Jump to content
Shipfriends
Orestis

Πρόσκρουση Mestre Simão

Recommended Posts

 Ένα ferry boat με 70 επιβαίνοντες "έπεσε"σε βράχια στα νησιά των Αζορών στην Πορτογαλία. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις λιμενικές Αρχές, οι οποίες απομάκρυναν με βάρκες τους πολίτες ενώ το πλοίο ρυμουλκήθηκε στη στεριά. Σύμφωνα με τα πορτογαλικά Μέσα, το πλοίο χτύπησε στα βράχια λόγω των ισχυρών κυμάτων από την κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή. Κάτι το οποίο φαίνεται και στα βίντεο από το σημείο, καθώς τα κύματα είναι τεράστια και χτυπούν με απίστευτη αγριότητα το πλοίο. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε μεγάλο ρήγμα με αποτέλεσμα νερά να εισρέουν στο πλοίο όπως ανέφεραν μέλη των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στο σημείο.

 

Φωτογραφίες και video εδώ

Edited by proud_ionian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό είναι κύμα, όχι αστεία. Να δούμε τι θα τους στείλουμε τώρα να κάνουν τη δουλειά τους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λίγο οff topic αλλά τα συνιάλα του πλοίου είναι ίδια με τα Highspeed. Κυρίως τα χρώματα.  Σύμπτωση? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα πετρέλαια του Mestre Simão απαντλούνται σιγά σιγά (υπήρχαν γύρω στους 30 τόνους ) αλλά πρέπει να υπήρξε διαρροή λαδιών στη θάλασσα. Το Mestre Simão μάλλον βγήκε constructive total loss (CTL) μετά το ατύχημα που είχε, μιας και θα ξεκινήσει η κυβέρνηση τη κατασκευή νέου πλοίο για να το αντικαταστήσει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αtlânticoline, το σχέδιο απομάκρυνσης του Mestre Simão θα γίνει γνωστό την επόμενη εβδομάδα. Η ομάδα συμβούλων που συνεργάζεται με την ομάδα P & I και τις προτείνοντες υπέβαλε στην ναυτιλιακή αρχή, εξ ονόματος της Αtlânticoline και της ομάδας P & I, σχέδιο για την απομάκρυνση του πλοίου Mestre Simão. Το σχέδιο αναλύεται τώρα. Ο συμβατικός δεσμός με την προτεινόμενη εταιρεία θα καθοριστεί οριστικά μόνο μετά την έγκριση του σχεδίου και γι 'αυτό και τα στοιχεία του σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας της αιτούσας επιχείρησης, θα γνωστοποιηθούν μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης, η οποία, σύμφωνα με η ναυτιλιακή αρχή αναμένεται να συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό το καραβάκι ποιος θα μπορούσε να το φέρει Ελλάδα να το επισκευάσει και να το βάλει σε καμιά  γραμμή; Είναι κρίμα. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε που ξέρεις. Ένας είναι που φέρνει τορπιλισμενα πλοια και τα δηλωνει ρεθυμνο-θηρα-ναξο-μυκονο. Θα διπλωσει την γραμμη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αtlânticoline, η ναυτική αρχή ενέκρινε το σχέδιο για την απομάκρυνση του πλοίου "Mestre Simão" από το λιμάνι της Madalena. Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τους Brand Marine Consultants, εξ ονόματος του P & I - Shipowners Club, στο οποίο ανήκει η Atlânticoline, S.A., ενώ οι εργασίες απομάκρυνσης αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές Απριλίου και η εργασία θα διαρκέσει περίπου ένα μηνά. Σε γενικές γραμμές, η πρόταση έχει ήδη εγκριθεί, η ευθύνη της διασώστριας εταιρείας SMIT, αποτελείται από με επιτόπου διάλυση του πλοίου, χρησιμοποιώντας μια φορτηγίδα με γερανό που θα εγκατασταθεί δίπλα του που θα βοηθήσει στη διαδικασία της αφαίρεσης των τμημάτων.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αtlânticoline κατατέθηκε νέο σχέδιο απομάκρυνσης του Mestre Simão και η απόφαση απόφαση για την έγκριση του σχεδίου θα είναι γνωστή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Εάν αυτό θα είναι ευνοϊκό δεν προβλέπουν καμία αλλαγή στην εκτίμηση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου (τέλη Μαΐου).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αtlânticoline, η σύμβαση για την απομάκρυνση του πλοίου Mestre Simão υπογράφηκε χθες με την εταιρεία Resolve Salvage & Fire. Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την απομάκρυνση του από το λιμάνι της Madalena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι εργασίες της απομάκρυνσης του Mestre Simão από το λιμάνι της Madalena ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου και έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του Mestre Simão διαλύθηκε επί τόπου γιατί δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από το σημείο που ήταν προσαραγμένο. Η αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία για την ολική απώλεια του Mestre Simão είναι 9,2 εκ ευρώ. Μετά τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος του Mestre Simão στο λιμάνι της Madalena, το συμπέρασμα από την έκθεση του Γραφείο Ερευνών Ναυτικών Ατυχημάτων (GAMA), είναι το Mestre Simão δεν ήταν σε θέση να προσεγγίσει στο λιμάνι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι, μια σειρά από τρία μεγάλα κύματα, έτσι το πλοίο δεν μπορούσε να γυρίσει, με αποτέλεσμα να μείνει ουσιαστικό «ακυβέρνητο» το πλοίο και να καταλήξει στα βράχια, χωρίς να καταλογίζουν ευθύνες στο πλοίαρχο.

2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...