Jump to content
Shipfriends

El Djazair II (ΙΜΟ 9265421)


Recommended Posts

Το El Djazair II είναι κατασκευασμένο το 2005 στο ναυπηγείο ZAR στη Σεβίλλη της Ισπανίας και ανήκει στην Algerie Ferries. Το πλοίο έχει μήκος 145 μέτρα, πλατος 26 μέτρα και φοράει δυο κύριες μηχανές Wärtsilä 12V46, που του δίνουν ταχύτητα μέχρι 22 κόμβων. Το πλοίο έχει χωρητικότητα σε επιβάτες 1320 άτομα (416 κρεβάτια, 308 κουκέτες, 600 αεροπορικά καθίσματα) και 300 ΙΧ. Το El Djazair II είναι αδελφό πλοίο του Tassili II.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • polmyt changed the title to El Djazair II (ΙΜΟ 9265421)
  • 2 weeks later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...

Το πλοίο παραμένει δεμένο στο Οράν και είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι. Η εταιρεία βγάζει μήνα-μήνα το πρόγραμμα των δρομολογίων. Εμείς ας το απολαύσουμε -αν γίνεται να απολαύσεις αυτό το ασχημόπαπο- σε αναχώρησή του από τη Βαρκελώνη για το Αλγέρι πρίν από 4 χρόνια, τον Ιούλιο του 2017. Κλασσική περίπτωση βλάβης εκείνη η αναχώρησή του, με κανένα δίωρο καθυστέρηση από την προγραμματισμένη. Και βλέπει κανείς το γιατί όταν παρατηρήσει τη φόρτωση με τα ΙΧ να περνάνε ένα-ένα αφού τα έχουν ξεπουπουλιάσει ένα-ένα οι τελωνειακοί. Όμορφο μπορεί να μην είναι πάντως φαίνεται να είναι χρηστικό, με καμπίνες, σαλόνια και αρκετά ανοιχτά καταστρώματα. Κάτι άλλο χαρακτηριστικό είναι ο καταπέλτης του που μπορεί κανείς να δεί στην πρυμνιά του όψη. Όσο τον βλέπετε απέξω, άλλο τόσο είναι διπλωμένος από μέσα, μπορεί ίσως να φαίνεται και με το πλοίο δεμένο, όντας απλωμένος. Και εδώ τα σινιάλα της Algerie Ferries επάνω στο φουγάρο του, στα αραβικά το όνομα του πλοίου είναι "Αλγερία".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Στη Γένοβα το πλοίο, για περεταίρω ακινησία και δεξαμενισμό. Έχει σταματήσει τα δρομολόγια του στις γραμμές της Αλγερίας από τον Σεπτέμβριο και μέχρι πριν λίγες μέρες ξεκουραζόταν στη Bejaia.

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...