Jump to content
Shipfriends

Δελτίο απαγορευτικού απόπλου


Recommended Posts

και στο ιονιο τα ιδια. η κυλληνη κλειστη, ενω το επτανησος ειναι στο 9 της πατρας απο το μεσημερι της παρασκευης (08/2). αρχικα ηταν μεχρι τα μεσανυχτα το απαγορευτικο, αλλα παραταθηκε.

ΥΓ τα φορτηγα περιμενουν ουρα απεξω. γενικα δεν εχουν αφησει ουτε επιβατες να μπουν, οποτε προβλεπεται οτι θα κρατησει

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

γενικο απαγορευτικο και για τις σποραδες

ο ανεμος στημερα το πρωι συμφωνα με το www.meteo.gr/stations/skopelos που εχω την χαρα να φιλοξενω στα 74 Km / h = 9 beaufort

8 θυελλώδης 62-74 km/h

9 πολύ θυελλώδης 75 -88 km /h

το ΕΧΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ηταν να φυγει κυριακη για συντηρηση τωρα με την αρση του απαγορευτικου λογικα θα μας ερθει το ΣΑΟΣ ΙΙ το οποιο δεν ξερω καν που βρισκεται!!

Link to comment
Share on other sites

Λόγω των θυελλωδών ανέμων ως και ο ισθμός της Κορίνθου έχει κλείσει από το πρωί και δεν γίνονται διελεύσεις μέχρι νεωτέρας.:eek:

Επίσης κλειστά και τα πορθμεία Ρίου-Αντιριου και Θάσου Κεραμωτής

Link to comment
Share on other sites

δευτερη μερα το επτανησος "κολλημενο" στην πατρα.

το εξπρες σαντορινη λογω του απαγορευτικου χθες ηταν κυλληνη .εκανε ενα δρομολογιο σημερα πρωι, εφτασε πορο και εκει "το'πιασε " το νεο απαγορευτικο!

Link to comment
Share on other sites

Αν μας τα λέει σωστά η ΕΡΤ...η BSF είναι και πολύ large...:eek:

Δεμένο με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου παραμένει το πλοίο Διαγόρας, που ξεκίνησε χθες στις 6,30 το απόγευμα από Ρόδο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν του επιτρέπουν τον απόπλου και οι 130 επιβάτες του παραμένουν μέσα στο πλοίο, όπου τους έχουν παραχωρηθεί καμπίνες και φαγητό.

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη μου, το πότε έφυγε από την Ρόδο δεν είναι τόσο ουσιώδες.

Το ουσιώδες είναι ότι έχει μείνει στην Κάλυμνο και όχι στη Λέρο.

To καράβι έφυγε στις 15.30 από τη Ρόδο-έτσι κάνει κάθε Παρασκευή. Το υπέροχο είναι ότι κατά τα γνωστά, επιβάτες τηλεφώνησαν στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ (Σάββατο 09/02) και διεμαρτύροντο γιατί το καράβι αν και αναχώρησε από τη Ρόδο το σταμάτησαν στην Κάλυμνο και δεν συνεχίζει για Πειραιά (διέκρινα σαφώς αναζήτηση ευθυνών από την Εταιρεία). Δύο παρατηρήσεις:

  • Οι διαμαρτυρόμενοι (όχι προτεστάντες ) θα ήθελαν να ευρίσκονται στη θέση του κατοίκου της Τήλου της Νισύρου, της Κώ ή της Καλύμνου και να έμεναν όμηροι 3-4 μέρες στη Ρόδο?
  • Οι διαμαρτυρόμενοι, αν το καράβι είχε αποπειραθεί να περάσει τον Τσικνιά, είχαν σκεφθεί πόσο εύκολα θα μπορούσαν από (κατά τεκμήριο) Χριστιανοί Ορθόδοξοι να αλλαξοπιστήσουν και να γίνουν Βουδιστές, Μάρτυρες του Ιεχωβά ή Μουσουλμάνοι από τις προσευχές που θα έκαναν στον Θεό κάθε γνωστής θρησκείας ή δόγματος προκειμένου να γλυτώσουν :eek:?

Link to comment
Share on other sites

Καλοί μου άνθρωποι oi εντός του forum επαγγελματικώς ασχολούμενοι με την θάλασσα και γνώστες (ουχί ερασιτέχναι), επειδή αύριο το βράδυ, Κυριακή 10/11 έχω προγραμματίσει αναχώρηση ακτοπλοϊκώς για Μεγαλόνησο της πατρίδος μας, πείτε μου (με ΠΜ για να μην φορτώνουμε τα threads), υπάρχει ελπίδα να ταξιδέψω με καράβι ή θα πάθω πάλι τα ίδια και θα βλέπω το Αιγαίο από τα 25.000 ft?

