Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Προκειται για το μοτορσιπ Amaranthos.

 

Ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο φορτωμένο με κιβώτια τσιγάρων εντοπίστηκε νωρίς το πρωί από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος να έχει πέσει πάνω στα βράχια στο Πόρτο Βρώμη της Ζακύνθου. Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση πρόσδεσης του ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος βύθισης του.Από ξηράς τις προσπάθειες συνδράμουν και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απάντληση υδάτων.

 

http://imerazante.gr/2014/12/01/92622

Posted

Στο πλοιο βρεθηκαν χαρτια που ανεφεραν αλλο ονομα στο πλοιο "ISIK 2" περα απο το Amaranthus,οπως αναφερει η Ionianpress. Το πλοιο ρυμουλκηθηκε με εξοδα του Εμιρη του Καταρ και της οικογενειας Μαρτινου στο λιμανι της Ζακυνθου, οπως αναφερει η Ημερα της Ζακυνθου

  • 1 year later...
  • 1 year later...
Posted (edited)

Άλλο ένα Τουρκικής κατασκευής(ναυπηγείο Cemal) μοτορσιπάκι παροπλισμένο στα περίχωρα της Ελευσίνας με όνομα Amaranthus. Η μηχανή είναι κατασκευής Ανατολικής Γερμανίας ( VEB Schwermaschinenbau "Karl Liebknecht")  με το πλοίο να έχει προηγούμενα ονόματα τα Beskur και Isik 2. Είναι ακόμη εκεί άραγε?

Edited by Nick the Greek
  • 2 months later...
Posted

Είναι ακόμα εκεί , έχει μπει και μεσεγγυούχος και προβλέπεται να μείνει και για καιρό ..

Έχω την εντύπωση πολλές κατασχέσεις στη μέση ..

  • 1 year later...
Posted

Το Amaranthus υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε από τη Ζάκυνθο και ήρθε στην Ελευσίνα για την διάλυση του. Έχουν περάσει σχεδόν 3,5 χρόνια από τότε που ήρθε στην Ελευσίνα και ακόμα βρίσκεται στην Ελευσίνα, ενώ πρέπει να έχει παρασυρθεί και βρίσκεται πλέον παράλληλα με το ναυπηγείο του Σάββα.

  • 2 months later...
  • 7 months later...
  • 2 years later...
Posted

Απομακρύνθηκε το 17ο επικίνδυνο–επιβλαβές πλοίο από την θαλάσσια ζώνη Ο.Λ.Ε. AE

Quote

Ένα ακόμη σκάφος, το 17ο κατά σειρά, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων που απομακρύνθηκαν οριστικά από την περιοχή δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Πρόκειται για το Φ/Γ “AMARANTHUS” (Σημαίας Palau IMO 7947037), το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον Όρμο της Βλύχας από τις 26-5-2016 και χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο-επιβλαβές στις 29-7-2020.

Το πλοίο απομακρύνθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ρυμουλκούμενο και άνευ πληρώματος, με προορισμό την Τουρκία για σκραπ.

Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις διαδικασίες για την απομάκρυνση και των υπόλοιπων επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων από την θαλάσσια ζώνη αρμοδιότητας του στον κόλπο της Ελευσίνας, στοχεύοντας στην διασφάλιση της ακώλυτης ναυσιπλοΐας και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

AMARANTHUS-1536x874.jpg

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...