλήλων υπο τον φόβο αντιδράσεων προς αυτούς απο τους υπόλοιπους κρατούμενους .

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega , ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν ο υποπλοιαρχος και ο ναυκληρος του Blue Horizon , έπειτα απο σχετική απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου .

Link to comment
Share on other sites

Για όσους δεν τη θυμάστε, έχουμε και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία είναι σοκαρισμένη.

Σε κάποια ρεπορτάζ χθές, ανέφεραν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχει συνέχεια το θέμα της προφυλάκισης ή μη λοστρόμου και υποπλοιάρχου.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις απο τον κόσμο στα  SM για την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία μένουν ελεύθεροι μεν με περιοριστικούς όρους δε υποπλοιαρχος και ναυκληρος . 
Για τον μεν υποπλοίαρχο το έχω ξαναπεί , καλώς τον άφησαν ελεύθερο . Για τον ναυκληρο η προσωπική μου άποψη  διίσταται . Απο την μια είναι ο πρώτος που τον απωθεί απο το βαπόρι απο την άλλη όταν αναλαμβάνει την δουλειά ο υπαρχος ως μαινόμενος ταύρος και διακρίνει που παει η κατάσταση αποτραβιέται .

Link to comment
Share on other sites

Στο αυριανό πρωτοσέλιδο του πρωτου θέματος φωτογραφίες και ονοματεπώνυμα Πλοιάρχου και υπαρχου (που λίγο πολυ γνωρίζαμε από τη πρωτη μέρα οι περισσοτεροι) και μαρτυρίες αυτοπτων μαρτυρων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 9/8/2023 at 9:11 AM, hayabusagr said:

Αφού ενημέρωσαν τότε γιατι δεν σταμάτησαν να τον σώσουν;  

Επίσης έχει ενδιαφέρον η επιλογή λέξεων στα δημοσιεύματα για τις κυρώσεις στα στελέχη του ΛΣ. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι θα φύγουν απλά τον Πειραιά και θα πάρουν κάποια δυσμενη μετάθεση. Ούτε λόγος για απόλυση και σπίτι τους 

το είχα προβλέψει αλλά τελικά ήμουν πολύ αισιόδοξος απ'ότι φαινεται 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις αλλά που να το βρεις. ;) 

Το πιο εξωφρενικό στην ιστορία, είναι οι "διαρροές" που αιτιολογούν το γεγονός. "Δεν είναι ακριβώς προαγωγή", "Μετακινήθηκε σε μη μάχιμη θέση", "Ο Αρχηγός δεν έχει παραλάβει επισήμως το πόρισμα της ΕΔΕ" και άλλα εξωφρενικά.

Στο τέλος, οι μόνοι που θα την έχουν πληρώσει πέρα από τους αρχικούς 4 κατηγορούμενους, είναι ο Βαρβιτσιώτης και ο Πασχάλης.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/29/2023 at 5:16 PM, gpap2006 said:

αυριο βραδυ μοναχοβαπορο το Blue star 1 με αναχωρησεις μεσανυχτα απο Πειραια και μεσημερι 14.00 απο Ηρακλειο καθημερινα.

 

On 9/7/2023 at 2:26 PM, marioskef said:

...εστω και προσωρινα, η blue star τελος απο το Ηρακλειο... 

Πολύ προσωρινά όμως. 

20 μέρες η ΚΞ έχει μοναχοβάπορο στη γραμμή το πλοίο σύμβολο της εταιρίας, χωρίς να ακουστεί κιχ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συγχωνεύσεις και πανηγύρια μεν, η δικαστική έρευνα προχωρά δε. 

Όπως αναφέρει το ποντίκι 🐭 (αναδημοσιεύει από τα Νέα), από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών προκύπτει η εμπλοκή δύο ακόμη προσώπων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι έδιναν τηλεφωνικά οδηγίες στους εμπλεκόμενους και στον πλοίαρχο, τι να πουν, τι να κάνουν και το να γράψουν στο ημερολόγιο.

Η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λασιθίου, που συντονίζει την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του δολοφονημένου, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανόν να μετατραπεί η κατηγορία (δολοφονία με άμεσο δόλο και με ρατσιστικά κίνητρα).

Όπως φαίνεται δεν αρκούν τα παιχνίδια με τα χρώματα για να ξεχαστεί το έγκλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ενημερωτικά ο λιμενάρχης Πειραιά την περιοδο του σ υμβάντος που είχε πάει σε άλλη θέση λιγες μέρες μετά,αποστρατεύτηκε στις τελευταιες κρισεις του ΛΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχουμε κάνα νέο σχετικά με τους προφυλακισμένους πλοίαρχο και ύπαρχο;

 Και κάτι άλλο: μέχρι να γίνει η δίκη, που κρατούνται; 

Edited by CptAris
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...