Link to comment
Share on other sites

και ποιος σου ειπε αγαπητε οτι ειναι σωστη λυση να πας με το αεροπλανο:eek:; σημερα ακυρωθηκαν μεχρι και πτησεις Ο.Α. και Αegean.

Χαιρετιζω απο την ανεμοδαρμενη πατρα.Ριο αντιρριο (οπως ειδαμε) κλειστο, η γεφυρα με περιορισμους στα υψηλα οχηματα, ενω αντιστοιχοι περιορισμοι υπαρχουν και στην περιμετρικη οδο της πατρας.

Στην περιοχη πνεει γραιγολεβαντης (ΒΑ Α) 8-9 μποφωρ. το οποιο σημαινει οτι στη γεφυρα εχεις τον καιρο στο πλαι (απο δεξια οδηγοντας προς αντιρριο), ενω απο κατω στις παντοφλες τους ερχεται ολος ο κορινθιακος. Το ιδιο και στην περιμετρικη οπως σε καποια σημεια εχει "κατεβασιες".

Στο λιμανι μεσα ο αερας φυσα απο την πολη προς τον κυματοθραυστη, δυσκολευοντας τα πλοια που μανουβραρουν.

Να προσθεσω σε αυτα που ειπε η blue, οτι το πρωι ολοι θεωρουσαν οτι θα αρθει το απαγορευτικο. η εταιρεια ελεγε οτι το επτανησος θα φυγει κανονικα. το βαπορι ειχει λυσει καποιους "σταυρωτους" καβους απο πρυμα για να μην εμποδιζεται η φορτωση, χωρις ομως να εχει αρχισει να φορτωνει. 12 το μεσημερι ομως ανακοινωθηκε οτι το απαγορευτικο παρατεινεται τουλαχιστον ως τις 18.00 ξαναεδεσαν οι καβοι και ο κοσμος αναμενει. μεχρι τις 16.00 τιποτα δεν ειχε αλλαξει. στο μωλο οι ουρες ΙΧ και φορτηγων θυμιζουν αυγουστο. καποιοι που επροκειτο να ταξιδεψουν το ανεβαλαν.

στην κυλληνη εκτος απο το σαντορινη, πρεπει να εφυγε και καποιο της κοινοπραξιας. συναδελφος συγγενικου μου προσωπου ηρθε απο πορο με "καποιο που εφυγε":confused:. στη ζακυνθο, ακουσα (χωρις να το εχω επιβεβαιωσει), οτι παρολο που δοθηκε το οκ προς στιγμην να γινουν δρομολογια στο στενο, δεν εφυγε κανενα βαπορι απο το φιορο λογω των ανεμων μεσα στο λιμανι που εμποδιζαν της μανουβρες. οσοι ξερετε απο ζαντε, τα βαπορια στριβοντας δεξια για να βγουν προς τη μπουκα, θα τα εχτιζε ο καιρος προς το ξενοδοχειο strada marina.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε Κεραμωτή-Θάσος γίνονται τα δρομολόγια. Στις Σποράδες δεν έλυσε κάβους κανένα πλοίο και να πω ότι είναι μια από τις ελάχιστες φορές που το ΣΚΙΑΘΟΣ είχε επί δύο μέρες συνεχώς απαγορευτικό.

Link to comment
Share on other sites

για τριτη μερα απαγορευτικου

αφου ο ανεμος αυτη την ωρα 69.2 km/hr at 12:37a ! δηλαδη 8αρι προς 9αρι...

τα δελφινια τα βλεπω μετα την τεταρτη να εκτελουν δρομολογιο, το πλοιο την Δευτερα καιρού θέλοντως

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη μου, το πότε έφυγε από την Ρόδο δεν είναι τόσο ουσιώδες.

Το ουσιώδες είναι ότι έχει μείνει στην Κάλυμνο και όχι στη Λέρο.

Πραγματι θετικο οτι κρατα και η Καλυμνος παπορο στο λιμανι της (δεν θυμαμαι να εχει ξαναγινει , τουλαχιστον προσφατα , αυτο)

Το καλο (για μενα :eek:)ειναι οτι δεν ειμαι μεσα στο Διαγορα , και βρισκομαι στη θαλπορη του σπιτιου και της συζυγου μου :P .... Διοτι πεμπτη βραδακι μπηκα στο internet στο ξενοδοχειο που μενω στη Κω ειδα το καιρο και ειπα να μην παω Παρασκευη στη Νισυρο αλλα να φυγω με το BS 2 για Πειραια , γιατι φοβηθηκα μην δεν δεσει το απογευμα στη Νισυρο ο Διαγορας (εξου και το τηλ. μου στο λιμ.της Νισυρου) και τελικα την πατησα γιατι εδεσε αλλα γλυτωσα τη ταλαιπωρια .....

Απο οτι μαθαινω απο τα τσιρακια μου :D , το πλοιο πρεπει να ειναι ακομα στη Καλυμνο ..

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είδα πόσο καλό και προηγμένο είναι το νέου τύπου AIS που πήρε ο proud...ζήλεψα και πήρα και εγώ ένα ίδιο.;) Και σήμερα είπα να το δοκιμάσω. :D

Είδα λοιπόν τα συνηθισμένα: άρση απαγορευτικού και αναχώρηση του BS Paros στις 12 ακριβώς...του Ιθάκη μετά από 5 λεπτά...κατά τις 12.10 το Παλάτι...κλπ. Όμως στην συνέχεια "το μηχανάκι" έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες.:P Έδειχνε ακόμα και την φωτεινή ενημερωτική πινακίδα στα Λεμονάδικα.;)

Και η οποία πινακίδα ακόμα και στις 12.45 (τουλάχιστον)...όταν κόντευε να αδειάσει το λιμάνι από τα πλοία που έφευγαν μαζικά...τι έγραφε η αθεόφοβη? "NO DEPARTURES DUE TO CRITICAL WEATHER CONDITIONS" ...Ναι η αθεόφοβη...στις 12.45...No Departures...:D Γι' αυτό πλέον όταν ακούω έργα εκσυγχρονισμού στο λιμάνι ... πεταμένα λεφτά θα έχω στον νού μου.

Link to comment
Share on other sites

Και η οποία πινακίδα ακόμα και στις 12.45 (τουλάχιστον)...όταν κόντευε να αδειάσει το λιμάνι από τα πλοία που έφευγαν μαζικά...τι έγραφε η αθεόφοβη? "NO DEPARTURES DUE TO CRITICAL WEATHER CONDITIONS" ...Ναι η αθεόφοβη...στις 12.45...No Departures...;) Γι' αυτό πλέον όταν ακούω έργα εκσυγχρονισμού στο λιμάνι ... πεταμένα λεφτά θα έχω στον νού μου.

Σιγά τα ωά. Ώρα 14.45 με τα μισά καράβια μεσοπέλαγα, το ίδιο ακριβώς έλεγε :D

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ έφυγε από τον Βόλο στις 13:00 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο-Σκιάθο-Βόλο μιας και η κίνηση στο λιμάνι του Βόλου αλλά και στα νησιά ήταν αυξημένη. Για τα δελφίνια δεν το συζητώ, ούτε κατά διάνοια δεν κουνήθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

Και κατά τις 18:00 τα ίδια έλεγε.

Δεν έφυγαν τα πλοία για Χίο Μυτιλήνη και για Κύθηρα δηλαδή το Μυτιλήνη και Νήσος Χίος καθώς και το Μυρτιδιωτισα, μιας και ισχύει για αυτά τα νησιά ακόμα το απαγορευτικό.

Επίσης δεν έφυγε το Νήσος Μύκονος, μάλλον επειδή δεν είχε δρομολόγιο σήμερα από Πειραιά (???).

Το BLUE STAR 2 παντως ταξιδευει , καπου ανοιχτα της Βαρκιζας πρεπει να ειναι τωρα

Έφυγε ως Ro-Ro με πρακτικό. Κάτι που δε γνώριζε ή δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως το Piraeus Traffic. Όταν έδινε 20 λεπτή καθυστέρηση το Blue Star 2 στην αναχώρηση της Παρασκευής. Επίσης τη Παρασκευή δεν έκανε το δρομολόγιο του το Απόλλων Ελλάς στις 19:00 για Αίγινα Μέθανα Πόρο.

Link to comment
Share on other sites

Παρα τη μερικη αρση του απαγορευτικου τα καραβια δε φευγουν για Χιο-Μυτιληνη, Ικαροσαμια κ Κυθηρα. Κυκλαδες, Δωδεκανησα, Κρητη εξυπηρετουνται κανονικα. Πληρης αποκατασταση των θαλασσιων συγκοινωνιων δεν προβλεπεται πριν το βραδυ της Τριτης.

Link to comment
Share on other sites

...Κρητη εξυπηρετουνται κανονικα...

Αμ δε... Προ ολίγου έμαθα από την ΑΝΕΚ ότι οι χειρότεροι φόβοι μου επιβεβαιώνονται και ότι το Βενιζέλος θα μείνει εδώ, επειδή ανανεώθηκε το απαγορευτικό. Το γεγονός ότι δεν θα έχει άμεση αναχώρηση, πιθανώς εξηγεί και την χαρακτηριστική βραδυπορία που χαρακτήρισε το δρομολόγιό του από Ηράκλειο, εφόσον το Πασιφάη έφθασε 3 ολόκληρες ώρες πριν από αυτόν-και δεν νομίζω να έφυγαν με διαφορά από το Ηράκλειο.

Τώρα οποισδήποτε εχέφρων θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να σαλπάρουν Β.Κορνάρος και Μιλένα και να παραμένουν εδώ τα θηριά. Έλα μου ντέ ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...